SILVIAKAKA

Idag testade jag på att baka Silviakaka. Fråga mig inte varför jag inte bakat denna enkla men goda kaka förr, men nu lär det väl bli av. Jag brukar ju liksom ofta ramla in på vanliga moccarutor... Receptet jag använde mig av ser ni under bilden.



 

1 Ugnsplåt

Kaksmet


4 Ägg
4 dl Strösocker
4 dl Vetemjöl
4 tsk Bakpulver
4 tsk Vaniljsocker
2 dl Vatten

 

Glasyr

100g Smör
1 dl Strösocker
1 msk Vaniljsocker
1 Äggula
Kokosflingor

Kaksmet: Vspa ägg och socker pösigt. Sikta i mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt vattnet och rör smeten slät. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd ugnsplåt. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader, ca 25-30 min. Låt kakan svalna.

Glasyr: Smält smöret och rör i socker och vaniljsocker. Vispa försiktigt i  äggulan och bred genast ut den ljumna glasyren över kakan. Strö över kokosflingor.


Kommentarer
Postat av: Nettan

tack för tipset! kakan står nu i ugnen, och en sugen pojke utanför! ;)

2012-02-02 @ 16:22:01
Postat av: Ängeln Lova, Alvin och Lykkes mamma

Så kul. Hoppas det smakar. själv har jag ett pepparkar i bakgrunden som man ser... det är inget slafs på kaklet ;-) ifall man vill krydda sin kaka. Haha, nej jag skojar, inga kryddor på kakan :-)

2012-02-02 @ 16:56:13
URL: http://bambinidolce.blogg.se/
Postat av: Nettan

den art riktigt god! och enkel,så det blir nog en favorit att slänga ihop igen! tack för tipset igen! :)

2012-02-02 @ 20:01:12
Postat av: Lisbeth

Åh, den är det godaste som finns. Tyvärr blir den inte lika bra med glutenfritt mjöl (båda min ongar är ju glutenintoleranta) Men jag sniker åt mig en bit så fort jag får möjlighet - den finns ofta i lagcaféerna på innebandymatherna ;)

2012-02-02 @ 20:29:44
URL: http://www.bettans-place.blogspot.com/
Postat av: Gerd

Gjorde kakan idag och den är supergod och snabbt gick det.Tack för receptet + fin blogg.

2012-02-04 @ 16:14:40
Postat av: Veronica

Hahha. jag som aldrig bakar blev inspirerad. Så kallt ute att måste få min 3-åring aktiverad, och oj så nöjd han var att få vispa. Nu är kakan i ugnen så hoppas den smakar. Mommo påväg över så inte så dumt en kall dag som denna:)

2012-02-05 @ 09:05:35
Postat av: Hanna

Tusen tack för receptet, funkade dessutom bra som glutenfrttt. Blev jättegott :)

2012-02-09 @ 19:43:24
Postat av: jecca

Hej!

jag har idag bakat den här kakan efter ditt recept. Den ser fantastiskt fin ut, men hur 17 får jag loss den från bakplåtspappret? Den sitter ju helt fast där...:(

2012-02-16 @ 12:28:15
Postat av: Ängeln Lova, Alvin och Lykkes mamma

Jecca...min vill också alltid fastna lite, brukar försöka "föra en kniv eller stekspade" under försiktigt innan jag skär i bitar, medans kakan är ljum ännu... det brukar funka bra.

2012-02-16 @ 13:30:32
URL: http://bambinidolce.blogg.se/
Postat av: jecca

Tack, tack. Jag fick loss det mesta, några bitar gick dock direkt till flickan mage, efter en lång stund då jag redan skurit den. Jag ska prova baka den igen och försöka få loss den på en gång. Tack. Den var supergod iallafall!!

2012-02-17 @ 08:26:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0