NABBEN & FIMPAR

Jag och Alvin besökte stranden idag. Vi kom dit strax innan 11 och det var massor av folk då vi begav oss hem drygt 1.5 timme senare.
Nabben är ju en riktigt långgrund strand där allt möjligt folk samlas men majoritet är nog barnfamiljer. Det som dock äcklar mig är alla fimpar som ligger runt på stranden.
En mamma stod tex och rökte i vattenbrynet där barnen lekte och askade där hon stod också i vattnet alltså. Liksom okej det är hav utåt men det är ju bara å onödigt, ofräscht liksom där precis där alla leker.


Kort efter så kommer någon annan turist och kastar en fimp rakt ut i sanden bara med typ 5 andra familjer runtom.
Undra på att samhället vill förbjuda rökning mer och mer runtom på uteserveringar och snart även på andra platser.
Man kan ju faktiskt fimpa den i en burk eller något och inte bara kasta iväg, de flesta har ju någon flaska med sig som de säkert kan fimpa i då de druckit ur, eller kasta i någon roskis i närheten men äsch varför bry sig, det är ju bara en fimp.
Jag vill inte ha folks äckliga fimpar mellan tårna iallafall. Fast man finner ju tyvärr det mesta på en strand. Inte bara fimpar.
Jag misstänker att det är många som reagerar nu, " men vaddå det är ju bara en liten fimp ", " hon är väl en sådan där rökmotståndare ", okej ja, ibland är jag faktiskt det.  I b l a n d !

Kommentarer
Postat av: Lotta

Håller med! Fimpar på stranden (å överallt iofs) är snuskigt. Vi får passa vår ettåring noga för hon stoppar allt i munnen o på den strand där vi brukar vara ligger oxå massa fimpar...blä =/ Kul att fotot på Lova går så bra =)

2010-07-06 @ 12:49:48
URL: http://esmeralda71.blogg.se/
Postat av: Jennie

Håller med dig, tycker det är skitäckligt!!! Har ändå varit rökare själv tills jag blev gravid. Man måste inte slänga fimparna på stället bara!

2010-07-06 @ 12:57:08
Postat av: teija ylander

Jag själv röker, men om jag röker på stranden så e jag på min egen filt och ser till att det inte är barn i närheten, och fimparna plockar jag i en tom påse med mig till soporna. Det är inte mycket jobb med det om man röker :D

2010-07-06 @ 13:08:32
Postat av: Annika

Håller fullständigt med ! Och en annan sak jag blir irriterad på är folk som har sina hundar utan koppel på stranden, trots att det är skylltat att hundarna inte är välkomna just till den stranden.

2010-07-06 @ 13:39:28
Postat av: Tasnim

Jag kan bara halla med!! Röka far man väl göra bäst man vill men varför smutsa ner för sig och andra..? Särskilt bland en massa barn.

2010-07-06 @ 14:00:52
URL: http://tasnim.blogg.se/
Postat av: Helle

Jag røkte sjælv tills jag blev gravid, och jag har ialla dagara æven som tonåring alltid plockat med mig fimpar från stranden och från andra stællen. Ær jag hos en kompis eller på en offentlig plats fimpade jag alltid samma stælle och gjorde en liten høg och plockade med mig dem nær man drog från platsen och jag har då alltid visat hænsyn till småbarnen. En sak ær inte bara att de ligger dær oftast tar de inte bort gløden innan de sprætter ivæg dem och nær gløden sen legat i sanden ett tag då kan jag då lova er att sanden runt ikring blir het. Jag har provat trampa på ett sånt stælle och fått brænnblåsa under foten. så ibland kan jag också vara røkmotståndare!!!! folk som røker borde visa hensyn på offentliga platser.

2010-07-06 @ 15:12:35
Postat av: Camilla

Jag hatar oxå fimpar!!!



Tänk om alla kunde hjälpas åt istället så mycket enklare allt hade varit, tänk om någon liten tjej eller kille stoppar detta i munnen och blir sjuk....

Vem vill ha det på sitt samvete!



Kram!



P.s Röstar varje dag! :)

2010-07-06 @ 16:05:55
Postat av: Hanas pappa

Vem tycker om att trampa runt bland fimpar???? Det verkar dessutom som om många fd rökare tom tycker att det är äckligare med fimplukt än oss ickerökare...Märkligt men intressant fenomen...

Ta vara på dagen!

Niklas, Hannas pappa

2010-07-06 @ 16:30:24
URL: http://hannagull.wordpress.com
Postat av: yvonne

håller med att det är äckligt med fimpar

ogillar tobakasrök överlag

2010-07-06 @ 16:48:24
Postat av: sandra

"det är ju bara en fimp"

jo det är EN fimp men tillslut blir det ju flera styckna ... o mer o mer ..

samma me skräp överhuve taget

"men alla gör så"

2010-07-06 @ 16:50:15
URL: http://imterocketqueen.blogg.se/
Postat av: Anonym

hej anna-maria har ett spel där jag är medlem på och skrev där att dom skulle rösta på fotot. Och kollade puängen har gått upp vilket är toppen :)

2010-07-06 @ 19:09:22
Postat av: Fia

Inte nog med att det är rätt vidrigt, det är ju inte särskilt bra för haven att det hamnar sånt där i. Jag vet inte alls exakt hur haven påverkas men jag kan ge mig sjutton på att det händer något i alla fall om mängden är tillräcklig sen kan man ju undra hur bra fiskar och fåglar mår när de äter upp fimparna... Jag håller helt med dig.

2010-07-06 @ 19:26:38
URL: http://lusth.org
Postat av: anna-maria

Nu är du på första plats, hoppas ni får stanna där i fototävlingen!



ja, stranden är härlig, men absolut inte allt skräp!

2010-07-06 @ 20:13:13
URL: http://minvardagsmat.blogg.se/
Postat av: Carina

Ja fimpar e inge vidare,barnen stoppar det i munnen o fåglarna tror att det är ätbart...

Har nog en rökare i hus själv men han slänger inte fimparna hur som helst i naturen.

Hoppas du håller platsen nu :)

2010-07-06 @ 20:49:42
Postat av: Trollmamman Lowa

Fimpar ja, trött blir man när smågrynen käkar fimpar som dräller lite här och var. Dessutom tycker jag att flertalet stränder i Mariehamn är under all kritik. Lilla holmen skall vara fint och turistvänligt men där hittar vi flertalet glasbitar, fimpar, snusprillor och skräp. Usch, bra att du tog upp detta. :)

2010-07-06 @ 22:42:22
URL: http://trollmammanlowa.bloggplatsen.se
Postat av: Isabella

Jag är själv rökare, men jag reagerar precis likadant. Att folk inte har mer hyfs att plocka upp fimparna efter sig. Jag städar alltid upp efter mig när jag har rökt. Släker dem ordentligt med vatten och sen slänger jag dem i sopparna.. Det finns faktiskt barn som kan stoppa in dem i munnen och blir förgiftade..

Jag anser att jag har valt att blir rökare men dem som är ickerökare ska inte behöva lida för att jag valt det, jag går gärna undan när jag ska röka, och ser till så att jag inte lämnar något efter mig. Tyvärr så finns det många som skiter i ickerökare och slänger fimparna huller om buller.. Skärpning, fritt land visst men det finns ändå ett som kallas sunt förnuft..



Skickar er en sommar kram ifrån soliga Växjö :-)



2010-07-07 @ 10:01:02
URL: http://Www.galne.se/bella

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0