BRITAX MULTI-TECH 2

Idag beställde jag äntligen en ny bilbarnstol åt Lykke, eftersom den Lova och Alvin har haft, har tjänat ut sitt i både ålder och övrigt.
Det blev en Britax Multi-Tech 2. Och jag hoppas den kommer att vara vad jag förväntar mig. Det jag läst om den verkar överlag vara positivt, om några dagar vet vi.
KLAPPA HÄNDER

Och Lykke har fullt sjå med att klappa händerna. Och så smilar hon så av lycka och stolthet.
Årets första månads sista dag idag. Sedan kommer februari.

VAD SKRIVER MAN

Vad skriver man, när man inte har någonting att skriva om. Antagligen ingenting. Jag börjar ibland skrämmas av min egen bloggs torrhet. Det känns ibland som att bloggdöden står och hostar och fräser i ett hörn.
Jag vill ha vår nu. Och mera tulpaner. Jag vill också ha Lova tillbaka. Idag satt jag och sniffade på hennes mössa.
Den luktade bara mössa nu tror jag...jag vill så minnas hennes riktiga doft, hur hon kändes då hon levde frisk och sprudlade av liv och jag minns allt jag vill minnas men jag är också livrädd att glömma. Jag vill att mina barn som finns hos mig får sin storasyster tillbaka. Fan vad man vill mycket som inte går.
CLOWNKÄFTEN

Efter förkylningen kom värsta clownkäften med vinterns kyla som + på och jag har fått munsår och allt trevligt. Utöver det är jag frisk från förkylnigen kan man säga.
Jag funderar på kvällens middag. Ska man o r k a  laga egen middag idag eller ska man slösa bort en slant på en flottig pizza och bara slappa och gör just nothing.

Jag satt också nyss och beundrade Mini Rodinis nya kollektion. Den var riktigt najs. Suger lätt i köpa vårklädertarmen, men jag skall försöka låta bli. Annat som gett mig vårfilis är tulpanerna i skärt rooosa och vitt som jag ställde vid Lovas lilla minnesaltare här hemma. Jag gillar tulpaner. Nästans mer än rosor. Jag gillar skira skära ljust rosa tulpaner och vita mest. Tänk februari snart är du här. Skottår i år.

FREDAG = TREVLIG HELG

Så var det nästans helg igen. Tänkte bara kika in via och önska alla en trevlig helg. Min blogg blir det allt kortare inlägg i, och mindre uppdateringar så... jag är väl medveten om det och det är också ett ganska medvetet val från min sida att dragit ner så mycket på skrivandet som jag gjort.
Däremot så kommenterade jag ett foto på en författares sida  på Facebook igår, Maria Housden som skrev boken Flickan med de röda skorna, om sin dotter Hannah som hon förlorade i cancer. Döm min förvåning då hon svarade på fotokommentaren jag gav. Min usla engelska tog jag bort från dumpen, men kort sagt berättade jag bara att jag läst hennes bok om hennes Hannah och de röda skorna redan då min dotter var bara dryga året gammal, för att 5 år senare själv förlora henne i cancer. Min känsla av de som blivit riktigt mer kända är det så få som ens bemödar sig att svara. Så det här kändes som väl bemötande, av någon som mist till en annan som mist.

SKÖLDPADDORNA

Idag fick jag hem ett nytt tygstycke. Ett rött tyg som är mer orangerött prytt med sköldpaddor. Får se om man får till en mössa eller någonting annat av det här nu. Utöver det konstatrar jag idag att jag börjar återvända till mitt vanliga jag efter att haft en rejäl omgång förkylning.
YLLISARNA

Idag hittade jag ett par nystickade yllisar åt Lykke på Emmaus, för bara 2.50 €. De satt till och med ännu ihop i ett snöre i tårna. Jag var nöjd över mitt fynd. Och Lykke kan fortsatt hålla tårna varma i vinter.TYGERNAS VÄRLD

Ber om ursäkt för min frånvaro. Jag har bara råkat hamna i de glada tygernas värld. OJ så mycket fint det finns och ännu mera OJ så många hobbysömmare det finns. De som är som jag som typ fixar lite raksöm och zick zack och de som kan göra de mest fina tänkbara kreationer. Jag skall nog försöka hålla mig till lite mösssömnad i första hand jo. Det känns så där lagom enkelt och trevligt att pyssla med.

LYKKE 9 MÅNADER

Idag blir lilla damen i huset 9 månader. Nu har hon varit lika länge på utsidan magen som hon var på insidan. Och det går så fort nu. Hon ålar supersnabbt om hon vill, är nyfiken på vad andra äter, vill äta själv med sked men det är ännu klottigt men hon försöker så jag brukar ge en sked åt henne och en åt mig som jag matar henne med.
Hon ljudar ännu och försöker få till mamma och har faktiskt sagt det men vet inte om hon kopplar det till mig helt ännu men hon vet att jag är mamma då hon väldigt gärna föredrar mig och blir besvilken om jag inte alltid kan finnas närmast. Storebror börjar bli hennes stora idol och hon blir alltid glad av honom.
Tänk, hennes ett årsdag närmar sig sakta sakta mak men ändå så snabbt. 9 månader med bästaste Lykke någonsin. Vår lilla tjej. Lova och Alvins lillasyster.


VINSTEN

Vinsten jag vann från bageriet, på en Facebooktävling. 10 stycken fastlagsbullar. Idag kom dom. Mums.MÖSSÖMNAD

Idag har jag testat på lite mösssömnad. Ännu skall de såklart krångla en del, men det tar sig nog nu när man fått in snitsen. Snart kan vi bada i mössor. Men ännu blir det nog att sy några mössor innan jag vågar börja dela med mig av mina alster åt folk och fä. Kanske om 100 år.


 

Alvins mössa i brun velour in och utvändigt.

 

 

Och en snigelmössa eller kanske en tehätta (fniss).

 


SAKER MAN VÄNTAR HEM

Prymtång med diverse tillbehör. Tyger. Och vad har jag gett mig inpå? Ja det får vi se. I fantasin ser jag mig sitta och sy små scarfes/dreglisar och mössor och andra små plagg, i verkligheten blir resultatet någonting helt annat. Som vanligt. Men kanske kanske... kanske kan det bli bra också om man önskar sig riktigt mycket.
Men en sak är iallafall säker. Jag måste sy ett madrass-skydd till juvelen, den nya sittvagnen.

IBLAND HÄNDER DET

Jag har vunnit 10 stycken fastlagsbullar i en tävling som ÅCA/ Ålandsbagaren hade på facebook. Oj oj oj som en gammal tant skulle ha sagt. 10 fastlagsbullar. Här ska det fikas bullar på fredag.

JAG BEKÄNNER

Jag har något att bekänna.... Julen har fastnat i vårt hem. Ännu hänger det tomtegardiner i fönstren och stakarna lämnar ett mysigt sken om kvällarna. Stakarna är trevliga men tomtegardinen skall ner. Jag kan erkänna att jag lite glömt bort de där med gardinen också, för jag byter ju liksom inte gardiner så ofta ändå. Men den skall ner, det skall den. För jag vill inte ha tomtar i fönstret mer. Jag skall bara hitta en fin kappa att sätta dit först, eller kanske bestämma mig för en snarare.


Och idag har vi töväder ute.

TRÅKBLOGGEN

Just nu är vi tråkiga. Kollar tyger, poppar en liten kastrull med popcorn och läser kändisskvaller. Läste att Stellan skall bli pappa igen vid en ålder av 60 år på Kändisbebisar.se.
Vi har fått ännu mera snö. Jag har svängt hemlagade hamburgare och får vårfeelings av att se tulpaner. Mitt i januari liksom får man sådana feelings. Ojoj.
LYKKES FÖRSTA PULKATUR

Ja här kommer det utlovade filmklippet utav Lykkes första pulkatur, när den första ordentliga snömängden kom.
FREDAGEN DEN 13

Inget vidare mysväder ute men vi har planer för dagen ändå, denna fredagen den 13.onde. Ute har det kommit lite ny snö efter att regnet tog det mesta sedan sist det kom. Hoppas att ni alla iallafall får en trevlig fredag, vi får höras lite senare.
Snart blir jag 9 månader. Då har jag varit lika länge på utsidan av mammas magen som jag var på insidan.

BESÖKET

Idag har jag haft besök av en vän och en bekant. Det är egentligen lustigt hur bra jag kunde mötas med denne bekanting eller vad man skall säga. Det kändes inget konstigt alls. Och det som kändes finast var att människan vågade prata om Lova. Inga klumpiga frågor, inget som skulle såra eller känts tungt. Och det betyder så fruktansvärt mycket då folk tar hennes namn i sin mun och pratar om henne. Och också att få höra, du behöver inte prata om det om du inte vill, säg till bara. Men jag ville prata. Jag vill nästans alltid prata om Lova mer eller mindre.
För så länge hon nämns, då finns hon ännu. Och tigs inte bara ihjäl.
En del vet inte vad de ska säga men det behöver inte vara mycket man måste säga. Man kan säga att man tänt ljus hemma för henne, besökt hennes grav, säga nåt om något fotografi som man ser, eller en teckning hon gjort.


Sånt, just såndant är det som är fint. Att folk vill minnas henne och pratar om henne MED mig.
Nämn mitt namn ibland, minns mig, så finns jag alltid hos er.

TIPS OM DENTA

Ett litet tips. Snart öppnar Denta som sysslar med just det, vitare tänder. Klicka in er här så får ni tydligen ett presentkort värt 100 kronor. Väldigt generöst.
NY JUVEL

ÄNTLIGEN. En retro sittvagn med suflett och viloläge. Jag har faktiskt letat några år här på Åland. Till och med maken tyckte den var fin. Jag kan bara inte hjälpa att jag har en svaghet för just gamla barnvagnar. Men jag är ju tack och lov inte ensam. Och jag vet en som har en hyrd lokal till och med till sina alla gamla vagnar.
Men en anledning har jag att köpa en sådan här. Lykke kommer ju högst troligen liksom sina syskon att börja traska runt här vid ett årsåldern i april. Och således är de med liggkorg inte så bra att ha just då. Träckiga och sandiga skor och sådant i en liggvagn är ju ingen hit, om man inte bara skall sova. Och sova kan man också göra i denna då den har ganska plant viloläge och fotstödet kan man sätta upp så det blir bekvämt osv. Jag är nöjd.Årsmodellen är en 1980 och det är en Emmaljunga
. Jag är den andra ägaren för den kom från sitt första hem och deras dotter som föddes 1979 har haft den.
Förutom alla gamla vagnar har jag så klart en nyare variant av vagn som Alvin fick av mig då han fyllde ett. En Emmaljunga  Scooter som jag köpte helt ny faktiskt på Baby och Sjukvård. DEN vagnen är så jäkla bra så det finns inte. Den har varit med om mycket den.VTRIKER

Veckans tips som kan vara spännade för barn mellan 3-6 år och 7-14 år hittar man hos Minimango som jag berättade om i förra veckan att jag börjat sitta i bloggpanelen hos.

Denna gång handlar det som sagt om en grej som heter Vtriker. Vtriker är det nya sättet att hålla barnen aktiva samtidigt som de har roligt! V-triker är en ny produkt på marknaden och vi har alla vuxit upp med till exempel skotrar, cyklar, rullskridskor och inlines.
Vtriker har en unik v-formad konstruktion och det är bara att placera en fot på varje sida och skjuta fötterna in och ut och man tar sig enkelt och snabbt fram.

Se filmklippet här nedan. För att beställa så klicka in er HÄR!

Och för att klargöra när jag bloggar om detta. NEJ jag får ingen produkt gratis, men jag är med i en utlottning av produkten med flera andra i panelen. Jag gör det mest för att det är kul.

"ONEPIECE" & BILSTOLSTANKAR

Den där blommiga onepiecen med blommor från H&M är riktigt tjusig. Rekomenderas varmt. Den är fin och gullig, ganska varm och mysig. Lite knöligt att buyta blöja bara men ibland får det lilla dåliga överväga av de fina och goda egenskaperna. En bra leddräkt med andra ord.

 

Nyligen sålde jag också bort en del för småa babykläder, lite vanliga från de närmaste kedjorna och något finare märke och fick en ganska bra summa, så jag har lagt undan en del av den till en ny bilstol åt Lykke. Den som Lova fick och Alvin ärvde har nått sitt slutstadium, med tanke på att den är köpt precis i början av 2004. Och stoppningen börjar kika fram till och med ur yttertyget, det där vitlurviga ni vet. Inte bara att sy något nytt till dessa då de måste vara flambsäkra osv vid brand. Och klart det nöts för när barnen blir stora nog kan de ju klättra i och sätta sig själva, det nöts ju såklart, precis som jeans kan nötas. Samt att stolen åldras ju ändå, plasten osv. Bilar blir stekheta på somrar, iskalla på vintrar ibland.

 

Men Aktan var en bra stol. Som jag varit riktigt nöjd med. Men nu blir det dags för en ny, för Lykke skall ju sitta i den i minst 3 år. Gärna mer. Men allt beror ju på hur de växer också. Vad har ni för barnstol åt era barn?

 

 


HINNER ICKE ALLTID

Jag hinner inte riktigt med just nu, med att blogga alltså. Jag har så mycket jag vill hinna göra och läsa om kvällarna när barnen sover som nu till exempel och idag fyllde maken år också, så jag lagade en tårta med jordgubbar och bananer och marsmallowsfluff och grejsimojs.


MEN jag tänkte försöka föra över ett litet filmklipp utav Lykkes första pulkatur nu här inom kort.
Så den måste ni hålla utkik efter. Jag har inte tänkt lägga av med bloggen, men hinner inte riktigt som jag skulle önska.
Jag skall också åka och kika på en skojig sak snart är det tänkt. Jag vet inte när, men inom den närmaste framtiden.
Mer om det också sedan. I´ll be back, bara jag youtubat upp filmklippet and so on.

IMPULSEFTERÄTT

Igår kokade jag en stor kastrull med fisksoppa och det var så gott såklart. Efter det fick jag ett impulsbehov att laga något till efterrätt vilket resulterade i att jag lagade en chokladmousse på kakao, äggulor, socker, och vispad grädde.
Och nu har vi fått vinter. Det har kommit mera snö och tempen har sjunkit mot 10 grader. Alvin är störtförtjust för nu, nu ÄNTLIGEN  kan han skida med skidorna han fick utav tomten i julklapp.RECEPTET

Jo, den där efterrätten på hallon och salmiaksparafait, den hittar ni HÄR! Och snåla för bövelen inte på den turkiska pepparn, den är supergod ihop med de syrliga hallonen.

TAKE IT OFF

Ta av den, bort, av, ta bort bort bort... Men är man söt som en jordgubbe så är man, vare sig man har brorsans jordgubbskalott på sig eller inte.3 MINUTERS KLUDDEN

Jag har som sagt inte ens tänkt tanken att försöka teckna annat än tillsammans med barnen. Då tecknar man blommar, träd, kattor och annat "barnsligt" som barn gillar. Rita en katt mamma, och mamma ritar en katt, enklast möjligaste katt, ni vet, 2 bollar på varandra, svans och tassar frampå, morrhår, ögon and so on.
Men någonstans kanske det finns mer än så. I högstadiet sa alltid teckneläraren. Gör någonting inom konst efter skolan. Men jag avskydde verkligen den uppmaningen. Jag har egentligen aldrig gillat att hålla på måla, än mindre om jag får den uppmaningen.


Då låser jag mig direkt.
Trots att läraren gav mig stipendium i bildkonst så var det till vård jag sökte när jag gick ut högstadiet. Det var med människor jag ville jobba tänkte jag då.
Men igår tog jag och började småklottra lite och ikväll när jag la Lykke tänkte jag att om jag skulle rita ett sovande barn. Eller egentligen vill jag bara kalla den en blyertskludd, för det är vad det är och det tog knappt 5 minuter för mig och de flesta kan nog rita en likadan. Men bara det där, känslan att det kändes roligt, det var den jag sökte. Känslan av att det kan vara kul att teckna ensam, utan barn. Den har jag inte haft på många år.

DET MED TECKNING

Sitter och gör en massa kluddar, söker lite lugn och inspiration. Streckgubbar, ja det är nog min melodi det.
Det har varit en ganska lång dag idag, men ändå inte. Och det är visst bara fredag också fast det känns som lördag.
SLÄPAR EFTER MED FILMER

Ikväll har jag och maken tänkt sätta och se på hyrfilm. Vi har hyrt hem Avatar men den var ju inte direkt kort, nästans 3 timmar lång. Du store tid, hoppas man håller sig vaken. Men säkert. värre är det när man ser sådana där långfilmer och skall upp sedan med småbarn. Och visst kan man pausa en hyrfilm, men att se hyrfilm dagtid med vakna barn är svårt. Men som sagt, här vankas lite filmmys ikväll. Vi har kommit lite in i det där igen, att hyra en film ibland och bulla upp med en massa gott och onyttigt.

KURRAGÖMMA UGGLAN

Kolla i denna fantastiska leksak- Kurragömmaugglan hos Minimango. En leksak för de mindre barnen som är full av spännande överraskningar som till exempel en spegel, bitring och annat skoj.
Just nu är ugglan också under rabatterat pris för 199 kronor.
Bilden är lånad från Minimango som jag numera sitter i bloggpanelen hos. Därför kommer det lite nu som då att dyka upp nya roliga tips hos mig här i bloggen.
SKINNTOFFLAN

Lykke har fått nya halktofflor. Lillegull erbjöd ut några för en tia (€) paret på Facebook, nya såklart, så det var först till kvarn som gällde och såklart trillade det in en del beställningar genast såg jag. Annars brukar de ligga runt närmare tjugan. Jag hoppas dessa blir bra när Lykke nu försöker ta sig fram på golvet, så det inte halkar lika lätt. Och att vara bara fötterna nu är kallt igen, och har man bara sockor eller strumpbyxa halkar det ju. Ingen spjärn direkt.
MOTIVATIONEN LÅG

Idag har det varit en sån där dag. En sån där dag när man känner sig nedstämd. Har saknat min mamma en hel del tidigare under dagen. Hon och jag stod varandra väldigt nära och det känns som om man inte riktigt har samma kontakt med någon annan, som hon och jag hade. En riktig sådan där fin mor-dotter relation. När man är besviken, ledsen eller så, så är det liksom henne jag då ofta vände mig till med "livsbekymmer". Idag hade det varit skönt att ha henne och prata med, om allting som man funderar på.


Men nu skall jag gå och tugga i mig en majskolv.LILLDEVIL VS LITTLE ANGEL

Denna lille man var inte rolig att handla med idag på Smarket. Uj uj säger jag bara. Trots trots. Och då har jag ju egentligen genomlevt en 4 åring med trots, Lova. Men Alvin, han har ännu mer humör och vilja faktiskt. Så dagens bild beskriver min lill ligist ganska bra. Ta denna bild med glimten i ögat såklart.
AMM-MAMM-AMM

Snart, vi eller jag då främst bara väntar. På Lykkes första ord. Speciellt då hon blir upprörd eller annars bara vill påkalla mammas uppmärksamhet kommer det en harang med ord som närmar sig mamma.

"Amm-mamm-amma-amm-mamm-mamm" brukar det låta sen några dagar tillbaka. Någonstans där mellan 10-11 månader har mina andra två också klämt ur sig ett rent mamma. Så varjje gång hon klämmer ur sig just det dessa ljud så är det klart man kontrar tillbaka med mamma själv till henne.
Och andra små ljud Lykke börjat ha för sig är brumljud då hon sitter på Alvins bil som han fick i julklapp. Brrr brrr brrr puttrar hon så spottet flyger. Lilla hjärtat vad jag älskar henne. Det är så roligt att se hur hon utvecklas mer och mer och hur hon lär sig nya saker allt oftare.
NYÅRET- 2011-12

Nyåret 2012, helt enkelt så bra som man kunde önska sig när man bara vill ha det lugnt och äta gott och bara vara.
Ishavstoast som förrätt, grisinnerfilé med vitlöksgratäng och pepparsås till huvudrätt samt en sallad till såklart och sedan till allra sist den där hallon och salmiaksparafaiten till efterrätt och alla rullade sig fram ungefär. Den sistnämnda frågade några efter receptet på. Jag skall försöka klämma in det här framöver.


Vännens son utropade att det var den godaste mat han ätit och jag smälte ju såklart som glass i solsken. Bästa kommentaren på kvällen ju. Speciellt då hans mamma berättade efteråt att han inte riktigt brukade vilja äta kött i "köttform" utan var mer en köttbullstyp.Lite förrätt, den enda rätt jag fotade... Känner mig lite pinsam av att fotografera mat liksom på något vis ändå, även om det händer ibland.
Tusans dagar vad den rykte (rökte) just när det höll på tog slut, men innan poppade det en massa fina bollar ur den. Det var Alvins "raket".Sedan skickade vi såklart en rislykta som nyårshälsning till finaste Lova i himlen.Den flög länge och högt och långt, till slut såg man bara en ynklig prick på himlavalvet tills den försvann helt.
Så så här enkelt och simpelt firade vi vårat nyår. Gästerna drog sig vid niosnåret, svärmor hem till hunden så den inte skulle vara rädd när det började skjutas ordentligt och vännen till sitt med sin son.

Och sedan då barnen somnade redan vid 21.30
så var det jag och maken och teven med en chokladask och fotbadet maken fick av "tomten" (mig) i julklapp. Klockan 24 så kikade vi ut genom fönstret då andra firare började smälla av sina egna raketer. Vi såg nog 6 rislyktor, alla mycket vackra. Någon vågade sig på att skjuta upp ungefär 4 nödraketer också.
Vi önskade varandra ett gott nytt år och sedan kikade vi ännu mera på tv och kollade in tolvslaget med sitt Ring klocka ring. Efter det gick vi nästans och lade oss.


Hur var erat nyår?
Trevligt om ni berättar. För det är genom bloggen jag också vill kommunicera med er läsare, för annars skulle jag ju inte fråga någonting alls. Så nu kära läsare. Allt gott med 2012. Hoppas ni får det ni känner att ni förtjänar. Kärlek, värme och respekt åt er som ger av det själva. 2012, gör det så bra ni förmår.

RSS 2.0