EN MENING?

Hur kan man ens tänka att det finns en mening med att Lova dog, och andra barn dött? Hur kan man ens nämna det finns en mening med det. Hur vänligt man än försöker klämma in orden i andra mer vänliga fraser så fräter just orden Det finns/fanns en mening med det.
Dessa ord fräter likt syra i öronen och hjärtat på den som får ta emot dem.
Nej det gjorde det inte, det finns ingen som helst mening i det här. Ingen mening i att en från början frisk flicka blir sjuk och dör, blir dödssjuk med några ytterst få ynkliga procents chans till överlevnad.
Dessa ynkliga procent är väl ungefär lika stora som att jag någonsin skulle bli mångamiljonär på lotto. Eller rentav mindre.
Jag har en vän som många år kämpat med IVF nu, då de inte kan bli gravida på naturlig väg. Det skulle aldrig falla mig in i att säga åt henne att det finns en mening med att ni inte blir gravida utan hjälp. Lika klumpigt är det att uttrycka sig så då åt oss i kommentarer hur välmenande man än vill ha dom. Mycket har en mening med ordspråket allting har en mening, det är fel.
Kan någon förklara den meningen åt mig, åt oss? Nej för det finns ingen.  Att Lova dog 6.5 år gammal fanns det ingen mening med.






Kommentarer
Postat av: Tildas mamma

Jag håller helt med dig. Hur skulle det kunna finnas en mening med att barn dör? Det känns som en sådan sak som omgivningen hasplar ur sig utan att reflektera över vad de säger, kanske mest för att man hört någon annan säga det.

Jag tror inte att det finns någon inbyggd mening med förtidiga dödsfall och sjukdomar. Däremot finns det en mening med att Lova fanns. Kanske är det den tanken som omgivningen försöker utrycka, om än klumpigt (om man försöker tolka uttalandet på ett välvilligt sätt).

Kram, Tildas mamma

2010-10-26 @ 13:29:47
URL: http://tildasmamma.wordpress.com
Postat av: Ulrika

Det finns ingen mening med att ett barn skall vara sjuk eller dö.

Varma kramar Ulrika

2010-10-26 @ 14:41:14
URL: http://Bomsickabomblog.blogspot.com
Postat av: Maria

Nej, det finns ingen mening med att våra barn är borta, hur man än vrider och vänder på det så kommer jag fram till samma sak...

Kram...

2010-10-26 @ 17:03:17
URL: http://anglamammaforever.blogg.se/
Postat av: Tina

MIn vän förlorade sin son tille en hemsk cancertumör i hjärnan på honom. Fruktansvärt. Hon brukar säga något som jag tycker är väldigt fint. Det går ungefär så här:



"Det finns aldrig någonsin en mening med att ett barn dör. Men hur kort dess liv än varit så finns det alltid en mening med barnets LIV, den tid vi fick ha det på jorden."

2010-10-26 @ 18:47:02
URL: http://www.troll.bloggagratis.se
Postat av: Alexandra

Det där ordspråket alltså.... Det är verkligen inget mer än just ett DÅLIGT ordspråk som inte stämmer det minsta! Allt har fan inte alls nån mening!



2010-10-26 @ 20:48:39
URL: http://theheadrush.blogg.se/
Postat av: änglamamman

Nej, det finns ingen mening i det. Styrkekramar.

2010-10-26 @ 20:59:19
URL: http://www.nglarfinns.blogspot.com
Postat av: Kicki

Jag har också fått höra det att det var en mening med att min son dog. Jag blev så ledsen, Anton vad hade han gjort för ont? Inget han var så omtänksam och snäll mot alla. Många kramar från Änglamamman Kicki

2010-10-26 @ 23:53:57
URL: http://anglamammankicki.blogg.se/
Postat av: T

Det är svårt att förstå livets grymheter ibland. Genom att säga att det har en mening har man gett sig själv en förklaring till det som inte borde ske. Jag håller med om att det är otroligt klumpigt sagt och det är ju faktiskt inget man säger till någon som varit med om något svårt.

Som om det skulle minska er sorg? Jag vet inte. Ibland är det bättre att bara krama om eller bara kort och gott säga att man är ledsen för er skull.

2010-10-27 @ 22:04:45
Postat av: Helle

Vilket spånhuvud har kommit på den meningen? Det finns absolut ingen mening med at flera och flera föräldrar lämnas ensamma i sorg efter ett barn allt för tidigt rivits bort och det är oavsett om det är cancer, spädbarnsdöd, olycka eller annan dödorsak. Det är SÅ jä... fel att förlora sitt barn och det finns absolut ingen mening med det. Många sorgsna tanker från Danmark

2010-10-29 @ 09:31:37
Postat av: yasmine

finns ingen som helst mening med att ett barn dör. som inte fått uppleva allt en människa borde få uppleva.. du skriver fint <3. kramar i massor till er..

2010-10-29 @ 13:12:48
Postat av: Kerstin



Naturligtvis finns det inte någon mening med allt. Särskilt inte med att små barn dör. Tyvärr finns det folk till allt. Jag hoppas dessa aldrig behöver lida som er familj. Dock önskar jag dessa lite bättre förstånd.



Att barn dör är fruktansvärt FEL!!

2010-11-17 @ 21:28:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0