VECKA 32

Gick ju in i vecka 32 den här veckan. Och nu har jag omking 6-7 veckor kvar till snitt. Tror dock mer på 7 själv.



Lite mer omkring vecka 32.

Nu väger bebisen ungefär 1,7 kg och är cirka 42 cm lång från topp till tå. Lungorna kommer inte att vara fullt utvecklade förrän närmare förlossningen, men bebisen tränar redan andning genom att "andas" fostervatten. Från vecka 32 har bebisar som föds för tidigt goda chanser att överleva och frodas. Bebisens hud blir slätare och mjukare med den ökade mängden underhudsfett.


En del bebisar har redan fullt av hår på huvudet, medan andra bara har små fjun. Att ha tjockt hår vid födseln garanterar inte att man kommer att ha tjockt hår senare i livet, men det har visat sig att barn som har tunt hår oftast har tunnare hår också som vuxna.


Om bebisen är en pojke, brukar testiklarna nu vandra ner i pungen från bukhålan. Det händer emellertid att den ena eller båda testiklarna ligger kvar tills efter födseln. Två tredjedelar av alla fall då testiklarna inte vandrar ner i pungen vid födseln har rättat till sig av sig själva vid ettårsdagen.


Du lägger förmodligen på dig ungefär 450 gram i veckan nu, framför allt därför att bebisen lägger på sig nästan halva sin födelsevikt under de sista sju veckorna av graviditeten. Försök äta bra också under den sista tiden.

Nu är magen ganska stor - du kan nog vänta dig ökad uppmärksamhet!

 

 

 

Nu är nog den där toppen för kort för att täcka hela magen...
MVC besök på måndag.

Kommentarer
Postat av: Hannas pappa

Snart!



Vissheten om att våra änglabarn har det bra och fortfarande "lever" fick förnyad kraft häromdagen. Fantastiskt...............

Massmis med

Niklas

2011-02-26 @ 15:05:32
URL: http://hannagull.wordpress.com
Postat av: Lena i Lyckebo

Hejsan, oj så stor mage du har fått, det ser ut som att en liten kille kommer snart<33. Precis så där såg min mage ut med mina pojkar. Stor och hög, inte stor och bred.

Lycka till och må så gott.

Lena i Kiruna

2011-02-26 @ 15:36:59
URL: http://fridatowe.bloggspace.se
Postat av: Smulan

Åh vilken hög och fin mage du har! Kan det månne vara en liten kille som bor där inne? ;) Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0