ÄNNU EN DAG AVKLARAD

Så har fredagen blivit till ända här i Uppsala. Lova har gjort det där hörseltestet och så har hon fått dit venporten under narkos och så hänger det två slangar i den med två "snöbollar" i. Den skall hänga där så länge porten sitter där. Eftersom jag inte har egen dator med mig så får ni se bilderna först då vi kommer hem.

Jag har hämtat ut ett stort paket också från de finaste människorna man kan tänka sig, med saker åt Lova. Dockor, böcker/musiksaga,klänning. Helt underbart fina saker. Och även från då jag väntade Alvin har de på nätet kommit ihåg oss och skickat blombud med en underbar bukett blommor.
Tusen tack.
Det stora paketet fick jag hämta ut här vid en tobaksaffär och det var tungt och stort och fick åka på barnvagnens handtag till sjukhuset vilket var en bit att gå. Man såg bara mitt huvud sticka upp bakom vagnen med paketet. Kan tänka mig att det var en lustig syn för de som såg oss komma, Alvin,jag och paketet.
Tack fina fina pölsekärringar för det underbara paketet, jag blev rörd och min man med. Lova blev jätteglad men var väldigt trött efter narkosen men ni får se bilder senare sen då hon öppnar era paket.
Buketten var jättefin den med så Tack också ni April 2007.

När vi gick hem från sjukhuset ikväll började det regna, jag hade inget regnskydd med heller till vagnen och Alvin gnällde och så klart skulle ett par titta extra medlidsamt på honom och surt på mig så jag fick lust att vråla att det inte var mitt fel att jag hade en bit att gå, att det regnade och att jag bodde på hotell medans min cancersjuke dotter ligger kvar på akademsika. Fast jag teg och blängde lite tillbaka.
Via hemköp efter bananer och lite saft och så till hotellet. Där badade Alvin och jag badkar och hade i en blå badbomb som han tyckte var jätterolig.
Åt lite och sen somnade han gott breved mamma.
Imorgon är det lördag, ja vad skall man hitta på då tro. Jag får se vad Lova orkar och mannen tycker och vad sjukhuset säger. För de gör inga undersökningar eller så på helgen ändå och vi väntar ju bara på måndagen nu och cellgiftsstarten.

Jag hinner inte ens svara på kommentarerna jag får, då jag inte är hemma. Men jag läser alla och blir glad att ni läser bloggen.

REGNAR

Det regnar ute. Vad tråkigt. Vi var och åt pizza hela familjen ikväll. De har billiga pizzor här. En stor Vezuvio kostade bara 55 kr. Hemma kostar en lika stor närmare 9 euro.
Ja det var väl något litet positivt. Hörde att 3 ålänningar kommit till Uppsala sista natt också med helikopter.
Men jag har inte sett någon ålänning ännu iallafall.
Och hur tusans skall man fördriva tiden i Uppsala. Det tar på att vara här mentalt på alla vis speciellt nu när helgen kommer och vi väntar på att få komma igång med Lovas behandling.
Jag som förut gnällde över vad jag skulle blogga om, att det blev tråkigt att skriva om samma sak, tvätta,handla osv.
Att folk inte ville läsa om sådant. Men inte tusans är det trevligare att läsa om ett barns kamp mot cancer heller.

1 1/2 ÅR MED CELLGIFTER

Idag har det varit en fullspäckad dag så de hann inte med att få porten på plats så den sätts imorgon. Idag har de röntgat armar, gjort ultraljud och ekg på hjärtat och tagit blodprover och en massa andra undersökningar.
Vi kommer att stanna minst 5 dagar till i Uppsala med helgen inräknad.

Idag har vi träffat läkare + onkolgen. Onkologen är alltså en cancerläkare för Lovas tumör klassas som en cancertumör.
Jag vet inte hur jag skall säga men enligt hon är den som jag sa igår, nere på mildaste skalan. Dock inte helt godartad med den svarar på behandling men det tar länge. De verkar inte som om att den går att minska men om den minskar är det bra och om de får den att stanna sin tillväxt är det ännu bättre för det är vad vi hoppas med cellgifterna.
Många är ni som hejjar på och hoppas Lova snart är frisk men samtidigt är det inget som händer innan årets slut.
För Lova skall ha cellgifter i 1 1/2 år. Ända tills hon fyller 7 år med andra ord. Ibörjan får hon dem 1 gång i veckan och 1 av dessa veckor frå hon dem under 1 helt dygn här i Uppsala och resten i Mariehamn.
Hon kommer att få sänkt immunförsvar och mycket möjligt tappar hon allt sitt hår.
Så vår dotter har alltså en form av cancer. På måndag är det tänkt att första dosen med cellgifter startar och vi förflyttas då från neurologiska avdelningen på Akademsika Barn till tumöravdelningen som det så vackert står på hissskyltarna.
Blod/tumörsjukdomar någonting. Där finns de barn som har cancer.

Tankarna snurrar ännu på. De har fortfarande inte hittat något fel på Lovas axlar/armar eller nacke/rygg.
Men hennes tumör som hon redan har ställer många funderingar hos oss. Om framtiden och allt sådant.
Blir hon frisk är egentligen det som upptar det mesta av mina tankar eller kommer hon att dö.


MASSOR I MORGON

Imorgon blir det en massa undersökningar inför cellgiftbehandlingens start, de skall kolla njurar, hörsel osv. Samt röntga och få dit porten.

Jag har googlat lite på tumören som heter opticusgliom. Den uppstår tydligen hos c.a 10% av alla barn med NF. 10%... Ja så var man en av dom. Och som sagt ligger den på skala 1 av 4 enligt WHO och är godartad men man kan ju aldrig ropa hej. Den upptäcks oftast då omkring 4-6 års ålder.

Ja så var det värken i armarna kvar. Jag är något nervös inför svaret där. Säg inte att det är fler tunmörer.
Rygg och nacke är iallafall tumörfria så därifrån kommer inte värken.

Lova var hit med pappa till hotellet en stund idag och tittade. De har ju inte hunnit hit ännu. Lova fick en present av mig och Alvin, skumbad, handcremé och badbomber och gloss för prinsessor. Hon verkade glad men inte jätteglad. För trött antar jag av allt som är runt om kring och all smärta.

Ja, om man skulle ta kvällen nu, är ju en dag imorgon också. En lång dag.

BESKED ETT

Idag fick vi första svaret. Lova har en godartad tumör på synnerven pågrund av neurofibromatosen hon har ( jag och Alvin har ju samma diagnos NF! som jag förut bloggat om)
Tumören är 2 cm ena vägen och kan ej opereras bort för då blir hon blind men hon kommer att få cellgifter under en väldigt lång tid.
Både hemma i Mariehamn på Åland och här i Uppsala.
De skall också operera in en port à cath eller vad det heter där hon skall få sina cellgifter i, så att de slipper sätta nya kanyler i armen hela tiden.

Hon har ännu ont i sina armar så de skall undersöka dem vidare om det finns något mer där som trycker på.
Tumören i ögat sprider sig inte vad jag förstod. Och de flesta blir friska säger dom.
Dock kan det behövas glasögon längre fram.
Vi är lite mer avslappnade nu men fortfarande lite rädda för smärtan i armarna.
Hon har fått morfin idag och har gått ut med pappa. Jag och Alvin är på hotellet men skall gå ner på stan sedan och sedan till Lova igen.

Tack för alla kommentarer. Jag kan ej sätta in foton heller då det inte är min dator så ni får hålla er med bara text.
Vi får se när vi åker hem men inte imorgon ännu men kanske i helgen eller efter det. Det vet vi nog imorgon.

NY RÖNTGEN IDAG

Igår natt så röntgades ju Lova och svaret de hittade blev lite ovisst. De hittar inget direkt i hjärnan och skickade henne på ny narkos med röntgen över hela henne och skulle gå igenom bilderna av det.
"Något" har satt stopp för "någon slags vad det nu hette" vätska som skall cirkulera och gjort att hon skelar därför och har ont och svullna ögonbottenhålor.
Vad nu detta "något" är och vart det sitter är ovisst. Och vi fortsätter vara oroliga. Imorgon vet de förhoppningsvis.
Lova skulle få dropp mot värken iallafall. Vi är självklart oroliga för tumörer och cancer ännu.
Det som sårar mig mest nu är att de i Uppsala frågat min man om Lova är "efter" som i efterbliven för så har läkaren i Mariehamn skrivit i pappren. Jag blev chockad kan man säga av det. Lova är helt "normal". Varför han har skrivit så vet jag inte. Men min man hade blivit lika paff över frågan.

Jag börjar våga mig ut mer i centrum nu till fots utan att få panik att lalla bort mig ensam med Alvin trots att det är mer rörigt och jäkt här än hemma på lugna Åland.
Imorgon skall jag försöka besöka någon butik också förutom att vara på sjukhuset.
Ja så här ligger det till just nu. Inget nytt än att vi ännu inget vet då förutom att "något" satt stopp för "vätskecirkulation" i Lovas kropp.

I UPPSALA

Har kommit fram till Uppsala. Lova har varit på ögonundersökning idag och var bl.a översynt med svullna ögonbottenhålor eller vad det hette, min man hade varit där då, pga något som trycker på så skelar hon alltså. Hon har börjar rynka näsan ibland också nästans som ticks i ögat som en del har, säkert pga nerver som är i kläm.
Nu ikväll skulle hon magnetröntgas under narkos.
Jag har ju ingen lappis med mig eller äger ens en då våran gick sönder med åskan förut.Men lånar i receptionen lite snabbt.
Jag skall kila upp nu och lägga sonen men först skall vi bada lite skumbad. När sonen somnat skall jag kolla på film tror jag.
Jag hoppas på någorlunda mer vettiga svar imorgon från neurologavdelningen där Lova ligger just nu.

GRYM NATT

Senaste natten var nog den allra värsta. Lova somnade 6 imorse först efter att fått lugnande medicin med smärtstillande i samma. Tydligen har hon ångest också tror dom av all smärta. Hon skrek i flera timmar med korta pausers uppehåll.
Alvin sover gott och ovetandes. Han vaknade till en kort sväng vid 6 imorse men inget som han stördes av.

Just nu är Lova ute en stund med pappa och köper glass. Jag bloggar från sjukhusets dator. Använder den vid små korta tillfällen som nu då jag har lite paus, Alvin vilar och Lova är med pappa en stund.

Imorgon kl. 7.30 går båten, finsk tid. Jag önskar den gick nu. Men de gör ändå inget på en söndag där.
För er som lämnat så många fina kommentarer kan jag bara säga Tack och det värmer mycket att läsa dom.
För några andra som undrat skall jag ta reda på adressen till patienthotellet också och försöka föra fram den.

SEGASTE HELGEN NÅGONSIN

Just nu upplever vi den segaste helgen någonsin, det går i snigelfart innan vi reser iväg. Min man och jag ser ut att ha åldrats massor på några dygn. Jag ser inte alls pigg och glad ut mer utan mer hålögd och tom ut när jag ser mig själv i spegeln.
Lova har haft jobbigt sista natt och även nu jämrar hon sig. Ibland gallskriker hon rätt ut jättehögt av smärta.
Det gör så ont i hjärtat.
Hon rädd för nya mediciner också som de vill ge henne.
Ikväll packade vi en del av grejerna vi skall ha med oss på resan. Lova önskade att jag skulle ta med henne vita klänning med blommor så det har jag gjort och hennes vita skor och halsband bad hon om. Jag gör vad som helst och kunde jag så bytte jag gärna och tog hennes sjukdom istället. Vi funderar mycket på framtiden samtidigt som vi tar en dag i taget.
Måndagen är den dag som kommer att bli mest avgörande antar jag för Lovas och våran framtid.
Vi kommer att få vad jag förstått, en patientbostad så vi kan vara hela familjen nära Lova. Ruben har tillfälligt flyttat till en vän till min man.

Klänningen Lova ville ha.

UPPSALA NÄSTA

Vi fick inte så vidare bra svar på datortomografin. Bilderna skickades över till Uppsala och de vill att vi kommer dit. Vi reser på måndagmorgon och kommer att vara kvar där i några veckor vad det verkar.
Det är kaos just nu i våran familj. Och det verkar som om en mardrömsresa har startat. De tror att de hittat en liten tumör i Lovas hjärna. Det tar så emot att skriva det här.
Just nu bor hela familjen på sjukhuset, över helgen sen kommer vi att resa efter helgen.
Jag hoppas på att det är något som kan ordna sig och att Lova blir frisk igen. Jag som trodde jag redan blivit nog straffad i mitt liv och förlorat mina föräldrar sitter nu här med en sjuk dotter också.
Ja, just nu har jag inte mer att komma med, läkarna vet inget de heller här, bara att det är "något" som inte skall vara där, så är där.
Hoppas ni andra har det bra iallafall. Var rädda om varandra, bråka inte,strunta i att bli arga över utspilld mjölk eller tusch på golvet. Livet är skörare än man anar.

PINKA BUSKEN

I all denna saliga röra med sjukdom och tabletter och provsvar och samtal så finns självklart Alvin. Alvin vår lille tuffing.
Alvin har går oftast utan blöja nu. Har varit utan blöja på stan och till butiken då vi handlat.
Alvin vill ha "kallonger" och gå ut och pinka i en buske. När man kommer ut så väljer han ut en buske som han ska "vattna"
"Vattna blommorna" säger han och ser salig ut.
Fast ibland skall han pinka inne på pottan. Men att ha en egen tomt med mycket natur omkring så gör det inget om man vill gå ut och pinka. För hur var det nu melodin gick...

"Ty där uppe hos Maria får man pissa i det fria"

Bild lånad från google.

ORON FORTSÄTTER

Här hemma fortsätter vardagen som förut. Lova har ont och skelar fortfarande. Idag har vi varit till barnavdelningen och pratat med läkaren där och det var ingen borrelia och ingen TBE och det gör mig ännu oroligare att det är något ännu allvarligare.
Imorgon på eftermiddagen vet vi förmodligen ännu mer. Jag hoppas iallafall det eftersom det är då hon skall göra datortomografin och vi skall vara där 1 timma före. Läkaren skulle titta på hennes bilder medsamma.

Dom är verkligen snälla mot oss och har full förståelse för oron. Skulle inte röntgen visa något dåligt typ hjärntumör eller sådant som jag hunnit grubbla på så blir det synkorrigering för skelningen och de har tydligen också hunnit ha kontakt med ögonpolikliniken.

Jag hade en riktigt bitter dag igår och och för att ta efter min väns ord så låg jag när jag var ensam hemma i Lovas säng och grinade mig till småskrot. Nu är vi inne på Lovas tredje vecka då hon är sjuk och redan första veckan av makens semestervecka så nämnde hon ju att hon hade ont och vi har inte tänkt mer än den gången att det var växtvärk. Men det har man inte 24 timmar om dygnet i flera veckor och man börjar knappast skela heller.

Jag orkade inte blogga igår. Jag har knappt orkat städa hemma. Det är kaos milt sagt och t.om stopp i avloppet i köket så maken skulle ordna det. Jag har lyckats få nackspärr inatt också. Men jag tar fast nackspärr åt alla håll bara Lova får bli frisk. Tvättmaskinen går iallafall och vi skall åka och handla.

10 års dagen

10 år sedan jag och min man började "kila ihop". På 10 år har vi förlovat oss, köpt hus, fått 2 barn, gift oss, förlorat mina föräldrar, skaffat hund och katt, ja vi har upplevt massor tillsammans på 10 år. Glädje och sorg, bråk och skoj och skratt.
Ibland har vi velat ge upp men vi är eller min man är kanske jag skulle säga, den som inte ger upp något. På 10 år har han aldrig sagt att han velat lämna mig. Fast jag varit arg på honom ibland och trött och själv tänkt att nej nu orkar jag inte mer med den där envisa människan. För jag är hemskt envis själv.
Nu känns det bara som om att jag valt rätt. Jag har valt rätt människa att leva med.

Gräset hos oss är grönt och det är fint och tryggt och fyllt med kärlek och trygghet. 10 år av trohet och värme.
Vi har valt att skynda långsamt med våra val i livet. Vi får se hur livet fortsätter, jag hoppas på tillsammans.
Med min man är jag trygg och jag älskar honom.

Våran 10-års dag firar vi lite senare för våran dotter är sjuk just nu och allt fokus ligger på henne. Alvin finns självklart med han också och vi glömmer inte bort honom, men det är Lovas hälsa som just nu säger vad vi skall och inte skall göra.
Just nu vill vi inte fira innan vi vet vad för sjukdom hon bär på.DATORTOMOGRAFI

Vi väntar tid för datortomogafi av Lova nu ( främst hjärnan antar jag) pga skelningen. Vi fick remiss idag av barnläkaren och imorgon ringer dom om en tid. Jag är glad att vi kommer vidare och rädd för att de skall hitta något man inte vill att de skall hitta.
Det är väl vad jag har att säga om dagens händelser förutom att hon varit på talterapi och var jätteduktig.

DET GÅR UPP OCH DET GÅR NED

Jag har inte orkar lägga upp nya kort på datorn heller fast jag har olika nya bilder. Lova är ännu dålig, hon har upp och nedgångar och imorgon skall hon på talterapi iallafall. Nu startar simskolan snart men om Lova är så här dålig så måste vi nog skippa det i år till hennes stora besvikelse.
Och 20 augusti börjar Lova förskolan också. Jag hoppas skelandet är borta då för man vill ju inte att barnen retar henne och kallar henne vindöga eller något. Man vet hur elaka barn kan vara för man har ju varit barn själv och varit utsatt ibland.

Grannen var över ikväll med småfisk åt Ruben. Han fick en ute. Han tyckte om den för den försvann i ett nafs. Vuxit har han gjort också. Och han är social och tycker om att vara ute men sover inne.

Ja annars börjar makens semester lida mot sitt slut. Det är 2 veckor kvar nu bara av de 5 han skulle ha. Tänk att sommaren snart är förbi helt igen. Förstår ej att det går så fort.

TACK FÖR ALL OMTANKE

Jag har inte hunnit tacka er som tänkt på min dotter nu när hon varit dålig. Hon kom hem igen idag efter en natt inlagd på sjukhuset men mår inte helt bra ännu. De har tagit prover på henne som inget har påvisat och nu väntar vi på borrelia svaret bara som tar ett tag. Hon skelar ännu med ögonen och har ont i sina armar.
Jag har inte hunnit svara på alla kommentarer då det händer så mycket just nu som får mina tankar att vara på annat håll.

Men TACK alla som tänker på oss. Vi hoppas det bara är något envist virus och inget värre.
Lova i början av sommaren.

RÅNFÖRSÖK

Jahapp. Så var det dags igen för rånförsök. På lilla Åland.
Obehagligt.  Mannen fick mess precis då det hänt av sin kompis.

Lär artikeln här och se bild.

JAG ÄR RÄDD

Jag är rädd på riktigt just nu. Lova har åkt in på sjukhuset för tredje gången för nu har hon börjat skela med ögonen också.
Hon har fortfarande hemsk muskelvärk också och ont i huvudet ibland. Det här känns inte bra. Och det är ju lång tid kvar innan borreliasvaret kommer.
Ni skall bara veta att jag hunnit tänka alla möjliga hemska tankar redan. Jag är sådan, så fort det kär sig och blir svårt börjar min hjärna sända ut läskiga tankar man inte vill tänka. På hemska sjukdomar osv.
Man skall ju inte tänka så, men jag gör det. För jag är rädd. Kanske det är ett sätt att förbereda sig ifall man skulle få något dåligt besked.
Lova när hon var frisk och pigg.

DAGENS LÅT- CALIFORNIA BLUE

Jag är som en del vet extra svag för de gamla kända artisterna från 50-60 talet. Och nu är det länge sedan jag lyssnade på Roy Orbison. Men iallafall här är en OTROLIGT vacker låt. Hans röst är tamejfan en av de mest felfria och perfekta som jag hört komma från en man. Så vackert.

 Jag måste tvinga er att lyssna på den, tyvärr.


CALIFORNIA BLUE

ROY ORBISON
BORRELIA PROV

Eftersom Lova fortsätter att klaga på huvudvärk och ledvärk osv så for vi till sjukhuset idag och tog ett borrelia prov. Svaret får vi om c.a 10-14 dagar. Om det inte är borrelia och hon fortsätter klaga på huvudvärk och ledvärk vet jag inte själv vad det kan vara. Klart att läskiga tankar på tumörer och allt möjligt ploppar upp, men så illa skall det väl ändå inte vara. Då skulle jag bog bli riktigt förkrossad.

16 juli idag. Sommaren rusar fram i allt för snabb takt. Det är 1 månad kvar nu och sedan börjar Lova förskolan, alltså 6 års. För på Åland så säger vi dagis ända tills det är förskola i 6-årsåldern kort och gott. Eftersom de då kommer att ha lite
"skola".

Vi grillade idag också hos svärmor. Det var trevligt. Men nu ser jag mest framemot att få några timmar med min man på tumanhand, och "fira" våran 10års dag. Vi firat som sagt inte just dagar mer, men 10 år är så lång tid tillsammans att det tycker jag vi kan fira lite grann. Vi har iallafall planer på att gå ut och äta. Men vi får se vart och vilken dag vi går. Men det blir nog nu i dagarna.
Ruben har klättrat upp och satt sig på fågelbrädet. Kanske inte så trevligt sen för småfåglarna i vinter.
Han är en riktig klätterapa, Ruben.

STRANDEN

Idag har hela familjen varit på stranden. Har dock inte orkat med att föra in korten på datorn men det var en rolig stund för barnen men dit vi for var det kallt i vattnet så vi vadade bara omrking och grävde lite. Vi for hela familjen.
Sedan åkte vi och handlade och hem och hade onyttig middag med korv med bröd och glass från Ben & Jerry´s.

Barnen for sedan ut med pappa och hoppade studsmattan och sedan var det kvällsbad och saga och ja, de han även med att äta yoghurt innan tandborstningen. Ikväll valde Lova en annorlunda saga. Jag skulle läsa "Barnens bibel" för dom tyckte hon så jag låg där och läste och sedan var det sångönskning också så det var väl lite Bä Bä vita lamm.
Nu sitter jag och spelar lite Mafia Wars på fejjan, det går fruktansvärt långsamt att spela men är rätt kul och man behöver egentligen inte göra så mycket där då det är så lite man kan göra per gång. Förutom att värva mer o mer maffiamedlemmar till sin maffia.
Oj är klockan snart halv 12 på natten ser jag, de här timmarna på kvällen med egentid bara försvinner i all sin hast.

Jag

TJEJ-DAG

Idag efter att Lovas kompis Amanda reste hem till Finland igen efter 1.5 vecka på Åland och i princip dagligt umgänge med Lova, så åkte jag och Lova in till Mariehamn och hade "tjej-dag". Vi shoppade örhängen båda två, jag köpte ett par sötvattensörhängen från Baglady och Lova två små hästskor med pärla.

Och så åt hamburgare, Lova fick en prinsessplansch efter att en busig lillebror hade rivit sönder hennes en annan.
Vi hade 2 roliga timmar tillsammans istan med andra ord. Lova hann också via torget och leka en stund och så fick hon glass också och tuggis och ja, man såg att hon verkade trivas.

Hamburgare....Glass!!!Lovas söta örhängen.SHOPPINGTORKA

Just nu har det rådit shoppingtorka hos oss. Mestadels för barnen har massor, jag menar verkligen massor med kläder som ryms att växa i ännu. Dock kommer jag att behöva shoppa lite nytt måste inför dagisstarten åt Lova och Alvins eventuella parkstart, ja han börjar ju där på prov nu 1 september.
Det som skall införskaffas är väl nya regnbyxor åt Lova och stövlar åt båda barnen för att nämna sådana saker.
Jag försöker hålla mig borta från de roliga reorna och ännu har jag lyckats ganska bra. Lova har ju massor av klänningar och flera par NS jeans. Det enda hon egentligen behöver är väl flera par leggins och "pantalonger".
Det sista jag köpte för några veckor sedan åt Alvin var ett linne från Molo, på rea. Annars har jag hållit mig hela sommaren. Det ni, det är bra för att vara en shoppinggalen morsa.

GUSTAV VASA DAGAR

Igår var jag och Alvin och besökte Gustav Vasa dagarna i Sund på Kastelholms slott. Jag har ju varit dit förut och finner inte slottet så värst spännande trots allt. Jag kanske borde skämmas nu. Jag hade kameran med men lite fel obejktiv för att fota allt där samt att jag måste hålla ögonen på sonen att han inte skulle flyga och slå sig i branta trappor och sådant.
Alvin hann iallafall med att klappa en kalv och lammen och kaninerna. Vi var där c.a 1 timma innan jag tyckte att vi skulle åka hem, precis då vi hunnit nästans ända hem så ringer min kompis och undrar om vi skulle åka på Vasadagarna. Typiskt!
En barnrustning från medeltiden.
Vikt 14 kg och anpassat för en pojke på 10-14 år någonting.
En motsvarande mansrustning väger 35 kg.
Så nu vet ni det!
Ett av de gulliga lammen Alvin passade på att klappa.
Jag är glad att vi har möjlighet att låta barnen växa upp med djur av olika sorter.
Bara i svärmors by finns ju mycket kor,kalvar och får för att nämna bondgårdsdjur.GLUGGEN

Här har vi "Gluggen". Lova är så stolt för nu är hon ju stor på riktigt. Dock håller hon bettet lite snett på bilden men det är en mjölktand i främre underkäkens tänder som är borta.
Lova verkar må bra idag. Hon sov bra hela natten. Gnydde lite framåt småtimmarna så jag bara väntade att hon skulle vakna igen. Men icke.
Idag får vi se vad som händer. Daniel skall väl måla ännu mera. Både väder och sjukhusbesök har gjort att målandet dragit ut på tiden, men sakta mak så närmar sig det färdigt resultat.
Dessutom funderar jag på vad vi skall hitta på då vi "firar" attt vi varit tillsammans 10 år nu om några dagar. Vi brukar knappt fira sådana dagar men 10 år är lite extra att fira för det är ju en ganska lång tid tillsammans. Nästa gång får vi väl fira 15 år. ( skojar )
SUTTIT PÅ SJUKAN

Idag har det inte alls blivit att fotografera eller blogga eller få något vettigt gjort. Lova vaknade vid 3 inatt helt olycklig. Grät och hade ont i huvudet sa hon och i nacken och här och där hade hon ont. Mådde illa och spydde också.
Idag har hon varit så hängig med huvudvärk och varm och jättedåligt allmäntillstånd och ont i armarna fast utan illamående så vi har varit på sjukhuset med henne. Dock hittade dom inte något fel på henne. Läkaren visste inte ens vad för värkmedicin Pamol-F var och det förvånar mig eftersom den finns på barnavdelningen också på sjukhuset.
Alltså vad är det för inkompetens att fråga sina patienter. "Vad är det då" När hon frågade om hon fått värkmedicin. Skall inte en läkare vet lite om medicin också och iallafall de vanligast värktabletterna.

Nåja som vanligt hittade dom inget men sa att om hon fortsätter vara dålig i en vecka skulle hon få komma och ta borreliatest.
Dessutom fick vi vänta 1 timma innan vi slapp in och ännu en halv timma i rummet och + den tid läkaren och sköterskan tog upp. Mycket tröttsamt. Tur att farmor passade Alvin dessa timmar. Så, jag har alltså inte orkat eller hunnit med något annat än att ta hand om en dålig Lova som piggnade i lite mot kvällen och jag hoppas hon får sova inatt nu utan värk och sådant.

BLÅSIGT IDAG OCKSÅ

Idag har det också blåst en del men jag och maken for och köpte körsbärsträd och krusbär och någon slags röda björnhallon.
Jag skall försöka få bilder av allt imorgon för ikväll grävde han ned dom.

Lova har tappat sin tand nu så nu har hon en söt liten glugg också. Har annars inte gjort så mycket alls idag förutom att jag diskat och tvättat och så åt vi middag hos svärmor.
Måste köpa nya gummistövlar åt barnen också snart.

JA SE DET REGNAR

Regn hela dagen idag, men det har ändå varit en bra dag. Jag har varit via gynekologen också för det där papa-provet som jag hade kallelse till. De har kallat alla födda bl.a 1979 i år.
Det gick helt bra och snabbt och jag var väl klar på typ 5 minuter knappt. Barnmorskan som ropade in mig sa att sist vi sågs hade du ett annat efternamn så hon kände tydligen igen mig och jag funderar så när jag såg henne sist men det måste nog varit någongång innan Lova föddes. Ja om inte en 9 år sedan t.om.

Sedan for jag och maken och sonen och kollade på fruktträd för då vi gifte oss så fick vi ett presentkort värt 100€ på trädgårdshandeln. Imorgon skall vi eventuellt hämta trädet också. Jag tror det blir ett körsbärs men vi får se.

Efter det for vi till Timjan och åt ciabatta med den där goda fetaostcremén med vitlökssmak i och kycklingfileér på och drack cola till. Alvin fick en trip. Och sedan bar det av till Sparhallen också för lite småplock.

Ja det var väl våran dag det. Skall sätta mig och läsa bloggar ikväll och försöka hinna ge lite komentarer också.


LYCKA?

Idag hittade jag en fyrklöver. Inte för att jag brukar ha någon större tur fast jag hittar sådana men lite kul var det ändå eftersom den var stor också och syndes på långa vägar.
Solen skiner idag, härligt. Här småstädar jag men fastnar en del på facebook också ibland.
Alvin är ute med pappa som inte målade just nu utan han klipper vårat gräs. Lova leker med Amanda.
PIZZA OCH KALAS

Idag har det regnat hela dagen så något målande har det inte blivit för min man. Hela familjen for och åt pizza istället. Såg en gammal bekant från 14-15 årsåldern, ser honom inte så ofta men han hälsar alltid de gånger vi ses.
Var tillsammans med hans kompis ett bra tag också. Nu hade han någon tjej med sig också såg jag men satt och sneglade mot mitt bord nästans hela tiden och på mina barn.
Sedan så var vi på kalas, makens kusin fyllde 37 år så där åt vi tårta. Sedan var det bara att åka hem igen och så läste jag saga för barnen som somnade gott.
En mysig dag idag med andra ord.
En trött gosse här om kvällen.

VECKA 2

Så har makens andra semestervecka börjat, denna vecka lär han väl mest tillbringa hos sin mamma som målar huset. Det tar ju en sjuhelsikes tid och jag blir mycket gräsänka också då jag har barnen då de inte kan vara där så mycket. Lite går nog men mest håller vi oss undan så det skall bli fortare klara där. Dock kan jag gissningsvis uppskatta att det tar åtminstone till torsdag innan de ens är klara.
Jag får se vad man skall hitta på under hela den tiden. Jag är ganska låst här hemma också då Lova är hos sin släkting hela tiden och jag får sitta och vänta om hon kommer hem eller är där osv. Inte bara att sticka och lämna helst fast de är släkten hon är hos. Ungefär som jag har dom som barnvakt. Men så är det ju inte.
Alvin är något tråkad, flickorna vill inte leka med honom heller och inte är det spännande att bara vara med mamma.
Nu är pappa hemma men åker väl snart, och Alvin skall vila.
Jag hade tänkt besöka stan idag men jag tror det också får gå bort. Lova har ju självklart roligt men det är inte bara att pysa iväg för hon vägrar självklart följa med så länge hon tillåts vara kvar där för sin släkt. Nästa vecka är det simskoleinskrivning ocksp. Jag hoppas det blir varmare, annars vill man ju inte gå.

BESÖK AV EN VÄN

Idag kom en vän över på besök, vi fikade och barnen lekte och vi hade trevligt tycker jag. Min man hjälper sin mamma att måla huset så honom har jag inte sett mycket av de sista dagarna.
Lova har varit i Geta idag med sin fyrmänning Amanda och kom hem med en stor karott med jordgubbar.
Det har blåst ganska kallt idag men annars har solen skinit.
Denna inkommande vecka så skall jag in via sjukan också, är ett besök via gyn.avd. då jag har papa-prov år. Bäst att gå när det kallas och det är gratis och min mamma hade cancer i äggstockar/livmoder.
Hoppas ni alla haft en trevlig dag. Min har varit kanon.
Jag hoppas få igång blogglusten lite snart igen men det varma vädret lockade till annat än internet som jag förut nämnt.

DAGENS LÅT-Meduza

En mer "ovanlig" sida av Eddie Meduza

NÅGRA FINA BLOMMORKVÄLLENS ÄVENTYR

Det här är vad jag varit bjuden på ikväll. Eftersom Lova inte vann biljett och inte Alvin heller trollade någon fram 2 biljetter åt mig och svärmor så vi köpte bara den tredje och begav oss iväg på cirkus.
Cirkus Maximum är på Åland över helgen och jag hade nog kameran med men tyvärr ville de ogärna att man fotograferade där inne fast folk gjorde det ändå.
Det var en trevlig show och jag skrattade mycket åt clownen Don. Jag tror de flesta vuxna blev charmade utav honom faktiskt. Men sedan har jag ganska lätt till skratt också.
Det var hundar och elefanter, clowner och akrobater och popcorn i en salig röra. Härligt! Jag har inte varit på cirkus sedan jag var barn själv eftersom det inte är så ofta den besöker Åland. Lova var sist då Alvin var nyfödd.
Alvin stannde hemma denna gång och jag tror det var bäst så, det var mycket hög musik och ganska lång föreställning trots pausen.
Så nu vet ni var jag varit ikväll. Tack svärmor för att jag fick följa med helt gratis.


 

caravanofjoy

 


IMPONERANDE VÄRME

Idag har det nästans varit rekordvarmt i mitt tycke. Härligt. Jag har i vanlig ordning inte bloggat men jag har varit runt och viftat på hela eftermiddag, fått middag hos svärmor och imorgon är det ett happenings jag och Lova skall på med svärmor, eventuellt. Jag hoppas på sol och vackert väder då också, Alvin kommer isåfall att spendera den tiden vi är borta med pappa.
Nu skall jag snart få barnen i säng hoppas jag, surfa in på H&M och kika lite på om det finns någon rea kvar och tja, inte göra så mycket mera än det tror jag.

BLOGGEN, PRIO 2

Just nu känns bloggen som prio 2, eftersom vädret är så fint så blir det mindre tid att blogga eller överhuvudtaget vara vid datorn även om jag är inloggad.
Ruben var till veterinären idag, han fräste och var arg då han fick sitt vaccin.

Just nu äter barnen kvällsmackor och mjölk ute på sin lekstugsaltan. Sedan blir det kvällsbad och sängen igen.
Jag hoppas jag inte förlorar alla läsare nu bara för att jag är lite seg med bloggandet men det är för vackert väder för att bara vara inne nu som sagt. Om det är sämre väder någondag blir det ju självklart mera bloggande igen, det är ju nästans garanterat.
Alvin ikväll på grävskopan. Bakom skymtar en "jordgubbslåda" och framför har
vi c.a 5-6 meter, a 4 rader med jordgubbar också, mums.

RSS 2.0