IDAT

Idag kom härliga IdaT collegebyxorna på posten. Spana in den söta apan på ena benet.






Och denna kom med på köpet.

Byxor från www.lakritz.fi

DYSTERT MÖRKT

Vad det är mörkt nu och grått ute. Tråkigt. Kanske det inte vore helt fel med lite snö snart så det piggar upp. inte för mycket och inte för lite snö men sådär alldeles lagom att det är mysigt bara. Nu är det ju inte så mysigt med det trista gråa men det är väl sådär tråkigt novembergrått bara. När jag var liten så var et alltid snö i november. Vi åkte alltid pulka på mina barnkalas och alla kompisarna man hade då älskade att åka pulka i våran hala backe. Det gick ju så fort....
Mamma min sa att det var drivor när hon fick mig, drivor av snö. November 1979.
Tycker du om snö?

BAKELSE

Kunde ej motstå att köpa hem en halloweenbakelse idag med blodgrapesmousse i.
Den var god och jag o barnen delade på denna lilla läckerhet.



KATVIG

Köpte lite mer Katvig medans det är 40% men nu är det ju nästans utplockat i Alvins nr och för stora nr för Lova kvar.

Visst är det fin shopping?



TUSANS TUSANS

Ja man kan lungt känna så när man tycker man städar hela tiden och inte riktigt hittar nån ände på allt. Egentligen HATAR jag att städa men man måste. har lyckats få undan disken också nu medans Alvin sover men han vaknar nog igen snart.Han sover ju runt 1-2 timmar såhär på dagen.
Skall passa på att hänga tvätten också och börja reda upp wc, blir väl storhandla sen med maken ikväll eller imorgon.Jag hoppas få det gjort nu ikväll så kan jag bara tänka på att fixa gravarna imorgon sedan.
Kom igen nu ni som städar ge mig era städtips, sådana får man aldrig för många av. När man bor lite mindre också som oss så blir det så fort att man märker av all oreda.

URK

 Mår inget vidare just...Mår illa faktiskt. Hoppas man inte åker på någon magsjuka, skulle fattas det till som man säger.
Jag hittade ju sedan en fin gravdekoration till graven så nu behöver jag bara lite extra granris. Det kommer att bli fint där sedan med tänt ljus på allhelgona.

REAFYND

Mössa från Sobea åt sonen för 10€ samt en Katvig velourjacka med 40% rabatt.






SOBEA

Idag kom nästa par av Sobea.
Härligt röda är dessa byxor.


FIXA GRAVARNA

Jag måste börja fixa mina föräldrars grav inför allhelgona och mormors. Ljus,granris och nån dekoration skall inhandlas. Kallt inomhus idag.
Nu har det börjat en ny på Daniels jobb, på prov. Den romske pappan i familjen. Daniel hade frågat sin chef och han var välkommen på prov så igår var han första dagen och idag är han där igen. Kul om det skulle fungera.
Nu skall vi äta frukost och klä oss,parklådan skall packas med smörgåsar och sedan är det parkdags. Efter parken kanske vi åker via stan och köper den där dekorationen innan dom finaste tar slut om man är ute för sent.

ÄSCH

Äsch vad det skall krångla just nu med bloggen. Ibland ser den helknas ut.
Jag var alltså och klippte mig igår. Kapade av nästans 20 cm eller mer av allt långa hår.
Idag har vi hunnit på baby/barnmusik och nu går tvättmaskinen för fullt. Alvin sover i vagnen men vaknar väl närsomhelst.

RULLGARDINSMENY

Just nu är mitt dilemma att lära mig göra en rullgardinsmeny i html. Det låter allmänt förvirrande men jag SKALL fixa det med. Nu när jag inte just sitter där på FL mer om kvällarna så kan jag lära mig lite html istället. Kan ju vara roligt med lite kunskaper i det med. Men usch jag har så svårt att minnas alla koder. Jag har ännu inte gått in för att minnas för all framtid liksom men men...
 

SÖNDAGSSHOPPING

Idag efter Alvins vila (och min) så åkte han och jag in till staden och gick på KappAhls klubbdagar.25% på allt inklusive rean.
Blev 3 bodysar åt Alvin. Byxor i velour + tröja åt Lova och en top åt mig.





25% på allt på KappAhls clubdagar

VINTERTID

Så har klockorna åter ställts om en timme bakåt. Jag tycker detta är ett ganska ondöigt påfund. Jobbigt.
Inatt sov Alvin dåligt. Jag brukar aldrig egentligen gnälla eller skriva av mig om barnens sovvanor för jag har inte haft behov av det. Nu har jag haft tur med Alvin han har alltid nästans sovit bra mot sin syster som inte sov bra som mindre. Nu är det bättre såklart. Iallafall tror jag Alvin somnade någongång vid 4 imorse den gamla tiden. Han vaknade omkring 2.
Nåja... Nu är han glad men lite trött så vi skall båda lägga oss och vila en stund medans pappa och Lova hittar på något. Det blåser ju bara så hemskt just nu. Konstigt att man inte haft strömavbrott ännu eftersom det blåste hela natten. Kanske därför Alvin hade svårt att komma till ro.

BUSKILLE

Här är en bild jag tog för någon dag sedan på en busig Alvin med en ostbågspåse han lagt vantarna på hemma.
Man får passa på att tjyväta sådant när syrran är i parken om dagarna.





SIMMAT MED LOVA

Lova har länge tjatat om att få åka till simhallen och bada så idag åkte vi dit för att busa en stund och leka lite. Eller Lova busade mest själv. Hoppade från kanten,kanade och for omkring 45 minuter innan vi duschade och bastade och fikade i cafeét. Trevligt och sedan for vi hem igen till pappa och lillebror.
Svärmor kom också över en stund ikväll på kaffe.
Nu har barnen somnat ja t.om jag somnade till en sväng då jag nattade dom. Nu skall jag bara sittahär på nätet och göra just ingenting.

STRÅLANDE SOL

Idag skiner solen och det är fint höstväder ute. Otroligt att oktober snart är slut och november snart kommer. Månaden då jag fyller 29 år. Oj oj ett år kvar till 30.
Jag kan inte förstå att veckorna flyger fram,jag hinner inte med. Är så mycket som skall ordnas dessa veckor och vips så är det jul nästans. Jag har 2 gravar att göra fint inför allhelgona. Mina föräldrars och min mormors. Ljus skall tändas,granris skall dit och nån gravdekoration.
På måndag skall jag och klippa håret också. Vi får se om jag bara toppar mitt långa hår eller gör något nytt. Jag vet inte själv.

Har ni någe förslag på enkla snygga frisyrer man inte måste fixa allt för mycket?  för jag vare sig hinner eller orkar med två barn.

TILL ER SOM LÄSER

Om ni undrar över något så får ni faktiskt fråga och jag svarar om jag kan såklart.


SOBEA

En bild av sonen och de jättemysiga härliga Sobea krypbyxorna med lappar på knäna.
På bilden i storlek 92/98 och muddarna gör att man kan använda dom länge då jag tog en nr upp på dom gula.


BRANDSTROM

En bild på sonen där han provar nya jeansen. Jeansen på bilden är i strl 92. De är lite långa men det blev snyggt med uppvik på dom. Annars har de en smal midja och passar smalfisar.
Denna modell finns även i en mörkt tvättad upplaga. Och dom är verkligen snygga. Tyget är inte hårt utan ett mjukt tyg.
Dom går bra att leka i alltså trots den slimma modellen.



Jeansen kommer från www.sisukas.net och kostar 39€

MASSA ROLIG POST

Idag fick jag en massa rolig post. Brandstromjeansen och dom var såååå fina. Och regnrocken med Tomas tåget och gula Sobeabyxorna men dom röda kom inte idag så kanske dom kommer på måndag då. Hoppas jag. Jag betalade en massa räkningar igår och jag sa att jag inte skulle köpa mera men Lova är i behov av mjukisbyxor så det blev ett par collegebyxor från IdaT och hur dom ser ut får ni se nr dom kommit...
Bilder kommer senare under kvällen nu måste jag rusa och diska och hänga tvätt medans sonen sover och dottern ser på barnkanalen.

FULL FART FRAMÅT

Idag har det varit full fart framåt kan man lungt säga. Lämning och hämtning av Lova. Handla och via mitt föräldrarhem,hälsa på romerna och hem och laga mat och nu har barnen fixats för sängen så dom skall alldelels just lägga sig sedan hoppas jag att jag kan pusta ut en stund och sedan imorgon är det igen fullt program för jag skall hämta ena paret Sobeabyxor och handla inför helgen. Veckan har gått i raketfart denna gång i mitt tycke så jag har knappt hunnit med.

FYRMÄNNINGARNA

2 stycken bryllingar.
Lova och Amanda och det skiljer 5 månader mellan flickorna. Tänk om man får leva tills dessa får barn så blir vi femänningar i släkten *skratt*


HÄLSAT PÅ

Idag var vi och hälsade på våra romska vänner igen. Vi var där i 2 timmar denna gång och pratade så gott det gick på knagglig engelska. Barnen lekte som vanligt obehindrat och dom tyckte Alvin hade så ljust hår.
Vi kommer att åka dit så snart vi hinner igen, eventuellt imorgon redan då jag har lite saker att ge åt dom.



Lova och Alvin leker med Denisa,Manuel och Daniel

SOLIGT MEN BLÅSIGT

Idag skiner solen men det blåser ganska mycket och är kallt i luften. Har hunnit diska iallafall och sonen sover ute nedbäddad i vagnen men han vaknar säkert snart. Skall fortsätta städa köket. Är alltid en massa borde hemma hos oss men det är det säkert hos andra också. Ingen regnjacka kom idag heller så jag får väl allt på en gång sedan som vanligt.
Nu skall jag ladda kamerabatteriet så kanske jag hinner fota lite idag. Ikväll skall jag pyssla lite med bloggdesignen tror jag. Jag får bara ont i huvudet av att tänka på alla htmlkoder men tillika är det kul då man ser vad lite konstiga koder kan göra.

REGN OCH REGN

Och så började det regna igen. Men dom hade varit hela 9 barn i parken trots det dåliga vädret.
Och sen blev jag erbjuden att samköpa vad jag ville med en vän från en internetshop så det blev ett par Sobeabyxor till åt sonen för dom kostade bara 15€ och kostat 37€ och det var sista paret. Dock i 92/98 så han får ha dem längre fram. Dom röda är dom jag beställde igår från en annan sida men på rea där istället.
Nu skall jag åka till svärmor.



.   

Bilder lånade från Babyshops hemsida

SOVMORGON

Idag igen fick jag sovmorgon. Det beror nog på höstmörkret som kommer att barnen sover längre än annars för de lägger sig samma tid som alltid. Vid 20. Och sover klockan runt kan man säga.
Idag är det babymusik eller ja babymusik vet jag inte om man skall säga men baby/barn kanske för vi är blandade åldrar.

Nu måste jag hasta iväg och packa Lovas smörgåslåda till parken för hon skall åka dit direkt efter musiken så.

SHOPPAT LITE SMÅTT

Lite shopping ikväll.
Brandstormjeans och Sobeabyxor. Nu får det räcka för jag skall betala räkningar också. Mindre roligt.
Ja just ja och snart fyller jag år också. Och NEJ jag skall inte ha kaffe för jag tycker inte om att ha kalas för mig.
Jag är nog inte så social som folk kanske tror, eller det går i perioder. Ibland är det väldigt kul att umgås ofta och mycket men mest är jag en sån där person som vill vara hemma och mossa med familjen. Mysigt det med. Och lugnt och skönt.

DAGENS VISDOM

Att fela är mänskligt, men för att riktigt trassla till det fordras en dator.

SOM VANLIGT

Som vanligt har inget speciellt hänt. Känns nästans olustigt att sitta och blogga här då det känns som folk följer vad man skriver med förakt eller något liknande. Men det finns ju miljontals bloggar därute så istället för att fokusera på min tråkiga vardagsblogg. Ge er ut och hitta en som ger er något givande. Ni som bara läser den för att snoka, irritera er och snacka bakom ryggen.


REGNJACKA OCH NY MSN

Jag har ikväll beställt en ny regnjacka åt min son. Han har ingen och jag snubblade över en fin med Tomas tåget och han är ju så mycket för bilar och sånt så han blir säkert glad när han får se den här.
Dessutom syns han i den och har ju redan röda regnbyxor efter Lova samt sina regnbågsrandiga Molostövlar.



                                              Bild lånad från Pompox


Och sen har jag bytt msn och uppgraderat den. Har sållat bland vännerna och "vännerna" i den. De som jag pratar en stund med några gånger i veckan - dagligen har kommit med till nya msn. Ni som inte har fått den behöver inte fråga för antagligen vill jag inte ge den åt er annars hade jag gjort det. Dock har jag ännu inte hunnit lagt in alla nya då jag har haft en hel del annat att göra idag. (Med 73 kontakter i msn så finns det att gå igenom för alla vill jag inte ha med.)
Jag funderar även på om jag skall byta bloggportal till någon annan men då försvinner allt det gamla jag skrivit här iom att jag inte har en egen domän att ta med den till. Dessutom tycker jag mig läst att det kostar att ta med den från Blogg.till en egen. Finns ju reklamfria bloggar. Inte för att den lilla reklamen som dyker upp stör mig men ändå.

SÅ KOM DEN IGEN

Så har fått sin första mens efter förlossningen efter att ha varit 28 månader utan.
9 månader som gravid. 18 månaders amning samt den månaden jag blev gravid.
Idag kom den igen. Nu kan man börja göra nya barn.

Nej jag skojar självklart,vi är båda nöjda med de 2 vi har just nu.
Tänk er det ni. över 2 år UTAN mens. Fan vad skönt det var tillika att vara utan den men nu vet man att allt är som vanligt igen. Med Lova dröjde den sig nästans lika länge så jag var aldrig ens orolig varför den dröjde.

HÖSTKARAMELL

Jag vill ha denna höstkaramell åt Alvin.
Han passar så bra i rött dessutom. Shampoodle är såååå coolt och så snygga. Lova har en dräkt i kittfärg.
Men det som är bra med denna nya är att den är i ekologisk bomull. Bra tänkt.


VÅRA VÄNNER

Vi har fått nya vänner nu. Vi har blivit bekanta med romerna jag bloggade om häromdagen.
Lova lekte så bra med deras mellanbarn idag. 1 timma lekte dom. Språket var minsta hindret. Nu måste jag baka något så jag kan ta med och bjuda dom på. Är så roligt med nya bekanta.
*Trallar vidare*

MORGONTRÖTT I VÄNTAN PÅ UTOMJORDINGAR

Det är jobbigt att vara morgontrött.
Idag skall vi väl på musiken, egentligen vill jag inte åka pga hon där snobbiga morsan som är där men Lova vill fara dit. Lova hade nån envis hosta ett tag i natt men sedan släppte det och nu märker man ingenting av den mer. Skall gå och äta frukost nu och invänta utomjordingarna. Dom skulle tydligen dyka upp idag. Så ni har väl inte glömt att köpa hem foliepapper till hatt tillverkningen?

Länk till källan jag inte ens orkat titta närmare på  http://www.blossomgoodchild.com/

Nu frukostdags.

JAAA,JAG LYCKADES

Nu sitter en tillfällig header där uppe. Min egen header. Inget märkvärdigt men mer personlig än blogg.se egna header.
Förstår bara inte varför det strulade så med att lägga upp den fast jag gjort som man skulle.
Nåja.

EN RIKTIG KARL

Min son kommer att bli en riktig karl.Han tycker redan om att hjälpa mamma diska *skratt* Fast med så stökar han nog till ännu, men vad gör det. Det är ju så roligt att få "hjälpa till".



MIN REKLAMMODELL

Min son var med i tidningen idag och gör reklam för GeFotos solstråletävling.
Han tog ju 1årskort i våras och här är ena resultatet. Alvin själv kommer inte att delta, men han är allt en fin modell ju. Och att han av alla blev vald till reklamen. Dom ringde för kanske det var 1 månad sedan och frågade om han fick publiceras.
Det lustiga är att när Lova var liten var hon med i en likadan reklam fast för foto Alandia. Men det var bara en liten bild i en liten notis i svartvitt.

Visst blev han fin i tidningen?


HEADERKRÅNGEL

Nu är jag inne på dag 3 med att strula med att få in en header. Jag gör exakt som man skall men den kommer ändå inte upp.
Jag får väl fortsätta kämpa på bara. Min mall är sådan att det skall gå och lägga in den men icke icke...
Blir bara ett kort morgoninlägg för jag har redan knåpat med html en stund och nu skall jag gå och kika vad min vilda frön gör något. Är ju snart parkdags för Lova.

Min vän var över igår med sin man så vi drack det där chailatte och det smakade nästans bättre nu än första gången.

JAG,EN ÄNGEL?

I början av våren så kunde man läsa att en massa romska tiggare slagit sig ned i centrum och runtomkring Åland med diverse vänner och instrument. Uppståndelsen blev stor på Åland och skitsnacket satte igång som eld i torrt gräs.
Dom tigger och snor och hemma i Rumänien finns alla fina hus och vänner och väntar.
Jag var en av de få som stängde öronen och packade en kasse gamla barnkläder och gav åt ena tiggaren som skulle ge dom åt sin gravida uteliggande syster.
Kort efter försvinner just denna familj från Åland och jag tänkte att de må dragit vidare att de fann väl ingen lycka här heller. Förutom en familj som stannat och fick lägenhet.
Döm av min förvåning då jag förra måndagen ser tiggarna jag hjälpt på första sidan av tidningen och deras "nyfödda" dotter, i kläder jag gett. Det värmde att jag kunnat hjälpa om än lite. Nu har dom fått en lägenhet dom också. Alla tiggare är inte av samma skrot och korn. Jag hoppas denna familj lyckats bevisa något nu och en eloge till B som hjälpt dom och 2 andra familjer.
När min en vän hörde att jag gett barnkläder åt dom där de tiggde sa hon. Vilken ängel du är.
Jag tror ingen någonsin kallat mig ängel förut. Men jag blev glad. Jag tycker om att hjälpa till och jag bryr mig inte om vad andra gör, för de flesta kan bara prata skit på Åland.


UPPDATERAR

Just nu håller jag på uppdaterar bloggen helt och hållet. Inte helt ovanligt för mig men nu tänkte jag ta tag i den ordentligt med hur den skall se ut osv.
Idag skiner solen också så det är en jättefin söndag ute. Jag skall lägga sonen i vagnen strax och sedan skall jag kanske sätta mig här en stund och så skall jag också diska lite, När sonen vaknat måste jag och handla min obligatoriska cocacola.Jag är inne i en colaperiod.
Jag skall också sortera bland foton. Fota lite till och sånt där smått och gått. Kanske jag borde lära mig dricka det där nya omtalade teet jag köpte hem. Chai-te jag testade det som chailatte och det var lite annorlunda måste jag säga.Jag har inte bestämt mig helt för om jag tycker om det eller inte.

SYSKONBILD

       

Veckans syskonbild.

IDAG KOM DEN

Äntligen kom denna fulländade underbara åkpåse.
Den är verkligen fin. Alvin tycker också om den. Så vi är nöjda allihop.


AVSKY

Jag avskyr sådana som lägger sig i allting och tror dom är bra människor då de får andra att må dåligt.
USCH.
Idag är jag trött och skall snart börja fixa med middagen. Betala räkningar, beställa nya böcker och en massa annat som att dammsuga tex.

MARIEHAMN

Varit istan idag en stund med Alvin. Fotade litegrann och gjorde ett litet vykort i photoshop.


NYA STRUMPBYXOR

Idag kom sonens nya strumpbyxor av märket Hjort.
Jättesnygga ju...Och stora i storlek.

 www.lakritz.fi

ÄNTLIGEN SOLSKEN OCH SNÄLLA BARN

Äntligen skiner solen så jag skall ta min nya kamera med mig och gå ut och fotografera idag bara jag hittar något passligt objekt förutom barnen. Äntligen helg igen också. Fick igång min skrivare igår och eftersom jag har IQfiskmås ibland så tog det ett tag.Men nu funkar den perfekt.
Måste väl handla idag också med familjen då maken slutar jobba tidigare sa han men vi får se. Ibland säger han sånt som inte blir av.
Nu måste jag nog kasta in en maskin tvätt och fixa barnen snart för utgång och så skall Alvin snart vila.
Dom har lekt förvånansvärt bra idag så jag har fått sitta lite i lugn och ro utan att höra en massa gap och skrik och mamma mamma så när det funkar passar mamma på att njuta lite.


MAN KAN JU UNDRA

När allt går åt helvete ibland om det ser ut så här. *glimten i ögat förståss*


NYA BÖCKER

Idag kom mina nya böcker. Jag har precis börjat läsa Katerina Janouch "Anhörig" så vi får väl se sedan om jag tyckte den var bra.
Gissa vad som kommit till Åland idag?
Nu skall jag bara vänta på att sonen vaknar så skall vi åka och titta om det kommit ända fram också.
*ler finurligt*

RSS 2.0