MVC BESÖK & NAMN IGEN

Har varit till MVC idag med magen. Det var helt hyfsat i sin ordning. Järnvärdet har sjunkit en hel del nu men med tanke på att jag gått in i vecka 32 utan att äta järntillskott är det bra ändå. Så lite järntabletter blev ordinationen.
Magen då? ja den fortsätter växa. Nu mätte den 34.5 cm i vecka 32. Och ligger ännu över översta kurvan så imorgon skall jag på ett tillväxtultraljud för att uppskatta hur stor bebisen i magen kan tänkas vara just nu.
Hjärtljuden slog fint och rörelserna var bara bra de med.


Åter till namnfunderingarna. Det har kommit lite svar i förra inlägget, det är alltid roligt. Angående generationsfrågan vad mormor och farmor tycker så ja min mamma och pappa är döda och det vet de flesta som läst bloggen länge. De var heller aldrig "tyckar personer" utan mer- "sköt du ditt så sköter vi vårt och lyssna inte så mycket på vad alla andra tycker hela tiden för då mår man heller inte bra". Egentligen har jag bara syskonen kvar på min sida och någon morbror som jag ytterst sällan träffar, alltså inget som på så vis skulle kunna från mitt håll få mig att göra annorlunda val än jag vill i livet.
Maken har ju sin släkt och han är också mer själv en person som inte hakar sig fast vid vad andra tycker. Han brukar be mig också att försöka att inte bry mig så mycket om alla andra hela tiden. För de skall ju inte leva livet åt oss. Men jag är väl en sådan jålig pallervant som man säger på Åland, en som tänker mer på andra än sig själv och mesar sig lite inför livsval.


Namnet i sig är helt vanligt egentligen men bara att det är ovanligt här och ja det passar en gammal som ung för vi är inga "Tingeling eller Tarzan människor" eller Venus typ. Namnet är ju Nordiskt, det är egentligen ett danskt-norskt namn om man skall avslöja sig såpass långt. Så i grannländerna är det ju nog säkert vanligt förekommande. Men personligen så känner vi för namnet.
Men som sagt någon sa att de hade nämnt namnen innan då hade också släkten vant sig, och så gjorde vi med Alvin eftersom vi visste att han var en pojke och namnet i sig fick väl ingen negativ kommentar alls. Kanske också för att de frågade vad vi tänkt oss för namn


Lova blev ju lite frågetecken runt men det var ju ganska nytt på hennes tid, ytterst få hette Lova som jag också skrivit.
Men nej, det är nog den här lilla personen som gömmer sig i min mage, namnet känns helrätt och passar som sagt en åldring som en liten i sandlådan främst för att det är vackert. Vackert och lite ovanligt, hos OSS alltså.
Inte i grannlandet. ja vi får helt enkelt fundera lite till, för helt plötsligt känns alla andra namn man tänkt sig så...vanliga och "alla andra heter det namn", att det här steg till höjderna nästans.


Och ja, imorgon kl 14.30 (13.30 svensk tid) så ligger jag nog på sjukhuset och kollas med ultraljudet. Denna dag skulle jag också få datumet till vecka 37. Den dagen som kommer att bekfräfta när vårat barn kommer till världen. Spännande dag imorgon med andra ord att få veta när man skall få veta. Kanske man också får en glimt av det icke annulerade könet. Jag tror jag skulle bli förvånad om den bytit nu.




Skötbord och bädd på plats i badrummet, dock skall det ju handduk m.m dit.
Vi själva har aldrig behövt använda skötbordet så länge, Alvin slutade ligga där runt halvåret då han blev som en orm så då flyttade vi till golvnivå.

Kommentarer
Postat av: Maria Nilsson

Tänkte mer på min generation (mormor/farmor), att vi kanske är mer "inskränkta" med namn. Det är sällan man hör ovanliga namn i din (mina barns) ålder.

Ska bli kul och spännande när du skriver namnet, jag hoppas du gör det snart, så kan man gissa ännu mer kanske :-)

kram

2011-02-28 @ 16:48:18
Postat av: Smulan

Meh! Så himla nyfiken jag blev på namnet ni fastnat för nu då!!

Postat av: Hannas pappa

Hur spännande som helst att välja namn! Det är ju inte oviktigt heller!

Jag hade bestämt mig tidigt Om jag någonsin skulle få uppleva lyckan att få en dotter skulle hon heta...Hanna...

Massmis med

Niklas

2011-02-28 @ 20:24:23
URL: http://hannagull.wordpress.com
Postat av: Mia Johansson

Nyfiken var väl bara förnamnet... fniss... kan det vara Kim eller Alex.. Ja det visar sig ju ;0))Hoppas att det går bra imorgon på UL. MVH Mia Johansson i Storå

2011-02-28 @ 21:08:00
Postat av: Amanda

Jag vill bara tipsa om ett namn (även om ni kanske redan bestämt er för både pojk/flicknamn?) Men jag kom att tänka på er, som har lite finsk påbrå, när jag hörde det.

Namnet är:

Lumi



Så sött. :)

2011-02-28 @ 22:08:43
Postat av: Milo

Hej! Hittat till din blogg och ser att du ska få bebis snart, grattis. Jag väntar också tredje barnet och går i namn-funderingar. Mitt råd är att hålla tyst om namnet till omgivningen, vänta tills bebis kommit ut. Så gör jag, av den anledningen att jag inte vill "nöta" på namnet innan och höra andra säga det hela tiden (jag vet jag är konstig men namnet är min och pappans egen hemlis). :)

2011-02-28 @ 22:19:20
URL: http://miilo.blogg.se/
Postat av: Moa

dina föräldrar hade en sund inställning tycker jag :)

min mamma kan vara väldigt tyckande när det gäller namn men hon förstår ju samtidigt att det är en generationsfråga och att jag inte alls har samma relation till tidiga 1900-talsnamn som hon har. jag tycker många är jättefina medan det för henne är hemska tant/gubbnamn. och tittar jag på vad hennes kompisar heter (50-talister) är det väl i stort sett bara en av dem som har ett namn JAG tycker är fint och det är siri som inte är något typiskt 50-talistnamn utan säkert var "tantnamn" då...

kram

2011-03-01 @ 19:57:21
URL: http://legobit.bilddagboken.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0