VECKA 31

Vecka 31 har vi hunnit fram till denna vecka och det är ungefär 8 veckor kvar till snitt (eventuellt 7). 8 veckor är inte så länge men ändå känns det så ibland. Har försökt fota magen på skoj nästan varje vecka som med sonen. Med Lova var det svårare för på hennes tid var det mest gamla vanliga analoga med film.
Nog har ju magen vuxit lite när jag jämför med vecka 18-19 (bilden längre ner) och jag som tyckte jag började vara stor då. Nästans skrattretande idag vilket det också kommer att vara om man når vecka 39 och ser bilderna idag sen.



 

Bilden nedan var just innan blogg galan där runt vecka 18 så det växer för fullt.

 



Lite om vecka 31.


Bebisen är nu omkring hela 42 cm från huvud till tå och väger omkring 1.6 kg. Den här veckan är en milstolpe i bebisens utveckling då lungorna får förmågan att fungera på egen hand tack vare bildandet av en "surfaktant" som hindrar att lungblåsorna faller ihop om bebisen av någon anledning skulle förlösas och bli tvungen att andas utanför livmodern.

Öronen är nästan helt färdigutvecklade, både de yttre och inre delarna, och bebisen kan höra din röst som den också kan känna igen efter förlossningen, tillsammans med andra vanliga ljud.

Bebisen bildar också underhudsfett och hudfärgen är mer rosa än röd vid det här laget (för "vita" bebisar). Naglarna är så långa att bebisen kan råka riva sig med dem innuti livmodern.




Kommentarer
Postat av: gertie

Så söt du är! Kramar

2011-02-17 @ 21:13:54
URL: http://kittyhansens.blogg.se/
Postat av: RED

Ja det närmar sig med stormsteg.

Vilken jättfin mage du har.

Stor och rund ;)

Kul att få vara med och följa :)



Kramar Alvins mamma Maggan

2011-02-18 @ 12:22:36
Postat av: Lotta

Himmel vad fort det går! 31 redan?! Längtar han efter sitt lillasyskon, er fina pojk? Hoppas ni får en fin helg! Förresten, kommer du avslöja bebisens kön här innan kejsarsnittet eller får det förbli en hemlighet? =)

2011-02-18 @ 12:55:23
URL: http://esmeralda71.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0