TELL ME ABOUT WALDORF

Ni som har era barn i Waldorf dagvård, berätta om det. Positivt och negativt. MEN jag vill inte höra konstigheter från någon som bara känner någon som känner någon annan som har sina barn där och bara "hört det ena och andra och att de är konstiga". Så ni som vet hur det är i verklighet, berätta gärna. Thanks...!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej! Jag har själv gått i Waldorf-dagvård som barn och fortsatte sedan i Waldorf-skola hela grundskolan från lågstadiet till högstadiet. Har inget negativt överhuvudtaget att säga om pedagogiken, jag trivdes utmärkt! Vi hade det mysigt och lungt. Vi gjorde mycket med händerna, hjärtat, handen och hjärnan: bakade, målade, berättade sagor, lekte med det som fanns i naturen, var ute mycket. Ingen mobbning eller liknande förekom, det var en så lugn och trygg miljö. Kommer att sätta mina barn i Waldorf-dagis och skola, absolut! Mer lugn och trygg miljö får man leta efter. Har även gått i "vanlig" skola och dagis, och det var betydligt stressigare och opersonligare.

2011-11-16 @ 16:58:44
Postat av: Sara

Jag är förskollärare och under utbildningen kom vi i kontakt med bl.a. Waldorf-pedagogiken. Vi var också på studiebesök till en Waldorf-förskola och en -skola. Jag kommer dock inte ihåg så väldigt mycket av den pedagogiken, men det jag kommer ihåg var att barnen/eleverna skulle skapa olika saker själva av naturmaterial och de var mycket ute i naturen. De hade även kommit jättelångt inom kompostering och tillvaratagande av restmaterial (då för 15 år sen var det inte så jättevanligt). Allting verkade ganska flummigt för en utomstående men när man såg barnen och eleverna var de verkligen engagerade i lektionerna (i skolan) och nyfikna på att lära sig (både i förskolan och skolan) och förskolepedagogerna och lärarna var helhjärtat engagerade i undervisningen. Det jag också kommer ihåg var att det var väldigt lite "katederundervisning", mest "utforska-själv". Det verkade riktigt intressant!

2011-11-16 @ 18:06:37
Postat av: Anna- Dolce Bambini

Anonym, det låter ju precis som man vill att det skall vara allra helst, nära, personligt och att alla får ta plats och den tid de behöver.



Sara ja precis, jo det är därför jag så gärna vill att de som varit i kontakt med Waldorf delar med sig eftersom det nog är svårt för många andra att sätta sig in i de annars :-)

2011-11-16 @ 19:41:54
URL: http://bambinidolce.blogg.se/
Postat av: Cecilia

Hade mina barn på Waldorfförskola ( i Sverige) när de var yngre. De älskade att vara där. Jag älskade att komma dit och hämta dem med. Det enda negativa jag har att säga om det, är de öppettider de hade. Deras pedagogik var emot att barnen skulle börja tidigt och gå sent. Därav öppnade förskolan 07.30 och stängde kl 17.00. Det var lite svårt för mig att hinna med hämtning då jag började 07 och slutade kl 17, samtidigt som de stängde. Dock var de snälla. De gick med på att börja en kvart tidigare och sluta en kvart tidigare för vår skull. Jag fick verkligen köra snabbt efter jobbet för att hinna dit och snabbt till jobbet efter lämning. Ändå var det värt det för den trygghet och omvårdnad mina barn fick. Nu går de i vanlig kommunal skola för att det ligger närmast vårt hem och för att grannbarnen går där.

2011-11-16 @ 21:02:56
Postat av: Helle från Danmark

Hade en kompis i sverige när jag bodde där som gick på waldorff skola, och det var jättebra där enligt mig och han då, var ofta där när vi slutade skolan och "hängde ihop" med de som gick där, ingen mobbning och man lärde sig umgås naturen och odla egna saker.



Här i danmark har vi inte waldorff förskolor i närheten, men vi hoppas på att kunna få plats på waldorffskolan som ligger här när det blir dags om ett par år.

2011-11-26 @ 20:57:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0