LILLA TOMTEN SLOG STORT

Det var ju som sagt Lilla jul här på Åland igår och barnen fick en del paket mot vad det var tänkt med tanke på att det bara var Lilla jul. Men att se glädjen i deras ögon gav så mycket tillbaka.


Lova fick bl.a en ny mössa att värme sitt huvud med nu när hon knappt har hår, den gamla mössan började dessutom vara lite för liten. Ett halsband gladde henne också mycket liksom Alvin blev överlycklig över ett snickarbälte för barn med hammare, mejsel, penna och måttband och sandpapper i. Han lekte nog en timma direkt med det, gick runt och låtsades skruva och hamra och mäta och längtade till morgondagen så han kunde gå ut och hamra ordentligt på riktigt. En liten traktor han fick var långt ifrån lika intressant. Dock pratade han en del om motorsågen han önskat sig, så vi sa att vi får vänta på stora jul, julafton nu bara och se.



På tal om jul är jag så imponerad över folks ork och iver att julpyssla hemma, storstäda, byta en massa gardiner, hänga upp massor av julpynt, julbaka, ja allt, allt och lite till. Jag får mera stresskänska än känsla av frid och samvaro. Man vill ju skapa en mysig och perfekt jul för sina barn, sådana jular man själv fick som barn. Dock brukar jag få upp lite julgardiner och någon stjärna eller ljusstake här och där. Och självklart, en riktig gran har vi ju. Men när man ser och hör hur alla andra håller på blir man stressad, fast kanske de inte ändå i slutändan är lika nöjda och lyckliga, vad vet jag. Det är ju bara första advent idag, kanske jag lyckas få upp en tomtegardin i köket idag då. Fast lite konstigt är det nog med alla tomtar just nu, och ingen snö ute ens.

Kommentarer
Postat av: Moa

Inte konstigt att du känner dig stressad, ni har ju lite annat att tänka på än julstök om man säger så...

vi (okej, mamma) har också julpyntat den här helgen. men allt är väl inte uppe än, har två lådor som står i badrummet (möss på vinden så vi försöker isolera lådorna som stått där...). däremot åker inte granen fram förrän strax innan jul eftersom vi har katt som tuggar på den, hur skönt nu det kan vara :p

nuförtiden har vi plastgran, mammas allergi pallade inte både katt och riktig gran och katten känns viktigare än att granen barrar och sticks ;)



helt rätt att ge barnen lite mer än en "vanlig" lilla jul ;) det är ju inte ett vanligt år för er precis. hoppas lova mår bra fortfarande även om trombisarna inte var tipptopp.



kram!

2009-11-29 @ 18:49:15
URL: http://legobit.bilddagboken.se
Postat av: Anonym

Jag har inte orkat eller hunnit med att pynta nåt hemma, blir oxå stressad av alla andras pyntande....har haft fullt upp me att röja hemma o vara på julmarknad o diverse födelsedags kalas....

W fick oxå en chokladkalender så jag e ju lika usel jag med ;)

2009-11-29 @ 22:02:24
Postat av: Amanda

så fint skrivet. förstår att barnen blev glada. ha en fortsatt bra kväll. Kramar

2009-11-29 @ 22:27:14
URL: http://jessicaaamandaa.blogg.se/
Postat av: Jessica

Här är det massa snöööö=) lovely

2009-11-30 @ 08:44:17
URL: http://jeslan.blogg.se/
Postat av: Camilla E Lindström

Hej hej,

Imorgon träder vi in i julens månad, december.



Nu kikar väl in på min blogg där det börjar en adventskalender i morgon, men nya vinster varje dag.



Jätte enkelt att delta.



Ses vi?



Må så gott



Mvh Camilla, En mammas dagbok (emring.blogspot.com)

2009-11-30 @ 11:09:02
URL: http://emring.blogspot.com
Postat av: Åsa

Jag julpyntar ALDRIG. Kommer kanske ändras när dottern blir äldre, hon är 16måpn nu, men kanske inte. VI firar aldrig jul hemma hos oss så det känns inte jättenödvändigt.

2009-11-30 @ 18:23:36
URL: http://asonet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0