KARPALTUNNELSYNDROM

Minns ni att jag berättade för någon vecka sedan att jag börja känna av karpaltunnelsyndrom främst nattetid?
Hand och fingrar kunde pirra och domna bort. Nu har det blivit lite jobbigare med diffus värk så MVC rådde mig att testa skenor, främst nattetid så idag var jag och hyrde ett par sådana i hopp om förbättring hos Gullåsen.
Det här går ju över, allt som oftast då graviditeten är över den med och har ju göra med att man har mer vätska i kroppen och andra gravidhormoner osv.


Många människor sover dessutom med handlederna kraftigt böjda så det är förvärrar ju bara symptomen om man har dem.
Och jag blev ju så fruktansvärt "snygg" i skenorna. Men de är ganska bekväma bortsett från att det börjar klia under dem. Hoppas nu att de gör någon nytta. Det här är ju dessutom egentligen den första gravidteten där jag har något som helst "hjälpmedel". En del har ju hemska foglossningar och får ha bälten och kryckor osv. Ja, och jag har fått hyra skenor till händerna istället. Men har ändå kroppsligt haft det ganska lätt tills nu då jag nästans är inne i åttonde månaden.


Nu börjar det bli tungt att gå längre sträckor, svårt att ta sig upp och även ner och lite diffus smärta i svanken om man tex står och diskar eller ligger ner för länge. Men det är nog väl värt mödan  som man brukar säga, när belöningen kommer i april. För kroppsligt har det ju inte varit tungt föräns nu mot slutet som sagt. Jag har ju inte mått illa, och knappt haft huvudvärk. Lite trött men inget anmärkningsvärt. Har tex inte behövt äta järntillskott heller då HB hållit sig stabilt. (Får se vad det visar på måndag). Så överlag är det här nog den enda åkomman som gjort mig lite mer "handikappad" då jag inte har samma styrka i vänster hand för tillfället och smärtor och inte kan göra allt lika snabbt och effektivt. Men det blir nog bättre får man hoppas.


(Här kan man läsa lite om karpaltunnelsyndrom) (och här)



 

 


Kommentarer
Postat av: gertie

Jag har blivit opererad för kapitaltunnelsyndrom. En väldigt enkel operation som gjorde stor nytta. Jag tappade allt och var väldigt fumlig innan operationen. Ditt syndrom ska ju gå över av sig själv, och du slipper operation. Bra det finns hjälpmedel som lindrar eller hjälper. Kramar

2011-02-24 @ 11:13:43
URL: http://kittyhansens.blogg.se/
Postat av: Emmelie

Minns hur de va. Jag fick de när jag blev gravid och blev även opererad under graviditeten. Nu är de bra dock =)

2011-02-24 @ 18:23:42
URL: http://emmgus.blogg.se/
Postat av: Lisa

Usch, det där kände jag av en del vid första, sista veckorna innan så va händerna helt avdomnade när jag vaknade, tog ett par minuter att få igång de...



De skydden jag fick sen har jag faktiskt haft ganska bra användning av efter att det försvann när graviditeten va slut. Jättebra att ha när man kör långsträckor med bil tex, iallafall känner jag att jag får ont i handlederna då!!!

Snart får ni oxå vår!!! Ja, inte så att den e här än men vi har ju som du skriver mindre snö!



Bla, bla från mig idag.



Kramar

2011-02-27 @ 13:08:59
URL: http://separationsangest.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0