SILVIAKAKA
1 Ugnsplåt
Kaksmet
4 Ägg
4 dl Strösocker
4 dl Vetemjöl
4 tsk Bakpulver
4 tsk Vaniljsocker
2 dl Vatten
Glasyr
100g Smör
1 dl Strösocker
1 msk Vaniljsocker
1 Äggula
Kokosflingor
Kaksmet: Vspa ägg och socker pösigt. Sikta i mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt vattnet och rör smeten slät. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd ugnsplåt. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader, ca 25-30 min. Låt kakan svalna.
Glasyr: Smält smöret och rör i socker och vaniljsocker. Vispa försiktigt i äggulan och bred genast ut den ljumna glasyren över kakan. Strö över kokosflingor.
tack för tipset! kakan står nu i ugnen, och en sugen pojke utanför! ;)
Så kul. Hoppas det smakar. själv har jag ett pepparkar i bakgrunden som man ser... det är inget slafs på kaklet ;-) ifall man vill krydda sin kaka. Haha, nej jag skojar, inga kryddor på kakan :-)
den art riktigt god! och enkel,så det blir nog en favorit att slänga ihop igen! tack för tipset igen! :)
Åh, den är det godaste som finns. Tyvärr blir den inte lika bra med glutenfritt mjöl (båda min ongar är ju glutenintoleranta) Men jag sniker åt mig en bit så fort jag får möjlighet - den finns ofta i lagcaféerna på innebandymatherna ;)
Gjorde kakan idag och den är supergod och snabbt gick det.Tack för receptet + fin blogg.
Hahha. jag som aldrig bakar blev inspirerad. Så kallt ute att måste få min 3-åring aktiverad, och oj så nöjd han var att få vispa. Nu är kakan i ugnen så hoppas den smakar. Mommo påväg över så inte så dumt en kall dag som denna:)
Tusen tack för receptet, funkade dessutom bra som glutenfrttt. Blev jättegott :)
Hej!
jag har idag bakat den här kakan efter ditt recept. Den ser fantastiskt fin ut, men hur 17 får jag loss den från bakplåtspappret? Den sitter ju helt fast där...:(
Jecca...min vill också alltid fastna lite, brukar försöka "föra en kniv eller stekspade" under försiktigt innan jag skär i bitar, medans kakan är ljum ännu... det brukar funka bra.
Tack, tack. Jag fick loss det mesta, några bitar gick dock direkt till flickan mage, efter en lång stund då jag redan skurit den. Jag ska prova baka den igen och försöka få loss den på en gång. Tack. Den var supergod iallafall!!