KALSONGER ÅT ALLE

Jag har hittat kalsonger åt Alvin idag på KappAhl. På bilden ser ni bara 3 men det var 4 med, han har haft de ena paret.
Det sista paret var ljusblåa med mörkblåa stars på.
Och dessa hittade jag på rean. Så fina är dom. Alvin har varit duktig om man får säga så?! och pinkat på pottan.Sen vart han så till sig då han skulle få bada balja att han skvättade i byxan också,han blev så glad gubben...
Skall lite smått torrträna nu. Han vet att han inte hade blöja på och var utan 1 timma nog hos farmor och i bilen hem.
Jag har också letat presenter åt honom idag. Hittade inte så speciella saker,ett dynvar med trycket "Här sover en prins" på och vågar jag kalla det "rymdpistol" för alla "vapenmotståndare"? Jag kommer inte på något bättre namn men kan beskriva leksaken närmare. Det ser inte ut som nån pistol men ändå lite, men mer som något science fiction grejs. Den blinkade och förde oväsen och är säkert jätterolig. Nu kan han jaga rymdmonster med den.Typ eller så tar hans syrra den.
Han kommer ju också att få grävmaskinsboken och ett mc-linne som det finns bild på någonstans.
Lova har även hon fått ett dynvar med trycket "Här sover en prinsessa" på.
På sin tårta kommer Alvin att ha en bild av ena bilen från Cars. Någon Rorri hittade jag tyvärr inte. Och inte någon traktor eller sånt heller. Och jag tror inte jag vill börja mixtra med att tillverka något avancerat heller. Lova har en gång fått en orm och en barbietårta. Några skor har jag inte hunnit titta på idag ännu men småningom skall jag ta tag i det också.


Kalsonger 4 pakk (ena kalsongen fattas på bilden,ljusblåa med mörka stars) från KappAhl. Rea 5.95 €

JAG HAR FÅTT EN AWARDJag har fått en award av Elin.Tack gumman <3
Och ger den vidare till
Nina som en gång i tiden varit min brevvän.SOLSKEN

Åkte inte på kyrkans barntimme idag då vi inte hann dit, barnen sov igen till 9 så vi ville inte stressa iväg dit.
Är härligt vårväder ute idag, lite kallt i luften men i solsen känns det varmt. Börjar bli dags för vårskor åt barnen snart,ja Lova har ju ett par men man kan alltid ha extra par. Och så måste jag kika efter åt Alvin också.Själv kan jag knata vidare i mina adidas jag köpte ifjolsomras på rea, dom duger ännu.
Men nu måste jag rusa vidare, hoppas ni alla har en bra tisdag.

GLÖM INTE TÄVLINGENKopiera bilden och texten nedan för att öka vinstchansen och lägg den i din blogg samt svara i en kommentar här nedan om varför just du vill vinna scarfen.

" Jag  är  med  och  tävlar  hos  Dolce Bambini  om en scarf
Var  med  och  tävla  HÄR  du  med "Har du ingen blogg kan du maila 5 personer och sedan maila mig en kopia till Karlssonsfru@live.se

Tävlingen pågår till den 4 april kl 21.00 svensk tid, dvs 22 finsk tid.

Lycka till.

SHAMPOODLE SMURF

Dagens post

SMURFBLÅ SHAMPOODLE

(och tur att det är kalas snart,jag ser att nån borde torka dörren. *skäms*)VÅROUTFIT

Alvin idag i våroutfit på väg och åka bil


Mössa: Villervalla på rea
Lurv:Nova Star
Tunn vårjacka:IdaT rea 30%
Body:KappAhl
Byxa:Shampoodle organic smurfblå (jackan vart hemma)
Stövlar: Molo
Strumpisar:Nåt billigt från sparhallen

Summa:c.a 120+ €
MÅNDAGMORGON

Idag fick jag sovmorgon.Jag fick sova till 9 nya tiden.(finsk tid) Gud så skönt det var,verkligen och barnen vaknade också glada båda två.
Nu har vi ätit frukost och bara att klä på Alvin och Lova är färdig för parken snart.Denna vecka har jag lite att ordna med eftersom Alvin fyller 2 år på söndag men kalaset börjar redan på lördagen så vi hinner med alla som skall komma och fira honom.
Jag har hunnit få bild till ena tidningen men måste komma ihåg den andra också.
Och så skall jag till en butik med massa tyger och grejer i för jag har tänkt titta där efter en sak de haft tidigare,risken finns att det är slut men jag hoppas innerligt det finns kvar.Nu måste jag kila redan och byta om på Alvin för om lite mer än en en halvtimma så skall vi börja klä på oss ytterkläderna och bege oss igen.Samt att jag måste åka och köpa hem mera mjölk.
Ha en bra måndag allihopa.

KALSONGJAKT

Alvin gick ju på toaletten ett tag och jag tänkte småningom återuppta pott/wcträningen med honom.(han gjorde ju nr 2 på wc några gånger förut) Åkte idag ned till affären för att se vad de hade för utbud av barnkalsonger. Jo,det fanns en hel del men de snyggare var ju alldeles för stora.Jag skall till stan nu i veckan så då får jag titta där istället. KappAhl duger garanterat. Lova blev ju torr väldigt snabbt dagtid,vid 2.5 var hon helt torr på dagen med typ 3-4 olyckor under "träningen" men så var det sommar också och lätt att gå omkring i bara trosor och t-shirt.
Får se hur det går nu med Alvins träning. jag har varit lite lat och har inte haft nån anledning att brådska på heller egentligen. Alla blir torra förr eller senare så länge de är friska.

SOMMARTID

Så var det sommartid enligt almanackan.Klockan är framskruvad och dags att vänja sig vid nya tiden.Är väl första och andra dagen som kan va lite förvirrande för Alvin med sömnen men sen ändrar det igen. För mig är den där klockomställning totalt onödig.
Jag skall också börja fundera denna vecka på vad för tårta jag skall hitta på åt Alvin.Att han skall fylla 2 år redan är ofattbart,denna småbarnstid går för fort och Alvin har varit ett lätt barn, jag menar han har sovit hyfsat bra om nätterna och haft rätt stabilt humör.Han och hans syster är som natt och dag.Men lika fina på olika sätt.Olika personligheter som jag tycker lika mycket om.
Vad skall ni andra göra idag söndag då?

SNUTTE MED EKO TANKEAlvin fyller snart 2 år och jag har hittat en perfekt gosekanin åt honom som är 100% ekologisk.
Kaninen finns på Vihreä Sammakko som betyder typ grön groda/gröna grodan på finska och kostar endast 12€.
Nu väntar jag den + en galltvål i postlådan.
Denna sida säljer även tygblöjor,tvättnötter,barnkläder,leksaker m.m med inriktning på ekologiskt.


Mer om kaninen...

"Peppa-dockorna är handgjorda och består till 100% av naturmaterial.

Huvudets fyllning är av äkta fårull, som snabbt suger i sig omgivande dofter, därmed skapande en trygghetskänsla för barnet. Därtill har dockorna ett minlöst ansikte, vilket ger plats för barnets egen fantasi; dockan kan sova, vara ledsen eller arg-allt efter barnets  behov. Därför blir dockan fort barnets bästa vän.

Dockorna är producerade via "Fair trade" i Indien och Bangladesh."

Bild lånad från grodans hemsida.


LÖRDAG

Ojdå,har jag inte bloggat idag ännu? Jag har verkligen inte haft en tanke på det men idag har vi bara varit hemma,förutom min man och Lova som varit och handlat och via farmor en stund. Nu skall vi snart börja göra iordning för middagen här. Jag började också städa toaletten men blir bara avbruten av min son. Det jag sätter undan vill han ta fram igen.
Nåja. Det gör väl inte så mycket fast det tar längre tid att få allt undan.
Hoppas ni alla har haft en trevlig lördag.

SMÅ GRODORNA TILL MAMMAS PRINS

Jag måste bara göra ett sista nattinlägg nu innan drömmarnas trädgård kallar. Jag har surfat runt på finska sidor och fyndade denna åt sonen. Fanns ej i Lovas storlek tyvärr.
Från Kameleont design...Kunde inte alls motstå.
Sov gott alla.


"Kameleont Design är ett företag som tillverkar och producerar högkvalitativa barnkläder i snygg och funktionell design. Vi har valt en miljömedveten tillverkningsprocess för alla våra kläder och kläderna tillverkas nu i storlekarna 56-122 Till hösten 2009 kommer även stl 128 att finnas." skriver dom på sin sida.

Hemsidan

FREDAGKVÄLL

Köpte glass idag med barnen från glassbilen som hade premiärtur. Lova var väldigt glad för detta var ju hennes önskan.
Sedan bjöd svärmor hela familjen på middag. Nu har jag suttit och lagt ut auktioner på huuto, Molo,Shampoodle bl.a
Jag är sugen på en ny större lurv åt Alvin men vi får se. Jag funderar på det. Och får se om jag säljer något av det jag lagt ut också. men förhoppningsvis.
Annars är det lungt hemma. Barnen sover gott sedan nån timma tillbaka,maken är nånstans han med. Bara jag och datorns fläkt som surrar.
Var väldigt fint ute idag men blåsten gjorde att det var isande kallt om kinderna.
Nu skall jag önska alla en trevlig fredagskväll.

SOLIG FREDAG

Fredag, äntligen.Nu skall vi iväg på vift sedan hem och köra igång en maskin med tvätt. Har haft en lugn dag hemma tills nu.
Två fina barn som lekt snällt tillsammans. Och mamma har hunnit diska och lata sig lite tillochmed.
Vi hörs senare.

NOVA STAR ÅT LOVA

Lite nytt på shoppingfronten åt tösen min.
Nova Star Harembyxa. Och ny vårmössa även den från Nova Star att vänta på.
Byxan fanns i stan men kostade mera där så jag tog dom från Finland fast frakten tillkom blev dom ändå billigare där.
Så det här blev Lovas för 42.66€ med frakt. Inte illa ändå för istan här kostade endast byxan 35€.
Nu är det bara en vårjacka kvar åt henne till.Kollade på Villervallas men jag vet inte,är rädd att storleken inte skall stämma då deras kläder har en varierande storlek. Skor har hon fått tidigare så det skall jag jaga åt Alvin också.


  
Bilderna är lånade från Seimi

TUSENTALS "TO DO"

Känns som om det är tusentals "to do" här hemma just nu men man får ta en sak i taget så blir det väl något utav det hela till sist. Barnens leksaker skall ha en genomgång och allt som inte är något av intresse skall bort.
Kläder borde få en genomgång igen snart,främst Lovas.
Och så måste golven torkas, jag drar lite på det där storstädandet och har mest småstädat, Alvin fyller ju snart år så innan dess skall det bli en ordentlig svängom härhemma.
Min mans minsta intresse är städning.han kan om han vill men helst vill han inte.Jag brukar inte skriva så mycket om min man,han är mest på jobbet egentligen medans jag är den där hemmfrun alla tycker så synd om, hon som tar hand om barn och hem och står vid spisen. Men vet ni vad? Det är inte ett jäkla piss synd om mig. Jag har det bra och jag har valt själv att "ta hand om hemmet". Dock har jag själv haft en liten lat svacka med städning men det får man väl ha ibland. Efter mammaledigheten lär jag fortsätta städa någonstans misstänker jag utanför hemmet, då detta var mitt yrke eller vad man skall säga,innan jag skaffade familj. Då städade jag kontor och på sjukhusets BB avdelning.
Jag går väl i samma spår som min mamma vad det ser ut bara att hon jobbade ofta dubbla jobb utöver hemmet.Fast skildnaden där var att min pappa var ganska pedant av sig och det är inte min man. Men hans mamma har nog ordning.
Ja nu blev det en massa städning och huruvida jag fastnat i den där kvinnofällan eller inte. Men där har jag satt mig helt själv, fullt medveten om den. Och fullt kapabel att ta mig ur den om jag vill.
Nu skall jag röra på fläsket och ta ur tvätt ur maskin. Och snart är det park för Lova, sista dagen för veckan igen.
SLÖTT IKVÄLL

Är en slö kväll ikväll men jag har hunnit med att blogga, sitta på msn och kolla youtube och fejjan efter barnen lagt sig och äta lite smågodis.
Jag tycker det är gott ibland med plockgodis mot påsgodis men det är ej så ofta jag köper plock.
Jag förtränger dock att nån rört vid dem eller hostat dit. Då kan man aldrig äta något gott ju.
Nu tror jag att jag skall stänga av, så jag önskar alla en godnatt. Varit en bra dag idag tycker jag, trevlig är kanske ett bättre ord. Trevlig dag med barnen. Som förressten hann med att åka ett tåg i butiken, som rör sej när man betalt. Det uppskattade dom båda två.


LOVAS BOKSTÄVER

Tänkte visa en bild av Lovas bokstäver men det råkade finnas ett skräp på bordet ser jag. Hmm. Men låt gå då...
Är dom inte fina? Nu är frågan om jag skall limma dom direkt på väggen ovanför sängen eller limma dom på en tavelram som man kan flytta.
Jag skall göra en åt Alvin också självklart lite längre fram.Kanske till födelsedagspresent.


SKORPIONENMitt stjärntecken


SKORPIONEN

ca. 23 okt. - 21 nov.
VATTEN - FAST - NEGATIV
Härskare: PLUTO (MARS)
Nyckelord: Intensitet, djup, passion.
Hus: 8

Skorpioner har ett djupt och intensivt känsloliv. De är mer än något annat tecken medvetna om att vi alla har en "ljus" och en "mörk" sida, de har en instinktiv kunskap om att det ljusa och det mörka bara är två sidor av samma sak. De är alltid medvetna om att människorna är ofullkomliga, något som gäller även dem själva. De äger en förmåga att avslöja bedrägeri och hyckleri, och kan bli ganska cyniska och misstänksamma.

De kan ha svårt att tolerera både sina egnas och andras svagheter och brister. De äger en stark medkänsla och sympati med "verkliga" problem, men svaghet och lättja tolererar de sällan.
De har ofta lätt för att acceptera att ett skede är avslutat och att börja om, de söker djupgående förändringar.

Skorpioner kan ofta visa upp en lugn fasad, men under ytan finns lidelsen. De är passionerade och intensiva med dolda djup av kraftfull energi. De älskar eller hatar med samma intensitet. De har en stark äganderättskänsla, och kan vara svartsjuka inom livets alla områden.

Skorpioner är ofta hemlighetsfulla med djupt liggande motiv. De har en utmärkt uppfattningsförmåga, och ett analytiskt och forskande sinne med stark intuition. De älskar snabba handlingar men styrs av noggrant kalkylerande, är modiga och mycket viljestarka.

Är mycket lojala mot verkliga vänner men glömmer aldrig en oförrätt. Är ärliga och uppriktiga, säger sanningar, och kan vara både ironiska och sarkastiska. Äger ofta en stark självkänsla och självbevarelsedrift. Intellektuellt såväl som fysiskt starka, älskar utmaningar, kampen i sig är viktig för en Skorpion


Tja vad säger man, det sista stycket stämmer nog ganska bra in på mig.

(Här hade jag en länk men den funkade inte, nåja jag googlade upp detta iallafall)

EN EFTERMIDDAG PÅ STAN

Har tillbringat eftermiddagen med barnen på stan,dock tog jag inte med min kamera då den är ganska stor att släpa på. En Canon systemkamera. Har en mindre variant också som jag inte använt sedan jag fick min nya i höstas.
Vi var och åt pizza jag och barnen och så köpte jag mer saldo till min mobil. Ja jag är en sån där looser som fastnat i kontantkortsträsket. Jag har haft det där kortet 10 år snart nog men aldrig varot utan samtal i den. Jag förstår mig inte på folk som gör slut på sina samtal genast och säger, jag kan inte ringa eller messa jag har slut i telefon.Dock så är det bekvämt att ladda den med 20-40€ och så slipper man en räkning. Det är främst därför, jag slipper en räkning extra.
Jag köpte nya dricksglas också och så köpte jag namnbokstäver åt Lova som hon skall ha ovanför sängen sin. Tror jag...eller vart man nu kan ha dom. På dörren kanske men den är mest öppen så då syns bokstäverna iallafall inte.
Lova köpte också en my little pony klisterbok och vad man nu mer kan göra i den för olika pyssel, hon älskar sådana böcker.
Tidigare var jag och Alvin och bunkrade hem sköljmedel och mer tvättpulver, det har gått åt lite under magsjukan.Utöver all vanlig tvätt. Samt lite mat köpte vi hem,
Ja det var väl våran dag det. Lova stannade på vägen hem,hos farmor ett par timmar innan det är kväll och läggdags igen.

År 2009

Du vet att du lever i 2009 när;

1. Varje gång du går på fest kan du dagen efter se bilder på dig på facebook mm
2. Du har inte spelat harpan med riktiga kort på flera år.
3. Anledningen till att du inte har kontakt med folk är för att du inte har dem på msn.
4. Du letar genom hela huset för att hitta fjärrkontrollen till tv'n i stället för att trycka på en knapp på tv'n.
6. Din eftermiddagsaktivitet är data och du är alltid inloggad på msn även fast du inte är där.
7. Du läser listan flinar och nickar.
8. Du tänker på hur sjuk det egentligen är att sitta och läsa den här listan.
9. Du var för upptagen för att märka att nummer 5 fattas.
10. Du kollade tillbaka för att se att det var sant.
11. Nu skrattar du åt dig själv.
12. Kopierar denna ifall du gick på det, jag vet att du gjorde!

SOLIG ONSDAG

Vackert väder är det ute idag, och tvättmaskinen snurrar. har några maskiner idag med att få bort. Blir ganska mycket tvätt fast man är bara 4 personer och det mesta är nog barnens kläder.Lova skall till parken i vanlig ordning och sen skall vi väl och handla jag och Alvin och sedan idag får vi se om vi hittar på något kul.
Betalade räkningar igårkväll så jag har inte några sådana just nu att tänka på.
Hoppas alla får en fin onsdag.

JOBBIG NATT

Inatt sov jag dåligt. Magen bubblade på nu men mår jag bra förutom att jag är trött. Vi skall göra oss i ordning och åka och tanka och så skall vi fara på kyrkans barntimme.
Sedan är det parken för Lova och själv skall jag vila med Alvin idag när han vilar eftersom det ej blev mycket sova inatt för min del.
Solen skiner iallafall ute idag och så har jag ett paket från H&M att hämta ut på posten och jag skall också posta ett paket kläder åt en som köpte lite små plagg igår på mamma.pappa.

MÅNDAGKVÄLL

Nu är barnen snart klara för sängen.De har badat och äter lite "nattmat" och Alvin har provat nya tröjan från Villervalla som är som en mindre klänning åt honom men materialet i den är fint och det är 100% bomull.
Fin kulör är det också.
Efter barnet somnat får vi se vad jag hittar på. Sitter nog här en stund också eller om jag startar sims. Är ett tag sen jag spelade igen nu.


Alvin ramlade i sandlådan igår och slog sig under ögat, stackars gullet blev blå.
(det vid tinningen är hans födelsemärke)

VILLERVALLA

Idag kom det ett trevligt paket på posten. Villervalla åt Alvin. Dock hamnar tröjan i växalådan men mössan kan han ha och fast det var 3-4 års ålder på den var den lagom,eftersom jag hört att endel av deras kläder är små i storlekar gick jag upp och det var nog tur.
Samtidit har jag en eventuell Villervallabeställning åt Lova på gång.


JA SE DET SNÖAR

Ja, se det snöar...det var väl roligt hurra.
Nej verkligen inte.Jag som var så glad att våren kommit och så slår man upp ögonen imorse och det snöade och det har kommit ganska mycket snö och mer kommer det. Det blev en ganska lång vinter i år trots allt.
Har precis lämnat Lova till parken och hon var glad åt snön iallafall. Jag och Alvin var och småhandlade lite innan storhandlingen sen i veckan jag tänkte göra.Måste nog skriva en lista men jag brukar glömma listan hemma sen ändå. Just typiskt mig det. Nu skall jag strax lägga gossen.

DAGENS ALLE

Tidigare idag såg min Alle ut såhärSHOPPAT SHAMPOODLE

Nu har jag äntligen kommit till skott och beställt en shampoodledräkt åt Alvin i smurfblått.
Jag har länge velat ha en shampoodle åt just honom men det har inte blivit av föräns nu.


ÅTER SÖNDAG

Så var det återigen söndag. Får se vad man hittar på idag då, Alvin är nästans frisk nu och det är skönt och Lova mår bra hon med. Imorse då vi vaknade var det nysnö igen ute och jag som trodde att det var vår då jag fotade så fina snödroppar.Igår hängde vi tillochmed ut tvätt och tog in den torr och det doftade så gott. Utetorkad tvätt doftar ju underbart och man kan stå och bara snusa på det hur länge som helst nästans.Jag älskar den lukten som kommer i tyget då.Mer än tvättmedel och sköljmedel och något annat rengöringsmedel.
Jag hoppas ni alla mår bra och att ni får en trevlig söndag.

VÅREN ÄR HÄR

Dessa ljuvliga snödroppar har kommit upp på solsidan av vårat hus.
Jag älskar våren.


SPA IGÅR

Igår var jag alltså på SPA. Jag skulle komma dit kl 17.30 så det gjorde jag men innan jag gick dit så åt jag en lättare middag på stan. En ciabatta med fetaostcreme och kycklingfilé på. Riktigt gott. Jag hann även med att shoppa Alvins nya Nova Star jeans samt en tröja på rea åt Lova.
När jag kom till SPA fick jag först vänta och sedan fick jag följa med till rummet där kurbadet fanns och där blev jag lämnad.Där var det nedsläckt med tända ljus och fruktfat med exotiska frukter och någon fruktdrink. Fick inte ens i mig allt. Jag skulle ligga i det där kurbadet i 20 minuter. Det var mysigt där men jag hade tyvärr inte kameran med mig. Efter kurbadet skulle jag få halvkroppsmassage och det fick jag, hon var ganska hårdhänt men jag överlevde de 25 minuterna det tog att få massagen till.
Kort sagt var det en trevlig upplevelse jag gärna gör om. Och jag fick hela 3 timmar för mig själv och det är ju nästans lyx mitt i vardagen.
Tack till min underbara familj för den fina presenten ni gav mig och till min man som kommer på så fina gåvor bara han vill.


DAGENS LOVATröja:KappAhl på rea
Byxor: NS winter army

NYA NSJEANS

Jag köpte nya NSjeans åt Alvin igår från vårkollektionen. Jättesnygga baggy XL.
Dessa är i storlek 86 och kommer att räcka länge.Jag älskar tvätten på jeansen, lite sådär färdigt skitiga och tuffa för en  tuff liten grabb.NATTEN AVKLARAD

Lova spydde bara en enda gång igår, sedan sov hon som vanligt och i morse ville hon ha korvmacka med Oboy och var som vanligt. Alvin har kräkt till och från hela natten men klev upp klockan 7 imorse,han busar på och är pigg just nu. Jag vet inte vad det var för störning.Han har gjort nr 2 också och det var nästans normalt det med. Får se hur dagen utvecklar sig.Fast jag har massor av handdukar att tvätta och något lakan.Alvin riktar ju inte riktigt rätt ännu alla gånger.
Skönt att det är fredag iallafall.

 

Alvin och Lova häromnatten

FÅTT EN AWARDFått denna av Elin, Tack vad gulligt av dig!

Och ger den även åt min en vän, Ninnus

MAGSJUKAN ANFALLER

Nu har magsjukan anfallit igen hos oss. Båda barnen spyr ikapp just nu. Jag återkommer när familjen mår bättre för risken finns att jag också insjuknar.
Jag lovar att berätta om SPA osv så fort jag får ork och allt. Kan säga att det var helt bra iallafall.

SPA IKVÄLL

Har inte bloggat ännu idag men det har varit det vanliga med disk och tvätt och så skall jag ju på SPA om några timmar så det ser jag framemot om det är bra där eller inte. Jag får återkomma ikväll med ett utläggande.

VÄRMANDE ORD

Idag var jag över till släktingarna/grannarna med barnen för dom var ute där i solen och fikade. Där hade grannen besök av en äldre kvinna som jobbat inom barnomsorgen på dagis vill säga.
Jag har träffat henne en gång förut och vi pratade nu också mycket. Mest om barnen/amning/dagis. Och jag fick ett par fina ord av henne under samtalets gång.
"Vad du är klok"sa hon. Och visst medger jag att jag blev både glad och generad för det är jag inte van att höra. Så nu vet jag att jag inte är konstig iallafall utan har en bra tankegång när en del folk kommer med sina motsatser.Dessutom tyckte hon att amning i flera år är bra och då är hon 60+. Kan man amma så skall man amma menade hon. Det är bara bra för mycket.
Barnen fick också böcker av grannen och det var roligt samtidigt fick vi ju 5 nya böcker från AdLibris också. Varav en är en present till Alvins födelsedag.
Nu skall jag leva länge på den fina komplimangen, "vad du är klok" .Den är ju bättre än många andra fina komplimanger man fått genom åren,och hur var det nu igen skönhet bleknar i jämförelse med intelligens.

KOMMER VÅREN NU?

Kommer våren nu tro? Solen skiner ute fast det är morgon ännu och det är härligt med vackert väder.Jag hoppas våren är på väg hit nu. Vi har ju på vår tomt rena vintern ännu medans endel verkar ha vårblomster uppe i husknutarna.
Idag är det onsdag och inga planer för dagen bara att Lova skall åka till parken. Just nu leker barnen och jag har diskat och de har ätit frukost också själv har jag inte hunnit äta det ännu men är inte så hungrig heller ännu. Vi brukar nog försöka äta tillsammans men ibland blir det inte så. Imorgon är det SPAdags också. Blir intressant och se om det är bra.
Nu önskar jag alla en trevlig onsdag.

JAG TÄVLAR

Jag tävlar om ett fint namnsmycke hos Ella.
Tävla HÄR du också!

Tävlingen pågår tills söndag 22 mars kl. 24:00

TULPANER TILL MIG

Jag har fått tulpaner idag. Och inte av min man (det kan man drömma om för han är ingen blomkille) men av svärmor. Idag hade jag bjudit henne på middag så då gav hon mig en tulpanbukett. (eller hela familjen får ju njuta av den men iallafall)
Vad glad man kan bli, först skiner solen så det är som vår ute trots att vi har massor av snö kvar på våran gård och så får man tulpaner.
Vi åt inget märkvärdigt egentligen,bara köttfärssås och spaghetti och hon kom mest för att hinna se barnens snökoja innan den smälter bort. Vi hade en bra eftermiddag/kväll kort sagt.Tulpaner från svärmor

och enhallonpaj som jag gjort, till efterrätt

GODMORGON TISDAG

Vi skall strax åka på kyrkan barntimme tänkte vi, jag har hunnit köra i gång en maskin tvätt också och barnen har fått för sig att de skulle äta morotsplättar till frukost både igår och idag så okej då får dom väl äta det då,huvudsaken dom äter,men mig lockar inte de där plättarna så värst mycket.
Igår regnade det lite grann på kvällen men ännu finns mycket snö kvar ute. Jag borde åka till gravarna och titta igen snart för nu är det ett tag sedan. Mamma fyller (skulle fyllt år) 31.3 så jag åker väl dit då en sväng.
Nu skall jag fixa Lovas parklåda också så är den klar. Jag borde göra en sådan där lista också som endel sysslar med och bockaa av varje sak man fått klar.
Tex som, diska,torka golv,tvätta,vika tvätt,torka hyllor... Känns det som. Just nu tänker jag ibland bara att jg borde torka rent på den där badrumshyllan men av nån anledning glöms den bort i nästa andetag men finns i bakhuvudet. Jag skall bli en listmänniska tror jag. Iallafall när det börjar bli mycket att göra.

DAGENS OUTFIT

Nu har han ju redan lagt sig för en bra stund sedan men tidigare idag såg Alvin ut så här.Body: Katvig
Hängselbyxa i velour: Katvig


VINN EN SCARF
Regler

Kopiera bilden och texten nedan för att öka vinstchansen och lägg den i din blogg samt svara i en kommentar här nedan om varför just du vill vinna scarfen.

" Jag  är  med  och  tävlar  hos  Dolce Bambini  om en scarf
Var  med  och  tävla  
HÄR  du  med "Har du ingen blogg kan du maila 5 personer och sedan maila mig en kopia till Karlssonsfru@live.se

Tävlingen pågår till den 4 april kl 21.00 svensk tid, dvs 22 finsk tid.

Lycka till.MÅNDAG

Så var det måndag igen. Idag skulle jag varit och fixat naglarna men jag bokade av tiden idag och tar det längre fram. Jag håller på med en annan sak. Får se hur det går.
Jag skall eventuellt hämta ut foton senare idag om jag kommer ihåg det. Jag hann inte förra veckan + att jag glömde bort det då vi var istan på talterapin.Och på torsdag är det SPA med kurbad och massage. Får se om det är så skönt som folk påstår att gå på SPA.Men det är det säkert.

UTEBUS

Idag har barnen varit mycket ute med pappa. Och under Alvins vila så byggde Lova och pappa en snökoja modell stor.
Sedan grillade dom korv ute då Alvin vaknat och lekt med Lova i kojan en stund.
En pappa-barn dag.


 SÖNDAG IGEN

Så helt plötsligt var det söndag igen. Jag hinner inte med för dagarna går så fort. Igårkväll såg jag på film med maken och åt lite chips med dipp och tog det lungt. Hela dagen var relativt lugn och jag har lite bloggtorka just nu känns det som. Känns som om det gärna får börja bli vår snart också, det börjar räcka med vinter nu.
Jag tror inte jag nämt om jag förra måndagen anmälde Lova till 6års och hon börjar i mitten av augusti.
Och Alvin blir väl hemma med mig 1 år till. Eventuellt börjar han parken i höst men vi får se lite hur det är med dagssömnen då. Är ett tag dit för först skall vi ju ha vår och sommar. Och Lova har redan omtalat om att hon skall gå i simskola i sommar igen. Ifjol gick hon ju i simskolan och tog vattenvanemärket. Får se om hon lyckas ta något märke i sommar men huvudsaken är att hon har roligt.

TYST HEMMA

Idag är det en tyst stund hemma för jag är ensam hemma. Ingen man och inga barn för de är på vift.Lova med farmor och Alvin med pappa.
Jag sitter och njuter av lugnet för en stund men skall strax börja diska. Enda ljudet just nu är datorn som surrar. Jag har inte ens orkat blogga idag men ibland måste man får vara lat med bloggen också.
Jag håller just nu på spanar in lite Villervalla på nätet, vad fina kläder. Jag skall nog beställa en mössa åt sonen därifrån tror jag.Tycker också om den röda stjärnjackan, Lova behöver en jacka men jag undrar om 116 passar åt henne av deras storlekar.
Hoppas ni alla har en trevlig lördag, det har jag för jag tänker ta en macka nu.

VINNAREN ÄR DRAGENGenom lottdragning idag fredagen den 13.onde drog jag en vinnare som tävlat via epost.
Hon heter
Malin L
Grattis Malin du var nr 13 denna fredagen den 13.onde och jag tror du fått ett nytt turnummer.
Tack också till Pippilotta för att ni sponsrat denna tävling.

JAG OCH MIN TIGER

Alvin håller ju Tigger kär och de sover ihop varje natt. På foton skall Tigger gärna vara med.


 
Puss och kram på favoritnallen

DAGENS OUTFITBody:KappAhl
T-shirt: Molo
Byxa: Molo
Strumpisar av okänt chingchong märke som krömp fr. strl 6 år tills strl 2 år typ. (haha)

SISTA TÄVLINGSDAGEN

Påminner om att idag är det absolut sista dagen man kan tävla hos mig om presentkortet värt 250 kronor från Pippilotta. Klockan 21 ikväll är det stopptid. Tänk på att jag bor på Åland och ligger en timma före er men jag skall försöka hålla mig till er svenska tid.(så då är det 22 för er i Finland) Jag skriver ut vinnaren här i bloggen samt skickar ut ett mail, jag kommer att behöva era kontaktuppgifter nämnligen så Pippilotta kan skicka ut presentkortet.

Här är tävlingen om någon missat den.


RUNDA PÅ STAN

Lova hade ju talterapi idag. Nu var det sista gången sedan har vi paus ett tag. Hon tyckte Lova var duktig på rim och undrade om vi rimmade mycket hemma men det har vi inte gjort alls måste jag erkänna. Undrar om Lova har ärvt mina svenskakunskaper redan *skratt* för svenska var ett ämne jag hade lätt för i skolan. Både att läsa och skriva.Och Lova skriver många ord redan om man bokstaverar och läsningen är liiite på väg att lossa om det är stora bokstäver.Matematik däremot är jag riktigt kass på.
Efter tal for vi in via stan och till lekplaneten där Lova fick den där glitterstaven hon önskat sedan december nångång.
Vi var också via Hesburger och åt varsin måltid innan vi for till svärmor/farmor där Alvin varit under tiden och de skulle precis äta middag så vi blev kvar ett tag där vi med och de hade byggt en snögubbe som just skulle fått ett huvud och så hade dom tittat på hönorna och korna.
En bra eftermiddag för båda mina småa med andra ord. Och imorgon är det fredag och bilen skall besiktas.

ÖGONSHOPPING

Just nu har jag ögonshoppat lite, jag gillar småfolk och tycker dom har fina kläder oftast med roliga tryck och nu finns det lite nytt ute igen då jag ej kollat på ett tag i mina favoritställen.
Jag tror Alvin skulle tycka om den här iallafall. Han är ju totalt crazy i fordon.


Medans jag själv också tycker om denna med logo påJag skulle kunna tänka mig att köpa båda två,fast småfolk är lite halvdyrt men bra kvalité.
Bilderna är lånade från Metsola.

TÄVLAR OM MOONKIDS"Jag är med o tävlar om ett hemligt paket från Moonkids till ett värde av 600kr hos Tant Ulrika. Tävla HÄR du oxå!"

ONSDAG

Mitten av veckan nådd igen.Idag skall Lova eventuellt till farmor en sväng på eftermiddagen.Imorgon är det talterapi så då får Alvin vara med farmor själv.Han har ju också blivit farmors pojke nu.Det gläder mig att barnen trivs med farmor och att vi har en bra relation.
Nu har jag fått bort lite disk också som jag smet undan igår,var inte mycket men det är skönt då det är tomt på diskbänken.Tvättmaskin snurrar också så här är allt som det brukar vara med andra ord.Barnen leker och snart åker Lova till parken några timmar.Snön är kvar på marken också så barnen tycker säkert det är jätteroligt,fast själv vill jag snart ha vår med krokus och snödropp ute och snöplättar här och var och en sol som strålar så det blir takdropp. Det låter inte helt fel det,eller hur?


SIMSPOST OCH HALLONPAJ

Idag fick jag rolig post igen. Sims 2 husdjur expansionpack. Nu kan mina simmar ha egna husdjur,hundar,kattor,fåglar osv.
Och bli varulvar.Fast i nattliv som fanns med i sims 2 kan dom bli vampyrer också. Jag har dock sett en som lyckats bli alien-zombie-vampyr-varulv-sim. Det såg ja,lite speciellt ut, dessutom var han en man och fick trillingar.
Jag har inte satt mig in i desto mer hur man blir dessa bara att man skall va ute nattetid och bli vän med någon som redan är en av dessa arter och se till att bli biten. Nu skall barnen i säng så kan jag kika lite på husdjurssims.
Och så har jag bakat en hallonpaj ikväll ocksåGott...

(Folk tror snart vi bara äter en massa paj men det gör vi nog inte men det går så fort att laga och är roligt)

JA SE DET SNÖAR

Nu snöar det igen. Vi skall strax åka iväg till kyrkans barntimme. Lova vaknade tidigt idag men höll sig i sängen ett bra tag ändå och drog sig.
Snöar ute just nu, känns som våren är långt borta.
Nu skall jag fixa Lovas parklåda klar också och äta något jag med,barnen har hunnit med det. Lär ju bli fika på kyrkans barntimme också så.
Hoppas alla får en bra tisdag.

SHOPPAT ÅT BARNEN

Och även barnen har fått varsitt linne ikväll. Ett lejon åt Lova och en motorcykel åt Alvin.Bilder lånade från H&M

SHOPPAT ÅT MAMMA

Lite mammashopping ikväll blev det då mina toppar har antagit en underlig mängd tvättnoppor och upptäckten av hål i ännu en.
Usch så illa kan man inte ha det så jag beställde lite nytt via H&M och ser framemot att det kommer. Testade denna gång månadsfaktura också. Annars brukar jag ta postförskott.

Så bl.a dessa 2 kommer att flytta in i min gaderob.
Bilder lånade från H&M

TÄVLAR OM ETT SMYCKE

Jag tävlar hos Levinda om ett namnsmycke.
Tävla här du också.
13 mars dras vinnaren.

NATTSHOPPING

Så här innan läggdags har jag shoppat barnböcker igen. Barn böcker kan man aldrig få för många utav.Nu beställde jag 2 nya Pluppböcker och Alfons Åberg och Tuffa grävmaskiner (den skall Alvin få då han fyller 2 år den 5 april)och Pricken.
Just nu är Pluppböckerna barnens stora favoriter som läses som godnattsaga varje kväll.Jag tror barnen kommer att bli jätteglada över sitt nya bokpaket. Jag tänkte försöka köpa så många nya böcker som möjligt i år åt barnen.Eftersom jag beställer dom över nätet blir det heller inte så dyrt och jag slipper svettas i en trång bokhandel.
5 nya böcker under 30€ med frakt. Inte så dyrt tycker jag och så är det ju mysigt och bra med böcker,på många olika sätt. Sämre saker kan man ge sina barn.Men nu är det godnatt,imorgon börjar en ny vecka igen.

JAG TÄVLAR OM NAMNLAPPAR
"Jag är med och tävlar om dessa namnlappar hos skruttisochjag.blogg.se"
(Samtidigt påminner Bambini själv om sin egen tävling här  på presentkort från Pippilotta som också slutar 13 mars.)

SKÖNA SÖNDAG IGEN

Söndag igen,veckorna rusar fram.Igår fastnade jag i Sims då barnen somnat och jag vet inte hur många gånger det blev eldsvåda i det där huset.
Idag får vi se vad som händer,jag tror vi kanske skall gå på mässa men inget som är spikat.
Åt ju middag hos svärmor igår och det var gott.
Önskar alla en skön söndag.Har bloggtorka just nu.Lova i flugsvampströja från Meandi
Hösten 08 kollektionen

LÖRDAG

Lördag och gräsänka helt plötsligt kom det saker emellan att göra för min man,jobbet ringde och nån kompis behövde hjälp och såklart så måste han åka. Själv får jag tillbringa dagen med min son eftersom Lova valde att åka till farmor.
Här skall inget speciellt göras fast jag skall diska upp lite frukostdisk och sen skall Alvin sova en stund.Ikväll blir det middag hos svärmor.Vi skall dit och äta sjöfågel som vi haft i frysen.
Vad skall ni andra göra idag då?

FULL FART FREDAG

Idag har jag inte hunnit blogga egentligen eller sitta vid datorn och det beror inte på Sims utan på att Lova också spelat sitt Josefinspel och på att vi varit och storhandlat hela familjen och på att jag bakat kokosbollar med barnen och pizza och blåbärspaj bl.a. Jag är sååå duktig,eller också inte *skojar* men tycker det är riktigt roligt att pyssla i köket.
Nu skall jag strax börja göra barnen iordning för sängen och sedan sätta mig här tänkte jag för jag har äntligen fotat kläderna jag skulle lägga ut på huuto häromkvällen. Hoppas jag får ut dom ikväll då.


 

KokosbollarEna oformade pizzan,tomatsås,skinka,räkor,ost
(gjorde 2,den andra var ännu större och hade tonfisk också)Blåbärspaj

MITT FÖRSVINNANDE

Jag var inte mycket på nätet efter klockan 20 igår och anledningen till mitt försvinnande kom med posten på 1.5 dygn. Bra jobbat konslolinet. Jag kommer att återkomma dit som kund.
Så igår satt jag alltså och lekte med sims då barnen lagt sig och timmarna flög fram. Det är barnsligt roligt och jag har skapat en sim jag kallar Diana som bara tänker på romantik.
Jag tror dock jag kommer att skapa om allt bara jag kommer in i allt igen.
Idag är det ju äntligen fredag och jag har lovat Lova att idag skall vi baka kokosbollar och äta hemlagad pizza till middag. Hur mumsigt är inte det?TORSDAG

Så var det torsdag, enda viktiga måstet på schemat idag är Lovas talterapi kl 15. Alvin skall väl vara hos farmor.Själv ser jag framemot helgen, jag hoppas den blir mysig och att familjen är samlad,fast man vet ju aldrig med min man,ibland får han för sig att jobba men jag hoppas han är ledig eftersom jag pratat lite om att kanske gå på mässa med honom och barnen.Lova har sin tröja med igelkottar från IdaT från en tidigare kollektion.

ONSDAGKVÄLL

Så var det onsdagkväll redan,barnen sover och jag sitter för mig själv och längtar efter dataspelet. Dom har redan postat det så det kommer nog vilken dag som helst. Gärna före helgen hoppas jag för nu hänger allt på posten.
Eftersom dom är så snabba med att posta kommer jag att återkomma dit som kund självklart.
Och tror ni inte jag har lite halsont igen? Det är ju hemskt. Lova klarar sig relativt bra men jag och Alvin smittar varandra vi.Men nu är det nästans vår kan man säga det är iallafall marsmånad. Kan ni tänka er...VÅR snart.Hur skönt är inte det?
Och om drygt en månad fyller Alvin 2 år. Mammas bebis blir stor.Får se vad man skall hitta på för present åt honom sen då.Kanske något man leka med ute nu när våren kommer och annat smått såklart. Tycker presenter är svårt åt barnen med, för vi har ju de mesta egentligen.

GODMORGON ONSDAG

Här går tvättmaskinen sedan ett tag tillbaka,alla påklädda och ätit frukost med lite nojs. Rostad macka, varför försvinner ditt smör i smörgåsen och inte mitt, jag vill inte ha prickikorven osv osv. Men det är väl som det skall vara. barnen sov bra hela natten. La sig 20 och Alvin somnade nästans genast men Lova låg vaken ett bra tag och gosade med nallarna och funderade väl på dagen som gått innan hon somnade runt 21 och vaknade 7.30 så hon sov nog sina timmar iallafall, hon har ju aldrig sovit mycket hon.Vid 1.5 år slutade hon själv sova på dagen och började då sova 10-11 timmars pass.
Alvin sover ännu mellan 12-13 timmar i dygnet. Ja t.om 14 ibland ihopräknat. Han är en riktig sjusovare men vi får se när han måste korta dagssömnen, det lär nog märkas om han får för sig att ta morgon kl 6 eller somna klockan 23 på kvällen.Jag är inte så oroad egentligen men det är skönt att få barnen i säng kl 20 ungefär så man kan ta sig vuxentid och göra vad man vill,surfa,se film,läsa osv...
Vi har ju inga tider egentligen heller att passa  (jobb,skola eller dagis osv menar jag) men för mig är ändå rutiner med barnen viktiga,iallafall sovtiderna och middag.
Man slipper kaos och tjafs och de vet i vilken ordning vad som händer på kvällen, bompa och lite kvällsmacka eller vad de vill ha, lite tvättning och tandborsting och pyjamas med lite mys och gos och kanske en saga i sängen.
Nöjda barn,nöjda föräldrar.
Men nu skall Lova spela drömmarnas trädgård på datorn och hon är helt inne i det nu, på tv,på datorn ja överallt.
Själv förstår jag mig inte på det ännu men det verkar totalt ofarligt och lite menlöst gulligt.

KVÄLLSBESTYR

Betalat räkningar ikväll,ett nödvändigt ont det också och så beställde jag ett gammalt PCspel jag en gång haft faktiskt förut men med extra spel på skivan.
Jag pratar om The Sims 2. Jag hade den förut alltså men den ena skivan blev helt obrukbar av nån anledning.
Jag vet att Sims kommer med sin 3.a snart (skulle kommit redan men blev fördröjt) så nu skall jag spela lite Sims 2 tills dess. Kanske man kan starta en Simsblogg sedan eller nåt ha,ha. Endel är ju riktigt bra på det där spelet fast själv misslyckades jag mest. Fast lite roligt är det, så jag tänkte spela lite om kvällarna när barnen sover som ombyte mot allts surfande ibland när man är gräsänka tex.
Nu har jag alltså The Sims 2 Double Deluxe att vänta med Sims orginalet och Sims nattliv och bröllop/fest. Sen får vi se om datorn orkar med eller om jag får köpa en ny. (skojar)

BAKA BAKA

Bakade blåbärspaj ikväll som vi åt efter middagen, blåbärspaj med vaniljsås. Gott.
Lova är hos farmor just nu men kommer snart hem och själv skall jag ta en dusch. Funderar på om jag skall beställa något datorspel eller nåt sådant. Skall sätta mig och kika lite på nätet ikväll tror jag.DAGENS LÅT

PET SHOP BOYS

GO WEST
TISDAG

Tisdag men vi for ej till kyrkans barntimme eftersom Alvin är så snorig ännu.Jag tänkte formatera om min dator igår men då var ena skivan försvunnen och jag undrar just var den kan vara. Jag brukar städa ur precis all skit någongång ibland ur den och sedan känns de som nya igen,slutar sega osv.
Jag kollade på lite PCspel igår. Jag är ingen spelare direkt. Haft sims 1 och 2. 1.an sålde jag och 2.an for slut.Kollade nu på 2.an på rea med 2 extra spel till. Fast i sommar släpps ju 3.an.
Idag har jag tänkt baka men vi får se. Jag brukar ju baka ibland... och vad man skall ha till middag får vi också se.


MÅNDAG IGEN

Ny vecka igen. Här går tvättmaskinen för fullt och jag som smet undan disken igår (borde skämmas) diskade bort den tidigare imorse.
Inatt vakande Alvin klockan 3 och var olycklig på alla sätt så han snöt sig och fick nässpray och lite hostmedicin och somnade om efter ett tag.Nu är busar han med syrran som snart åker till parken.
Idag har vi ingen talterapi utan den är först på torsdag. Och jag hoppas att min man ser till att jag får hans papper som skall inlämnas med mina då jag söker hemvårdsstöd ännu 1 år för Alvin. Det är egentligen massor jag borde göra känns det som men det är så jobbigt att jag bara dragit ut på allt. Utan backup är inget roligt i detta fall.

DAGENS LÅTAR

När jag nattsurfar runt på youtube kom jag att tänka på olika band men inte lyssnat på,på länge. Ett av dem är finska rockbandet Hurriganes (inte att blanda ihop med Hurricanes)

HURRIGANES

GET ON
Och för den sentimentale

I WILL STAYOch med dessa säger jag godnatt.

UTMANAD

Jag har blivit utmanad av Elin


Fyra tv program jag brukar se:


Bolibompa
Filmer
(Jag ser inte så mycket på TV)

Fyra saker jag gjorde i går:


Åt frukost
Handlade
Vilade
Diskade

Fyra saker jag längtar till:Våren
Spa
Alvins 2årskalas
Sommaren

Fyra saker som står på min önskelista:


OJ att få vara frisk och att familjen få må bra och att vi fortsätter ha det bra
Pengar är aldig fel de heller

Fyra saker jag avskyr:


Folk som pratar bakom ryggen
Lögner
Svek
Dom som tycker sig vara lite mer än alla andra
(behåller detta efter Elin)

Fyra saker jag tycker om att göra:


Umgås med familjen!
Shoppa
Laga mat
Sova

Fyra saker jag åt i går:


Fiskpinnar m mos
Smoothie
Mackor
öööh chips och choklad

Jag utamnar Ninnus eftersom jag vet att hon läser det här

DAGENS OUTFIT


SÖNDAG

Hade filmkväll igår sedan och mumsade chips och dipp och läsk och kollade på Rocksystrar på 4.an.
Barnen sov under hela filmen eller ja, Alvin vaknade till en sväng eftersom han är så snorig men han halvsov nog så han somnade om helt ganska snabbt.Vi fortsatte titta lite på en annan film efter Rocksystrar men stängde av sen eftersom man vet att barnen snart tar morgon och klockan är nästans 2 på natten. Inte som innan man fick barn och hade filmrace och hyrde 3 filmer och kollade på alla på raken.
Barnen vaknade redan 07.20 och leker just nu. Vi har ätit frukost för ett tag sedan och nu leker barnen men Alvin vill nog ta sin powernap snart.

RSS 2.0