VECKA 28

Nu har man hunnit in i vecka 28. Nu någonstans känns det som om veckorna rör på sig i en annan takt än förut, kanske lite snabbare.

 

Lite om barnet i vecka 28.

Fostrets hjärta slår snabbare när det hör din röst. Nu kan centrala nervsystemet också reglera ditt barns kroppstemperatur och kroppen börjar få ett fettlager.

Barnet är nu så stort att det fyller ut livmodern helt, det finns därför inte längre plats för så många armrörelser som tidigare. Många upplever nu mindre och annorlunda fosteraktivitet än tidigare. Du ska ändå vända dig till barnmorska eller förlossningsavdelningen om du märker att barnet rör sig markant mindre än normalt.

Du kan nu glädjas åt att barnet har ganska goda möjligheter att överleva om det skulle födas nu. I vissa kulturer markeras 7-månadersstadiet med en fest, därför att fostret kan vara "tryggt" nu.

 

 

 

Svårt ibland att tänka sig att det bara är 10-11 veckor kvar nu, efter att man har blivit beviljad snitt. Någongång mellan den 14-20 april kommer det sannolikt att komma en bebis till oss, och tid får vi i vecka 37. När man säger runt 10 veckor låter det lite, men säger man april och tittar ut på snömassorna känns det så avlägset.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0