BILGALEN

Min son älskar bilar och här är ett av bevisen...Han försöker inspektera tröjans bilar.
Intill ser ni Tigger från Nalle Puh. En av lilla julklapparna ihop med t-tröjan från Molo.



Molotröja från www.sisukas.net och Tigger från www.netanttila.com


REGN OCN SNÖN FÖRSVINNER

Det regnar idag. Snart har vi ingen snö kvar. Jag har inte unnit föra över bilderna från kameran ännu heller och jag är lat iag efter att ha lagat en julmiddag nästans alá julafton igår fast det bara var lilla jul. Lutfisk,köttbullar,skinka,prinskorvar,gravad lax osv.... Så gott och så mätta alla blev och Lilla tomten var riktigt snäll. Vad det är mysigt att bo på Åland med denna tradition. Och fint att föra den vidare till sina barn. Idag blir det att vara lite lat en stund iallafall. Det är ju söndag.

LILLA JUL

Idag är det alltså lilla jul på Åland. Jag skall försöka lägga in kort under dagen och tänkte försöka julbaka lite också.
Sådana där stjärnor med plommonmarmelad i. Heter dom julstjärnor eller hur var det?!
Lite sista minuten städning blir det nog också. Slog in lite lilla julklappar igår. Egentligen borde jag skämmas för det blev lite många nästans mittemellan lilla jul och riktiga julafton.

DET TAR SIG

Julgardiner upp, lakan och sängkläder bytta, gamla tvättade och upphängda, gardiner tvättade,diskat... men det finns ju lika mycket till men sedan går det inte så snabbt. Jag har 2 barn också som vill ha sitt.Fast Alvin sov 2 timmar ute i vagnen så då höll Lova på hjälpte mig med lite småsaker. Nu skall jag kila och göra klart resten... eller ja,så mycket jag nu hinner och orkar. För det är tungt att byta gardiner i alla rum och allt sånt där.
Känns som om jag vill göra det här. Barnen är så förväntansfulla fast det inte ens är riktiga julafton.

FREDAG

Fredag.....städdag.Tvättdag allt möjligt skall fixas idag för imorgon är det lilla jul på Åland. Jag har visioner om att få upp adventstakar eller något åtminstone.
Men nu måste jag sätta igång om något skall bli gjort idag.

TOMTE OCH GLÖGG

Vi var iväg sedan ikväll och kikade på julgatan och träffade tomten och tomtemor och så drack vi glögg och åt pepparkaka. Det var mycket folk i rörelse. Kallt var det också men Lova var glad åt att träffa tomten. Alvin själv brydde sig inte så mycket. Inte var han rädd eller blyg heller. Han var som han brukar vara.
Till middag hade vi tortillas. Det var gott. Jag var så himla sugen på det idag bara.

JULGATAN

Ikväll öppnar julgatan i Mariehamn. Jag vet ännu inte om vi åker och hittar eller vad vi skall göra men tomten är iallafall där även om det känns som om det kommer att vara väldigt många barn som åker in för att träffa honom. Annars bjuder väl var och varannan affär på glögg och pepparkaka misstänker jag.

FÖRBASKADE NYCKEL

Lyckats med konsstycket att tappa dörrnyckeln i springan mellan trappan och ytterdörren. Försökte få fram den men utan resultat. Får se om min man fixar det bättre. Just nu sitter han med barnen och ser på bompa men dom skall ju ha pyjamas just och så sängen. Torsdag imorgon redan. Oj vad veckan gått fort...Måste börja tänka på Lovas kalas snart...

SNÖ OCH NÄTSHOPPA

Oj vad det snöar ute...
Jag orkade inte blogga igår sedan om BVC-besöket men Lova skall kolla synen en gång till.Hörseln var bra och hon var över 108 cm lång och nästans 20 kg tung.
Hon skall också få gå till en logoped och få till talet lite då hon har svårt med R.
Annars var det mesta helt okej.
Nu har jag alltså lyckats shoppa lite Molo åt Alvin. En tröja jag tittat efter ett tag men den är så snygg.




Bild lånad från www.keltainenkettu.fi och tröjan från Molo 25€

HÖGTALARE

Nu har jag högtalare igen till datorn. Dom förra så gick ju en kabel av på. Och dessa hörs bättre än de förra också.
Jag skall försöka blogga mer lite senare om BVC-besöket bl.a

BVC

På väg till BVC på Lovas 5-årskontroll. Vi hade sovmorgon idag, skall klä på oss och fixa allt som fixas skall och åka.Blir bara ett kort inlägg just nu.

NYKLIPPT GOSSE

Nu har Alvin varit och klippt håret. Makens spontana utrop var. Nu till vintern. Och spela roll, man har ju mössa ute i den där åldern. Han blev ju jättefin.

Tycker ni inte?



HEJ VINTERLAND

Hej vinterland, nu är jag här.... Ja verkligen. Ute är det  massor massor av snö så nu kan barnen åka pulka och busa omkring. Jag hoppas snön stannar ett tag iallafall och inte smälter bort genast,nu när den äntligen kommit.
Så här ser bilen ut just nu men snart skall den borstas av för Lova skall till parken och busa i snön.



SNÖSTORM

Det kommer snö nu. Det stormar och dundrar i knutarna. Märkligt att strömmen är kvar ännu.
Jag har hittat mera småfolkskläder som jag förälskat mig i.Kattklänning i frotté och nya äppelprinten är några.
Óch så börjar den nya veckan imorgon då. Lova skall till BVC på tisdag också. 5årskontroll. Min stora tjej.

INGA HÖGTALARE

Nu har mina gamla älskade lilafärgade högtalare farit slut. Ingen youtubemusik mer. Eller ja på ett tag då. Tur att det snart är jul.Kanske man får önska sig en tidig julklapp av tomten? En kabel gick av. Så var det tack och godnatt för dom.

SÖNDAG OCH PRESENTTÄNK

Så var det söndag igen. Idag blir det en vara hemma dag tror jag. Vika tvätt,hänga tvätt och småplocka lite.
Pappan i huset är på jakt idag. Så det är bara jag och barnen hemma. Just nu tittar dom på barnkanalen och har avslutat sen helgfrukost. Nu har jag Lovas julklappar och 5 årspresenter så gott som klara. Märkligt vad fort det stiger i pris. ju äldre dom blir ju dyrare saker blir det. Men nu har jag lyckats tänka till ganska bra i år.Tror jag.

För hur mycket köper ni julklappar åt barnen och vad har ni köpt i år?

MOLO BILSUIT

Här är Molo suiten med bilar jag vann på huuto nyligen. Den är ju ur höstens kollektion så egentligen är den ny men ändå i begagnat skick. Jättefin. Nu just pågår en diskussion på Familjeliv huruvida de är pyjamas eller inte. Hemma går nog Alvin i suits men åker han bort tar jag byxor utanpå. Gärna något par av hans snygga jeans han har.



                                                  



Suit med många bilar. Vinst på huuto 14€. Nypris 38€ men finns på rea för 26.60 på www.sisukas.net finns även på Coola barn i Mariehamn.

HEJ VINTERLAND

Nu är det ett litet snötäcke ute. Lite mysigt är det ju ändå med lite snö. Lova blev överförtjust av att se snö när hon tittade ut imorse klockan 8. Är lite småruggigt inne också. Kanske dags att börja göra eld på riktigt nu. Vi har ju vedspisar. Men har faktiskt inte eldat i dom ännu i höst/vinter.
Måste också titta mer på anttila. Har shoppingångest och vet att jag borde köpa lite varma tröjor åt mig men ännu har det stannat vid tanken. Nu skall jag snart ta vagnen med Alvin i och gå hans lunchlur skall bara surfa lite först medans barnen leker och mannen är med dom. Det är ju lördag.Jag fick t.om sovmorgon ostört 45 minuter extra. Underbart! 

BABY P.s SKADOR

Tänker på stackars Baby P ännu. Vad han måste lidit den lille pojken. Blir ledsen av att tänka på det.



ALVIN UTE

Oftast blir det mest bilder av min son då han är den som oftast är hemma nära och är mest lättfotograferad.
En bild från igår då vi var utomhus.








Overall från Remu Travalle nypris 95€ vinst på huuto 62€ ny.
     Mössa från Molo även det en vinst på huuto.

ÄNTLIGEN FREDAG

Äntligen fredag igen. Helg. Vi är redan på väg till stan för vi skall till sjukhuset på en ögonkontroll idag. Sedan far vi hem igen och väntar på min man och så skall vi fara och storhandla. Vi brukar oftast göra det på fredagar då min man skutar tidigare men idag visste han inte riktigt hur han skulle sluta men iallafall så åker vi. Så har vi hela helgen fri sedan.
Jag håller på funderar på en massa saker, presenter och julklappar och allt möjligt. Det bara rusar fram nu och mittiallt är allt över igen.

BUSIG KILLE

Här är en kille med vild morgonfrisyr här om morgonen.
Alvin!


BABY P

Har tänkt på honom från och till under dagen, Baby P var jämngammal med min Alvin. Jag har svårt att föreställa mig hur man kan göra en oskykdig liten pojke illa.(Ja äverhuvudtaget barn) Under så lång tid. Stackars Baby P. Och nu är han död... Till vilken nytta. Och alla andra små barn där ute i världen... som far illa varje dag. Hur kan man som mamma och förälder vara så hjärtlös.
Jag är nedstämd och ledsen och det är försent. Försent för Baby P att växa upp.

MITTEN AV VECKAN

Nu är det redan onsdag. Jag tycker dagarna bara rusar fram ibland lite långsamt men oftast riktigt fort. På fredag skall vi till sjukhuset en sväng och så är det ju helg och min man far väl och jagar kan jag tänka mig och sedan är det ny vecka. Jamen det är nästan sant iallafall. Våra dagar är egentligen ganska lika varandra men det känns tryggt det med.
Jag kollade nyss vart mitt Ellos paket befann sig och såg att det låg registrerat på posten så imorgn är det nog i mariehamn så får jag det någongång på fredag kanske. ÅH,jag vill ha nya skorna nu... Mina gympadojor börjar kännas kalla + att det kommer en kofta också som är välbehövlig nu och 2 bh som var superbilliga. 9.90€ för 2 på rea. Får se hur bra dom är bara.
Nu frukost åt oss alla.

KLÄNNINGEN

Här är en bild av Lovas klänning hon skall få i present. Visst är den fin?
Den förra var ju bara en bild från hemsidan men här är en jag tagit.



      Klänning från Småfolk 37€

TISDAGSMUSIK

Idag är det tydligen tisdag igen vilket innebär att vi skall åka på baby/barnmusik. Lova har sett framemot det för vi var inte förra veckan för dom var på ett annat ställe då.
Blåser ute ser jag att det gör också. Måste posta ett klädpaket idag också. Oh jag måste erkänna att jag längtar lite tills julen börjar nu...Lovas födelsedag osv. Så roligt.

LITE VITA LÖV

Igår kom det ytterst lite snö och tittar man ut kan man se några vita löv. Men inte någon direkt vinter ännu. En ny vecka har börjat och Lova skall till parken idag. Vi väntar ännu på att parkfotona skall komma. Spännande att se hur dom blev för den dagen var det jättedåligt väder. Skall nu snart börja knåpa ihop Lovas inbjudningar till hennes 5årskalas. Kommer inte att bli något märkvärdigt utan nån kompis en dag och släkt en annan för vi ids inte ha alla ihop på en gång.

GRÄSÄNKA IGEN

Jaha ja, idag var jag typ gräsänka igen under några timmar för att mannen är ute och jagar igen. För han hinner ju inte jaga på vardagarna eftersom han jobbar. Jo alltså det fattar väl jag med. Jaja... bara att  försöka hitta på något roligt idag igen som att tex....moppa golv. Yes vad roligt. Och den gamla moppen är så sunkig att jag måste införskaffa en ny.Ännu mera Yes... Jag glömde självklart moppen då vi shoppade där i fredags. Jag fick syn på en kompis och sen glömde jag bort det totalt. Jaja... det är bara att åka dit igen.
Måste packa 2 Tradera och 1 huutopaket.


BADHUS OCH PIZZA

Idag efter Alvins vila bestämde vi oss för att åka och bada i badhuset. Vi for till Mariebad. Jag,Lova och Alvin. Vi badade en timma och bubblade i bubbelpoolen och bastade. I omklädningsrummet berömde en kvinna mig för att vara duktig som kom dit ensam med två små barn. Dom var ju så lugna och fina och jag måste faktiskt erkänna att det gick riktigt bra att ara själv med dom. Lova som är lite större har ju en tendens att bli busig men idag gick det bra. Efter badningen så for vi och delade på en stor Vezuvio och åt glass till efterrätt.
Nu myser barnen med pappa och jag varvar ned här en stund. Snart skall dom små ändå i säng. Och imorgon måste jag och köpa cocacola och apelsinjuice. Jag är nån slags stor konsument av dessa två drycker.

GRÄSÄNKSLÖRDAG

Gräsänka hela lördagen mot kvällen. Vad månne vi skall hitta på idag. Tråkigt väder ute också.

NYA SKOR TILL MAMMA

Beställde nya skor åt mig idag från Anttila. Jag har dåligt med ordentliga skor. Jag hoppas dessa är bra. Hittade dom på rean. Kanske inte dom snyggaste men nu bryr jag mig inte om det. Jag skall ha dom för att dom skall vara varma,bekväma och bra att promenera samt leka i med barnen. Praktiska helt enkelt.


ÄNTLIGEN FREDAG

Äntligen fredag. Idag skall det storhandlas när mannen slutar jobba tidigare.
Helgen lär gå fort som vanligt för imorgon är mannen bortbjuden på jakt till skärgården över dagen. Åker tidiga morgonen och kommer hem någongång vid sju på kvällen antar jag.
En hel dag som gräsänka blir det. Får se vad vi hittar på då. Antagligen åker Lova till farmor en stund. Eller vad vi nu skall göra, om vi far till badhuset och Alvin till farmor.

FINASTE SMÅFOLK

Idag kom Alvins favorittröja. Jag fick hämta den hemma hos en tjej jag känner lite grann via Familjeliv och vi har ganska stort shoppingintresse båda två.
Tröjan är ur småfolks nya kollektion och 86/92 är stort på min son som annars har 86.
Men fin är den. Verkligen.








Alvin i småfolk från en dansk webshop. 200ddk för tröjan.
Jeans från Cheap Monday.

ADLIBRIS JULKLAPPAR

Jag hittade lite smågrejjer som 5årspresenter,lillajulklappar på AdLibris igår sedan.
Bl.a en Bolibompadraken målarbok, Astrid Lindgrens sånger/sagor på cdskiva, en traktorbok med ljud bl.a
Tänk vad skönt att slippa gå och våndas i en butik och fundera på vad man skall köpa när man i lugn och ro utan stress kan klicka hem det man vill ha i god tid. Kanon.

TRÖTT MÅNGALNING

Jag är trött! Jag har självmant sovit dåligt i 2 nätter nu och vet inte varför. Det har börjat på "äldre dar" och det är hemskt. Om jag bara är 29 och sover dåligt redan. Min mamma hade också sömnproblem i perioder. Inte åt hon några sömnpiller eller så men iallafall...
Och att vara kvällspigg i en kombo av sömnproblem är ju inte så roligt. Ofta sover ju jag bra men nu har det krånglat igen.
Kanske det är månen? Jag vet iallafall med mig att de nätter då det varit fullmåne har jag sovit dåligt.
Nu skall barnen som tagit sovmorgon kläs på. Dom har precis ätit frukost. Lovas sista parkdag idag,för denna vecka.

EX PÅ BESÖK

Ikväll kom mitt ex på besök. Många kanske blir förvånade och undrar vad jag gör med mitt ex hemma hos mig. Han kollade på min USBport en sväng och pratade lite. Mitt ex är något som är passé och over sedan 9 år. Ja mer än 9 år. Vi är bara bra vänner fast vi träffas sällan nuförtiden. Min man bryr sig inte. Hej hej sa han bara när han kom hem och hittade mitt ex hemma hos oss.
Jag tillgade förresten dom där kycklingfileérna sedan. Fyllde dom med italienska ötersfärskost, och kokade ris och currysås till.Helt bra blev det.
Jag har också lyckats H&Mshoppa lite. Mest åt mig denna gång. Mysbyxor,pyjamas,topar bl.a
Och ja just det. Adlibris var det! Nu poffar jag iväg dit.

GRÅA ONSDAG

Vad tråkigt och grått det är ute. Jättetråkigt väder. Skall iväg och posta ett paket åt en som vunnit av mig på huuto innan Lova åker till parken. Sedan hem och göra det vanliga, lägga Alvin, reda upp lite i köket och kanske man hinner sitta vid datorn en stund.
Skall ta upp dom berömda kycklingfileérna ur frysen nu så vi kan ha dom till middag också.

JÄMN STRÖM AV LÄSARE

Kollar statistiksmätaren och ser en jämn ström av läsare. Tror det är samma läsare som återkommer då det håller sig ganska jämnt alla dagar. Men det är roligt att någon läser.
Imorgon är det onsdag. Jag skall kanske ta och googla fram något roligt recept på kyckling. Vi har kycklingfileér i frysen och det passar nog bra imorgon. Lova pratade om farmor tidigare ikväll. Kanske hon far dit en stund imorgon.Lova och farmor, det är ungefär som "Du och jag,Alfred".

BUS I HUS

Efter Lova slutat parken for vi till en gammal kompis jag gått i lekis med och i skola med.
Hon har liksom mig 2 barn men våra minsta är jämngamla med knappa 2 månader. Vi fikade och pratade om allt möjligt. Riktigt trevligt var det. Och barnen hade roligt.
Sedan var det hem och laga middag, efter att funderat på vad blev det stekt korv,mos snabbt och enkelt och nu skall vi bada.

FINA MOLON KOM IDAG

Åh, jag trodde inte det var sant i dag då postis kom med brevet från www.sisukas.net och Alvins fina fiiiina Molo kom.
Jag blev så glad och är så nöjd även om t-shirten såg liten ut.






Kläderna kommer från www.sisukas.net och har 30% rabatt.

TÄVLA OM LUCIAKRONA

Passa på att vinna en fin Luciakrona åt ditt barn och en vän.Jag tävlar jag med.



Gå in på http://barnshoppingbloggen.blogg.se/ och följ instruktionerna där.
Tävlingen pågår en vecka & vinnaren lottas den 17 november kl 22.00.
Lycka till!

"GOSMORGON" TISDAG

Idag hade vi sovmorgon. Så skönt. Idag blir det en lugn tisdag. Såg att Alvins fina Molo var postade igår från www.sisukas.net också. Nu är det bara en väntan...kommer dom imorgon månne.
Alltid lika spännande att vänta paket på posten. Och ja just det ikväll kanske jag borde ta en titt på julklappsböcker också.
Det är nog inte en sådan dum idé att beställa barnböcker via Adlibris.




ROLIGA GRODOR

Jag har äntligen köpt klänningen jag tittat på flera månader åt Lova. Hon kommer att få den ett dera vid lilla jul nu som vi firar på Åland kvällen innan 1.a advent eller på 5årsdagen 4.dec.
Jag har inte riktigt bestämt vilken dag ännu. Men den är rolig och fin och jag tror Lova kommer att tycka samma sak.


USB-PORT

Upptäckte att min ena usbport på datorn lossnat och sitter löst fast. Alltid är det något. Nåja det är ju den porten jag mest använt under 2 år så det är väl slitet. Får se vad jag gör åt det för det stör mig något enormt.
Vilket höstväder det är ute nu. Egentligen borde det vara vinter nu men inte ens det är det ännu. Blir väl en grön jul också.

INGEN BLOGG IGÅR OCH DUMMA MAMMA

Igår blev det inget bloggande. Jag glömde nästans bort det också för jag höll på med en massa annat. Vi firade farsdag och var ut och åt och hade det trevligt. Och nu var det måndag igen. Väntar lite klädshopping nu på posten men det får bli lilla julklappar bl.a
Håller på lägger ut lite auktioner också på Tradera och Huuto men denna gång går det inte så bra.
Nu skall jag se till att Lova klär på sig, de går omkring och äter päronäpplen och Lova protesterar dumma mamma för att jag säger åt henne att göra det.

TYSKA OCH MIDDAG MED SVÄRMOR

Nu har jag fastnat på tyska sidor. Såklart letar jag efter dänische kindermode. Dvs danskt barnmode.
Där är lätt att se priserna i euro också.
Ikväll var vi på släktmiddag hos svärmor. Helt okej och skönt att slippa laga mat idag. Min kompis var hit innan på tårta och gav mig en present med någe doftljus från Glade.
Här har jag suttit en bra stund nu och tror jag skall ta mig något att dricka innan jag borstar mina tänder. Min man försvann och vart vet jag inte men det är tyst och lungt och skönt att bara sitta här nu. Barnen har sovit någon timme redan så.


PRESENTKORT

Igår på min födelsedag fick jag en present med tanke bakom. Min man hade köpt ett presentkort åt mig så jag får gå på SPA. Det räcker till några behandlingar och nu får jag gå dit när jag vill utan barn och man.Vad sägs om att sitta i ett bubblande arombad och få dricka fruktdrinkar och äta fruktfat och sedan få arommassage i 25 minuter? Jag tycker det låter trevligt iallafall.
Min födelsedag igårkväll var helt bra. Tårta i stora lass och middag som bestod av vitlöksgratäng,grisinnerfilé och cafe de parissmör och en baguette med örtsmör i.
Idag kommer en kompis hit och snackar en stund. Hon som genomgått IVF. Tyvärr verkar det inte tagit sig nu heller för dom eftersom blodprovet visade negativt. Vi får se hur det går nu då för dom. Hon hade hört att 3-4 IVF sen tycker dom man inte skall göra fler. Och detta var deras andra isåfall. Tycker synd om dom.

JAAA, KAAATVIG

Jaaa, det ordnar sig med den härliga "tysklandspyjamasen". Jag har haft kontakt med dom och har fått en orderbekräftelse bara att betala den. Dock är deras firma under flytt så de skickar den efter 21 november men det gör ingenting.
Jag är glad att ha hittat ännu en julklapp, för det får det nog bli. Julklapp. Möjligtvis är den för stor också så man får spara den. 
Nu skall sonen och sova i vagnen sen skall jag in igen och reda upp här och fixa tårtan. Med min hjälpreda Lova.
Tårta med dumlefluff fyllning och hallon tror jag. Hoppas det blir lika gott som det låter!

JA MÅ HON LEVA

Lova sjöng för mig imorse. Alvin stod och tittade på. Dom hade ritat något åt mig.
Gullungarna. Det bästaste av de BÄSTA jag har. Gud vad jag älskar dom...
Ja så är det, idag är det min 29.onde födelsedag. Om 3 timmar är jag född för för 29 år sedan.

FIXAT KODMALLEN

Nu kan man kommentera igen!
Det var på vajs i mina kodmallar.

NÅGOT HAR HÄNT

Det har hänt något med bloggen som jag måste lista ut vad, för man kan inte kommentera för tillfället. Det är dock ingenting jag ställt in men skall kolla i kodmallarna lite om jag gjort något fel där.

TYSK SHOPPING?

Gudars vilken härlig Katvigpyjamas jag hittade i en tysk shop.
Jag hoppas komma över den. Har haft mailkontakt med deras webshop. Alvin skulle sova som en kung i den fast det gör han i sin KappAhl pyjamas också men denna var ju verkligen wuuuundervoll!


MOLO KLAPPAR

Eftersom www.sisukas.net har lite rea på 30% här och där i sin kollektion passade jag på att beställa 2 moloplagg åt sonen till Lillajulklapp. V firar ju nart Lilla Jul på Åland. I samma veva som 1.a advent infaller nästan.
Jag beställde en bodysuit med verktyg. Egentligen är dom lite pyjamasaktiga men han kan ha den på dagen också så får nederdelen funka som underställ under ett par jeans tex. Den var nämnligen slut i tröjor i hans storlek.
Och en kortärmad t-shirt (som han nog får ha den svarta långärmade bodyn under) och det var stjärnärmar på den och bilar på en del. Han tycker så om bilar så han blir nog glad. Han älskar ju sin Rorrypyjamas så mycket.
ÅÅÅH om man skulle fått gått på Molosälj i Danmark nu. *suckar drömskt* Ni skulle bara veta ni som inte vet hur jäkla mycket fint det finns där nu till oförskämda summor som kan liknas vid H&M nästans. Jaja.... jag får väl drömma om att åka till Danmark ett tag till, jag som inte ens kommer till Sverige nuförtiden.

HEJ HEJ TORSDAG

Här har vi hunnit äta frukost,diska och köra igång tvättmaskin med makens arbetskläder. Ser ut att bli en fin dag idag med med.Skönt. Imorgon är det min födelsedag också. Men som sagt det blir inget kalas eftersom jag aldrig varit någon firare av mig själv. Eller inom familjen firar vi med lite gott att äta men mer än så blir det inte.Maken frågade igår vad jag önskade mig, men jag är sådan som aldrig önskar något heller.Är väl tråkigaste personen i hela universum eller något. Jag fixar gärna kalas för barnen istället. Oftast kommer en hel drös med folk då dom fyller. Sen känns det mört i flera dagar av allt stoj och stim när folk kommit och gått i 2 dagar typ då vi får dela upp alla i 2-3 dagar. Brukar se till att de kommer på helgerna. I veckan skulle man inte orka.
Jaja... eftersom det är farsdag en 9.onde och jag fyller den 7.de så kanske jag och maken firar lite gemensamt och gör en smörgåstårta. Det är så gott och det är länge sedan vi åt det nu.



JAKTEN PÅ HANDSKAR

Jagade handskar idag åt Alvin men banne mig hittade jag bara skräp. Jag hittade nog reima osv men dom är inte alls vad dom utlovar något av de där märkena ju.
Jag hittade iallafall ett par små tumvantar åt honom han kan ha så länge det är någorlunda torrt ute. Även strumpbyxor från IdaT.

HÄRLIGT VÄDER

Härligt väder idag. Lagt sonen i vagnen efter en promenad med den. Lova är i parken och nu skall jag blogga lite medans en jacka kär runt i maskinen. Lovas molojacka var i stort behov av en tvätt. Idag har hon en grön jacka i parken som hon fick görra vintern men då var den ganska mycket stor men nu passar den bra. Varm är den iallafall.
När dom skall vara ute så några timmar i sträck. Omkring 3 timmar, då är ju kläderna a och o och det är viktigt att det är varma sköna kläder som sitter bekvämt.
Och Obama vann presidentvalet. Kul med en svart i vita huset. Hoppas det går bra för honom där.
Jag måste skaffa handskar åt Alvin som är bra. Inte några otympliga som han knappt kan röra och ta i saker i om han har dom på. Dom skall hålla torrt någorlunda bra också.
 Det blir ett projekt att leta sådana jag är nöjd med.
Men nu ropar hushållsarbetet igen. Skall passa på att disk igen nu när Alvin sover. Eftersom min man inte vill ha nån diskmaskin så får jag stå till 96% av diskandet. Nåja. Jag skulle känna mig oerhört bortskämd om jag fick en diskmaskin. Alla har väl nästans en sådan nuförtiden. Alla bor ju typ i nya hus och nyrenoverade lägenheter också. Alla utom vi som bor gammeldags. Men inte har vi någon nöd ändå. Vi har det riktigt bra egentligen. Inga superskulder över öronen. Jag har möjlighet att stanna hemma med barnen hur länge jag vill om jag vill. Jag har nu siktat in mig på 1.5 år till men vi får se. Om jag får egenom mina planer blir det nog 2.5 år till. Lagom tills Lova börjar skolan skulle Alvin kunna börja dagis. Men detta är mina tankar bara. Jag skulle heller inte börja jobba heltid utan deltid. Och troligtvis städa någonstans. Det har jag ju jobbat med förut.


BONNATWIST

Häromkvällen skickade min kompis en länk åt mig på msn med Eddie Meduza.
Eddie Meduza är bra och och jag har tillbringat många timmar på stan och även i jänkare och lyssnat på honom.
Numera är jag en person som inte alls dricker alkohol men det har funnits tider innan barn och hus där klockan alltid var för tidigt innan 06 och gatsoparna t.om for hem.

BONNATWIST


SLÖ & SEG

Nu blev jag så slö och seg. Jag tappade motivationen helt. Kanske man bara borde lägga sig och läsa i de pocketböcker jag har oläst eller fundera ut auktioner att lägga ut på huuto eller något. Har total noll fantasi om vad jag skall skriva i bloggen också och än mindre fattar jag att det är onsdag imorgon redan. Mittiveckan Hallå liksom.
Jag hoppas det går bra imorgon för mina vänner som skall se om de blivit någon baby denna gång i IVF.Håller tummarna för dom. Förra gången misslyckades det men kanske denna gång...

TISDAGENS PROJEKT

Nu sover Alvin i vagnen ute, Lova är i parken. Vi har hunnit med baby/barnmusiken redan. Nu har jag precis satt mig ner och tänkte blogga ett kort inlägg innan jag läser tidningen. Förhoppningsvis hinner jag läsa lite av dagens tidning också och äta något i lugn och ro och koppla av lite.
   Måste handla senare idag också. Kanske Lova åker till farmor efter parken.Vi får se. Annars blir det imorgon istället att åka dit.


Bild av Alvin nedan i nya fina randiga Katvighooden.



MODELLAR I KATVIG

Alvin modellar i katvig!









MÅNDAG IGEN+ VIKTEN AV RUTINER

Jaha, måndag igen. Här har vi ätit frukost,klätt på oss, gjort i ordning Lovas parklåda och nu skall hon bara titta på Lilla prinsessan på tv innan vi klär på oss och beger oss iväg till parken med henne. Sen far jag och Alvin hem igen och han går äter väl lite "mamma-mat" så går han och sova i vagnen och då skall jag passa på att gissa vad. jo det blir väl att diska och sätta igång en maskin med tvätt. Jag har ganska enformiga dagar med regelbunda rutiner men me like that.
Eller visst det händer ju att jag sitter här och äter något gott och bara surfar också, så hjälper Alvin mig med disken när han vaknat, det gillar han med. Jag förstår inte hur endel bara kan ta dagarna hit och dit som de kommer utan att behöva ha rutiner att hålla sig efter. Jag tycker det är skönt med rutiner då man har barn + att man både hört,sett och läst och märkt att barnen mår bra av att veta vad som händer ungefär när. Visst om det aviker någongång men dagar där allt bara är en enda röra och det händer vad som helst närsomhelst. Nej tack. det är inget för oss i vår familj där barnen och jag/vi (om pappa hinner hem) äter mat vid c.a 17 och är i säng kl 20 och innan dess har dom hunnit få ev.kvällsmacka eller annat att äta, badat,fått pyjamas,borstat tänderna + avslutar med lite mys och bompa...
Nej nu måste jag fortsätta ställa i ordning, snart far vi.

TROLLET JOCKO-MA

Denna brukade mamma läsa åt mig ur huvudet när jag var liten. Den är nog ganska gammal säkert från 50talet eller före.

Jocko-Ma och den snälla grisen


 Jocko-Ma i skogen fanns

ett troll med mycket liten svans.


 Andra små-troll stygga var.

De sa: Sån dålig svans du har!


 Jocko-Ma så ledsen blev.

Han ensam ut i skogen klev.


 Där bland mossa och bland ris

mötte han en liten gris.


 Grisen som var snäll och rar

fråga´ om han ledsen var.


 Lilla trollet Jocko-Ma

till den snälla grisen sa:


 - Ja jag mycket ledsen är!

Se sån dålig svans jag bär.


 Grisen lärde trollet då

att en knorr på svansen slå.


 Jocko-Ma kom hem så brått

för att visa vad han fått .


FROST

Rejäl frost ute. Inatt har det varit kallt. Undrar om första snön kommer snart. Daniel är ute med jaktlaget,det är jakt med hund på råddjur. Får se om de får något. Nu skall jag och barnen äta frukost. Alvin har lekt lite medans Lova har tittat på Micke Mus klubbhus eller vad det nu heter på svenska.

POTTRÄNING

Nu börjar Alvins pott-träning.  Tar det som en kul grej nu i början. Idag kissade Alvin på pottan. Tror jag skall väcka latmasken i mig och sätta han där på morgnarna med nu. Nu när man ser att han förstod att han skall kissa i den. Iallafall är jag en STOLT mamma. Tänk att man kan bli stolt över lite kiss.
Lova blev ju fort dagtorr och vid 2.5 år var hon helt torr dagtid. Vi började ju iofs öva henne ganska sent med.
Nåja nog om det nu ropar hushållsarbetet igen.

ALLHELGONA

Tänker på er,mamma och pappa!



RSS 2.0