KNASPATRULLEN

Knaspatrullen agerar.... Jag med värsta hästgrinet och Lykke med sitt goa snea leénde som hon fått efter sin syster och bror...

EN GÅNG FÖR LÄNGE SEN

Jag har inte många fotografier på mina föräldrar tillsammans. Det känns lite tråkigt. Men det finns några som är extra speciella. Fotot nedan så är från 1979 och där på det fotot låg jag i mammas mage, har hon berättat för mig då jag var mindre. Min mamma var ganska mycket yngre än min pappa, och de brukade småskrattande berätta åt den där brunögda karln som kikade efter "hon med de långa mörka håret med flätor, knuta med röda band i" som städade på hans jobb. Och hon var egentligen inte alls intresserad först... men det är ju en annan historia som inte hör hemma här. Och vad jag kan sakna dem...när man ingen förälder heller har kvar.
TOMTEBOBARNEN

För ett tag sedan kom detta superfina paket hem. Två tallrikar och en pipmugg ur Rätt Starts serie Elsa Beskow sagor. Valet var enkelt. Tomtebobarnen som varit en favorit här hemma. Och speciellt Lova älskade den boken och kunde den så gott som utantill.


Ja till och med asken de kom i var så härlig att den måste sparas. Dessa kommer från Lekmer och finns även med andra motiv som tex Hattstugan.

VÅR FEELINGS

Nu skiner solen för fullt. Och vårfeelingsen är på topp och med denna ljuvliga skapelse blir det inte sämre. Molos kaninklänning från vårens nyheter.
Alvin själv har fått en massa Nova Star jeans som Lova haft, alla i toppskick såklart. Han lär ha byxor för lång tid framöver i varjefall. Men någon ny t-shirt blir det nog bara det blir varmare, även åt honom.


BARNDOMSNOSTALGI LJUVA 80-TAL

För ett bra tag sedan la jag ut bilder från min barndom här i bloggen. Jag har inte så många bra kort från den tidga koltåldern men några finns. Och många är suddiga och dåliga tråkigt nog.
I varje fall så tänkte jag på skoj lägga ut några till. Från att jag var runt året fram mot 3 års åldern.
Det här uppskattar jag till vintern 1980, med tanke på att jag är född i november 1979. Alltså, den vintern som kom efter hösten-80.


Även detta från 1980. Mamma har berättat att jag precis lärt mig gå här, så jag var runt året.Här var jag nog en 1,5 år.

Denna bil (volvon) har jag svaga minnen av, och här är jag nog runt 3 år gammal och står tillsammans med min pappa och mamma.


ROCKEFELLA REA

Rockefella är ett klädmärke för barn som för tankarna till 50-60 tal, amerikanska bilar, raggare och Swing och annat ljuvt som hörde den tidsepoken till.
För att se deras hemsida klicka HÄR!


Just nu har Babyshop rea på mycket och bland annat lite av vinterns rockefellakläder. Jag blev så glad då jag hittade en helt ljuvlig blå cardigan med körsbär på, och klickade hem den åt Lykke. (Alvin själv fick ett par Didrikson handskar eftersom han behöver ett par att ha i parken då många av de handskar vi har nu, har börjat tjäna ut och några är för korta i skaften vid handleden eller vad man nu skall säga, så snön kommer in). 

Bild lånad från Google/Babyshop.


FREEDAG, YES!

Fredag igen, helg. Skönt! Inga planer, bara softa innan verkligheten drar igång igen på måndag efter sportlovsveckan. Med parkstart och allt vad det innebär. Inte för att det lockar så värst med tanke på alla magsjukor som går hej vilt just nu. Precis typ ALLA är magsjuka på Åland känns det som. Mer eller mindre alla ens vänner på Facebook har magsjuka eller har haft precis nyligen. Usch. Är ju inte så trevligt med magsjukor, även om det alltid finns värre saker än det såklart. I know.


 

 
LILLA PRINSESSAN

Har nåtts av de härliga nyheterna att grannlandets monarki, kronprinssesan och hennes man prins Daniel fått ett litet flickebarn tidigt i dag morse, en liten prinsessa. Supergrattis till dem. Gläds med dem.
(Pssst även i vår släkt har det fötts en bebis idag på denna speciella dag, så härligt det med såklart).FILMSHOPPING

Alvin gillar ju Mollyfilmerna fast han närmar sig 5 år, så idag beställde jag två sådana åt honom då han så gärna ville ha dem. Sen kikade jag runt lite själv vad jag skulle kunna tänka mig att titta på i helgen eventuellt. Jag har aldrig allt för stora förväntningar då jag är så kräsen. Förra helgens film på fyran gillade jag dock, Wolverine. Men nu skall vi kika lite norsk film. Trollhunter. Jag googlade lite snabbt och såg att många som sett den gillade den, främst på Flashback. Jag vet inte om jag vågar hoppas för mycket än då jag är skeptisk till "dokumentärlikande" filmer a´la Blair Witch och Paranormal Activityfilmerna tex. Men jag hoppas jag har fel. Någon som sett Trollhunter förresten?
10 MÅNADER

Vet ni, denna lilla fröken blev 10 månader idag. Lite blurrig mobilbild, för det går undan när Lykke är på farten. Inte stilla många minuter, alltid bus i blicken och äventyr i tanken. Fina lilla hon, ännu en månad har gått.
SIMTUREN

Igår var jag och Alvin till badhuset en timma. Lite egen tid, bara han och jag. Riktigt mysigt hade vi. Lykke var hos farmor den stunden. Sedan åt vi middag där hela familjen. Idag...inga planer för dagen alls. Skönt det också, det är sportlovsvecka på Åland.DET UNDERBARA VÄDRET

Idag har vi ett helt fantastiskt fint vinterväder ute. Nästans så att man om det skulle kunna tänka sig vara så här framöver kan kalla det vårvinter snart.
Planer inom den närmaste framtiden är att försöka besöka badhuset. Det var länge sedan. Alvin har tjatat hela dagen om att vi måste måste åka dit och bada. Och bada bastu.

FÖR 12 ÅR SEDAN

Idag, om man skall räkna förlovade år, så är det 12 år sedan jag och min man förlovade oss. Vart har dessa år försvunnit. 12 år är ju iallafall en liten bit på vägen och under dessa år har mycket hänt. Till sommaren har vi hängt ihop 13 år. Tack för alla år hittills, hoppas på många år till framöver.

MADRASSEN

Så äntligen, även om den ännu ej behövs med tanke på vintern, så har den kommit till. Madrassen att sitta på i sittvagnen. Ett gammalt påslakan fick agera yttertyg och det rätt bra färgmatchning. Lykke stordiggade sin madrass i vagnen och satt och studsade upp och ner och så sparkade hon lite på den också. Orginalmadrassen fanns ju inte kvar, då de förra ägarna tyckte den blivit för illa medfaren efter 32 år. Här nedan kan man skymta den madrassen med gröna yttertyget. Dock är den bara enklast möjligast sydd nu, för jag gjorde ingen ficka baktill.DOCKVAGN 1

Jag har ju faktiskt egentligen inte bara EN retrodockvagn utan det finns nog nån mer i gömman om sanningen skall fram. Denna fick Lova då hon var runt 1.5 år. Den är inte alls i skick och den har rejsats flitigt med. Men ändå rolig att ha såklart. Borde putsa den lite kanske. Vet inte så mycket om den, ålder eller så. Kanske någon av er läsare vet?


Tomatröd gammal dockvagn med frillor runt sufletten. Jag tror jag får göra en egen kategori kanske för dessa, även om det inte ploppar upp så ofta nya ting, är det lättare för intresserade att hitta bilder då.BESLUTET

Ibland undrar jag varför allting skall dröja så när man själv lämnar in papper i extrem tidig tid. Jag väntar ännu beslutet om Lykkes hemvårdsstöd. Det man kan lyfta här på Åland och i Finland om man väljer att ha barnen hemma i hemmet och inte i kommunal dagvåd.  Jag mailade sedan i slutet på januari och frågade när jag får svar på hur mycket jag kommer att kunna lyfta i månaden då de räknar ut det efter familjens övriga inkomst. Och fick snabbt svar att beslutet kommer att komma per post innan den 15 februari.


Tror ni att jag har fått det?
NEJ. Inget beslut har kommit ännu och nu den 25 februari är det meningen att jag skall få första raten. Suck. Om det nu inte kommer på måndag måste jag in och besvära mig till kommunkansliet bara. Vill inte... Hoppas det kommer nu då. Jag har en tendens att bli nojig när det gäller sådant här. Man vill ju typ inte bli utan 500 euro eller nåt sånt som man har rätt att få, OM de råkar rådda med någonting. Giv mig sinnesro någongång från viktiga tankar...

3 RETROVAGNAR

För ett bra tag sedan undrade en läsare om jag inte kunde lägga in bilder av mina retro vagnar. Jag har ju lagt in dem lite nu som då, var för sig. Så det är väl lätt att missa. Dessa är inte alla vagnar men de är dem jag införskaffat senare tid.

Först ut är en Emmaljunga från 1967.
(Enligt någon mer kunnig än mig).

 

 

Sovpåsen är från mammalådan och är också från typ 1968.

 Sedan en liten Brio som borde vara en 87.a
Sorry för liten bild. 


 

Och sist den jag skaffade nu senast och är andra ägaren till. En Emmaljunga från 1980.

 

 


Jag har även en  framåtvänd syskonsulky och en Emmaljunga i skinnimitation samt en enklare Emmaljunga sittsulky, samtliga från 90 talets början typ men de känns lite för nya nästans.  Det är väl vad som finns just nu.

Samt retro Emmaljungadockvagn från 70-talet i röd manchester. Just nu står den och den blåa Emmaljungan och den i "skinn" i mitt föräldrarhem. Får väl ställa ut allt en vacker dag när jag är 75 och samlat på mig ett femtiotal. (Skojar).

FÖR 4 ÅR SEDAN

Idag för 4 år sedan.... gifte vi oss.
INTERNATIONELLA BARNCANERDAGEN

Idag är det internationella barncancerdagen. Idag får något barn en cancerdiagnos, idag dör något barn i cancer, idag blir något barn friskförklarat från sin cancer, idag får något barn återfall av cancer.

3 av 4 barn överlever barncancer.
Man kan tycka det är många som överlever, men vi kämpar och strävar mot ett mål. Att inga barn alls behöver dö i cancer. Allra helst skall de inte ens behöva bli sjuka i något så hemskt.
Men vägen dit är ännu lång och krokig och det behövs alltid pengar till forskning och familjestöd osv. Mycket pengar.


Idag minns vi de barn som ej finns lite extra mycket.
Och de barn som kämpar. Lovas önskan är att någon vänligt sinnas själ matar hennes gris lite extra idag. Det är så hemskt att säga men jag tänker ändå påminna er, nästa gång kan det vara din familj och ditt barn det handlar om.


Mata Lovas spargris HÄR!
HAPPY VALENTINE

För er som sysslar med att "fira" Alla hjärtans dag, så tänkte jag vara snäll och önska er en trevlig, mysig och kärleksfull sådan dag idag.
Har ni fått någon god mat, rosor, kramar, choklad och annat trevligt?
THE END

OH tack och lov att denna måndag snart är till ända. Ingenting med barnen, de är som vanligt men jag har bara gått och muttrat för  mig själv och att jag inte fattar mig på instruktioner från bok.
Klantiga klantiga superidiotiska jag att läsa numrerade bildinstruktioner ha,ha.DAGENS FRÅGA

Det där dammet som jämt kommer, undrar just varför det har en tendens att jämt jämt jämt återkomma. Tycker inte jag gör annat än dammsuger, plockar bort dammtussar, torkar bort damm på wc i all oändlighet.
Ungefär som när man diskar och plockar leksaker, det är av samma system tror jag. Det återkommer jämt. Well...så idag dammsuger jag, jag byter sänglakan, byker (tvättar för svenskar)...Min sköna söndag. Vad gör ni andra?

LÖRDAGSKVÄLL

Tänker bara kika in via för att önska er alla en trevlig lördagskväll. Hoppas alla har det bra.BUSEN MIN

Den här busen är på vift ikväll. Han har talat om att han tänkte sova hos farmor. Men imorgon får jag krama på honom igen. Och så har jag lovat att fara till badhuset någonting med barnen igen snart. Men det är ju så kallt ute nu...brrr, så det har inte lockat att åka och simma och basta och sedan gå ut och bli en isskulptur. Men barnen lär ju inte klaga. Det är ju ett bra tag sedan vi var, ja så jag får nog försöka planera in det någon dag.


Sååå...nu har jag bloggat hela 3 inlägg idag. Det är nästans bra gjort för att vara mig nu för tiden.
Önskar er alla en trevlig fredagskväll. Det lär väl knappast ske att jag bloggar lika mycket imorgon.

FINA NI SOM MINNS

Fina ni som minns att ibland mata Lovas spargris hos barncancerfonden. TACK!!! Så länge grisen växer känns det bra, att kanske en liten slant av just denna insamling gör nytta. För varje dag drabbas något barn av cancer. Varje dag dör något barn i cancer, världen över. Jag önskar att det bara tog slut. Att det snart kommer en dag då barn kan botas från cancer helt och allra helst inte får det alls. Men jag vet att det är en bit kvar dit ännu. För det finns så många olika sorters cancer och alla är unika i sitt slag. Men en sak har de gemensamt barncancern, de "äter" och "äter" och "äter". "Äter" upp små barn. Och "åt" upp vår pigga fina glada friska Lova tills ingenting mer än ett hjälplöst paket fanns kvar som till sist dog och blev befriad från en svår tung kamp som varade i endast 10 månader. Skitcancer!!!


Lovas gris matar man HÄR!MOLO UNICORN - SUPERREAN

När man fick denna sista fina Molo klänning med Unicorn printet till 50% kändes det fint. Idag kom den, som jag väntat. Det som är roligt med Molos print är att fast de har ett namn är samma print aldrig i samma bildställning, utan de skiljer sig åt.
Fram och baksidan ser ni nedan. Så fint.
Och vårens print, det finns så mycket ljuvligt där förutom kisseklänningen jag köpte tidigare så tycker jag kaninerna bland rosorna är så vackra. Har du något favoritprint hos Molo? Nytt som gammalt.

BARA EN MAMMA KAN

I de flesta fall kan bara en mamma till sitt barn tycka sådana här kladdiga barn är riktigt förtjusande. I andra fall där man inte har barn eller tänker "egna barn och andras ungar" är det inte lika mysigt. Jag har själv varit en av dem som en gång rös av kladdiga alternativt snoriga barn. Men inte nu och definitivt inte mina egna barn såklart. Dom är mysiga i nästans alla skepnader."GRÄSLIGA HUMÖRET"

Denna lilla dam har fått ett svängit humör. Jag vet att det är helt normalt, i hennes ålder. De vill så mycker mer än de ibland förmår. Och viljan är så stark. Och ibland är absolut allting fel, ingenting är riktigt bra. Älskade lilla vän, snart är du 10 månader gammal.
Din 1 årsdag närmar sig. Alvins 5 årsdag närmar sig...sakta  mak. Om än i april, så är det väldigt snart, på något vis.PARKDAG IGEN

Idag kunde Alvin äntligen gå till parken igen. Visst är det minusgrader ute och det blåser men det är åtminstone inte 15 minusgrader ute eller mer och solen skiner så fint. Parken börjar hålla stängt när temperaturen kryper ner mot sisådär 10 minus. Men idag är han där igen några timmar. Springer av sig med de andra barnen, får rosiga kinder och äter sin medhavda matsäck. (Inomhus dock).


Ja så var det alltså måndag. Ny vecka.

BUZZADOR DOVE

Jag berättade att jag skulle blogga om min senaste Buzzadorkampanj. Tidigare har jag buzzat Natusan Baby Bath och megastorapaketet med Vanish och Buljongen, nu är jag inne på min fjärde kampanj och denna gång skall jag testa Dove, Nourishing Oil care intensivbalsam. Jag fick också några extra balsam att dela ut och vänner och bekanta och svärmor och hennes syster har redan fått varsin tub.


Att vara Buzzador är alltså gratis,
bara du tar lite av din tid att tex blogga om produkterna du testar eller på annat vis "marknadsför" dem.


Följ den här länken så det framgår att det är jag  som har bjudit in dig (mitt användarnamn som buzzador är Dolce Bambini)

Om du vill veta mer innan du bestämmer dig kan du följa den här länkenFÖRB....ENAT

###@%&!!¤¤¤&& och diverse andra vackra ord har jag tänkt. Spritsheeel... Nej idag var det ingen bra bakdag.
Imorgon...imorgon skall jag iallafall blogga om det där med min senaste Buzzadorkampanj. Varför är det söndag imorgon redan. Det ville jag ju inte. Inte så snart!

VITAMINBOOST

Efterrätten idag var en riktig njutningsfull vitaminboost. Så simpelt, så enkelt. Färsk fruktsallad med andra ord.
Bananer, päronäpple, äppel, jordgubbar och apelsin samt kiwi. Sött,syrligt i lagom mängd.
PAKTETET SOM KOM

Paketet som kom idag var såklart...tam-ta-taaaa.....kastar konfetti...

Bra jobbat av Hobbyhall och posten som klarade det på knappt 4 dagar. Men hoho det vägde 12 kg att ta hem.
Dessutom har jag en Buzzadorkampanj att blogga om också. Håll utkik nu i helgen.
PAKET PÅ GÅNG

Här såg jag just då jag kollade en försändelse att det är paket på gång. Gissa vad det är....Jag får se om det hinner ut idag eller om det dröjer till måndagen innan AVIN dyker upp. Men jag vet iallafall att "saken" nått Åland.

SILVIAKAKA

Idag testade jag på att baka Silviakaka. Fråga mig inte varför jag inte bakat denna enkla men goda kaka förr, men nu lär det väl bli av. Jag brukar ju liksom ofta ramla in på vanliga moccarutor... Receptet jag använde mig av ser ni under bilden. 

1 Ugnsplåt

Kaksmet


4 Ägg
4 dl Strösocker
4 dl Vetemjöl
4 tsk Bakpulver
4 tsk Vaniljsocker
2 dl Vatten

 

Glasyr

100g Smör
1 dl Strösocker
1 msk Vaniljsocker
1 Äggula
Kokosflingor

Kaksmet: Vspa ägg och socker pösigt. Sikta i mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt vattnet och rör smeten slät. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd ugnsplåt. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader, ca 25-30 min. Låt kakan svalna.

Glasyr: Smält smöret och rör i socker och vaniljsocker. Vispa försiktigt i  äggulan och bred genast ut den ljumna glasyren över kakan. Strö över kokosflingor.


KLANTIGA JAG

Idag så lyckades jag ramla av wc-stolen. Hur galet är inte det så säg. Och slog mig gjorde jag också. (Ha,ha)
Tänkte på alla stackars gamlingar som drattar omkull och blir liggandes hemma ensamma. Själv tog jag mig upp. Orsaken att jag nu ramlade av var nog mest för att Lykke som i vanliga fall sitter rätt stadigt och bra nu höll på tippade och i ren reflex skulle jag rädda henne men ramlade av själv. Ja oj, det måste ha varit en syn för sig. Så nu har jag ont i ena skinkan.


RSS 2.0