KREATIV LÖRDAG

Idag har jag haft några timmar ensam på eftermiddagen. Då har jag bakat bröd, samma havregrynsbröd som jag bloggade om förut, fast nu har jag bytt ut en del av vetemjölet mot rågmjöl samt haft i solroskärnor utöver havregrynen och dekorerat med vallmofrön. (Knarkarfrön tsss) Jag funderade vilket som är det bästa sättet att få dessa frön att fästa? Nu penslade jag med ägg innan de var i ugnen men kanske det går att dra en gång med vatten också om man inte vill ha ägg?


Jag har också hunnit laga pannacotta och hallonsås till på trädgårdens egna hallon som vi har haft i frysen.
OCH... koka köttsoppa. Ja gudars nu har jag blivit från vettet idag, så husmorsaktig jag som varit. Men det känns nog i svanken nu att jag gått på i köket. Så här vet ni vad som skall ätas ikväll, köttsoppa med nybakt bröd och pannacotta med hallonsås till efterrätt. Och hur som helst tycker jag om att laga mat, oftast. Även om vi med har våra makaronistunder med stekt korv.



 

Nybakt bröd

 

 

Pannacotta med hemlagad hallonsås

 


Kommentarer
Postat av: Hannas pappa

Hej A-M!

Nu är vi hemma igen efter 9 dagars rekreativ frånvaro (ska skriva om upplevelsen senare). Läser om bak och om bebisens tillväxt och det sista är ju otroligt! 8 månader...Lika otroligt fast åt andra hållet...Ska senare berätta om en fantastisk sak som min syster förmedlade, något som får alla oss änglabarnsföräldrar att känna ro och lugn. Återkommer.

"Massmis med"

Niklas

2011-01-22 @ 17:20:25
URL: http://hannagull.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0