ÄPPEL-MARÄNGPAJ
Inviger bloggen med ett recept innehållandes äpplen och det passar så här i hösttider.
Äppel-maräng paj
100 g smält smör
1 dl socker
2 dl vetemjöl (går åxå bra med glutenfritt)
1 tsk bakpulver
Blanda de torra ingredienserna, slå på smält smör och rör om. Låt stå i kylen en stund.
Skala 4-5 äpplen och skär i tunna klyftor. Blanda klyftorna med 0,5 dl socker, 1 msk vaniljsocker och 1 msk potatismjöl.
Tryck ut degen i pajform
Häll över äppelblandningen och pudra lite kanel över.
Grädda i 200 grader i ca 25 min, äpplena ska vara nästan klara.
Vispa en maräng av 2 äggvitor och 1 dl socker. Ta ut pajen och bred marängen över, grädda tills marängen känns torr och fått färg.
Bjud med vaniljsås!
Kommentarer
Postat av: CC (Casino Chick på FL)
Mmmm låter gott!
Trackback