DET KÄNNS SOM

Helt plötsligt känns det som alla barn bara dör i cancer. Det känns som att 3 av 4 barn överlever cancer är tvärtom. Det känns som att 3 dör och 1 överlever. Nu när man förlorat sitt barn, barnet på den fjärde tomma stolen. ( Syftar på reklamen de flesta sett någongång ).
Vi som hoppades så, att våran lilla levnadsglada tjej skulle bli en av vinnarna. Nästans in i det sista vägrade vi ge upp, vägrade Lova ge upp. Idag är det en regning dag ute, huset är så väldigt tyst sedan Lova försvann. För det känns som hon försvunnit. Klockan tickar, tiden går vidare.

3 veckor sedan vi kramade dig och pussade dig då du ännu levde för att mot natten dö, idag.
O f at t b a r t !







Försöker se lite glada ut, innan begravningen började och alla anlänt.
Själv har jag från någonstans inpräntat
" inga bara axlar i kyrkan " och tog på mig min jacka innan
akten började.


Vi är iallafall glada att vi gjorde begravningen som vi ville, trots att någon
verkade ogilla att jag valde ljusa kläder
och andra med mig.
Just därför valde vi att inte begära så mycket hjälp från någon annan, inte ens anhöriga. För vi ville ha det endast som vi ville, eftersom det var våran dotter och vi är hennes föräldrar och lillebror.
Vi kunde följa våra hjärtan och känslor och tankar, vi kände Lova bäst.
Lova skulle varit nöjd med allt, det vet jag och hon skulle tyckt att vi varit sååå fina.


Kommentarer
Postat av: Elin Asplund

Den här bilden....hur ska jag beskriva hur det känns att se den?

Er samhörighet, ni är så fina, lillebrors slips som en del av den helt ljuvliga viloplatsen för syster. Så enormt sorgligt och påtagligt hemsk situation, och ändå så fantastiskt vacker. Jag beundrar er så mycket för att ni har orkat vara så drivande i de beslut som behövde fattas. Så fint att ni tänkte på att ta fram kameran innan själva ceremonin. Nu vet jag inte hur jag ska avsluta. Jag provar med att skriva att jag tycker väldigt mycket om din blogg, dina barn och dina tankar. Tack för att du delger oss ditt liv. Elin, Västervik

2010-06-11 @ 14:33:25
Postat av: Anonym

precis,strunta i vad folk tycker, eran dotter ni väljer som ni skrev att ni villa ha ljusa färger var bra. Det är ett barn som begravs. & ni känner ju eran dotter bäst såklart.

2010-06-11 @ 14:45:03
Postat av: Veronica

Ni gjorde Lovas begravning precis i hennes "tycke o smak",

och du är jättefin i klänningen!

Precis så sommarfin som Lova vill ha sin mamma!!

Skit i vad andra tycker:)

Jag tänker som du angående barncancerreklamen,

den med stolarna, att så många dör...:( och man funderar ofta på dem som ej fick vara kvar..de som satt på stol nr 4.

Idag har vi haft skolavslutning,mina barn gick ur tvåan,fyran och den äldsta andra ring på gymnasiet.

Solen sken och alla var glada som man oftast är på skolavslutningar.

Där satt jag- glad jag med, men med en klump i halsen när barnen stämde upp i Idas sommarvisa- den som du skrev att Lova gillar.

Tänker ofta på henne,

och säkert många med mig.

Jag hittade av en slump ett SKITBRA band på you tube som jag inte visste om-Nostra Love.

Lyssna på sången Ängel,

när jag hör den tänker jag på barnen som satt på den fjärde stolen-kanske är de så som de sjunger i sången..Hoppas den kan vara till tröst för dig,

den är i allafall väldigt vacker och helt klart min favvo!

Många kramar till er fr. mig.

2010-06-11 @ 15:16:39
Postat av: Moa

som du säger: det är er dotter. ni väljer det som ni känner är bäst, det som lova skulle tyckt om. om ljusa kläder känns bäst så ska ni få ha det också. när det värsta har hänt är det viktigt att begravningen blir som ni vill ha den, som lova hade velat ha den. det handlar om lova och inte vad andra tycker. kram.

2010-06-11 @ 15:30:11
URL: http://legobit.bilddagboken.se
Postat av: Maria

Det är otroligt vad mycket folk har att säga när en tragedi inträffar, allt från att man vart en dålig förälder till att man har fel kläder eller minsann inte borde bjuda på ngt ätbart, för folk äter inte när de går på begravning.Vi bjöd på hamburgare och pommes + läsk för det var en av Anthonys favoriträtter, sen uppmanade vi till att man skulle klä sig efter dresscoden Blåvitt, Ed hardy eller Michael jackson, Anthonys stora intressen i livet...Jag blir helt matt. Lova tycker med all säkerhet att mamma var väldigt fin i den klänningen. Mer än så behövs ju inte.



Kram på dig/er

2010-06-11 @ 15:38:56
URL: http://anglamammaforever.blogg.se/
Postat av: Carina

Ni gjorde helt rätt tycker jag att arrangera begravningen precis som ni själva ville ha den. Vill man att det ska vara en "ljus högtid" så varför inte, och speciellt när det var en så ung liten person så varför ska man inte ha ljusa kläder, det va ju en älskad liten person och inte nån äldre (säkert lika älskad) person som skulle begravas.

Ni är så fina på bilden i kyrkan.

2010-06-11 @ 17:03:21
Postat av: SaramedM

Jag förstår inte hur folk öht har mage att ha åsikter om hur man som förälder ordnar sitt barn begravning!

Ni kände Lova bäst, klart att ni ska göra som ni vill

2010-06-11 @ 17:10:26
Postat av: Sassa (Albins och Edvins mamma)

Ni är så otroligt fina på fotot. Det är så sorgligt men på något sätt ändå harmoniskt. Jag är också säker på att det blev som Lova ville. Ni kände henne bäst och ni höll begravningen på det sätt som kändes bäst. Absolut rätt beslut enlig mig. Så synd att folk ska ha åsikter om det mesta.



Fastän jag gråter varje gång jag kollar din blogg så gör bloggen mig samtidigt också glad. Ni är en härlig familj och minnet av Lova är ljust och soligt, trots den jobbiga kampen mot cancermonstret.



Många kramar härifrån.

2010-06-11 @ 17:51:03
Postat av: Sara

Ni är verkligen jättefina!! och klart ni ska ha ljusa fina kläder, som lova skulle tyckt om. Som du skrev, ni vet bäst hur hon hade velat ha det. Förstår att det är supersvårt att bortse från en såndär kommentar men den personen kan inte ha tänkt efter riktigt innan den uttalade sig! Tänker ofta på er. Jag hoppas ni finner styrka att få vara glada igen. Jag ser upp till dig. Vet inte hur jag skulle hantera en sån där situation.. troligen skulle jag inte klara det! Kramar till dig och din familj.

2010-06-11 @ 20:00:42
URL: http://sawja.blogg.se/
Postat av: Kristina

Anna-Maria du är så somrig och fin. Och visst skall man vara klädd i ljusa glada färger tycker jag. Man kan väl tänka att man firar det liv man haft tillsammans och alla roliga stunder.Att ha mörka " stela " kläder gör det så mycket mer tungt och olustigt.

Jag tror ni hade en så personlig ceremoni för Lova så det verkligen känntetecknade er starka fina dotters liv. Med de färger och glädje hon tyckte om.

2010-06-11 @ 20:19:19
Postat av: Åsa

Jag tycker ni var jättefina på Lovas begravning!

2010-06-11 @ 20:22:43
Postat av: Ida

Jag tycker ni gjorde alldeles rätt med allt kring Lovas sista kalas, man vet ju bäst själv vad ens barn tycker om! Idiotiskt att omgivningen aldrig kan hålla tyst bara för att det inte passar deras synsätt för hur en begravning skall gå till… men varför ska det vara så j**kla traditionellt när det handlar om ett barn?

När mitt gudbarn som blev 12 år dog, spelades bl a Ebba Grön och Sanna Nielsen i kyrkan på hennes begravning och det var ljus klädsel som gällde. Hennes föräldrar gjorde det fint och personligt för att de visste ju vad hon tyckte om…

Jag tror Lova kommer att säga det den dag ni ses igen, ”vilken fin viloplats min trötta kropp fick och vilken fiiiin klänning du hade då” – Ja jag tror att själen går vidare och har fått bevis för det.

Kram / Ida

2010-06-11 @ 21:33:44
Postat av: Susanna

Jag tycker också att ni var fina på begravningen.

2010-06-11 @ 21:52:18
Postat av: Josefin

Efter att min mamma dött i bröstcancer tycker jag också att det känns som om de flesta dör i cancern, trots att statistiken säger annat. Om saknade kan jag säga att det blir värre ju längre tid det gått från att dödsfallet, för saknade blir större ju längre tid det går från att man fått träffa personen. Men kämpa på, smärtan kommer åtminstone att dämpas lite grann med tiden. Kramar och tack för en fin blogg.

2010-06-11 @ 22:07:37
Postat av: marija

ni gjorde det såfint om man får sega om begravning.Det är viktig att ni gjorde som ni ville.Ni skall vara stolta över er självaVi andra har ingen rät at ha åsikter för det var eran Lova.Jag gjorde som jag kände med min mans begravning och det är lite lätare efterot.Det går inte att jämföra eran sorg med min.Deta som ni har gåt igenom och skal gå igenom hela livet är det värsta.Ta hand om er!kram

2010-06-11 @ 22:52:13
Postat av: Amanda<3

ni är så fina både du o alvin..lyssna inte på vad andra säger...det ni tycker/känner är det viktigaste..många kramar

2010-06-11 @ 23:16:36
URL: http://jessicaaamandaa.blogg.se/
Postat av: Sofia

Varje dag jag går in här (flera gånger om dagen) frågar jag mig alltid varför?? varför varför varför?? om och om igen... dom flesta gånger fäller jag tårar och försöker ta in det ofattbara, men det går inte, frågan kommer åter igen, varför?? Anna.Maria har du lust att maila mig på den mailadress jag angivit?

2010-06-11 @ 23:59:18
URL: http://www.moyadesign.se
Postat av: Lotta

Jag tror oxå att det är viktigt att man ordnar så som man själva vill ha det =) Tycker ni var jättefina och kistan är nog den vackraste jag sett.

2010-06-12 @ 11:36:05
URL: http://esmeralda71.blogg.se/
Postat av: Mikaela

Tycker också ni va jätte fina:)kram

2010-06-12 @ 14:05:06
Postat av: ocksåmor

Ni gjorde alldeles rätt!

2010-06-12 @ 15:06:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0