TROLLEN

Trollen finns visst i de flesta bloggar. När det blir eländigt skockas de och verkar gona och gotta sig genom oigenomtänkta kommentarer, gärna väldigt anonymt om det går. Det vet vi, de flesta av oss vet. Jag tänker på mig själv och de jag råkat ut för, nu mera får jag väl förlåta dem för deras dumhet. För det är ju vad de är , för dumma för att veta sitt eget bästa.
Jag har läst lite i en blogg ett tag där en mamma nyligen mist sitt barn i magen. Hon har 3 barn sedan förut och just nu är hon ju precis i den där fasen då allting är svart, man åker upp och ner i sorgen. Man är oerhört känsloladdad, svårt att se klart i sina tankar och känslor. Allt det där märker man i hennes text, kanske att man gör det ännu bättre då jag själv har sorgen efter Lova i färskt minne och ännu sörjer men sorgen förändras med tiden och ändrar skepnader märkligt nog. Det är en bearbetningsprocess som tar länge länge.


Då kommer trollen och trycker ner henne, mamman med sitt blödande hjärta, med sina sedvanliga ord. Att det finns de som har de värre, hon skall vara tacksam åt barnen hon har, de finns de som inte har barn sen innan och förlorar sitt barn i magen osv, allt för att de tror de hjälper henne att känna mindre sorg eller få ett perspektiv på sina känslor och tänkanden. Men herre min skapare, det går inte att få nåt vettigt perspektiv så snabbt om man mist någon, sorgen är ju oftast tung när man mister något som är en så nära, speciellt ett barn, och det som också skulle bli ett barn. Men bloggtrollen lär alltid fortsätta finnas. Där bakom sina skärmar, där de tror de är trygga och säkra, det verkar ju uppenbart.


Och de fortsätter i samma anda som de alltid gjort, med det de tror är välmenade eller bara det de vet att sänker den sörjande ännu mer. Usch, det är verkligen både hemskt och synd, när man gör så mot någon som blottlägger sig och delar med sig öppet av sina känslor, både för sin skull, för att få ord på det man känner, dela med sig av känslorna och kanske som jag också tänker och tänkte med min blogg, nå ut till andra som går genom samma saker.
Nu har jag ju själv ett tag sluppit dessa troll, och nu mer raderar jag bara deras kommentarer, ser jag vart de är på väg att bära med sina ord, raderar jag dem halvlästa och tänker bara, förlåt dem för deras dumhet. Kanske det är det bästa sättet på, att fortsätta försöka vara rak i ryggen själv och stolt fast man är lågt sjunken just då. För ingen har rätt att komma och förminska en annan. Speciellt inte en som sörjer.

Kommentarer
Postat av: Anna

Konstiga människor det finns,att dom ens måste skriva nåt??Man kan undra vad dom får ut av att vars elaka och kalla?Men jag tror nog att det kan ligga en del i deras egna liv,kanske bitterhet och avundsjuka,vad vet jag... Synd bara att andra måste bli sårade,patetiska människor.

Det bästa är väl att strunta i sånna kommentarer och bara radera dom,men det är nog svårt att inte ta åt sig i en känslig period...

Tack för en jättefin och bra blogg:)

Kram

Anna

2011-06-18 @ 10:00:00
Postat av: Carin

Ja tyvärr är det så, att det nog alltid kommer att finnas "elaka troll" om det gäller verbalt eller i skrift. Och är man då tillika i sorg/depression/nedstämdhet är det baske mej inte lätt att BITA ifrån. Nej, vi ska vara snälla till varandra, en sak som många fler människor borde bli bättre på....

Önskar er en bra och fin dag på Åland (dit jag gärna skulle vilja resa en dag) Carin

2011-06-18 @ 10:12:33
Postat av: Lisa

Troll finns tydligen överallt, i verkliga livet också. Jag har precis fått missfall och eftersom det var ett tidigt sådant förväntas jag inte sörja, och speciellt eftersom jag har två barn redan FÅR jag absolut INTE sörja. "Tänk på de som inte har ett enda barn"!, har jag fått höra till lust och leda. :(

2011-06-18 @ 16:11:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0