HÄNDELSERNAS DAG

Idag skall vi åka till hälsocentralen en vända med Lykke. Vi var ju på BVC igår och vägde och mätte, allt var bra. Hon var 58,7 lång så jag var ganska nära min gissning på 59 cm. Vikten var 4,6 lite på så hon väger inte massor men är ju ganska lång istället och har vuxit 3 cm på 1 månad och 10 cm nästans sedan hon föddes.


Hon fick dos 2 av rotavaccinet.  Sen tog jag upp att hon föredrar att titta åt ett håll hela tiden och känns lite spänd när hon skall vrida sig, hon kan ju se runt åt alla håll men det tar emot lite, så BVC sa direkt att det lät som något som heter torticollis. Det är ganska vanligt att små babysar får det och kan ha det redan vid födseln, och det beror främst på att de legat trångt i magen bl.a. Så idag skall vi via hälsocentralen och träffa en läkare, här skickar de så småa via läkaren först som ger en remiss till fysioterapi. Där i sin tur skall vi få ett träningsprogram som man skall följa, olika övningar och sånt. Jag har googlat på lite och stött på en hel hög med torticollis barn och de har fått träningsövningar som mycket magläge vid vakentid och "allt åt det svåra hållet" som roliga sakerna att titta på ditåt osv. Det kan ta ett tag men så gott som var enda en som får träning "i tid" blir helt återställd.


Jag tänker i mitt stilla sinne... det kunde ha varit värre. Mycket värre. Men att det alltid skall vara någonting. Lykke själv är lika glad som alltid. Och ikväll har vi dopsamtal.







Kommentarer
Postat av: Carin

Hej Anna-Maria! Som undersköterska på en Ortopedmottagning,har jag träffat på detta "problem" under alla (39 år) mina år. Klart alla blir återställda, ibland räcker det med att vända sängen mot er, så Lykke har koll på sina föräldrar och hör era röster. I bland kan jag tycka att omgivningen gör för stor affär av just ett så banalt problem. Förstår om du tycker det, som har varit med om stor sorg/oro och att mista något så värdefullt som LOVA. Stor kram från Carin

2011-06-29 @ 18:46:38
Postat av: Ewa (mamma till 6 döttrar)

Vad hon är söt!!!

2011-06-29 @ 20:14:08
URL: http://tjejmorsan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0