BUMBON & BVC

Lykke fick en Bumbo härom dagen. En sorts ergonomisk "babysitter" som gör att de kan sitta mer rakt upp. Lykke gillar den nog och det är bra för hennes nacke som behöver styrka upp sig. Fotade lite bilder ikväll med henne i Bumbon och fick mig ett skratt då en blev riktigt crazy, där hon skämtsamt lånat Lovas gamla leksaksstetoskop.
+ poänget med Bumbon var att den var användbar i duschen. Lätt att duscha av Lykke då hon satt i den.
+ poäng två så kom jag över den till bättre begagnad och slapp således köpa en den ny.Igår var vi dessutom till BVC, det var spruta som gällde och vägning och mätning och den fina OK-stämpeln i baken. Någon tungviktare är hon icke men heller inte för liten på något vis. Vågen stod på 5830 och längden måste blivit någon miss med men den skall vara c.a 63 cm. Och nu är hon ju som sagt lite på 4 månader.
Smakisarna går in men fortfarande är det amningen som är det största födointaget i hennes vardag.


Den där dammsugarstöpseln gillar att vara med på många kort tydligen.

ÄPPELDRÄKT

För ett tag sedan kom denna fodrade dräkt i postlådan åt Lykke från Hjärtat mitt för ett presentkort jag hade hos  dem. Det följde också med en tandask åt Alvin som börjar närma sig tandtapparålder snart.
Jag tycker den här dräkten är så härligt fin. Och nu böjar det ju bli passlig tid att använda den, för snart har vi september.
Tack snälla Hjärtat mitt som lade undan denna åt mig då det var den sista de hade inne.Denna dräkt/overall kommer från Småfolk.

BUZZADOR VILL HA FLER BUZZARE

Jag är som många andra en Buzzador och jag har nog berättat det förut i bloggen. En Buzzador får delta i vissa kampanjer och testa olika produkter gratis.
Jag har ju bland annat buzzat för deras Natusan produkter för babysar och skall förhoppningsvis även testa Vanish.
Nu vill Buzzador alltså att flera blir medlemmar och börjar Buzza. I ett mail till mig skriver Buzzador följande...


"Inför hösten är det många spännande företag som är intresserade av att göra kampanjer med Buzzador. Just bebis- och småbarnsföräldrar är alltid en eftertraktad målgrupp - dels för att vi har många kunder inom just barnsegmentet, och dels för att bebisar tenderar att sluta vara bebisar efter ett (alldeles för kort) tag och vi därför behöver ständig "påfyllning".

Nu ber vi om hjälp med att rekrytera följande målgrupp:

  • Föräldrar med småbarn födda mellan
    1. augusti 2010 till och med 1 augusti 2011

Ju fler vi är inom målgruppen desto fler, större och roligare kampanjer för småknoddar kan vi ta oss an!"Så vill du också bli en Buzzador? Då skall du klicka på denna länken nedan.
Buzzador


Nedan kan du se lite av de produkter Buzzadorer fått prova på. Men utöver det finns det kampanjer som riktar sig även till andra såklart, och inte bara till oss med småbarn. Men just nu är det just småbarnsföräldrar som behövs och efterlyses.

AND THE WINNER IS

Nu har jag dragit en vinnare i bloggtävlingen från Hjärtat mitt, och det är Mamma Marina (dock ingen blogg länkad). Grattis till ett presentkort värt 350 kronor.

STOPPAD

Tävlingen från Hjärtat mitt är stoppad. Kommer småningom att meddela en vinnare. Håll utkik som sagt.

SÅNT SOM EJ SKA HÄNDA

Ibland händer sådant som inte får hända tycker man. Idag fick vi ett brev på posten, från kommunens tandläkare.
Med en kallelse för kontroll av ett av barnens tänder... Lovas tänder. Men det finns ingen Lova att kontrollera tänderna på. Däremot måste vi ringa och avboka tiden och berätta för dem att Lova är d ö d. Död och borta. Oåterkalleligt borta. Och kommer inte att kunna komma på något besök till dem.

SISTA CHANSEN

Glöm inte att det är sista chansen att tävla idag om presentkortet från Hjärtat mitt, värt 350 kronor. Tävlingen hittar ni i menyn här till höger, bara att klicka på bilden så kommer ni vidare.
Tjing, idag har jag tagit bloggpaus för dagen.


GAMMALT BLIR NYTT

Ikväll sydde jag en klänning åt Lykke av en stuvbit (har samlat på mig några så man kan göra trevliga saker av dem kanske), inte helt perfekt blev klänningen då jag bara måttade med ögonen och ritade lite efter en annan klänning men resultatet ses nedan. Om man inte synar riktigt på nära håll är den riktigt söt.GOLLA

När jag ändå var på farten igår så köpte jag ett fodral till min smartphone. Så den inte skall bli så skråmig på skärmen. Även om jag varit försiktig med den så märker man att den är massaor känsligare än min gamla vanliga Nokia telefon från 2007.
Så nu kan Samsungen vila tryggt i detta lilla fodral som är av märket Golla. Den har också ett litet fack på baksidan med kedja så man kan ha lite pengar där om man vill.
KAFFE

Idag gjorde jag en sak jag inte gjort på 5 år. Jag drack kaffe. Det smakade väl inte direkt illa men inte var det den goda drycken jag mindes den som, men det är väl för att jag inte är van längre.
Maken dricker ju nåt billigare blask men jag köpte mig ett eget dyrt paket, holy shit för att uttrycka sig vad kaffepriset stigit på alla år, kaffet jag köpte kostade över 5 euro paketet. Bara därför skall jag dricka upp det och sen, sen lär jag väl vara kaffedrickare återigen. Återfall i kaffe.


Jag köpte en hiskeligt vacker mugg idag också, det kom med en burk och en tesil också. Allt från någon Sagaform designer.
Snyggt var det och dit hällde jag allt kaffepulvret i den där burken.
Det här var dagens "noterat". Men skrattretande nog och riktigt kaffe kinkig som jag är kommer jag inte att dricka kaffe annat än hemma med en macka eller bulle till.


METSOLA FRÅN KUOPUS

Ni som frågat vartifrån Lykkes klänning med bilarna kom ifrån, jag beställde den från Kuopus, en finsk webshop.
Den var på rea när jag beställde den men sedan fick jag vänta flera veckor innan den kom då de måste beställa in den igen från sin återförsäljare. Men den finns också på icke rea på Metsola.
Som plåster på såret väntan så skickade de med en bonus- sockor från Småfolk. Snällt.

Och sedan har ju de hemliga Me&I kläderna kommit, åt båda barnen. De hämtade jag ut för några dagar sedan.
Men jag kanske inte skall visa allt nu för då har jag ju ingenting att berätta om sedan. Och tack också för alla snälla kommentarer om barnens kläder, det är roligt att läsa att ni tycker dom är fina. Tack igen.


"TRÄNA NACKEN GYM"

Här kan ni se Lykkes gym som skall hjälpa henne då hon tränar sin nacke för torticollisen. Den bågformade korven hjälper henne att stötta upp bröstkorgen en aningens och då orkar hon också lyfta huvudet bättre när hon ännu är svag i ena sidan av nackmuskeln. Lykkes torticollis är den vanligatse formen av just torticollis och heter egentligen Congenital Torticollis. Och den här sidan är superbra om du själv misstänker att ditt barn kanske har samma sak.
(HÄR).

Gymet är av märket Tiny Love.
Å hej, titta vad jag är duktig som kommer upp nu med nacken min, här skall tränas.
Och en "spegel" har jag också fått...


Japp kolla morsan har lämnat sin handväska bakom mig, full med pääängar.

LYKKE TRÄNAR PÅ

Lykke tränar på för fullt för att bli bra från sin torticollis och det går framåt. Hon kan lättare titta åt andra hållet med nu. Idag var fysioterapeuten till oss och igår var jag via barnpolikliniken och visade upp henne och nästa gång skall hon dit på kontroll vid 6 månader. Idag har vi hämtat ett "gym" också som skall hjälpa Lykke att bli ännu stadigare i nacken då hon ligger på mage, jag återkommer till det då jag vet att en del läsare har egna torticollisbarn.
Hon är bättre på att se rakt in i kameran nu, förut ville hon gärna luta huvudet på de flesta av fotona man tog.

ÄNDRINGAR PÅGÅR

Det pågår lite bloggrenovering just nu, headern är inte klar ännu men den är bara där tillfälligt. Så...bara att vänta lite till för er, det kommer att komma lite annan text i den men bilderna kommer att vara där.

BOKLASS

Blev ett lass med böcker igen idag. Jag var via Emmaus Godby, tam-ta-da...och köpte hem 6 böcker till barnhyllan, i helt OK skick. Inget fel med begagnade böcker, folk lånar ju dem på bibliotek med så. Och en bok för endast 50 cent tackar man inte nej till.
Jag skall också passa på att beställa från AdLibris igen, de hade ett betalningserbjudande som var värt att utnyttja fick jag mail om här ganska nyligen.
OCH JAG HAR DET BRA

Och jag har det bra, här nere i vagnen. För oss var det en stadspremiär idag. Det gick bra men Alvin fick ett utbrott som heter duga och att alla 40-50 talister glor som de aldrig sett ett trotsigt barn förut är inte trevligt. Jag brukar vara envis och kunna muntra upp tillvaron och prata bort en del saker och komma på andra roliga saker, men idag vann Alvin, och vi gick till Lekplaneten. Jag avskyr en massa "dumma koögon" som bara glor och glor och glor. MUUU.
Jo, jag har den andra gamla retro vagnen kvar också och har egentligen således 3 retro liggvagnar. Denna här, Brion från 80 talets mitt samt en Emmaljunga från tidigt nittiotal i sånt där fuskskinn. Den sista känns dock lite för ny för min smak ännu. Fast jag haft den i 8 år.

RETRO VAGN UPPGRADERING

Lykke uppgraderade sig idag. Nu är kommer hon att få åka i en gammal Emmaljunga från 1960-talets mittersta del, det är vad retrovagns fantasterna på Familjeliv lyckats enas om att den nog är ifrån. (Någon annan av er kanske vet det exakta årtalet?!).
Den har sina små skavanker i tyget i hörnen, och lite rost som jag fått bort en del av redan. Men den har inga som helst fel i chassit eller stabilitetet. Den är enormt stadig och robust. Knappt så det gungar om den. Och sedan var den ju ganska billig trots allt. Och här kommer den att stanna så länge jag säger mitt.
KAPP AHL

Kapp Ahl är duktiga på att skicka ut rabatter. Det kommer alltid regelbundet hem kuponger till oss eller sms på telefonen, men det beror nog på att jag är med i KappAhl-club också och utnyttjar en del rabatter. Ibland använder jag alltså kupongerna, ibland inte, för ibland glöms det bort. Men nu när hösten närmar sig skall jag bege mig dit och se vad för nyheter de fått in.
DOM FÖRSTA TOSSORNA

Egentligen är dom helt onödiga, och egentligen är de inte några riktiga skor utan snarare ett par tossor som värmer gott. Lykkes första små "sko-liknande" skor. Så väldans småa, bara storlek 16/17. Kommer att värma lillfötterna på Lykke i vinter då vi är ute och åker vagn/bil osv.
15 MÅNADER

15 månader av saknad idag. 15 månader utan stortjejens sanna närvaro i mänsklig skepnad. Tiden går, sorgen finns där, men den ändrar skepnad, ofattbart nog gör den faktiskt det. Vi sitter inte fast i den brutalaste djupaste ångesten och sorgen nu längre- vi lever, ett annat liv nu än det då när Lova fanns, man får distans till sin sorg, men att sluta sakna eller längta och tänka och fundera, det gör man aldrig. Man bär alltid med sig minnena.
Lova, nu skulle du ha gått i andra klass i skolan. Vi tänker på dig alla dagar och pratar om dig minst lika ofta, för på så vis hålls du levande ändå på ett annat sätt. Du är alltid älskad, alltid våran stora tjej.
4 MÅNADER

Lykke blev 4 månader idag. Hon har fått lite smakisar senaste veckan och tycker det är spännande. Hon är så hjärtanens rar, och go som alltid. Alvin tycker väldigt mycket om sin lillasyster med de stora fina blåa ögonen.
Hon är väldigt "mammas flicka" när hon suttit en stund hos andra så söker hon mig med blicken och följer mig med den om jag förflyttar mig. Det är ganska lustigt att man ser på henne att hon vet att "Det där är min mamma, henne tycker jag om och hon är trygg och bra". 

Liten och näpen med de blåaste blå ögonen.

 


ALLVARSAMA BRUDEN

Lykke kan konsten att le åt en kamera bara man gullar och jollrar och pratar lite glatt till henne, men hon kan också se väldigt allvarlig ut. Alvin kan också byta ansikte som en kameleont om en kamera kommer fram.


Men morsan...jag tänker inte le idag åt kameran.

DET FINNS EN PERSON

Det finns en person som är ett återkommande inslag i vårat liv och våran vardag just nu. Han heter Bamse. Han är en av Alvins favoriter på TV. Han, och Mamma Mu samt ett visst får, som går under namnet Shaun. Han har bra smak vår gosse, likt sin storasyster med det sistnämnda. Shaun är ju humor i hög grad.
OTURSGUBBEN

Alvin råkade snubbla omkull igår då han sprang hem över gruset, fast man ibland varnar att sakta ned lite. Skrubbsår på kind blev resultatet, men ingen tår, utan upp igen och vidare. Vidare in och tvätta ansiktet och spotta bort lite sand ur mun.
Idag har rodnaden som syns på bilden lagt sig ganska mycket och man ser bara lite små sår.


Däremot blev Alvin väldigt illa berörd och gråtfärdig imorse då han hörde att Lykke hade lite feber inatt och nu på morgonen, och var lite olustig till sitt humör. Alvin har så mycket minnen kvar efter sin storasyster så han blev nog rädd att Lykke blivit jättesjuk kan jag tänka mig, så som hans storasyster var.
ÄPPEL I ÅR MED

Det verkar som om att det blir äppel igen i år, denna höst också. Vi har ju några äppelträd och just detta träd ger så väldigt goda äppel.
KLÄDERNA

Lite närmare titt på Geggamoja kläderna som kom igår. Den gröna klänningen blir bra nu i höst, men ännu är den för varm märker man, men prova måste man ju alltid när man har fått nya kläder, både barn och vuxna ju.


Klänningen nedan är som sagt i 62/68 och det är vad Lykke drar i de flesta kläder nu och de sitter bra. Denna klänningen är generös i storlek och det kan man se på muddarna som jag fått vika upp ett helt varv. Prisvärt med andra ord då användningstiden blir så mycket längre.
En svettig storfot kom med på bild...
74/80 zipjacka ovan, denna lär inte kunna användas på ett bra tag, med tanke på hur stor bara 62/68.an var.
Åkte i växalådan med de andra kläderna. Body nedan som säkert blir bra först till nästa vår och sommar samt en likadan klänning som den gröna, även den i 74/80. Förhoppningsvis användningsbar till våren.


Samtliga Geggamojakläder kommer från Babylux i Finland, på deras kanonfina rea.
Återigen så beställer jag ju överhängande från Finland då jag bor på Åland, tycker det
har varit så smidigt på det viset även om det mesta är på finska språket.


Måste ju skriva EDIT: Att kläderna ovan är 100% organic cotton. Fint där.

GEGGAMOJA

Det kom en knippe kläder från Geggamoja idag. Jag passade på när rean var som allra bäst och kläderna t.om var billigare än både H&M och KappAhls kläder är till ordinarie denna gång. Passade på att köpa till "växa-lådan", för växmån det kan man lugnt tala om när man fick se hur stora storlekarna var. 62/68 var stort och det är ju annars var Lykke har nu.
Men det är verkligen fina kläder, jättefina. Jag är nöjd över fyndet och det enda trista var att inget fanns kvar i Alvins storlek. Kan lägga upp skilda bilder vid intresse från er läsare i ett annat inlägg, hojta isåfall.

62/68 vs 74/80 = generösa storlekar!

ÖNSKEDRÖMMEN

Jag har en bekant via internet, en Änglamamma som skulle vilja tacka in syster för att hon ställt upp så mycket i allt det svåra efter att de förlorat sin son Max. Lille Max dog den 3.6.2010 endast en månad gammal utav en hjärnblödning och mamma Jenny mailade mig och undrade om jag ville hjälpa henne att hennes syster kanske får sin dröm i uppfyllelse, att vinna ett stipendium i en fototävling så att hon kan köpa en bättre kamera. Med hjälp av mina läsare så hoppas jag att någon vill rösta på Jennys systers foto.
Jennys syster som förövrigt har boderline och har haft svårigheter genom det, mår som bäst när hon får fotografera och hoppas att en dag kanske kunna leva på sin fotografering. Om ni vill hjälpa dessa två systrar genom ett enkelt klick så kan ni göra det HÄR. Tack för det ordet och hoppas på många röster nu.

BLOGGFRÅGA

Vilka bloggar läser du och varför läser du just den, vad är det som får dig att återkomma till någons blogg? Kanske det dyker upp ett nytt bra bloggtips.
TÄVLA & VINN

Återigen drar jag igång en tävling i samarbete med Hjärtat mitt. Nu kan du tävla om ett presentkort värt 350 kronor i deras butik på nätet. För att vara med och tävla skall du skriva i en kommentar nedan vad du skulle köpa för presentkortet hos dom om du vann, samt var du annars gärna handlar dina barnkläder.
Du kan tävla fram till 28.8. Lycka till.


ÄNGLAVAKT

Idag hade vi änglavakt då vi parkerade utanför en butik i utkanten av stan. Det kunde slutat riktigt illa. När chocken släppte, då kom tårarna på vägen hem. När man tänker på allt hemskt som kunde hänt.
De som såg sa efteråt att de har många gånger funderat att "När skall en olycka hända här". Jag orkar inte ens tänka mer på det hemska som kunde slutat värre. Alltid är det väl någon som dömer ut folk ändå, fast inget finns att döma ens.


Allt var bara en förargligt dåligt gjord/planerad parkeringsplats utan staket som skydd ner mot ett dikesstup och efter stupet kommer en cykelbana. Bra kombination eller?, nej. Jag hade precis stannat bilen, precis lagt i ettan, precis dragit upp handbromsen till hälften men inte släppt ännu då jag skulle dra upp den mer, då bilen kom i rullning av någon anledning jag inte själv kan förklara och hamnade till hälften med nosen ner i stupet. Där uppifrån kunde man inte riktigt se hur långt det var kvar ner heller, det var det som var det läskiga., det gick ju liksom inte att köra ner bara. Jag gjorde ju liksom ingenting fel, det var bara att bilen kom i nyrullning, jag drog upp handbromsen ännu mer och då stannade den. Där borde onekligen finnas sånt där järnstaket som brukar finnas vid vägarna när det är djupa stup mot sidorna - dikena osv. Vad de nu kan tänkas heta.


Dock var affärsbiträdet snabb att ringa gårdskarln och underrätta händelsen på en annan kunds klagomål och berättelse av händelsen hon fick skåda, alla blev ju hemskt skärrade. Bilen fick jag ju hjälp att dra upp av en annan kund med deras bil. Och det lustiga är att innan jag parkerade tänkte jag, att skall jag ta den närmare dörren, nej vi tar in här, och då hände olyckan. Sedan efteråt kom alla hemska tankar på vad som kunde hänt, allt från sjukhus till brutna nackar till begravningar. Under alla de år jag har haft körkort, sedan 1997 så är det här det mest obehagliga jag upplevt då jag själv suttit bakom ratten. Jag gjorde ju liksom ingenting fel, allt var en enormt tråkig händelse. Men ändå finns alla tänk om där, och tänk om jag tagit den parkeringsplats jag först skulle ta, då kanske de ej hade hänt. Men just nu är jag bara tacksam, att allt slutade väl. Tack tack tack, vi hade nog änglavakt idag som man säger.BAGUETTE RECEPT

Några läsare frågade hur jag gjorde baguetterna vi åt här om dagen. Jo enkelt, jätte enkelt och jättegott om man vill ha något snabbt att äta fast när det är bråttom.
Fördelen med dessa är att du kan fylla dem med exakt vad du vill bara det funkar att värma liksom. Mitt nedan är bara ett tips på det jag brukar gilla att ha i, de är också goda att ha i som räkstuvning tex osv. Nu är det dessutom höst och finns svamp så varför inte en kantarellfylld baguette?!.
ALVIN PÅ HOPPMATTAN


"HÖST"BLOMSTER

Igår fick Lova en "höstig" bukett.  Åtminstone hade den höstens färger med rödorange, brunt och gult och så lite grönt. Vackert. Svårt att få den lika fin på bild bara som den var i verklighet. Lova gumman, våran andra sommar utan dig har passerat. Tänker på dig alla dagar.
GRILLA IDAG ISTÄLLET

Vi skulle grilla igår, var det meningen men beslöt att ta det idag, när alla förhoppningsvis är samlade samtidigt.
Istället så mumsade vi i oss varma fyllda baguetter och sallad igår, lite om varandra. Sånt kan hända ibland.
När jag var inne på min tredje fyllda baguette och längtansfullt tittade mot en fjärde så fick jag lägga band på mig, då var det liksom bara det där "äta för nöjets skull". Men de är så himla goda, de varma fyllda baguetterna. Lite som varma mackor nästans men lite godare i mitt tycke.KLÄDER, KLÄDER

Niina, du undrade var jag hittat Lykkes retro klänning. Ja du märket heter Loru design och Loru hittar man här.
Dock hittade jag Lykkes klänning hos en återförsäljare som hade rea på just den men sedan vet jag ju inte om du tycker att 22€ är rea men på något som kostat 45€ är det ju ganska bra pris för en unik klänning som inte finns i exakta upplagor av varje modell, utan kanske bara någon få och trycken kan skilja sig åt. Men inte är det ju i prisklass med H&M och KappAhl heller direkt, men man får väl lite vad man betalar för ibland, antar jag?!


Jag gillar det där med retro, nyretro och även äkta, och jag blandar gärna hej vilt med nytt och "modernt", som rea som second hand till ordinarie priser. Ibland säljer jag något plagg också. Var mer för sälja när Lova fanns hos oss, kom lite av mig sedan. Lova har en hel underbar upplaga med härliga plagg som jag hoppas Lykke kan ha användning för en dag. Alvin har redan fått ta över Lovas svamptröja från en tidigare säsong av Meandi. Minns jag helt rätt är den från svamparna 2008.
Ja, barnkläder är nog en av mina "hobbies" som jag tidigare nämnt. Jag har också ibland skrivit om olika nätshoppar, vet inte om det finns intresse för er läsare att ta om en del av dem igen? De är alla iallafall på finska sidan.

EN SÅDAN LÖRDAG

Igår var vi på 5 års kalas, eller det var egentligen Alvin som var bjuden men vi vuxna följde med som extra bihang för att socialicera med de andra vuxna. Trevligt.
Idag är en sådan där lördag som har blöjinköp och mat på listan. Jag funderade på om vi kanske skulle grilla, ta till vara på de stunder som är kvar innan hösten kommer riktigt på riktigt med regn och rusk och rugg igen, för idag skiner solen, det är ganska behagligt ute. Man vill passa på.
Lykke i klänning från finska Loru design här om dagen.LJUSFOLKET

Idag kom det böcker på posten. 2 av dessa var mina, 3 åt sonen (barnen). Den boken jag håller på att läsa nu är "Ljusfolket" och det är en del av er läsare som faktiskt rekomenderat den åt mig som bra när man sörjer eller annars bara är intressarad av mediala ting. Tack för det, den är onekligen ganska intressant med en del logiskt tänk. Får återkomma till denna och de andra i ett senare skede.
INFÖR HÖSTEN

Hjärtat Mitt håller fin rabatt fram tills på söndag. Missa inte att kika in hos dem NU. Snart blir det också tävling igen, så håll utkik.
MEANDI

Jag funderar på att om jag ikväll skulle dra iväg på Meandi (Me&I) party. Höstens kollektion har ju släppts alldeles nyligen så där finns nog lite att titta och klämma på. Jag gillar redan den gröna flugssvampströjan och de bruna babybyxorna med tasstryck på rumpan. Den svarta tröjan med fågeln fram och bak var också rolig. Och så har de gjort ett "dajmkryss" på fågeln som sitter baktill, det skrattade jag och en vän åt. Har ni hunnit med att se kläderna på riktigt än?


Kika här ni som inte vet vad för kläder jag pratar om.

ONSDAG 10.8

Idag har vi bara varit hemma. Nästans, jag har hunnit via butiken också, och hunnit växla några ord med svärmor som också var där, så Alvin passade på att smita dit några timmar till henne. Hämtade ut lite som kom från H&M som inte kom i första omgången gjorde jag också.
Alvin har också hunnit via grannarna och hälsade på släkten en vända. Lovas bästis är här nu just men det är lite sådär med umgänget efter Lovas bortgång, barnen emellan. Flickorna var ju väldigt tighta tillsammans.


Imorgon kommer Lykkes fysioterapeut hit också så vi skall fortsätta träna Lykke lite. Så får vi hoppas att allt går bra.GJORDE STAN

Vi gjorde Mariehamn osäkert idag sedan, lunchade på Hesburger, köpte pärlplattor med tillhörande pärlor, såpbubblor. Åkte hem och pärlade 3 plattor, strök dem. Kollade på Bamse på DVD som man fick med barnmåltiden på Hese.
Alvin har haft ett rejält tempo på idag. När vi for var det lite mulet hitöver här vi bor, men i Mariehamn strålade solen, och då vi kom hem var det åska och störtregn på kommande hemma. Men nu, nu skiner solen igen.

Oborstad och finurlig men han hade haft keps på sig som jag tog av vid matbordet.
Så fin var gula mössan Lykke fick igår.

TISDAG 9.8

Vad månne man skall hitta på idag? Inte för att stan är spännande men ute på landet händer heller inte alltid så mycket, inte på den sociala biten. Alvin undrade när vi vaknade om vi inte kunde fara ut och åka bil lite bil. Visst kan vi kanske det sa jag. (Fast det är ju trevligt med ett mål att åka till också). Nå, nog skall vi väl hitta på något, alla gånger.
Jag skulle lägga in en bil på Alvin men såg sedan att jag nog inte hunnit föra över den från kameran till lappisen än.  Checka också in tofsen som lagt sig på lyckes huvud, kan dock tillägga att idag står den rätt upp igen efter att hon tvättat håret igår.

INFÖR HÖSTEN

Alvin har en hel del kläder, han liksom växer inte lika snabbt som Lykke gör nu, utan det går mer i perioder för honom så han har ju kläder inför hösten som ännu passar, samt att han fick sin härliga gröna Mololurvjacka ganska nyligen samt en ny grön Hoodie från H&M till ett fint pris, däremot har jag fått hem Lykkes fleecedräkt idag och en härligt gul frottémössa.


Fleecedräkten var jag bekymrad att den skulle vara på gränsen men den satt riktigt bra trots att det var en 68 fanns det en hel del att växa i kvar. Samt att den hade ett väldigt bra pris. Så nu gör det ingenting om det blir höst för nu håller barnen sig varma.
Fleecedräkten är av märket Ej sikke lej och mössan Metsola. (Samt att barnen fick båda sockor från Ej sikke lej också).

VARDAGEN ÄR HÄR

Nu är vardagen här igen, med allt vad det innebär. Som tex köttbullsrullning tillsammans med Alvin. Maken har börjat jobba igen efter 4 veckors semester med första arbetsdagen idag. Nu gäller det att få in lite rutin igen bara, men hittills har det gått bra, men så är vi ju bara på dag ett ännu.

Alvin rullar köttbullar riktigt bra, runda och fina blir de och ganska snabbt går det också. Köttbullsproffs småning om kanske. Man kan defintivt inte se skillnad på hans eller mina längre.


FULLSPÄCKAT

Varit på farten precis hela dagen, jag har fotat och bevittnat bröllop och dop idag. Nu tänker jag bara andas resten av kvällen, så på återkommande med något mer att blogga om nästa gång jag loggar in.

FÖRVÅNADE BABYN

Lite rynkad panna, häpen mun, och en förvånad bebis kanske. Lördag idag då och makens sista helg på semestern och arbetet som åter väntar på måndag, inte direkt lockande menade han då man blivit van att vara hemma nu. Och visst blir det ju ovant första dagarna, för hela familjen.KORVPYTT OCH SKRATT

Ikväll har vi käkat korvpytt och Lykke bländade av med världens smile då jag gjorde pruttljud. Gulligt värre. Imorgon är det lördag, och jag har fått för mig att också testa det där surdegsbröd som många sysslar med. Usch det tar en evinnerlig tid, så jag hoppas att det är värt jobbet i slutändan. Med tanke på vilka matvrak vi är hemma hos oss så hoppas man att det smakar bra sedan så jag inte stått där och rört och haft mig i onödan några dagar liksom. 

 


UNDERSÖKAREN

Att undersöka saker är spännande tycker Lykke. Hon är intresserad av allt som är spräckligt och färgglatt, som brorsans plasthammare. Lillfina Lykke, hela familjens hjärta. Alvin tycker så om henne, även om han tycker att hon kanske är lite väl fastiglad vid hans mamma också mellan varven.
HUR GICK DET SEDAN?

Jag höll ju på med en Herman surdegskaka. Hur gick det med honom egentligen? Jo jag lagade en kaka av Herman och sitter med en massa ny Hermansmet. Men kakan blev fin. Äpplena bytte jag ut mot riven morot på skoj. Det blev helt bra.
Den bubblande surdegssmeten

En salig blandning av allt som tänkas kan...nötter, russin, choklad m.m

Resultatet nedan...


Hermankaka. Dock hade jag lite för stor form så han blev rätt platt.

FISKSOPPAN - RECEPTET

Carin, du frågade om fisksoppan igår, japp det är potatis i den, och den är inte direkt redd med mjöl eller något, utan enkelt gjort så, hade jag 5 stora potatisar i bitar, fiskblock (Alaska polock fileér), 2 fiskbuljongtärningar och Flora matlagningsgrädde den orangea samt salt och lite cayennepeppar och ärtor och babymorötter.


Vatten hade jag så det nätt och jämt täckte fisk och potatis med en tärning buljong, grädden hade jag i mot slutet med det övriga sen kokade man bara tills allt var genomkokt och ja salt fick man ju ha i efter tycke och smak och pepparn är ju frivillig. Som alltid gör jag mat på känsla helst. Och alla blir oftast nöjda. Vill man kan man nog ha i lite dill också.

ALVINS NYA MENING

"Hör du dåligt din gamla kossa" om man inte hör vad Alvin har på hjärtat. Och det är saxat från hans älsklingsfilm "Mamma Mu och Kråkan". Både jag och farmor och pappa har fått vara gamla kossor mellan varven.

FYNDAT LITE IGEN

Det lönar sig ibland att gå till second hand butiker. Igår åkte jag ner med Lykke en vända till Emmaus Godby och kom hem med 4 barnböcker och en skjorta åt Alvin från Ralph Lauren. Och jag gav endast 4.50€ för hela fina kalaset. Sånt gillar vi.
(L, någon sorts vuxenmärkning fast det är för barn)


FISKIGT VÄRRE

Jag har gjort något jag inte gjort på väääldigt länge för att använda sig av ett utdraget länge. Jag har kokat fiskoppa.
Bilden missvisar nog en hel del men den blev riktigt bra. Jag som annars håller mig till köttsoppa och eventuellt korv, och ibland rotsakssoppa. Jo, kantarellsoppan kokade jag ju tidigare i somras, den var om inte ännu finare den. Soppa är ju ganska enkelt att laga, och gott för det mesta (samt billigt).
PARK ANMÄLD

Lite sent är vi ute men jag skyller mig ensam, men Alvin är anmäld till parken, den han skulle gå i då när Lova blev sjuk, och som han sedanmera vägrade att göra, av förståeliga skäl som jag också berättat om. Nu just är parken fullsatt men parkledaren sa att det skall bli lediga platser under hösten då några barn väntar på dagisplats. Så Alvin har reservplats där. Jag hoppas att han kan börja ganska snart i höst ändå, det skulle göra honom gott att få lite nya kompisar samt att få vara ute i ur och skur. Lova älskade ju parken otroligt mycket. Själv säger Alvin ibland, jag vill inte gå i parken, sedan säger han att han vill gå, gärna direkt idag, genast. Sist och slutligen bara han får sin plats tror jag det kommer att bli helt jättebra, precis som det blev med Lova.

VÄDERPROGNOSEN

Hemma på vår "gata" strålar solen som aldrig förr. Det ser vi ju alla, tidigare väderprognos på kvällen ses nedan.
BRÖLLOP

Jag skall på bröllop inkommande helg, fota lite har jag lovat innan och under vigseln. Jag hoppas det blir en trevlig dag. Själv är det 3 år sedan jag gifte mig, inte så lång tid men ändå inte igår. Det var ju heller inte igår jag träffade maken utan för 12 år sedan. 12 år låter onekligen ganska länge ändå när man säger det. Tolv år.

Jag som nygift i ett obevakat ögonblick.

FYSION

På torsdag får Lykke träffa fysioterapeuten för första gången. Nu börjar det tränas ordentligt under några veckor med någon som vet exakt hur man skall göra. Bra så. Och så hoppas vi på att hennes torticollis snart ger med sig.
RSS 2.0