GULLVIVOR

Lova har ikväll hittat årets första gullvivor.Ikväll på Valborgsmässoafton.


BARNPOL.KL

Idag var vi till sjukhuset och till barnläkaren där.Lova går dit en gång i året liksom Alvin med skall göra för att följa upp NF1 som de ärvde efter mig. (En neurologisk sjukdom där gen 17 eller något är inblandad)
Iallafall gick allting bra och han sa att hon är helt okej både finmotoriskt och grovmotoriskt och att hon vad han själv kunde gissa,skolmogen inför hösten 2010 med 03.orrna fast sedan avgör väl någon via dagis det där helt och fullt men jag tror själv också Lova börjar med dom iochmed att hon vill lära sig saker,hon vet veckans alla dagar iordning om man frågar vad är det för dag imorgon så vet hon nästans alltid,är intresserad av klockan,kan skriva alla stora bokstäver och flera namn,räknar en bra bit,hur långt har vi inte testat men nog långt över 20. Hon är bara lite överaktiv ibland,men det tror jag kommer att jämna ut sig.
Han var nöjd med de årliga testet iallafall. Lova tar ju iallafall lyra på bollar,det kunde inte jag då jag var 5,stod där som ett fån bara och mamma och dagis övade och övade men på den tiden,visste ingen hur NF fungerade. Att man kunde va sen motoriken osv.
Nu skall jag hämta Lovabus från parken.Dom har haft ett litet Valborgsfirande där idag.

TRADERAVINST

Vann denna på Tradera av en vän.Alvin skall ha den fast den kanske är lite tjejig?! men jag tycker den är lite cool trots allt.
Mini Rodini,Feel the beat. Och bilden lånade jag av säljaren.


MERA NUTTY

Jag måste bara åka efter en blå nuttyklänning också från danska Ej Sikke Lej idag eftersom de bara kostade 12€ och kostat 37€ förut.
Nu har jag 3 nya fina klänningar åt Lova från Ej Sikke Lej.
Måste kolla genom hennes gaderob lite till för jag vet att det finns lite smått där också som jag kan ta bort.

DAGENS ALLE

T-shirt: H&M
Byxa:Nova Star


ONSDAG

Så var det redan onsdag och imorgon är det besök hos sjukhuset.Lova skall via barnläkaren där.Annars har vi inga speciella dagsprogram idag.Solen kikar fram nu så det verkar bli vackert väder idag.
Mitt objektiv närmar sig Åland för imorse var det i Åbo iallafall.Spännande.
Hoppas ni får en trevlig onsdag,nu skall vi strax röra på oss för Lova skall ju till parken i vanlig ordning.

ÅH...MAN HITTAR

Ibland hittar man bilder man knappt minns. Som denna på mig och Alvin när han var c.a 2 månader gammal.
Och detta var min helt naturliga hårfärg t.om
Alvin var som Lova rödlätt ibörjan men det är jag med som ni kanske ser,rödlätt med inslag av brunt.


MODELLAR I EJ SIKKE LEJ

Lova har just precis kommit ur badet och provar sina nya klänningar från Ej Sikke Lej.
Visst är hon fin?
LILLA HOLMEN

Idag var barnen och jag in till stan och via Lilla Holmen på Lovas begäran, vi var bara där en kort stund och jag längtar tills jag kan gå dit med det nya objektivet som dom faktiskt skickat nu redan,så då kanske det kommer redan till Valborg,vem vet,och trevligt vore det.
Vi åt också hamburgare och lyckades bli av med en sån där "axel/bältesskydd" eller vad skall man kalla de där mjuka som finns runt selen i vagnen,Alvin lossade på en och vips så var den borta, trist. Speciellt då det var Emmaljungan jag hade med mig och inte nån second hand.
Nu är maken iväg på lerduvsskytte,det var säsongsavslutning ikväll och tävling.
Förövrigt var dagen bra och t.om H&Mpaketet kom idag så jag hämtade ut det.


EJ SIKKE LEJ

Idag har jag gjort världens fynd i den lokala butiken. Jag har fyndat två nya Ej Sikke Lej klänningar för endast 12€ styck och dessa har varit ganska dyra omkring 40€ ordinariepris. (Ej Sikke Lej är även det ett danskt märke och Ej Sikke Lej kommer ifrån en ramsa har jag hört)

Lova är supernöjd över sina nya klänningar.

HEJ TISDAG

Så var det tisdag igen.Lova är på väg till parken i vanlig ordning och jag skall hem bara med Alvin.Jag vet inte vad vi skall hitta på i eftermiddag men jag tror vi skall göra någonting roligt.
Jag väntar ännu på objektivet. Iochmed att det var fredag då jag betalade så nådde banköverföringen dom först igår måndag så nu väntar jag bara på att de skall posta det åt mig och det känns som om jag får vänta flera dagar ännu.Så tråkigt. (Avsänds inom 1-2 veckor står det)
H&M paketet är på väg iallafall kommer nog imorgon kanske.
Nu skall jag börja röra på fläsket så vi kommer oss iväg.
Ha en skön och trevlig tisdag.

NYTT I BOKVÄG M.M

Dags att beställa nytt åt barnen blev det ikväll igen. Denna gång blev det en blandad kompott med trevliga och nyttiga saker.
ABC-boken av Elsa Beskow.


"Elsa Beskows älskade klassiker "ABC-resan" ges nu för första gången ut i Ekorrserien. Många barn har genom åren fått den rimmade berättelsen om Anna och Bo uppläst för sig och samtidigt själva lärt sig alfabetet. Nu är det dags för nästa generation att få ta del av Anna och Bos spännande bokstavsäventyr ute i stora vida världen. Berättelsen är som vanligt illustrerad med Elsa Beskows varma och vackra bilder som fängslar och trollbinder generation efter generation"

och Småsånger som är en cd-skiva med barnvisor för de mindre barnen med tex. Bä bä vita lamm och Smågrodorna m.fl och sedan til sist ett PC-spel åt Lova med Pettsson och Findus i trädgården.

"Den här gången är Pettson, Findus, Prillan och alla smådjuren ute i trädgården. Där gäller det att få allting att växa både Pettsons blommor och Findus köttbullar och att hindra ogräset från att ta över trädgården. Till det behövs vatten, gödsel, frön och småkryp. Allt man behöver kan man vinna i de olika spelen. Och när man har hittat trädgårdsmästaren, så går det ännu bättre.

Fånga in Prillan som är ute på en olovlig nattjakt, gå balansgång på mattepinnarna utan att bli spindelmat, lista ut vem som bor var, flytta grodor, hjälp biet till blomman, pricka vattensländans ballonger, gör egna växter, gå ner i underjorden, lös Pettsons knepiga trädgårdsuppfinningar" .

 

Jag ser framemot detta bokpaket som är ett "nyttopaket" i sig med både sång,lek och lär och lyssna i ett.

Och här kan även Alvin ha nytta i cd-skivan eftersom han älskar att höra mig sjunga barnvisor.


NYA SANDALER

Jag har faktiskt fast man inte tror det ibland lyckas med att vara för sent ute med att köpa sandaler och fått svårt att hitta rätt storlek eller prisvärda eftersom säsongen är ganska kort trots allt men ändå ett måste,men idag hittade jag ett par från förra sommaren på bra rea.Jag köpte ett par Knox åt Lova för endast 10€ (100 kr c.a)
Nu har båda barnen sandaler.Endel köper kanske redan på hösten om de vågar men eftersom jag köpte nu på våren så var det ännu billigare. Alvins tex, de var rea på rea. Så nu är sandalfrågan i sig ur världen och jag är nöjd.NY VECKA,NYA TAG

Ett kort inlägg såhär på måndagmorgon.Ny vecka igen med nya uppdrag.Får se vad denna vecka har att bjuda på.
torsdag skall vi till Mariehamn för Lova skall träffa barnläkaren en sväng.Och så är det ju Vappen också.
Vad skall ni syssla med då?
Såg att mitt objektiv fått fram betalningen nu,hade banköverföring.Väntar nu bara på att de skall sända av det åt mig så jag får börja använda det.
Nu skall jag gå och fylla upp tvättmaskinen,äta frukost och posta ett paket och så skall Lova till parken.

DAGENS LOVASet från KappAhl
Klocka:Hello Kitty (en riktig)

Kolla hennes solbruna händer redan.Här är en tjej som är ute myyycket.

VACKER DAG

Jag har inte suttit just alls vid datorn idag.Samt att jag är på mobiljakt efter att en viss liten herreman vid namn Alvin tog den imorse och inte minns var i huset han lade den sedan.(På tyst)
Nåja. Dagen har vi spenderat ute och snart skall vi åka på middag till svärmor.
Jag och Alvin har sått lite solrosfrön idag och så har vi ätit glass ute också.Han är så nöjd då han får vara med och "jobba" som han säger,när han hjälper till med något.Alvin med frön han har sått.Mmm glass och smutsig kind hör en uteunge till.

ÅLANDS FLAGGAS DAG

Hurra hurra

Ålands första flagga, var blå-gul-blå i tre våder och komponerades till den stora sångfesten i Mariehamn 1922, men förbjöds 1935 av finländska myndigheter. Talman Julius Sundblom, lät i protest såga av sin flaggstång en fot från marken.

En ny självstyrelselag 1952 gav Åland rätt att anta egen flagga. Så fort lagen trätt i kraft tog landstinget sig an flaggfrågan. Landstinget delades snart i två falanger: en förespråkade den gamla trevådsflaggan, en ville ha en traditionell korsflagga. Korsflaggeanhängarna var splittrade och producerade förslag på förslag. Men till slut – vid ett möte i Societetshuset (Socis) i slutet av november 1953 – lyckades de enas, och då kring en helt ny variant: Sveriges flagga med ett smalt rött kors infällt i det gula.

Efter lång debatt och flera jämna omröstningar kunde landstingets talman den 9 december 1953 kungöra att korsflaggan avgått med segern.

Den 24 april 1954 firades för första gången Ålands flaggas dag.

 

Info från wiki.

 

Och visst är våran flagga vacker...

 

 

 


SHOPPING OCH GRILLAT

Hann via stan en sväng idag helt ensam utan barnen och var in på KappAhl.Hittade en keps åt Alvin men är inte helt och fullt nöjd med den eftersom han inte var med och provade men den är ganska cool men sitter konstigt på.
Lova fick ett nytt nattlinne också.Jag gick upp till största storleken 122/128 så det blev ett långt nattlinne.Det är djungelmotiv på det.Jättegulligt.Sedan när jag kom hem så grillade vi korv och biffar och svärmor var över på middag och så hade vi hallon/rabarberpaj till efterrätt.En bra lördag med andra ord.Lab Industrieskepa

THOR ÄR HEMMA

Jaaaa.Thor har fått komma hem med mamma. Äntligen! Här kan du läsa mera.
Gissa om man blir glad av sådana nyheter.

HEJ HEJ LÖRDAG

Lika soligt idag och det är ju jätteskönt.Ätit god frukost och skall gå och vika in tvätt i skåpen nu och ut på sträcken va med nytvätt.Småstäda lite och vad man skall hitta på idag.Snart måste jag hitta kepsar åt barnen också,kan va skönt att ha då det blir varmt ute och inte blåser.
Vad skall ni göra idag då?

FULLSPÄCKAD DAG

Har haft en kanondag med barnen idag.Maken har varit med sin en kompis men barnen och jag har handlat massor,betalat objektivet och ätit tunnbrödsrullar med skinkröra i ute i solen och hoppat studsmatta och köpt glass från glassbilen och så har de badat skumbad med muminskum.Krypit ned i renbäddade sängar och för säkert femte kvällen i rad nu lyssnat på sagan om Tomtebobarnen som just nu är favorit här hemma.

Bakom så kommer man in till skogen
En gammal studsmatta är kul...men vi funderar på en sån där stooor med nät runtFREDAG

Helg helg helg står framför dörren.Solen skiner ute och natten var helt okej egentligen,en sväng vaknade alvin och var pappsjuk. Han är inne i en pappaperiod nu.Måste till banken nu idag och betala det där objektivet,jag har internetbanken men den är inställd till en viss summa som kan dras per dygn och objektivet kostade lite mer än så så jag måste knata in,suck.Nåja.Jag skrev ut alla betalningsuppgifter så jag får pallra mig dit bara.
Nu skall vi strax börja äta en lite senare frukost och åka iväg ner till centrum som det heter. Vårt lilla centrum.
Ha en bra fredag.

OBJEKTIV PÅ GÅNG

Nu tog jag mig i kragen och beställde ett Sigmaobjektiv till min systemkamera.
Jag hoppas jag får en trevlig vår och sommar med mitt nya objektiv sedan.Jag har googlat och kollat med bilder osv hurdana det tar och många bilder ser fina ut.
Det är ett Sigma 70-300 mm jag beställt och är till för porträtt och natur bl.a så jag får väl börja gå mycket i skogen nu eller Lilla Holmen sen.För som någon tyckte, har man en systemkamera så skall man köpa tillbehör annars kan man köpa en kompakt likabra.


Lite info om detta objektiv för den intresserade enligt hemsidan.


SIGMA OBJEKTIV 70-300/4-5.6 DL MAKRO S II.
Objektivtyp: Tele - Zoom.
Linskonstruktion (linser/grupper) 10/14.
Bildvinkel: 34,3°-8,2°.
Brännvidd: 70-300 mm.
Största bländare: f/4-5,6.
Minsta bländare: f/22.
Närgräns: 150/95 cm.
Förstoringsgrad: 1:4,1 (1:2).
Filterdiameter: 58 mm.
Fokusering: autofokus, manuell fokus.
Bildstabilisator: Nej.
Mått (längd x diameter): 119,5x76,6 mm.
Vikt: 530 g.

Kraftig telezoom med SLD-glas (Special Low Dispertion) för kompensation av kromatisk aberration ger klara fina färger och mycket god kontrast. Närgräns 1,5 meter i normal-läge, 95 cm i makro-läge. Ett utmärkt val för porträtt, natur och sport.BVC AVKLARAT

Gick bra hos BVC idag,vi fick komma till någon annan jag inte ens vet vad heter. Hmm.Nåja.Hon tog in oss nästans 15 minuter försent vilket Lova noga påpekade åt henne. "Det dröjde.Jag blir sen nu till parken".Hahaha. Hon får ordning med sig tjejen min. Allas tid är dyrbar heter det. Eller som man också kan säga."Vad får dig att tro att din tid är mer värd än min".
Alvin hade inte ökat så mycket i vikt men han har varit ganska mycket sjuk också.Han skulle få komma på återbesök på hösten och inte vid 3 år,för att se om han ökat mer i vikt nu under sommaren.Jag själv tycker inte han är så jätteliten. Lite över 10 kg och 82 cm kort.Hon undrade om min man var liten. näe det kan jag inte påstå, 1.83 sa jag.Bara jag som är liten och kort.
Sedan åkte barnen till farmor några timmar och kommer hem snart med pappa,barnen skulle äta där innan han hämtar upp dom.Jag själv har lagat ugnskorv med mos härhemma. Helt okej blev det.
Jag borde sätta mig och skriva en inköpslista (för att glömma den hemma)över vad som skall inhandlas för mat osv ihelgen.
Jag skall också sätta mig och kika på olika objektiv igen nu under kvällen.


BVC IDAG

Vi skall alldeles strax åka till BVC på 2årskontroll.Inatt så sov Alvin "halvbra",han vaknade och var lite täppt i lilla näsan så han fick nässpray.Skall precis klä på honom så skall vi bege oss i väg och sen skall Lova till parken. Sista dagen för veckan redan.
Jag längtar till helgen redan.Hoppas det blir fint väder då.

DET HÄR MED OBJEKTIV

Jag har funderat på det här med kameraobjektiv och är lite sugen på ett nytt.Efter att en annan bloggare uppdaterat sig så fick jag återigen ett nytt sug efter ett nytt bättre objektiv till min systemkamera.
Fast ibörjan av maj har jag tandläkare så undrar vad den notan går på.Jag har räknat lite och jag har råd med ett objektiv som verkar bra och fått goda omdömen och jag har sett bilder tagna med objektivet.Men vi får se.Kanske det snart dyker upp ett nytt objektiv i vårat hem.

VIKTIGT OM THOR

En ny namninsamling har startas för att Thor skall få komma till sin mamma igen.Gör som jag och skriv under du också.Detta är viktigt. Och tänk om det var du själv.

Skriv under här.

TRÖTT MAMMA,TRÖTT SON

Idag är både jag och Alvin trötta. Alvin har haft rethosta hela natten samt att han var vaken mellan typ halv ett och lite över fyra och tumlat om i sängen med mig.Så jag har inte inatt heller sovit många timmar för han har hostat och hostat och knappt att hostmedicinen hjälpte.Han var till sist väldigt övertröttad.Jobbigt med hosta.Jag hostar lite själv men inte som Alvin.Mammas lilla stackare.Idag blir det tanka bilen och lämna Lova och vila lite med Alvin innan Lova skall hämtas igen.
Imorgon är det BVC.
Hoppas ni fått sova inatt,och att ni får en skön onsdag.

NATTIDAGS

Snart skall man krypa ned i sängen och hoppas man får sova bättre än i sista natt.Måste komma ihåg att jag skall och tanka bilen imorgon också innan jag lämnar Lova till parken.Nu är det inte många veckor kvar för henne innan de har avslutning där.Det borde vara sista maj så lite mer än 1 månad kvar bara.Det kommer att gå hur fort som helst ju.Kommer att sakna parken men eventuellt börjar Alvin där i höst.
Godnatt alla läsare.

PASTAGRATÄNG

Idag testade jag ett nytt recep jag fann i en annan blogg fast jag utökade mängden en hel del.
Jag hittade receptet hos Sara. Och det var riktigt gott.Lite som Carbonara. Mängden nedan är efter Saras recept men jag ökade som sagt på lite av allt.

Ingredienser, 4 port
300 g pasta
150 g rökt skinka eller kalkon
3dl tomatsås på burk
2 ½ dl Kelda sås Simply Cheese
1 dl riven ost

Gör såhär
Sätt ugnen på 250°.
Koka pastan.
Skär skinkan i strimlor.
Låt pastan rinna av.
Blanda ner tomatsås, ostsås och skinka.
Lägg det i smorda ugnssäkra portionsformar eller i en stor smord form.
Strö över osten. Gratinera i övre delen av ugnen ca 10 min.
Servera med sallad.


Min gratäng har visserligen sprättat lite på formens kanter ser jag, i ugnen men men... det var gott ändå.


THOR ÅTERFUNNEN I GUATEMALA

Tänk vilken mardröm att ens barn blir kidnappat för att sedan bli återfunnet och ändå tillåts man inte få ta hem sitt barn.Just denna mardröm är verklighet just nu.Ingen kan väl ha missat att läsa om den kidnappade Thor.
Jag som själv har barn och en son i ålder med Thor tycker det är så fruktansvärt hemskt att jag inte finner ord.Tänk om hon är en av de få fall som inte lyckas få sin åter fast hon nu träffat honom efter 2 långa månader.
Jag hoppas att så inte är fallet och jag hoppas att Thors pappa får sitt straff.

Artikel om Thor kan du läsa här.

FINA VILLERVALLA

Idag kom den fina gröna jackan från Villervalla så nu har barnen varsin jacka därifrån.Lova har en röd och Alvin en grön.
Dessutom matchar mössan och jackan varandra fint.Jackan är i storlek 92 och Alvin brukar ha 86/92,
Man kunde vika ärmen lite.

DAGENS ALLEBody:KappAhl
Linne:H&M
Jeans: Nova Star baggyXL

H&M SHOPPING

Har shoppat lite åt barnen igen men från H&M denna gång.Lite vårfräscha kläder skadar aldrig.
2 t-shirts åt Alvin blev det. 1 denimklänning åt Lova och leggins till och så en kavaj åt mig.På bilden är den brun men jag valde en svart.

 

TRÖTT MORSA

Jag vred och hade mig inatt och jag somnade typ 2 timmar mellan 2 och 4 inatt. Sen vred jag till 6 och sov till 7 och sen somnade jag och vaknade innan barnen sen steg vi upp. Jag avskyr såna där nätter då man inte får sova.Nåja.Jag tar en powernap med Alvin sedan bara då Lova är i parken. Vi hade tänkt fara på kyrkans barntimme idag men lät det vara så hittar vi på något skoj på eftermiddagen sen.Solen skiner ute och det är fint väder iallafall.Skönt med vår.

MÅNDAGKVÄLL

Barnen isäng,jag läste tomtebobarnen för dom och Alvin somnade nästans medsamma.De badade en stund innan de lade sig.
Nu sitter jag bara här och glor och funderar på vad jag skall göra.Jag vet inte ens vad jag skall blogga om ikväll.Är helt tom i skallen.Vi käkade den där korvsåsen sedan och den var god tyckte alla.Lova har hjälpt mig att städa,hon har kommit in i någon period då hon tar sig an allting själv.Hon vill göra själv och pysslar på och donar och har sig och jag är stolt över henne.Hon kan om hon vill och far på som en liten husa,plockade skorna på plats i hallen och plockade in alla leksakerna där de skulle vara och hängde upp jackorna där de skulle hänga.Sedan medans jag lagade middag så byggde hon och Alvin en koja i köket med stolarna och några filtar.Gullungarna.


Alvin har släpat in pottan från wc

FUNDERINGAR OM BLOGGEN 2

Ni som ser min blogg konstigt. Om ni testar skärmupplösningen 1024 x 768 hur ser den ut då? Den är nämnligen anpassade efter detta mått för att se korrekt ut.

BLÅSIGT MEN SOL

Det är fint väder ute idag men det blåser lite kallt.Skall gå ut en runda innan man måste in och börja tänka på middagen som jag idag,tror att får bli korvsås eller som många kallar det för,korvstroganoff. Enkelt och snabbt att laga och barnen gillar korv också.
Kanske man skulle köra igång en maskin med tvätt också när man sedan håller på.Det eviga tvättandet. Förövrigt tror jag att jag börjar få lite koll på bloggen igen men vet inte, alla läsare där ute kör olika upplösningar och gud vet vad allting men jag har inte ändrat mycket från en standardmall så om det ej syns bra nu så kan jag sedan inte ändra så mycket mer tyvärr.Då får ni testa att ändra er egen skärmupplösning om ni riktigt vill läsa och tycker scrollandet är jobbigt.Jag har försökt iallafall.
      

BÖKIG NATT

Alvin sov oroligt inatt.Han vaknade omrking 1 då jag skulle sova sen bökade han på många timmar medans han sov, men sov oroligt.Nu är han som vanligt dock,pigg och glad och ute skiner solen.Lova håller på att klä på sig och hon skall åka till parken idag sina vanliga 3 timmar. Och i slutet av veckan skall Alvin till BVC.
Jag har börjat om helt från början med bloggdesignen och nu vill jag veta vart efter om något ser annorlunda eller skumt ut men jag hoppas få allt på ordning snart.

Och JA jag skall fixa kommentarsfunktionen så man kan kommentera.

MENY PÅ VIFT

Börjar om med designen min meny har visst hoppat åt skogen och tänker inte alls återvända längre.
Så går det när man leker för mycket. Men det är inte så farligt. Kodmallen har jag sparad. Är bara stilmallen jag får ändra om i.
Men nu tar jag godnatt.

FUNDERINGAR OM BLOGGEN

Har fått höra att endel får scrolla till höger för att kunna se hela min blogg. Hur är det för er? Är den konstig hos dig och vad har du för webläsare? Blev den konstig efter jag gjorde om den eller har den alltid varit det isåfall.
Jag är ganska petig med att det skall se bra ut och att mina läsare inte springer iväg genast för att det är jobbigt att läsa i bloggen. Så hur är min blogg i din webläsare? Krånglar något?

DET BLEV CONVERSE

Efter att vi ätit middag och efter att ha funderat på dessa några dagar så slog jag till sen till sist.
Svarta Converse till Alvin. Dom på bilden. Hittade dom på Huuto,nya för 35 € med frakt inräknat. Nu har han snygga skor att matcha sina alla Nova Star jeans med.Fast det har inte hindrat mig från att jag ikväll skall spana vidare på Brandos sida lite grann.Men först måste jag vika lite tvätt. Alvin skall återvända med pappa ut på gården och han tänkte "jobba" som han brukar säga.


SKODILEMMA

Jag skulle vilja köpa ännu ett par skor speciellt åt Alvin men nu har jag hittat de snygga rutiga längre ned på sidan från Finland. Men även ett par Converse. Jag vet bara INTE vilket par jag vill ha.Han skall inte ha dom som några leka ute i leran skor men då man typ är på stan/handlar,på torget och leker där det är torrt osv. ÅÅÅÅH vilka ska jag köpa.
Jag har kommit in i någon slags skofetish. Men det är så roligt att matcha skor med kläder på barnen ibland.
Nu är det dags att ordna med middagen.Får fundera vidare på skorna under tiden.

SUNNY SUNDAY

Solig söndag men det blåser. Får se vad dagen bjuder på idag. Har haft det lungt med frukost med turkisk youghurt,jordgubbar,rostade mackor,leverpastej och saltgurka m.m gott.
Alvin skall just vila och gårdagskvällen var helt okej,hade över min kompis och hennes son som ej kunde komma då Alvin fyllde pga sjukdom men igår kom dom,och stannade på middag också.Var en helt okej eftermiddag och kväll i deras sällskap.
Har packat ett Traderapaket nu och har ett kvar att packa.Det är kul att få saker sålda men ganska tråkigt att slå in allt och skriva adresser.
Vad skall ni göra idag då?

NU OCH DÅ

Nu och då händer det att man får lite bloggtorka men det måste man få ha. Jag väntar besök. En vän och hennes son skall komma hit.Pojkarna skall förhoppningsvis leka och vi skall prata sådant vi brukar prata om.
Allt från matlagning,städning till hur män fungerar tankemässigt och hur folk hinner rumbla runt i sängen 25 gånger i veckan typ. Sådant där typiskt tjej/mammasnack.
Dottern min är hos farmor och maken min är någonstans han med. Jag har inte så stor koll och har inget behov att veta 100% exakt vad han gör.Jag är inte hans morsa liksom.

Här ser ni vad min son gör just nu.Han älskar att dammsuga. Mamma däremot ser att jag måste ta ett varv med en trasa på dörren/karmen


Appaman t-shirt och Nova Star haremjeans, tufft.

JOBBA,SÅGA

Jobba och såga det tycker Alvin om att göra. Jobba säger han. Och då menar han att han skall ut och såga,som pappa gör ibland. Fast med en leksaksmotorsåg förståss.
Alvin är verkligen typiskt grabbig märker jag på det viset om jag jämför med Lova.Lova gör lite vad som helst, fast mest tycker hon allt är tråkigt om lillebror inte vill leka med henne. Utom att plocka blommor,det är alltid roligt.
Mamma får många fina buketter.


   

Såga såga,såsom pappa gör.

TIPS*TIPS*TIPS

Tänkte tipsa om att man kan varje vecka vinna ett presentkort till värde av 500 kronor hos Brandos.
Dom säljer massa snygga skor för alla smaker.

Titta in här om du vill tävla där.

Vans: Big School Black/TrueWht

Dessa är mina favoriter där åt Alvin om jag skulle vinna och vilka är dina?

BÄTTRE IDAG

Idag mår vi bättre och det känns skönt nu inför helgen. Här måste tvättas och fixas då jag inte orkat riktigt anstränga mig mer än nödvändigt då jag var ganska så förkyld. Fast igår var vi via svärmor och åt middag då jag hade tänkt tvätta lite.
Solen skiner ute idag så det blir att hänga tvätten ute och packa Tradera paket som jag tänkte få till posten på måndag.
Handla lite skall vi också hinna göra har jag tänkt.
Vad skall ni andra göra idag då?

SOLIG TORSDAG

Solig torsdag och snorig och hostig torsdag.Natten var seg inatt,Alvin vaknade flera gånger,han hostade och hade jobbigt och han fick en supp som hjälpte honom komma till ro och bli svalare.
Han är så snäll fast jag håller på snyter och ger han mediciner,inga större protester.När jag sa att ligg still så suppen smälter så sa han svarade han smälter,som ett konstaterande.Hur gulligt som helst.
Nu springer dom omkring och leker lite och vi skall äta lite sen frukost då vi sov lite längre.
Jag är ännu trött då jag dras med förkylning jag med och natten var bökig.Maken har också börjat snora nu verkar det som.
Hoppas ni är friska och krya och får en fin torsdag.

LUGN ONSDAGSKVÄLL

Här har det varit lungt ikväll,är tusans förkyld och Alvin också.Har inte så mycket ork att tänka ut något vettigt blogginlägg heller så jag skippar det ikväll. Jag är TRÅKIG jag vet.

FÖRKYLD

Oja med dunder och brak har jag blivit snuvig och sträv i halsen och det är ju så jättetrevligt men vad gör man.Vackert väder är det ute iallafall.Inget speciellt på schemat idag heller utom att lämna Lova till parken de vanliga 3 timmarna.
Imorgon går mina auktioner på Tradera ut också. Det ena har gått ganska bra men det andra mindre bra. Så kan det va.

HUTTER OCH FRYS

Jag har fått halsont och fryser och har nsyt ikväll.Inte alls roligt. Lagt ut auktioner på Huuto. Så nu finns det 2 på Tradera och 4 på Huuto.
Alvin och Lova var ute ikväll som sagt och lekte med pappa och så hoppadedom på en liten studsmatta som vi har. Ingen sådan där stor men vi funderade lite på att senare köpa en sådan.
Skönt att det är onsdag imorgon,känns som helgen redan tänker närma sig. Jag hoppas vi alla är friska då.Jag skulle snart vilja åka med barnen till badhuset för det är verkligen jättelängesedan vi har varit där.

VILL SE VILL SE (INGET FÖR SMÅBARN)

En sen natt för nån vecka sedan visades The Hills have eyes på tv. Jag kunde inte sitta uppe till 3 på natten dock så jag har småglott lite på youtube för jag är så nyfiken av mig.Jag hann ju se början dock på tv.
Någon som sett den? (dom finns 3 tydligen)

Ett litet klipp nedan. Och jag varnar att ni INTE har era små barn vid datorn nu.Eller att ni sjävla är känsliga.


SOLEN KOM TILL SLUT

Solen hittade fram till slut. Och barnen har varit nöjda idag.Lova var i parken mellan 11 och 14 och Alvin sov lunch mellan 12-13 och sedan då Lova kom hem lekte dom tillsammans ute på gården så fint så jag hann med och betala en räkning och förbereda middagen (tacogratäng och skinksås, blev 2 olika rätter iom att skinksåsen är något Lova önskat några dagar och jag hade sådant sug efter tacogratäng) bland annat innan dom kom in.Vi har ganska stor gård och inga bilar runt om huset utan då måste man gå en bra bit till stora vägen och dit har Lova aldrig någonsin gått själv då hon som liten flicka redan fått itutat att inte gå ensam till stora vägen. Och emellansåt så var jag ut på trappan och kollade på mina barn såklart.
Lova vart besviken ett tag bara och sa Alvin vill inte leka med mig. Alvin var väldigt upptagen med att undersöka en gammal gräsklippare just då som stått under skydd för vintern. Det är roligt att se dom två samarbeta så bra och komma överens trots att det skiljer några år mellan dom.Nu just är båda barnen ute med pappa. Så fort det är möjligt så är våra barn ute. Riktiga uteungar är vad dom är.
Men varför sitta inne när man har en gård full med leksaker,sandlåda,gungor,liten lekstuga som inte är riktigt färdig,cyklar,3 hjuling,tramptraktorer (3 stycken t.om) Ja en massa massa roligt och det är så skönt nu då det är vår och barnen kan leka med allting igen.
Nu skall jag kila i duschen innan barnen skall in igen för att fixas inför kvällen och sköna sängen så småningom.

SNORIGA NOSAR

Här är barnens små nosar snuviga.Idag är det grått ute. Tråkgrått. På schemat står handling.Bröd,mjölk osv har sinat under påskhelgen.Lova och Alvin kan inte se Bompa på tv heller för den där boxen har IGEN fått något fnatt. Jäkla skit dom säljer.Sist var det något inne i boxen som farit slut.Nu verkar det vara samma sak IGEN. Och alla vet ju hur roligt det är att vara utan tv när man har småbarn som vill se Bompa.
Hoppas ni andra har en bra tisdag nu föööörsöker solen spricka fram ser jag,kanske kanske den orkar!

KVÄLLEN I BILDER

Kvällen i bilder. En bild säger mer än tusen ord heter det.Rökt fisk som min man röktBullar som är färdiga från frysen att grädda. (9 bullar c.a 2€)
Dessa är Floridabullar med apelsin/mangofyllning.

ENSAM MAMMA

Idag är jag ensam men det är inte länge till.Skall blogga lite kort och återuppta min städning av hemmet.Barnen hälsar på farmor och pappa är fiske med Alvins guffar.
Sedan är tanken att vi skall röka fisk som maken själv fiskat häromdagen.
Nu har ju släkten rest hem igen och Lova var riktigt deppad ett tag men hon borde väl bli gladare snart.Hon har lyckats gå och bli vårförkyld också då flickorna inte lyssnar på sina mammor utan kastat jacka och mössa och bara skenat omkring och jag har nojsat hela tiden. Ta på dig jackan,ta på dig mössan.Kom hit....så har man tryckt på en mössa. För att nästa gång se 2 mösslösa huvuden rusa runt på gården.
Nåja...man vet ju hur man varit själv.Folk säger att man inte blir förkyld av kyla utan av virus men jag har nog fanimig fått kallt och blivit förkyld om jag gått och frusit,flera gånger tillochmed.Tror på en kombination av båda jag.
Jo...jag har precis som Marius mamma tagit mig i kragen och beställt efter den gröna Villervalla jackan åt Alvin.Nu återstår att se om den finns kvar. Om inte får jag se om det blir en reima eller något ditåt.Är ju sugen på en ny Mololurv också.


"MAN TAGER VAD MAN HAVER BRÖD"

På begäran tänker jag lägga ut ett snabbrecept på egna bröd.Typ ett man tager vad man haver bröd.
För enkelhetes skull så använder vi torrjäst. Mjöl som man tycker om,du kan ha vete eller grövre mjöl.Ja vad du vill ha.
På de flesta torrjästpaket finns mått på hur mycket vätska det skall vara men jag ögonmåttar alltid allting nu mer och går på känsla.

Så en påse torrjäst.
c.a 8-10 dl mjöl beroende på hur mycket vätska du har in.(ju mer vätska mer mjöl såklart)Du kan ha vatten eller mjölk.
Sirap för sötning.Jag brukar ha i en hel del. Minst en halv dl.
Olika frön. Typ solros,pumpafrön,linfrön,russin om man gillar sådana,lingon ja allt går säkert att ha i.
Salt
Vatten eller mjölk.
Lite fett eller någon olja.

Alltså nu är det bara till att klotta ihop allt det här till en fast och smidig deg som inte klibbar allt för mycket.
Låt sedan jäsa under duk en halvtimma-45 minuter och sedan är det bara att ta en slickepott och klicka ut degen i lagom stora semlor på en plåt och bröden skall vara i ugnen en kvart kanske på 200 grader.
Jag brukar kolla färgen och känna med en tandsticka men en 10-15 minuter för en plåt med kanske 9 bröd på brukar räcka.
Som ni ser är jag ingen slav på recept utan gör mina egna bröd någon gång. Med fördel äts dom varma såklart men om de känns kalla och tråkiga kan man micra bröden sedan någon sekund inför nästa gång man skall äta så smälter smöret så gott på sedan.
Ungefär 4-5 dagar håller dom sig nog i skick.


RENOVERINGEN FORTSÄTTER

Här pågår fullständig bloggrenovering och det känns som om det kommer att ta tid. Då jag inte är något vidare proffas och inte kan sitta långa stunder åt gången dagtid.Fast nu är Alvin ute med pappa en stund och Lova leker med fyrmänningen.Men jag måste ta en dusch nu.Fortsätter vidare med renoveringen så fort jag hinner,är roligt samtidigt att ändra med den och lära sig lite.

SÖNDAG

Soligt idag med,jag är hemma själv med Alvin för maken är och tar upp nät med en som jobbar med fiske.Och Lova är hos grannen idag med,antar fyrmänningarna reser hem imorgon och då blir det till sommaren nog innan de kommer igen kan jag tänka mig.
De kommer ju några gånger per år.Ofta vid lov och olika större helger.Jag skall försöka städa lite hemma.Alvin blev lite besviken då han ville hälsa på hos farmor men hon tvättade fönster och vad hon nu skulle göra så han får vara hemma med mamma idag,efter att ha haft en heldag med pappa igår.Han går omkring här hemma och äter sitt mellanmål just nu,en banan.Vi skall gå ut lite sedan Alvin och jag också,fast de blåser lite kallare idag men vackert är det iallafall.

SUPERDAG

Idag har det varit en sådan bra dag och jag har varit på gott humör och resten av familjen med. Vädret gör gott åt alla antar jag.Lova har varit borta så gott som hela dagen.Hon har varit i Geta några timmar och så var hon bara hem och åt middag,potatismos och hela 3 köttbullar och ett glas mjölk innan hon hastade ut igen för mera bus med släkten från Åbo.
Alvin har sågat ved med pappa,varit i skogen och tittat på traktorer och träd och hunnit via farmor en vända och han har haft en fullspäckad dag även han. Jag var hemma och lagade sedan mat,tvättade flera maskiner. Ett varv via affären och köpte hem diskmedel.Vi blev sedan bjudna på fika hos släkten/grannarna.Hembakad kaka,te och kaffe och saft för barnen.
Ja,kort sagt,en otroligt skön dag och kanonväder.
Just nu håller jag på leker lite med bloggdesignen igen för jag är ju aldrig helt nöjd med den. Ni behöver inte kommentera den ännu för den är inte helt färdig bara testar en massa olika bakgrunder/headers osv.

PÅSKEN FORTSÄTTER

Det ljuvliga påskvädret fortsätter med strålande sol idag med.Idag skall jag igen hänga ut tvätt.Vi har precis avslutat en frukost med smoothies,smörgåsar,gravad lax osv.
Barnen är inte alla morgnar så frukostsugna så idag åt de inte så mycket medans andra morgnar ryms in massor med mat i deras små magar.
Båda barnen har haft högljudda drömmar på morgonkvisten idag innan vi steg upp.Undrar vad som rörde sig i deras små hjärnor.Alvin gjorde nr 2 på pottan imorse igen och det är med lite sorg i hjärtat jag inser att även dessa sköna hela pyjamas kommer att säljas inom kort på någon auktionssite.För när Alvin vill gå på pottan måste man snabbt kunna ta av honom byoxrna.
Hoppas ni läsare har fått en bra start på denna lördag. Det har vi.

FREDAGKVÄLL

Långfredagen har varit lugn och skön och ganska varm. Lova har köpt glass (igen) från glassbilen som körde idag. Vid farmors hus vet den att spela sin trudelutt.Vi åt påskmiddag där sedan och Lova hann hem en vända före och leka med sin fyrmänning Amanda som hade sin kanin med sig som hon fått för 1 månad sen ungefär.
Nu skall jag se om det kommer något på Tv och äta ostbågar kanske och lite smågodis som min snälle man kom hem med åt mig (oss)
Ha en fortsatt trevlig fredagskväll.

LÅNGFREDAG

Och hela familjen är ledig tillsammans. Ätit frukost med en massa gott och blir nog vad jag tror en ganska lugn dag.Lite grått ute men ser att solen vill titta fram bakom molnen.
Vad skall alla ni andra göra idag då? Påskmiddag med släkten eller bara vara hemma?

MENINGEN MED FACEBOOK

Vad är egentligen meningen med det? samla på alla gamla bekantskaper man typ bara sagt hej jag heter XXX åt på någon fest så genast är man vänner.
Jag har facebook jag erkänner och har just nu 159 vänner där. Alla känner jag inte men många är jag bekant med och en del är jag vän med och några har jag varit vän med i tex.skolan.
Jag är vän med mina ex där.Jag är vän med exens vänner tex. Fullkomligt normalt antar jag på fejjan iallafall.
Man skall skicka en massa grejer åt varandra och svara på en massa quiz och gå med i en massa grupper.
Kommentera folks foton. Ja tydligen är facebook det där man måste vara med i. Man måste ha så många vänner som möjligt på listan.Gärna 2-300 stycken eller 600 eller fler för ju fler vänner man har.Mer populär är man.Eller kanske man verkar.
Det är också hemskt vad jag glömmer endel har jag märkt.Man ser vissa personer hos endel på fejjan och jamen tjena han gick jag i paralellklass med i skolan.
Dock har ingen av killarna man trånade efter när man gick i sjunde klass och de i sista någon fejja så kanske dom har ett liv bortom fejjan.Jag har nog kollat deras namn,jag erkänner. Mest på skoj så klart för vem minns en som varit 3 äpplen hög och glott i korridoren på dom haha. Nej kanske inte så illa. En fick jag nästans kontakt med fast han var lika blyg som jag så vi glodde bara båda två och stod och flinade som en banan fastnat i käften på oss.Har sett han 2 gånger sen jag slutade högstadiet. Båda gånger vid ett piano. Dooooh en pianist riktigt vet ni.
Hoppas alla därute har en trevlig fortsatt påsk, med eller utan fejjan.Jag skall glo lite till där, ikväll med.

BESÖK HOS TANDIS

Besöket hos tandsköterskan idag gick bra. Alvin gapade och visade tänderna och innan vi gick så sa han puss i dörren och trutade med munnen och pussade henne på kinden. Han är charmig min Alvin. Nu skall jag kila efter posten för det har klarnat upp ute nu ser jag.Skönt om det inte tänker regna hela påsken närmaken är ledig och familjen är samlad.
Har kikat på Tradera och satte ut två auktioner där.Får se om det blir något av det.

Mina auktioner

Titta in på länken ovan.SKÄRTORSDAG

Idag är det skärtorsdag och ute regnar det och jag som hade en filt på sträcket å 2 nattplagg. Nu är det vått igen.
Alvin skall till sin allra första tandläkarkontroll idag och sen skall vi vänta på att maken slutar jobba för vi skall handla lite inför långledigheten.Skönt att samla familjen igen.
Imorse så gjorde Alvin nr 2 på pottan utan att jag ens satte dit honom själv.Han bad om pottan typ.
Nu skall vi alla äta frukost,barnen har lekt en stund och så skall man klä sig och sen måste man typ åka.Vi skall vara hos tandis om mindre än 1.5 timma.Men det hinner vi nog bra, det är nära dit då vi bor som ganska nära det där lilla minicentrumet eller vad jag skall kalla det för.
Glad påsk alla.
HOPPSAN VILLERVALLA

När jag funderade förut på att köpa Villervalla jackan åt Lova så la jag en order och diskuterade med firman över mail och sen trodde jag den skulle vara för liten så jag annulerade beställningen men idag kom den ändå i postlådan utan att jag betalat men den var så fin så jag betalade den direkt och mailade betalningsbekräftelsen åt dom och tackade för mig.Nu är jackan Lovas iallafall.
Nu har Lova alltså 2 nya vårjackor. Ojdå. Men det kan väl vara bra att ha 2 jackor också ifall den ena är riktigt skitig och skall tvättas så har man en i reserv.

Nå visst är den fin? Nästans så snygg att jag vill köpa en åt Alvin med. Kanske en grön? Lovas jacka är i 116 och jag kunde vika ärmen lite tillochmed.STÄDA STÄDA

Idag är det tadaaaa städning igen på schemat. Iallafall lite grann,eftersom det kommer några hit för att gratulera Alvin i efterskott ivkäll.Annars har vi inga planer alls bara att Lova skall åka till parken några timmar.Lova var nästans ledsen och trodde hon skulle sluta parken helt.Men jag sa att det är bara ov några dagar. Hon har trivts så där och skulle det inte vara för att skolstarten närmar sig och jag vill ha in henne i sin grupp i förskolan skulle hon gärna fått gå kvar i parken men den är bara till 5 år egentligen och Lova är ju 5 år nu.
Jag måste tvätta lite idag också ser jag,tvättberget har återigen vuxit och plocka in tvätt i lådor och skåp.
Handla borde man också hinna med.
Onsdag redan liksom,veckorna går fort.

MAMMA,PINKA

Så kom Alvin och sa åt mig ikväll och sen gick han till wc och tog fram pottan. Hjälpte honom av med blöja och byxa så han fick uträtta sina behov.
Mamma pojke är så duktig som kom och sa till fast vi inte övar så frenetiskt utan lite nu och då i lugn takt.
Lova har påskpysslat i parken. Dom har sått påskgräs och gjort påskkyckling. Och sen var jag till mina föräldrars grav idag och tog bort riset och satt dit påsknarcisser.Jag skall till mormors grav också är tanken men gravarna är i olika kommuner/kyrkogårdar.
Nu vet jag vad Lova ser mest av allt framemot. Att hennes fyrmänningar kommer på fredag.Nu är det länge sedan de var på Ålandsbesök.I jultider var det då.Så då blir det några dagar för flickorna att leka och säkert Alvin med.
Lovas påskpyssel i parken

REIMATEC OCH NOVA STAR

Storshoppat igen känns det som men ett absolut nödvändigt ont köpte jag. Välikausihousut om vi skall förfinska oss.
Jag tror mitt huutande på finska börjar ta form i att jag tänker på finska snart.
Nej men det blev ett par reimaTec mellantidsbyxor med hängsel. Absolut ett måste nu.Vi hade bara remu vinterhalaren och galonisar.
Av "misstag" så råkade även Nova Star harem åt Alvin följa med hem från staden. Nu åkte nya autkioner ut på huuto också.
Ett par som nya Nova Star sandfärgade jag inte alls har något att matcha med hemma samt Katvig velourdräkten från Tyskland. Min son vill mer och mer gå på potta och då går grenknäppning bort. Så adjöss med bodys också nu snart.


Ja trägolvet är orginal men borde göras om. Så slitet.
Fleecen fick han av gammelmoster m familj i 2årspresent.

HEJ TISDAG

Jaha,tisdag idag då.Eventuellt blir det svärmor/farmor en sväng idag. Maken skall hämta ut råddjuskött från rökeriet ikväll och kanske skulle han på lerduvsskytte.
Inga speciella andra planer idag.Lova skall till parken dock. Igår kom ännu ett par gäster och firade våran nyblivne 2åring.
Imorgon kommer ett gäng släktingar till,det tar ju aldrig slut på kalaset här.Endel kan inte komma när andra kan och bara första dagen var vi 10 personer. På onsdag blir vi 7-8 stycken då det är en egentligen 5 personers familj kommer.
Jag tycker det gärna får vara klart med kalaset helt snart.
Nu skall jag packa Lovas smörgåslåda och äta en macka själv,här har barnen hunnit äta både frukt och youghurt medans jag klätt på mig,hjälpt till med torka rumpor och Alvin pinkade imorse igen på pottan då blöjan var torr imorse med.
Hoppas att alla ni läsare mår bra och får en fin tisdag.

SKOSHOPPING

Mera skor åt barnen. Eller Lova har ett par nya Knox med snören sen förut som jag fyndade på hösten i större nummer men jag tycker hon skall ha med kardborrband också så det köpte jag idag. Även inför sommaren vågade jag köpa sandaler åt Alvin i nummer uppåt.Mätte dom och visste att de nog kommer att vara perfekta då.Jag kunde inte låta dom gå för bara 10€ åt någon annan då de kostat 38€. Även om det känns tidigt nu så är det snart maj igen och vips är sommaren här.
Nu är barnen ute hos grannen. Jag tvättar för fullt men tog en liten paus efter att ha hängt tvätt ute och mer borde hängas upp och gardinerna snurrar i maskinen också. Småningom skall man börja tänka på middagen också,anatr det blir det där köttfärssås och spaghetti idag.
Måste börja fundera på påskmat också,det är gott att äta lite extra gott sådana helger och jag får INTE glömma påskblommorna till mamma och pappas graven och mormors med.

MORGONBESTYR

Barnen vaknade 8.30 idag så då steg vi upp.Alvin hade torr nattblöja och pinkade på pottan imorse.Jag ringde och bokade tid till BVC också för 2årskontroll så dit skall vi den 23 april så denna månad är det lite projekt hit och dit.
9 april skall Alvin till tandläkare första gången och visa upp tänderna,23 april BVC,31 april har Lova barnläkare och 5 maj har jag tandläkare.Tänk att det allt ofta infaller ganska samtidigt. Jag tycker mest det är skönt då man får en och en avbockat från "måste göra" listan.Fast BVC blir ju intressant då Alvin inte har varit dit på några månader nu.
Nu skall jag fixa Lovas parklåda,denna vecka är kort.Dom har bara 3 dagar iochmed påsken.Tvättmaskinen snurrar iallafall för fullt här och ute är det grått idag,fast kanske solen kommer fram utåt dagen.Hoppas alla får en bra måndag.

KALAS TVÅ

Idag har vi firat Alvins riktiga födelsedag.Oj så många presenter han har fått.Grävmaskinsboken,Peppanalle,rymdpistolen som visade sig gå och göra om till en robot också,Bobbycar,böcker,lastbilar,grävskopa,ännu ett knopppussel,fleecejacka,byxa...Ja jag har säkert glömt något.
Vi har ätit tårta och Alvin blåste ut ljuset genast,jag hann inte fota så vi fick tända det igen så sen då han blåste igen klappade alla händerna och så klappade Alvin också händerna.Han har haft en underbar dag från morgon till kväll och han somnade gott efter en "naan" som han kallar banan. Han vill bara ha banan just nu.Han håller på får 2 kindtänder.Han har 18 tänder nu.
Bjuder på några bilder av min numer stora pojke.   


 

2 ÅR SEDAN

Idag är det två år sedan redan.
Minnen...
Denna tid hade jag just ringt förlossningen och fått lov att komma in när jag ville.Ungefär 6 timmar kvar inne på förlossningen
3960 gram tung och 51 cm lång Alvin som är ARG!
Trött men lycklig mamma.
Tog 18 minuter denna gång. 59 minuter med Lova.
Tänk om man kunde få göra det en gång till....1 dag gammal Alvin.
Gooooos!


TÄVLINGEN AVSLUTAD

Vinnare till denna tuffa scarf är inget barn utan en nakenhund.
Grattis till LindaH.
Skicka mig dina kontaktuppgifter så kommer scarfen på posten inom kort.


KALAS ETT

Idag har vi tjuvstartat Alvins 2årskalas. Två av mina vänner kom och grattade honom,den tredje hade blivit sjuk.
Alvin fick knoppussel med bondgård och kalsonger och en Tottebok av vännerna. Tack!
Vi åt små påskbakelser gjorda på rulltårta,grädde och persika och M&Mgodisar. Och imorgon fortsätter det riktiga kalaset.


Påskbakelser

Senare gick vi ute i det underbart fina vårvädret.Lova sitter på huk,hon är inte sådär kort om någon undrar.

FÄRGGRANN LOVA

Skall strax gå och se på en film och avsluta fredagen med den. Skall bara bjuda på en grann och fin bild av Lova i nya Nova Star mössan och jackan och färgerna är så fina på henne och hon syns på långt håll.
Hon tycker om dom också och det är det bästa.


LOVAS NYA NOVA STAR KLÄDER

Idag kom Nova Star byxorna och mössan jag beställde åt Lova förut. Byxan är så fin irl. 
KALASFÖRBEREDELSER

Idag skall det börjas städas inför kalasandet i helgen. Min pojke fyller 2 år så det skall handlas,städas och förberedas.Imorgon kommer några vänner och förskottsfirar honom.
Om man ändå hade större rum så man kunde ta in alla samtidigt men nu bor vi i ett lite mindre hus så då delar vi upp det på två dagar istället då det kommer en hel hög med gäster.
Solen skiner ute också. Var ut till bilen en snabbis och det var ganska varmt ute tyckte jag också.
Hoppas alla har en bra fredag därute.Här kommer det att vara full fart idag och inte mycket bloggande antar jag.

SKOR ÅT ALVIN OCH JACKA ÅT LOVA

Köpte skor åt Alvin idag. Och en jacka åt Lova i storlek 122. Ja jösses vad stor min lilla tjej har blivit.
Skorna ville Alvin promt ha så då blev det så,och visst är dom lite snygga iallafall.
Lova valde en röd jacka från KappAhl på 25% clubdagarna.

MULEN TORSDAG

Idag är det mulet vad det verkar. Hoppas på fint väder i helgen iallafall. Lova och Alvin har ätit gröt till frukost idag och Lova var bekymrad att hennes jeanskjol var för liten för henne.Hon bad mig att köpa henne en ny jeanskjol.
Hon har ju inte brytt sig om sin gamla men hon är inne i en period nu då hon börjat prata mer om vad hon vill ha på sig. Hon vill ha halsband ofta och pippi-tofsar och igår skulle hon minsanns ha sin äppelklänning från meandi. Och idag undrade hon var hennes Legoklänning var som pappa köpt men den var våt efter tvätt så då var bekymmer två att jeanskjolen var för liten.Hon har inte brytt sig föräns nu just vad hon haft på sig bara kläderna fyllt sin funktion men över en natt nästans har hon ändrat och säger ofta vad hon tycker om kläderna.
Jag har faktiskt spanat in en söt jeanskjol på nätet men undrar om det inte finns billigare alternativ någonstans med risk för att den billigare inte håller form och färg och är styv och obekväm.
Nu måste jag fixa Lovas parklåda. Det är sista dagen idag för veckan.Och istan har dom "kolliga dagar" vilket innebär en massa massa specialpriser.
Hoppas alla får en skön torsdag.

GRODPRINS

Mammas pojke fick fina tröjan på posten idag.
Kameleont design. Lite liten i ärmar så det var bra att jag tog 92.


SOLIG ONSDAG OCH APRIL

Idag är det återigen onsdag och solsken har vi ute.Det är så skönt med vår och så är det dessutom 1 april.
Ännu har ingen lurat mig eftersom det bara är jag och barnen hemma. Jag skall försöka ha huvudet på skaft för man vet aldrig när någon hittar på något,jag brukar vara tankspridd vissa dagar och därmed lättlurad.Men idag skall jag inte vara tankspidd säger vi.
Igår skulle jag titta på påskliljor i krukor för jag brukar sätta på mina föräldrars grav och igår skulle mamm haft födelsedag men jag hittade inte riktigt nån som slagit ut och påsken är ju lite senare i år så jag får väl fara med en till graven till påsk istället.
Jag har lite auktioner ute på huuto också och jag har fått bud på dom alla men inte kan jag kalla det stora summor men alltid något.
Borde lägga ut mera kanske.
Hoppas alla har en bra första aprildag och är friska och krya och glada.

RSS 2.0