SKAKIG MEN GLAD

Lova försöker vara glad och framåt i vanlig ordning, trots att hon är skakig, vill ha ledhjälp och sällskap lite varstans även hemma och inne.
Hon mår dåligt lätt och om det är shunten som bråkar eller något annat vet de ännu inte men jag hopas de kan få reda på det nu unders mars.

Fick höra om en patient som fått gå på kortison och hållit på med det i 4 år nu, så fort han försökte sluta började han att krampa.
De vet liksom inte om det är shunten som igen måste ställas om eller om det är tumören som reagerar på cytostatikan.


Ett frågetecken med andra ord som plågar oss alla speciellt här hemma. Man är ju jätterädd att det händer något riktigt illa om hon får starkare kramper ännu, då vi även nattetid får hålla ögonen på henne.
Tror ingen vill byta ut sitt liv mot vårat, men ibland önskar man att gnällpittar fick en prova-på-vecka ungefär som när man var prao i högstadiet på någons arbetsplats. Tungt, jobbigt och inget man vill önska någon bara få folk att få ännu mer förståelse om hur jobbigt man har det.


Bild från förra året innan Lova fick ännu mera kortison, man ser hur mager hon var här.
Man sväller ju en del av kortsion och blir sk. " kortisonrund ".

DAGENS OUTFIT

Är ett tag sedan sist igen nu med dagens outfit hos barnen. Förut la jag ofta in det för att det var kul och uppskattat bland många av mina läsare.
Här kommer en nu. Håll till godo.


Alvin i tröja från Meandi med dinosar och byxor från Nova Star, en tidigare säsong, Red raw tror jag de hette.
Sockor H&M.


ANSVAR FÖR MORGONDAGEN

Vi är inte människor som rallar runt krogar och fester och dylika ting och speciellt inte jag. Definitivt inte nu sedan Lova blev sjuk och behöver ha tillsyn och tillgång till båda föräldrarna till 100%.
Det jag tänker på är folk med barn som är ute och har kul vilket man självklart skall få ha men man får också stå för sina alkoholintag och orka stiga upp dagen efter, även om man sover en par timmar extra och varit uppe tills tuppen vaknat.


Min man har varit på arbetsresor, de har festat, de har varit julmiddagar och någon enstaka gång någon annan fest/svensexa. Men även om han lagt sig efter 5 på morgonen har han stigit upp till lunch iallafall vid 11-12 och ORKAT vara med sina barn ändå och på de festerna är det inte direkt hallonsaft som dricks.
Barnen skall inte behöva uppleva att en förälder först åker tidigt kvällen innan, kommer hem, luktar skunk dagen efter för det gör man när man vaknar. Och bara ligger och ligger och ligger fram emot sena eftermiddagen.


Det är inget vuxet i det, att bara ligga där och dra sig och sova bort sin bakfylla medans barnen och mamman/pappan sitter och typ väntar på att den andre skall vakna till liv någongång.
Är barnen hemma, då får man tamejfan ta ansvar och stiga upp också eller dricka mindre eller inte alls. Ligga där och sova och lukta bakfylla hela nästa morgon och eftermiddag, nej fy sjutton. Oansvarigt, sådant kan man syssla med när barnen är borta hos någon barnvakt.
För man kan ju inte direkt säga, näe pappa är sjuk, pappa mår illa, pappa är trött, Varför är pappa trött, tro inte att en 5-6 åring är stendum och inte fattar varför pappa eller mamma ligger där,eller om pappa åkt bort kvällen innan, och dessutom luktar fan och hans mormor dagen efter.


Skulle kunnat moralpredika hur långt inlägg som helst men det är ingen vits direkt. Jag är iallafall glad att slippa ha ett slasarle som inte orkar stiga upp trots att de varit borta och haft roligt till 5 på morgonen. ( De få gånger det hänt och kan räknas på 5 fingrar typ ) Ansvar för morgondagen folk, eller mindre dricka. När barnen väntar hemma.

SISTA FEBRUARISÖNDAGEN

Nu är det den sista söndagen i februari. Tänk det blir mars. Mars känns som man kommer ett kliv närmare våren.
Tycker inte du?


 

Rejäla snödrivor efter plogen hemma på våran gård.

Kul för barnen med en ganska stor och barnvänlig tomt.


NYFIKNA LÄSARE?

Ibland frågar ni läsare saker av mig som jag kanske inte svarat på eller bara just då inte orkat svara på av olika anledningar. Jag tänkte ge er en chans ikväll att fråga det ni undrar över sedan svarar jag i ett inlägg i bloggen senare.
Sätt igång nu men tänk också på att det mesta som rör Lova kan ni leta upp i kategorin Lovas sjukdomstid.
Tänk också på att ni kan fråga det mesta men att ni skall tänka er som så att även ni skulle kunnat svara på frågan om ni fick den öppet inför flera hundra läsare. Moral kanske det kallas, frågor som håller sig till moral och etik.
( Glimten i ögat nu alltså )

STÖDBAND FÖR GRAVIDA

Jag är inte gravid men vill ändå tipsa om dessa fina stödband som finns hos Linus & Lotta.
( Nelly )

SNART ÄR DET MARS

Tänk snart är det mars månad. Även om det är drivor av snö ute nu och ganska kallt så närmar sig våren sakta mak för varje dag som går.
Och när mars börjar så skall jag banne mig svära på att lägga av med allt skräpätande jag har för mig. Usch, det är allt för riskabelt och sitta och tugga i sig en massa gott när man nu får lust. Jag som alltid kunnat äta vad jag vill har drabbats av en förbannelse det sista halvåret där vågen sakta ökar. Det skall bort bort bort. ( Fantiserar jag om åtminstone, mer skall icke tillkomma iallafall )Ser framemot våren och alla promenader man kan ta med glädje igen. Jag har knappt hunnit tänka på motion sedan Lova blev sjuk och Alvin slutat sova vagn alla dagar, händer sällan nu mera. Och så blir man ganska fort lat har jag märkt. Skäms på mig.

( Jag som jag känner mig ibland )
Kolla mellan boobsen.

JNY DESIGN

Beställde en tröja åt Alvin från märket JNY design igår. Tröjan fanns ej på bild bara bodyn. Men den kommer att vara jättefin, det är jag helt säker på.
Samtidigt skall jag plocka ur Alvins byrå snart, rensa ur så jag får bort allt som är för litet.
Förutom återförsäljare har JNY deisgn en egen hemsida. Kika in här.
Fint och populärt djungelmotiv.
I vår finns det även moln som nyhet, lite Meandi inspirerat men snyggt.

NYA SPONSORER

Ibland har man inte så mycket att blogga om, ändå försöker jag hålla bloggen på en lagom intressant nivå, där det kan dyka upp vad som helst, närsom helst.
Tänkte bara berätta att inom kort kommer det att komma upp nya roliga tävlingar i bloggen. Så håll utkik framöver och speciellt i mitten av mars då en fin tävling där du kan vinna en personlig sagobok från Önskefoto kommer att dyka upp. Är jätteglad att kunna berätta det här för er läsare.
ULTRALJUD

Imorgon skall jag på mitt ultraljud för att se varför magen bråkat, idag har den dock varit rätt snäll mot mig.
Klockan 09.30 skall man vara på sjukhuset redan. Det är ju nästans zzzz när man måste lalla ut i kylan så tidigt, då brukar vi äta frukost och se på bompa på barnkanalen typ. Lova skall samtidigt passa på och ta sina blodprover.
Hoppas hoppas de inte säger något riktigt negativt, skulle inte orka med ännu mera sjukhus då det räcker och blir över med Lova.

SMÅFÖRKYLD

Så har man blivit lite småförkyld. Har inte varit riktigt däckad sedan svininfluensavaccineringen, då var jag totlat färdig i flera dagar. Nu har jag klarat mig ganska bra denna vinter men sedan har vi varit ganska isolerade med tanke på Lova också. Man hör hur sjuka alla är i magsjukor och förkylningar men vi har peppar, peppar ta i trä, klarat oss rätt bra ännu. Men man skall väl inte ropa hej.


Lovas fyrmänningar åkte hem idag, så Lova begav sig sedan till farmor. Jag och Alvin åkte till Sparhallen och handlade och så köpte jag hem getost ( Sainte Maures president ). Jättegott i smörgåsar (cafésemlor) tillsammans med skinka och någon grönsak. Rekomenderas till alla ostälskare.OH HOLY SHIT

Jag som alltid har varit smal har fläskat på mig, på riktigt. Det kanske inte syns så bra men vågen ljuger inte, och inte byxorna jag fått lägga undan heller. Om inte vågen slutar öka snart så kommer jag att se ut som på bilden nedan lagom till valborg. Och NEJ jag väntar ingen bebis, det enda som ligger i min mage är allt gott jag ätit. Men nu får de vara slut på det.
MJÖLKA KOSSA

Dagens le en smula.


Det var en man som kom in på en bar och såg en bonde sitta vid ett bord och sakta bli fullare och fullare. Han såg mycket deprimerad ut. Mannen gick fram och frågade vad det var som hänt.
- Vissa saker kan man bara inte förklara.
- Försök, så illa kan det väl inte vara.
- Jag höll på att mjölka kon idag när hon plötsligt tog högra benet och sparkade omkull hinken och spillde ut mjölken.
- Det var väl inte så farligt, inte nog för att sitta här och supa dig full.
- Suck...vissa saker kan man bara inte förklara.
- Vad hände sen?
- Jag tog ett rep och band hennes högra ben vid båsets högra vägg, tog upp hinken och började mjölka igen. Men just som jag fyllt hinken sparkade hon omkull den med vänstra benet och spillde ut mjölken.
- Det var ju olyckligt men fortfarande inte nog för att sitta här helt nere och supa.
- Suck...vissa saker kan man bara inte förklara.
- Vad hände sen?
- Jag tog ett rep till och band hennes vänstra ben vid båsets vänstra vägg, tog upp hinken och började mjölka igen. Men just när jag fyllt hinken viftade hon omkull den med svansen och spillde ut all mjölken.
- Du har verkligen otur min vän, men är det verkligen tillräckligt för att vara så deprimerad?
- SUCK...vissa saker kan man bara inte förklara.
- Vad gjorde du sen?
- Jag hade inte fler rep sa jag tog av mig svångremmen och band hennes svans vid takbjälken... det var då mina byxor föll ned och min fru kom in och... och vissa saker kan man bara inte förklara!NU SITTER DOM DÄR

Ja, jag fick dom till sist efter flera års längtande. Nu just känns det bra. Nu är längtan mättad för ett tag framåt igen.
Mina älskade nautiska stjärnor. De jag tänkt göra i så många år och just där vid nyckelbenen.
Nu är det dock slut på roliga nöjen från min sida för ett tag tror jag. Andra reser hit och dit, festar, köper heminredningsprylar, nya bilar osv, så inget gnäll nu varför jag gjort 2 sittningar på kort tid. Mina pengar, mina bekymmer så länge man har råd med mat och räkningar vilket jag har, annars skulle man ju inte göra dessa så snart inpå körsbäret.


Var lite fundersam innan han satte igång hur det skulle kännas och ja, det kändes. En hel jävla del ibland, speciellt då nålen gick på benen men smärtan i sig varierade men jämfört med nacken tog det förbannat ont. Först efteråt läste man någonstans där en tatuerare sa att just handleder, vrister, revben och nyckelben är de mest smärtsamma platserna att tatuera. Nu har jag på alla nämnda utom revbenen.


Men som allt annat är ju smärtan individuell, men att säga att det ingenting känns och inte alls gör ont är nog egentligen bara att man vill verka lite ball efteråt tror jag. För det känns nog, även om man härdar ut för vad har man annat för val då man väl fått första strecket draget. Det är ju trots allt inte som att kamma håret direkt eller att borsta tänderna när man tatuerar sig.
Samtidigt är den där smärtan för mig lite beroendeframkallande för det finns inget man kan jämföra den med, den är skönt smärtsam.


Nautical stars i lila/svart och mörkrosa/svart vid nyckelbenen.
Värda all smärta.

BAKAT MOCKARUTOR

Bakat mockarutor med Alvin idag. Nu skall vi börja med middagen. Det verkar som det är korv och mos på önskelistan idag från makens håll. Ja där ser man, som min syster brukade säga. 

Bild från ett tidigare tillfälle, igen.


DET SNÖAR

Ja se det snöar, ja se det snöar. Ännu fortsätter snön trilla ner från himlen. Lova hälsar på hos farmor och Alvin vilar, han brukar inte vila dag så ofta nu mera men nu har han en power-nap. Han var så trött.

Lungt hemma här nu då det bara är han och jag hemma. Maken for bort en vända. Skall ta tag i tvätten och hänga den också. Är sugen på att baka också men måste kolla äggförrådet. Hoppas ni andra har en trevlig tisdag, själv inväntar jag fredagen då jag skall på ultraljud över magen som känns underlig ibland. Inte att den värker men mer som något som trycker. Man kan bli rädd med mindre, blir helt hypokondrsik av mig, tänk om dom hittar en jättestor tumör eller något.

 

 

 

 

Bild från ett tidigare tillfälle i Uppsala på Bonken.


INGEN MOTIVATION

Jag har knappt någon motivation alls nu för bloggen. Känner mig trött på hela alltihop med bloggen ibland. Men man ser ju vilka som fortsätter vara intresserade eller inte fast inläggen minskar av sedan de som försvinner då man inte uppfyller deras krav och förväntningar. Jag får bara en sådan press att jag måste blogga för att hålla läsare nöjda. Tröttsamt att ens öppna bloggen då jag inte har så mycket att skriva och jag är på ett bittert humör ikväll också. Just nu så känns det som om jag inte orkar vara glad på länge. Inget som rör Lova iallafall, men ibland finns det annat som tynger.

Mvh Bitterfittan.

GÖDIT KAKMAGEN

Idag har jag varit på kalas med Alvin till min en vän som fyllde år, där bjöds det på smörgåstårta, vanlig tårta, och annat gott.
Lova har lekt med sina fyrmänningar som är hos sin mormor på besök denna vecka, som är sportlovsvecka på Åland. Så dom har varit ute i snön och lekt idag.
Har inte haft mycket att blogga om alls så då får det gå i lite slöare tag.
Det har kommit en sjuhelsikes massa snö iallafall. Och kallt har det varit också.
 

Bild från ett tidigare tillfälle.


GANSKA BRA IDAG

En ganska bra dag, idag. Lova har mått lite dåligt, spydde en gång, inga kramper. Får se hur morgondagen blir.
Farmor var över på middag. Grisinnerfilé, pommes, chilikryddsmör och vitlöksbaguette för den intresserade.
Vaniljglass till efterrätt men hemma plockade hallon och hjortronsylt.
Sedan sängen och saga vid läggdags.
Nu siktar vi in oss på morgondagen, hoppas den blir lugn den också.

LOVA HAR KRAMPAT

Lova fick åka in med kramper idag till sjukhuset, maken var ensam med barnen och jag hade varit med en vän i stan så jag mötte upp dom vid sjukhuset då det blev närmast för mig då jag redan befann mig 5 minuters bilfärd från sjukan. Vi är alla hemma just nu men vi får se hur helgen blir. Fy det tar aldrig slut, när man har haft det bra ett tag skall det bli piss igen såklart. Undrar hur helgen blir nu då, vill inte ens veta tror jag.10 FÖRLOVADE ÅR

Idag är det 10 år sedan jag förlovade mig med min man. 10 ÅR. Det är en ganska lång tid ändå när man bara är 30.
Känns som när man säger 10 förlovade år att man varit ihop en evighet nästans. Och att många lämnar varandra vid minsta motgång. För har någon genomlidit motgångar är det vårat förhållande. Fast ingen otrohet faktiskt. Det har vi hållit oss ifrån.


Det var några Åländska råttor som viskade då jag lämnade mitt ex för min man, det där kommer aldrig att hålla. Hon är så dum, vad ser hon hos honom, stackars stackars hennes ex osv.
Låten nedan spelades på radion enligt önskemål då vi firade 2 årig förlovingsdag i februari 2002. När vi var ganska sentimentala och orkade skicka en massa sms dagligen ännu, nu har vi kanske lugnat ner oss lite men det betyder inte att vi tycker sämre om varandra för det.
Och i sommar har vi hållit ihop i 11 år. Tiden går fort när man har roligt.


I WOULD DO ANYTHING FOR LOVE - MEATLOAF
LOVA MÅR BAJS

Lova mår inte alls bra av cyton hon får nu här i Mariehamn, noll aptit och spyr och knaprar Zofran om vart annat.
Lilla jäntan. Men förhoppningsvis vänder det om någon dag och är bra 1 vecka innan det är dags för ny dos och ny
" ofrivillig bantning " eller vad man kan kalla det för.
Tycker synd om henne, det gör vi allihopa. 

Bild från ett tidigare tillfälle.


LIVING NEXT DOOR TO ALICE

Klassikern Living next door to Alice, fast här utan det numera självklara who the fuck, är ju hur bra som helst. Nästan en ständigt leénde Chris och de små extra inslagen han gör under låten är bara extra kul. Jag tror faktiskt inte det är många musikvidoes och inslag där han ser helt allvarlig ut längre stunder, ung som gammal. Glada människor gör mig glad.


SMOKIE - LIVING NEXT DOOR TO ALICE-1977

FINNA KRISTUS

Har lite bloggtorka igen så vi tar en liten rolig historia så länge.En något överförfriskad kille träffar en präst en söndagseftermiddag vid den stora floden, som rinner genom byn.
- Herrn, är ni redo att finna Kristus? frågar prästen.
- Visscht, inga problem, svarar killen.
Prästen doppar killens huvud i floden för att döpa honom. Sedan frågar han:
- Nå, har du funnit Kristus än?
- Nej, svarar killen.
Då upprepar prästen behandlingen för att se om en ökad dos möjligen kan ge bättre verkan. Men inte heller denna gång hjälper det.
Den tredje gången håller prästen ner killens huvud i nästan trettio sekunder under vattnet. När han kommer upp frågar prästen återigen:
- Nå, har du funnit Kristus än?
- Nej, svarar killen. Är du säker på att det var här han föll i?

SNÖ SNÖ SNÖ

Vilken vinter, det bara fortsätter att snöa på Åland. Hoppas det kommer att bli en vacker vår sedan och en varm sommar. Jag älskar våren och jag tycker mycket om sommaren. Vintern är så lång så lång och så kallt också, speciellt eftersom jag inte är nån fritidsmänniska som står i någon skidbacke med skidstavarna i högsta hugg.
Sist jag skidade var nog i lågstadiet dessutom. Pulka kan väl vara roligt att åka men inte ens så långt har jag kommit mig de senaste åren. Lova har också haft svårt att njuta av vintern som förr då hon är sjuk. Ingen rolig vinter i år tyvärr fast den varit fulländad annars, vi hade ju faktiskt snö på julafton i år och det är ju sällsynt.

ARTISTLISTA, HMM

Jag nämnde något om att skriva upp artister jag tycker om. Jag är egentligen en lite av en allätare inom musiken men det finns gränser såklart. Men de som ligger mig varmast om hjärtat måste vara följande:

Smokie/ Chris Norman både i band och som soloartist.
Roy Orbison.
Jerry Lee Lewis.

Sedan blir det knepigare då jag kan säga att en artist har 3 bra låtar och 25 dåliga. För de flesta musiker har ju någon låt som ÄR bra. I tonåren var det en del Bon Jovi som snurrade hemma i cd-spelaren. Men de 3 förstnämnda är nog de som hängt med längst. Men måste jag välja någon så väljer jag de jag nämnde ovan.


ROY ORBISON - PRETTY WOMAN
BRÖLLOPSDAG

Idag är det 2 år sedan jag och maken gifte oss i Jomala kyrka. Ett kallt vinterbröllop men det är mer snö nu än då faktiskt. Men det blåste iskallt. Och jag hade låååångt hår på den tiden.
Fast inte bara det idag, vi har varit förlovade i 10 år den 19.2. Dagarna blev för knepiga att få och infalla samtidigt men hursomhelst. Grattis till oss.

MATLUSTEN FÖRSVINNER

I och med att Lova slutar med kortsionet så försvinner också matlusten med den. Nu märker man igen att hon är en flicka som får cytostatikamediciner. Hon fryser också lättare nu och även fast hon är glad så gott som hela tiden. Blodproverna hennes var ännu i ganska bra skick och troligtvis blir det ny behandling på onsdag med onkovin.
Min lilla stora tjej, så duktig hon är och tålmodig. Hoppas hon inte blir en 17 kg. mager tjej som förut i vintras då när de skulle lägga in shunten, då var det bara skinn och ben på henne i princip.TANDLÄKARE

Jag har varit till tandläkaren idag och lappat om en gammal lagning som börjat ge med sig. Det känns fortfarande i tanden fast det gått snart 10 timmar sedan de lagade den. Småvärker och så där. Jag tror det inte finns så mycket obehagligare smärta än just tandvärk. I och för sig har jag inte haft tandvärk sedan barnsbarn heller bara värk efter att de lagat tänder då det gärvt och hållit på våldfört sig. Men jag kan helt klart säga, det här gör ondare än all tatuering i världen på mig. Uj uj.
ONLY THE LONELY

Idag är det Alla hjärtans dag. Dags för lite gammal fin musik med Roy Orbison för er läsare. Jag tänkte förut göra en lista över de artister/ musiker jag håller varmast om hjärtat och dit hör även Roy som jag förut lade in en låt med, då med California Blue just här i bloggen. Listan med de artister jag tycker bäst om kommer inom kort


ROY ORBISON - ONLY THE LONELY
VARFÖR KÖRSBÄR?

Frågan dyker upp ibland, varför tatuerade du in körsbär. Jag har egentligen redan svarat på det genom en egen kommentar under kommentarer om läser noga.
Frågan kan ses i olika vinklar, varför tatuerar någon in Nalle Puh, en tiger, en fjäril, en blomma eller whatever.
Antagligen tycker man om motivet eller så har det något samband med en händelse i livet eller symboliserar något man tycker om eller står för eller så kanske man var dum i huvudet och på fyllan nere i Mallis på semestern. Jag har själv mindre roliga motiv idag sk. " ungdomsminnen ". Men de skildrar olika tidpunkter i mitt liv.


Jag har nämnt förut att jag tycker om 50-60 talet, gamla bilar, rockabilly, rock´n roll, Lindy-hop, jive osv osv. Fast jag inte är en raggare i den bemärkelsen att jag går på träffar, umgås med bara raggare osv så är det ett folk jag känner samhörighet med de gånger vi träffas. Jag skulle inte ha bekymmer alls med om min man varit raggare tex snarare skulle det ha varit ytterst trevligt. Som en del tycker det är ett pack för sig de människorna.
Jag trivs bra där det finns raggare, ännu bättre än där det finns " vanliga människor " faktiskt.

Att det sedan finns sviniga raggare så kan man faktiskt säga att det finns svin bland vanliga svenssons med.

Körsbärssymbolen i sig, den symboliserar lite olika inom det sexuella, sexuell oskuld, lust, passion osv och är ett av de vanligaste motiven inom just rockabillyn hos tjejer. Liksom svalor och nautical stars. De sistnämnda motiven är på kommanade i framtiden, men smakar det så kostar det.
Följande tatueringskonst där dessa 3 nämnda motiv ingår i går under kategorin " Old school tattoo´s ".


Så med andra ord så har jag gjort en tatuering jag tänkt på ett längre tag. Som betyder något som jag känner samhörighet till och som är lite vid ett "sidan - av - intresse ". Och dessutom är den fin.

 

Nautical star.

Det var egentligen en sådan stjärna jag först tänkte börja med då jag började med stjärnor för 4 år sedan.

Inte helt omöjligt att den dyker upp inom kort på mig fast troligtvis med röda inslag i där det är vitt.


EDDIE MEDUZA= RUNKA BALLE?

Eddie Meduza, han förknippar många med runka ballelåtar, supa, svina och snora och raggare. Men vad många inte vet är att Eddie har väldigt många andra vanliga bra låtar, trallvänliga glada låtar. Helt ärligt. Sådana man glatt kan spela fast mormor eller svärmor lyssnar. Utan att kaffet sätts i vrångstrumpen till ett yl av Eddies
" Ruuuunka balle "
Så klicka på denna och le, den är trallvänlig och glad och helt fri från kukar och brännvin. Jag lovar!EDDIE MEDUZA - NÅGRA FINA BLOMMORLITE MERA TATTOO`S

På bloggläsares begäran.
Här är någa till av mina tatueringar, på denna bild är 2 stjärnor nygjorda för 2 år sedan. Tanken var att bygga på dom, har inte kommit så långt ännu bara.
Plats, smalben/vrist

SAILOR JERRY

Igår då jag var och tatuerade mig så kollade jag på deras reakläder där, de hade lite Ed Hardy och Sailor Jerry så jag köpte en top från just Sailor Jerry.
Den hade kostat en hel del tidigare så därför var den en riktigt fynd nu.


Och vem är Sailor Jerry då?


" Sailor Jerry eller Norman Collin’s som han egentligen hette föddes i Carlifonien 1911. Norman började tatuera i tonåren när han luffade med godståg runt om i USA. Vid 19 års ålder hade han sett det mesta av Amerika och han mönstrade på vid flottan för att se resten av världen. Under denna resa skapade han sina första numera världsberömda tatueringar inspirerade av asiatisk konst och bildspråk. Han fick sitt smeknamn Sailor Jerry genom att tatuera sjömän över hela världen.

Efter ett liv i flottan öppnade Norman “Sailor Jerry” en liten men mycket känd tatueraraffär i Honolulu där han skapade och utvecklade sin helt egna unika stil, en stil som numera är världsberömd inom tatueringskonsten.

Det var Sailor Jerry’s visionära och innovativa hantverksanda som gjorde att tatuerare världen över helt enkelt kallar honom ”the Man”. "
 

Drog bara lite pilar dit där jag har några tatueringar, dessa är gamla svart/vita

" ungomsminnen " kanske man kan kalla dem.

Den ena på handleden är Alvins namn iallafall.

 

 

 

Bakifrån

 

 

Sailor Jerry´s logga.

 

 

Och skeppet.

 


J.L.LEWIS

Dags och ändra om lite i musiksvängarna här. Jag lyssnar ju inte bara på Smokie, jag lyssnar på gammal hederlig rock´n roll också. Som Jerry Lee Lewis.
I en tidning för många år sedan, fråga mig inte vilken längre för det var innan ens Lova var påtänkt så läste jag att Elvis hade bekännt att han gärna hade velat haft Jerrys pianokunskaper också.


Att sedan " The Killer " gifter sig med sin 13-åriga kusin är en annan femma, hans musik är speciell och bra. Och det är nog så att han även brädar Robert Wells vid pianot.

Whole Lotta shakin` going on 

Edit.

En gammal J.L.LEWIS också.

 

 

 


KÖRSBÄR

Nu kommer bild av vad jag donat med i eftermiddags i " heta stolen ". Jag har varit och tatuerat mig. Är inte första gången men det var två år sedan senast. Har en hel hög tatueringar.
Nu blev det valda stället i nacken samt körsbär som motiv. Körsbäret är något jag tänkt göra sedan länge och nacken sedan ännu längre tillbaka.


Jag är helt nöjd fast på bilden ser man att det fortfarande finns " klet " kvar på sidan om nacken, men imorgon blir det duschen.

Smärtskala? På 1-10 kanske en femma kanske eller knappt. Var inte så farligt som jag trodde. Fast man kände när nålen slog i kotorna ibland.Men annars var det med ett leénde på läpparna jag satt krokig i ryggen, framåtlutad med pannan mot en annan fotölj. I dryga timmen ungefär. Känns i ryggen att man suttit lite tokigt.


När jag var färdig hade det kommit in en massa folk också. Som stod och glanade på håll då man sitter ganska öppet där i studion jag var till. Nyfikna Ålänningar eller hur var det nu igen.


Edit

Så stor är den inte, tänk på att kameran har varit på ganska när håll.

Tänk också på att jag böjer ner huvudet lite, en del av tatueringen syns inte ens då jag tittar rakt fram.

SENARE IKVÄLL

Senare ikväll skall jag visa er något läckert och snyggt här i bloggen, håll ut någon timme till.
Gissar att ni som inget vet är nyfikna nu.
FOR A FEW DOLLARS MORE

Idag har jag inte haft något att blogga om, imorgon hoppas jag på att få in lite nyheter i bloggen igen. Är dags att inom kort sätta sig i " heta stolen ". Ni får lista ut resten själva.

Däremot skall jag plåga er med lite Smokiemusik så här på kvällskvisten. Jag tänkte " bjuda på " en låt som passar litegrann in på många yngre tjejer och även en del äldre med. Man klagar ofta på karlarna men när man hör den här texten så vet man med glimten i ögat att det finns nog en hel del " fula, dumma flickor " också där dollartecknen lyser i ögonen. La in texten också för alla kanske inte uppfattar vad som sjungs.


SMOKIE - FOR A FEW DOLLARS MORE
LYRICS


Rich girl she buys her dreams.
It's a rich world behind the scenes.
Green eyes they tell it all.
The more she takes the harder they fall.
She ain't easy and she ain't tough.
She's had it good, but then she's had it rough.
And I guess it don't come to much.
Cos with everthing she's got she's never got enough.

Chorus:
So she'll cry just a little for a few dollars more.
She'll lie just a little like she's done it before.
She'll take it, she'll fake it for a few dollars more.
She'll show you her heart, then show you the door.
You know she'll die just a little for a few dollars more.
Even fly just a little like she's done it before.
She'll take it, she'll fake it for a few dollars more.
She'll show you her heart, then show you the door.

Strange things can happen to you.
When you've got so much and you've got nothing to do.
Oh oh oh what do you know.
How do you get there when there's nowhere to go.
And so you wonder just what she'll do.
She's never known love but then she's never known you.
And it's too bad those sad green eyes.
Are so full of questions and so full of lies.

250 KRONORS PRESENTKORT

Vinnaren från presentkortet går till nummer 14 med slumpgeneratorn. ( Tyvärr glömde jag att ta en skärmdump denna gång, förlåt )

Motiveringen löd:

" ★ Katta - Mamma till Isabelle o Melvin ★
Hej!
Jag är med och tävlar.
Vinner jag så skulle jag vilja ha Muddjeans med Yorrik, till min lilla kille. "

Om du mailar mig dina adressuppgifter så kommer presentkortet inom kort.
Tack också till Minodino som sponsrade tävlingen.

CHRIS NORMAN - SMOKIE`S MEETING

Det här måste ses, för det här är verkligen äkta känslor när orginalmedlemmarna gör en spelning tillsammans sedan Chris lämnade bandet 1986.
2004 hade dom den här träffen och det blir 18 år efter att Chris lämnade Smokie och ja, det strålar verkligen om Chris och även de andra. Något HAR fattas Smokie trots allt under alla år efter Chris slutade. Väl värt en titt bara för deras känslors skull är så tydliga att man ler själv. Speciellt då programledaren säger " You can stay " åt Chris då han tänkte gå ut med sina gamla forna bandmedlemmar.


SMOKIE`S MEETING 2004
BEHANDLINGSDAG

Idag är det cytodag för Lova, det blir en dos Onkovin i Mariehamn. Hon och pappa for just iväg och jag och Alvin skall vara hemma och småstäda osv.
Tänkte meddela at jag drar en vinnare i min tävling ikväll om presenkortet värt 250 kronor från Minodino. Vill ni tävla hittar ni tävlingen i höger om bloggen i menyn.
Jag fick svar på blodproven jag tog igår också, blodvärdena visade okej. Väntar en remiss bara på ultraljud till nu. Vi får se vad det visar, men skönt att blodproven var okej.

PROVER PÅ MAMMA

Varit till hälsocentralen idag. Tagit 3 rör blod och väntar remiss på ultraljud över magen. Den mår inget vidare.
Vi får väl se om man får nån riktigt tråkig dom jag får eller om det bara är stress/ångestsymptom.Hoppas isåfall på det sistnämdna, jag vill inte ha någon cancer jag också. Man är helt klart rädd då det rör magen och ens mormor och mamma hade cancer i magen.
Jag tror snart jag får gå med i någon hypokondrikerklubb, för att jämt leva med cancer i familjen tar på. Jag har nästans städigt haft cancer så inpå mitt liv med föräldrar och nu eget barn att när man själv får ont en längre tid blir man ännu mer vaksam på sig själv.


CRY BABY

Blev ju bara tvungen idag att köpa hem denna klassiker billigt. Vem vill inte se en ung Johnny Depp? Förövrigt är han ju helt genialisk i sina filmer, lyckas nästans alltid tolka dom till 100%. Blev även en annan film, " The boat that rocked ".
GRATTIS LINDA NR 15

Grattis Linda, nr 15 i napptävlingen. Du har vunnit 3pakk nappar från Namnnappen.se.


Du vann i slumpgeneratorn och med motiveringen:

Det bästa med vinter är ju famlijeaktiviteterna: längdskido, slalom, skoteråkning, grillning i pulkabacken & i år är det bonusår då det är vinter OS!!

Maila mig för dina uppgifter och hurdana nappar du vill ha samt text osv.
Karlssonsfru@live.se


TACK också till Namnnappen.se för samarbetet med er samt sponsringen av napparna.SÅ SER PETTICOATEN UT

Medans vi var i Uppsala med Lova hann jag få hem min petticoat, underkjolen. Den är rätt cool faktiskt. Tog en bild på den bara sådär och den har mer rysch pysch än man såg på bilden i webshopen. Men det är ingen kjol man går med utan att ha något över då syns underkläderna och så trevligt tänker jag inte bjuda på.

Däremot kommer den att användas vid " speciella tillfällen ", fester som jag typ går på en gång vart tionde år eller något liknande. Fast nu börjar barnen växa till sig och jag har ju heller egentligen inte kännt större längtan att åka ut, eftersom jag är en typisk hemmavarg nu förtiden. Och egentligen har disco och krogliv inte varit mig grej, då man gått ut har jag dragit tills någon " sunkig pub "  med en trubadur. Där man stämningen är mer som på hemmaplan och inte värsta festblåsan som måste kläs på. Däremot har jag alltid varit småsvag för just 50-60 tal och redan som 15 åring hade jag en vision att som vuxen skaffa mig en egen jänkare i framtiden, vilket ännu inte inträffat men drömmer lever kvar.


Hursom haver, så här ser nu petticoaten ut och nu fattas bara en klockkjol eller passlig klänning att ha över. Sen får jag väl typ lära mig dansa jive och Lindy Hop och allt sånt där jag också och åka till Herräng och dansa i dagrana långa elle kanske inte, dit dras de riktiga dans entusiasterna för just jitterbug/Lindy hop osv och dansar under några dagar, och de kommer även från utlandet.Svart/röd petticoat alá rockabillyfärger.

IKVÄLL DRAS EN VINNARE

Ikväll efter kl. 21 svensk tid kommer jag att dra en vinnare i Napptävlingen. Spännande, så håll utkik.
Vill du fortfarande tävla så skall du skriva en kommentar vad som är det bästa med vintern samt länka inlägget i din blogg. Har du ingen blogg gör du samma sak men mailar också 5 vänner samt en kopia åt mig.

REDHAIRED WOMAN

La i lite ny rödfärg i håret ikväll. Jag letar fortfarande febrilt efter den där perfekta röda färgen och jag lovar, då har jag haft många röda nyanser. Dock har jag alltid hållit mig inom det rödbruna/mahogny när jag valt röda färger. Jag har inte riktigt vågat mig på ännu rödare, tänk om det blir superrött. Men annars älskar jag rött hår, okej inte direkt rödhåriga killar har jag tyckt varit så snyggt, men rött hår på tjejer är supersnyggt. ( Inte orange ). Och även naturligt rödhåriga tjejer.


Mitt nyfärgade hår.


PAUL FRANK REA

De hade rea på Paul Frank t-shirts m.m på färjan till Kapellskär. Jag passade på att köpa en Paul Frank top, men de måste verkligen sägas att de var väldigt små storlekar. Jag som är en S/M tog L och den var nästans XS/S.
Känns som om jag shoppat massor sista tiden åt mig själv men jag undrar vilket år jag gjorde det sist. Jag köper sällan kläder åt mig själv i vanliga fall men jag tänkte att jag måste börja tänka på mig själv också då vi är så mycket ute bland folk och sjukhus och över allt i allas blickfång, och då vill man inte trampa iväg i en noppig kofta och mysbralla direkt.Bara 13€ för en Paul Frank top.


FEBRUARI = HJÄRTEBARNENS MÅNAD

Varje år föds 1000 barn med hjärtfel i Sverige.
Ni glömmer väl inte bort att ge ett bidrag till hjärtsjuka barn? Nu under februari så uppmärksammas hjärtebarnen lite extra.
Gör som jag köp en hjärtepins om du befinner dig i Sverige och skänker därmed 30 kronor till Hjärt/lungfonden.

I år är målet att samla in pengar till Gertrud - ett avancerat rikstäckande videonätverk för Sveriges barnhjärtkliniker. Med hjälp av detta nätverk kan hjärtebarnen få tillgång till samma specialistvård, oavsett var de bor. Pengarna ska dessutom räcka till minst tre doktorandtjänster inom barnkardiologi. Hjälp oss nå målet!

Vill du betala till konto kan du göra det här.

2010 års hjärtepins är målade av Eva Funck (figuren med uppsträckta armar) och Måns Zelmerlöw (noten).


Bor ni på Åland kan ni stödja hjärtebarnen här med genom en inbetalning till:

ÅAB 660100-1161116 och ni kan ju märka inbetalningen med tex.
" Gåva till hjärtebarnen "


TÄVLINGSAVSLUT SNART

Glöm inte bort att tävla om napparna från Namnnappen.se som du kan vinna hos mig. 7.2. så dras 1 vinnare och chansen att just du vinner är stor då intresset var lågt vilket är tråkigt då man ordnat något roligt för sina läsare.
Här kan du tävla.
PROVSVAR

Lovas röntgensvar kom idag. Fortfarande oförändrat med tumören. Hon får nu Cisplatin som ännu en ny cellgift. Och hemma på Åland skall hon ha mera Onkovin. Betapred skall hon sluta med nu sakta mak så då försvinner nog hennes svullnad också. Hon är extremt rund just nu. Skulle hon ej ha håret borta som gör att man ser att hon inte är frisk skulle nog andra tro att hon är tjock helt enkelt.
Synen hennes är lite bättre igen på det ögat hon har syn kvar på.


Vi har också igen hållit föredrag för ännu en hög med nästans färdiga läkarstundenter idag. De frågade inte så jättemycket med de gav oss applåder efteråt iallafall. Och ännu en tredje natt har hon sköljdropp som är superviktigt nu med den nya cellgiften hon får.


LITE SMÅSHOPPING

Jag och Alvin har gjort Uppsala city osäkert och shoppat lite smått, lite åt mamma, en klänning från Polarn & pyret åt Lova och en leksaksbil åt Alvin. Lunchat ute på på Rififi och Jalla och bara gått omkring.
Jag börjar känna mig " hemma " i Uppsala och idag fick jag förklara vägen åt en tant till och med.

Leopardmönstrad " tunika" i chiffong.

Leggins i fuskskinn.
Allt från New Yorker.
Sockor från Cubus.

 


CLOWNBILDBOMB

Idag kom clownerna på besök, de fina, trevliga clownerna som man alltid blir lika glad av att träffa här i Uppsala på bonken. Jag passade på att fota lite idag då de dök upp. Dom är helt enkelt guldvärda här på Ackis.
Bilderna får tala för sig själva.
PROVSVAR IMORGON

Imorgon får vi provsvaren på Lovas röntgen. Hon skulle ju fasta och få narkos men igen fastade hon i onödan för hon behövde inte alls sövas. Mötte en glad Lova då jag och sonen kom tillbaka från en shoppingrunda i centrum där vi hunnit äta lunch på pasta/pizza restaurangen Rififi.


Lova har fått en dos med cellgifter och den startades upp redan kl 06 imorse, nu inkommande morgon så sätts dos 2 igång.  Är inte så jätteroligt med så tidig uppstart av medicinerna men om de hjälper är det värt det men man föredrar ju ett senare klockslag av mer humanitära skäl. Lova är ju trött, alla är trötta 06 på morgonen. Och maskinen skriker och piper högt efter 10-15 minuter och blinkar då det är färdigt.
Vi börjar längta hem redan såklart. Och strålningskliniken blev det heller inget besök till denna gång.
Har inte fotat något alls idag men mest för att man inte alltid tänker på det eller hinner släpa runt kameran.PÅ BONKEN

Är nu i Uppsala på bonken. Lova är kopplad till ett dropp som hör ihop med cytostatikan men den kopplas in först imorgon. Imorgon skall hon också på datortomografi och skall sövas inför den.
Det skall också bli någon synkontroll. Annars har det varit en lång dag. Vi hade full taxi upp till Uppsala. 2 andra Ålänningar åkte med som skulle till olika avdelningar även de.
Nu får vi väl provsvar också imorgon kanske hur det står till med Lovas tumör, men som vi fått veta är den svår att ens krympa men de vill iallafall få den att stanna i tillväxt.

UPPSALA VÄNTAR

Imorgon åker vi till Uppsala igen, blir ganska så tidig väckning för barnen innan vi skall bege oss iväg till färjan, sedan blir det taxiresa från Kapellskär till Uppsala sjukhuset i vanlig ordning. Lova ser inte så värst framemot att åka dit, då det är nålar, behandlingar och undersökningar som står på schemat de närmaste 3 dygnen sedan. Så vi kommer hem mot slutet av veckan. Vi skulle få besöka strålningskliniken också denna gång och titta och Lova skulle få provsitta osv. Nå vi får hoppas allt går bra. Lova har ju fått må riktigt bra ändå den här månaden, men nu skall de igen ge nya cellgifter, så man får hoppas att de inte blir kramper och kräkningar av dem. 

Lova har hittat sig en ganska ful karbus,

men den är skön då hon har shunten ganska synlig och klämmer inte på den.


MERA PETTICOAT

Är det inte det ena så är det något annat. Fick mail idag att de fått in en annan sorts svart petticoat än den jag beställt som de tyckte var sämre än de förra. Hon undrade om jag ville annulera beställningen men jag bytte färg bara. Till en jag egentligen ville ha från början men den var lite dyrare. Men till min stora lycka hade de prissänkt denna nu.
Så snart dyker den upp, fast jag reser ju bort med familjen först till Uppsala.


 

Den andra petticoaten jag egentligen ville ha, och nu får.


RSS 2.0