LOVA BYTER MEDICIN

Lova har fått byta ut Neurontinen mot en annan sort som heter Lyrica som de hoppas skall vara bättre. Dock verkar jag förvånad över de vanligaste biverkningarna med den.

Mycket vanliga biverkningar: Yrsel, trötthet

Vanliga biverkningar:

Ökad aptit, känsla av upprymdhet, förvirring, desorientering, förändrad sexuell lust, irritabilitet.
Nedsatt uppmärksamhet, klumpighet, minnesstörning, darrning, svårighet att tala, stickande känsla, trötthet, dvalliknande tillstånd, sömnlöshet.
Dimsyn, dubbelseende Svindel, balanssvårigheter, muntorrhet, förstoppning, kräkning, väderspänning,Svårighet att få erektion. Svullnad i armar och ben, berusningskänsla, gångrubbning, viktökning.


Och några av de mindre vanliga biverkningarna. Nu känns det konstigt måste jag säga. Lova skall behandlas mot nervsmärtor i armarna. Och en biverkning är...

Muskelryckning, ledsvullnad, muskelkramp, muskelsmärta, ledsmärta, ryggsmärta, smärta i armar och ben, muskelstelhet.

Ja, gudars man får hoppas de vet vad de byter till nu bara. Nu orkade jag inte ens skriva upp alla de biverkningar den nya medicinen kan ge men det var ju inte bara nån ynklig enkel som skitränna och illamående och svettningar direkt. Dock skulle den fungera på just långvarig smärta som just den Lova beskriver. Känns nästans som en medicin med dubbelmoral. Den skall ta bort nervsmärtor men kan orsaka dem också.

Källa: Fass.

Kommentarer
Postat av: Annica

Meeen? Ärligt varför ge medicin mot smärta som kan ge smärta? Hur tänker de egentligen där?

Lilla kämpen vad hon måste utstå för fixa vardagen

2009-10-03 @ 18:03:33
Postat av: Lotta

Vad härligt att se henne skratta igen.



Jag har själv ätit Lyrica mot min nervsmärta i armen, fick inga direkta biverkningar direkt utan de kom smygande, med bla: magont och kräkningar.

Läkaren sa att det inte var så vanligt, tänkte mest på om hon skulle få ont i magen av någon konstig anledning så vet ni att det kan vara en av biverkningarna.

Ni får ha en skön helg! kram

2009-10-03 @ 19:33:41
URL: http://lottaf.blogg.se/
Postat av: Toja

Jag trodde Lyrican bara användes vid depression? Fast jag vet att min mormor fick den i ett skede i våras, hennes vanliga antidepp.funkade inte med morfinet hon fick men det skulle tydligen Lyrican göra.(Smärtan mormor hade påverkades inte av vare sig lyrican eller morfinet)

Det är ofta som biverkningarna är sådär knasiga, mina allergitabl. som jag får mot urticaria (nässelutslag) så har alla det som biverkan :)) Men att ha svår smärta och kanske få ännu värre av det som ska hjälpa ... nej hujeda!!

2009-10-04 @ 21:20:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0