MANLIG OMSKÄRELSE

För mig är omskärelse något man bara gör av medicinska skäl. Inte av religiösa. Och därför blir jag lite glad då jag kan se att även endel män har börjat bestrida detta. Läs tex här .
För mig är det bara en dålig bortförklaring att det skulle vara lättare att hålla rent eller för att man följer traditionen i religionen man har och att man skulle bli bortföst ur släkten om man inte går med på att omskära sin son.
Låt barnet välja själv då den är tillräckligt mogen att förstå innebörden av både sexualitet och religion.
Det är min åsikt. Och jag struntar fullkomligt som sagt i den dåliga ursäkten om att hålla rent eller att det är religion.
Det är ju gammal och förlegat att tro på bibeln/koranen till punkt och pricka eller vad ni nu läser som är kristna/troende eller vad ni valt att kalla er. Vi lever på 2000-talet.
Gud skapade människan till sin avbild. Jaha men OJ varför råkade förhuden hamna där. Det blev nog en miss i avbilden isåfall på alla män. Eller? Nej nu var jag ironisk men det är väldigt lätt att bli både upprörd och ironisk över att ge sig lös på barn som inte ens kan prata för sig själva ännu. Verkligen.
Jag kommer inte att ändra min åsikt angående förhudsfrågan iallafall. Jag kan tolerera många religioner och dess olikheter men inte förhudsfrågan. Det är lika mycket fel som kvinnlig könsstympning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0