STRUMPBYXOR PÅ POJKAR

Idag kunde man läsa en tråd på Familjeliv ( ja var annars ) om föräldrar klär sina pojkar i strumpbyxor. Nästans alla svarar ja, liksom jag för jag tycker det är praktiskt plagg på barn. Men de som säger nej, varför inte undrar man då de bara säger ungefär att de aldrig skulle sätta sådant på sina pojkar. Är det bögvarning på strumpbyxor också liksom rosa? eller är det för att man " önskat sig en flickavarning "?

Alvin klär sig i nästans alla färger, ja han har även en rosa tröja på med en moped som tryck, och strumpbyxor. Och om nu han är bög beror det knappast på att jag klätt honom i rosa eller strumpbyxor. Och det är inte ett enbart ett plagg för flickor.

Tänk att det jämt är fel på något, för någon.
Är det inte för billiga kläder, så är det för dyra, eller så är det för fel färger, eller för fel intryck om det råkar vara kamofärgade kläder osv osv.
Ja gudars skymning som man brukar säga, slappna av lite. Det är bara kläder och de flesta klär väl barnen i det dom tycker är fint och barnen trivs i och kan leka i. Men att välja bort kläder som strumpbyxor och rosa på pojkar det är ju liksom bara löjligt, om det beror på att välja kläder efter kön.

Men sedan behöver man ju inte skrida över gränserna helt bara för att visa att man inte bryr sig om något alls och klä på spetsklänningar eller puffärmar även om barnet inte vill det oavsett kön, mindre barn kan ju knappast neka eller så tycker dom kort och gott det är festligt.
Alvin skulle säkert klä sig i klänning om jag bara gav honom en. Dock har jag inte gjort det och tror knappast jag gör det heller, rosa tröjor OK, strumpbyxor OK, klänning till utklädning på pojkar OK, tillsvidare.

Kommentarer
Postat av: Elin (Edvinsmamma)

Strumpbyxor använder vi på Edvin också. Vet inte hur många par som han äger, och dom är superpraktisk! Tycker att dom är mycket bättre än vanliga långkalsonger just därför att det är fot på dom...



Och självklart är det ok för killar att bära rosa och lila. För det finns ju killkläder med just dom färgerna! :)



Kramar

2009-10-15 @ 19:42:28
URL: http://edvinsmamma.wordpress.com
Postat av: Ninna

Ja jisses ja. Sku va intressant veta om samma gäller för åland/finland..

N kom förut mittiallt hem från dagis med den bestämda uppfattningen att strumpbyxor är för flickor, och det krävdes en hel del diskussioner för att få han att gå med på att ta på sig sådana igen sedan:( Det var mindre skoj, han hade ju 8-10 par strumpisar men ville hellre va utan för att någon/några tutat i honom detta.

2009-10-15 @ 19:50:05
Postat av: Malin, mamma till Alice & Lowe

Jag har en liten Lowe och även han kommer att få använda strumpbyxor. Det är ju jätte smidigt!

Kan också bli väldigt trött på dessa som säger att tjejer ska ha rosa pojkar blått. Tycker man får välja sånt som mamma/pappa! :)



Kram

2009-10-15 @ 20:54:31
URL: http://alicesmamma.blogg.se/
Postat av: Jill

Ja här använder vi också både rosa tröjor/skjortor och strumpbyxor. Shit the same!

2009-10-15 @ 22:25:19
Postat av: helena

Det är så mycket påhitt överallt... tycker jag =) rosa tjej och pojke blå... tycker dom akn börja med en blandning.. de bästa är att ungdoms killarna börjar med rosa och de gör det lite mer okej.. tycker jag de verkar som.. då dom i stora hela kör modegrejer

2009-10-15 @ 22:35:37
URL: http://bombalena.blogg.se/
Postat av: Carina

Strumpbyxor e ju bra plagg ju o färgen e typ what ever :)

2009-10-15 @ 22:47:10
URL: http://ina2girl.blogspot.com
Postat av: helena

Jaa..vi va tidiga i år :D

2009-10-15 @ 23:34:29
URL: http://bombalena.blogg.se/
Postat av: thessan

ja jag håller med! tycker också att det är konstigt att ingen klagar om en tjej har blå byxor på sig...

jag köper på både kill- och tjejavdelningen till min lilla tjej, tycker killarna har lite fränare byxor än vad tjejavdelningarna har.. fast nu börjar hon ju bli lite större och då blir det ju mer valmöjligheter, men killavdelningen gillar jag=) om jag hade en son så hade jag nog kunna köpa rosa kläder till honom=) fast som du säger, det finns ju vissa gränser, så som klänningar osv:P



Och det där FL, nej där duger ingenting och allt är bara fel, spelar ingen roll vad hehe

2009-10-15 @ 23:44:19
URL: http://perfectfruit.blogg.se/
Postat av: M

Jag har strumpbyxor på min som men även långkalsonger eller tigths kanske de heter (de med hål för fötterna)

2009-10-16 @ 02:08:51
URL: http://mazlin.scriptorium.se
Postat av: Lotta

Det är väl ok med strumbyxor på killar de behöver också värme. Sedan om det är bögvarning, nej verkligen inte. Då skulle det var varning också om en kille leker med dockhus eller andra flickleksaker. Nej, pojkar och flickor ska kunna anv. varandras leksaker. Men de behöver ju inte bära klänning mer än när de klär ut sig.

Sedan är det inte kläder el. saker som gör om man blir homo eller inte.

Oavsett vilket är de lika mycket värda ändå.

Ha en trevlig helg

kram Lotta

2009-10-16 @ 09:21:36
URL: http://lottaf.blogg.se/
Postat av: Oca

Strumpbyxor är ju så mycker mera praktiska än långkalsonger just när de har fot. Så mina killar skall nog gå med strumpisar läänge ännu...

2009-10-16 @ 10:34:35
URL: http://ocas-corner.blogspot.com
Postat av: Matilda

Jag har nog satt på strumpbyxor på Oscar... mycket smidigare med sånt istället för strumpor som faller av så fort han rör på foten.. Sen får vi väl se vad han själv tycker när han typ börjar på dagis och så..

2009-10-16 @ 11:40:16
URL: http://malvina.blogg.se/
Postat av: SoffiZ-Oliwers mamma

Asså hallå?!! Jag är supernöjd över att jag hittade bra strumpbyxor till min son! Det är ju superpraktiskt! Så slipper man oroa sig för att det är någon glipa mellan byxa och strumpa. Sen kanske jag inte köper rosa strumpbyxor med massa blommor på till honom, men det är ju en smaksak!



Tummen upp för strumpbyxor på killar!!

2009-10-16 @ 18:49:48
URL: http://soffiz.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0