FILM I KVÄLL

Tror jag tänker kolla på en film ikväll. Har huvudvärk och det har inte riktigt varit min dag idag.Kanske man blir gladare av lite film och chips med dip och läsk ikväll.Om man orkar och inte somnar ikapp med barnen eller så.
Hoppas att ni andra har en trevlig fredagskväll.

SLUTA BLOGGA

Jag har haft funderingar på att efter tävlingen jag har ute nu sluta blogga. Det känns just nu som om bloggen inte ger mig något.Jag skulle kunna skriva mycket intressantare inlägg än samma varje gång, vad vi gjort idag,vad vi skall göra och vad vi ätit osv. Dock är det några personer jag inte riktigt är på samma nivå som, som skulle störa sig på typ allt jag skrev isåfall.Därav min neutrala blogg. Jag har ju några återkommande läsare varav några "störningar" finns bland dom.
2 bloggar orkar jag inte hålla på med även om det skulle vara ett alternativ.Skulle vara skönt ibland att blogga om annat än disk och matlagning. Men inte här.

DAGENS LÅT

Okej dagens låt blir nattens låt...Det här är en låt jag tyckte mycket om förut men hade nästans glömt bort den.
Måste absolut lyssnas på eftersom texten är fin.

RETURN

SING ME A SONG



AVTRUBBAD

Jag har varit hos svärmor idag sedan efter tandläkaren som fixade hålet åt mig, eller ja det hade blivit en spricka i en gammal dålig plomb så hon borrade och lappade om den så nu är den fin igen men jag har haft tandvärk efteråt och inte är det så kul, det är ännu megaömt i tanden och lär nog vara några dagar.Efter tandläkaren var jag in via stan en sväng och hittade en jättebillig reakofta på KappAhl åt Lova så vi får se hur länge den håller eller om jag har tur denna gång men den kostade endast 5 € så den var superbillig vilket som. Dom har mycket fint där men synd att jag ofta haft måndagsexemplaren därifrån med mig hem.
Hos svärmor sedan fick man middag. Var en massa tacos. Så GOTT.Fast jag kunde bara tugga på en sida av munnen.

ÄNTLIGEN FREDAG

Äntligen fredag. Barnen busar på fast Alvin snorar och hostar men han sov bra ändå inatt. Idag är det tandläkare för min del.
Annars har vi inte planer vare sig för dagen eller för helgen. Ja,förutom att städa.
Hoppas ni alla får en trevlig fredag.



Lova på kalas igår
Klänning från meandi

NYKLIPPT OCH FÄRGAD

Var till frissan idag och hon fick nästans fria händer och så hittade vi en rätt så fin färg också. Håret är uppklippt i nacken och lite olika längder.Satt där 2 timmar.
Dock så har jag inte ens sminkat mig på kortet och är inte helt nyfriserad då jag hastade efter Lova sedan och for och firade kusinen som fyllde 12 år genom att äta pizza. Mums.


NEEEJ,DET FÅR INTE VARA SANT

Alvin har fått sin tredje förkylning nu. Inatt började han snora massor massor. Nu har han under januari och februari haft magsjuka,förkylning,förkylning,öroninflamation och förkylning igen. Han har så svagt immunförsvar just nu att han blir förkyld genast om och om igen fast han just varit. Jag tycker så synd om honom. Och om vår familj som varit sjuka i snart 2 månader typ vecka/vecka. Kan det inte bli vår snart. Nej nej ute kommer det snö som om det just blivit vinter.
Fan alltså, vi som skulle försöka fara på kusinträff idag och nu kan inte Alvin följa med. Stackars honom.
Känns som om vi snart får isolera oss helt från allt och alla i ett vitt kalt tomt rum.

MASSA VI GJORT

Idag så var Lova i parken de vanliga 3 timmarna och efter att jag har lämnat henne där for jag och Alvin och handlade lite och sedan hem och vilade lite och sedan så hämtade vi Lova som for och klippte sig. Jättefint nu med toppat hår och kortare lugg igen på henne. Medans hon blev fönad ringde svärmor vars bil krånglade och undrade o vi kunde hämta henne på hennes jobb då hon slutat precis just då så det gjorde vi och hemma hos henne blev vi bjudna på fika sedan for vi hem och lagade middag. Lövbiff,pommes och persiljekryddsmör och en kladdkaka lagade jag också.
Nu skall jag strax vispa grädde till kladdkakan så skall vi äta en bit.
Jag har även hunnit prata med barnens kusins mamma. Ena kusinen fyller 12 år imorgon. Gud vad åren gått fort alltså. Jag minns ju ännu när hon typ var mini mini bebis på BB. Mer jag hunnit göra är att boka in SPA nu. Det blir först 19 mars men det gör inget för det är samma vecka jag får naglarna fixade på nytt. Nu hoppas jag man håller sig frisk så man får gå på SPA osv om några veckor.

VACKRA VINTERDAG

Solen skiner ute idag så det är riktigt vackert. Skall boka in SPA idag tänkte jag då de tydligen har många bokningar just nu vill jag få en tid jag med snart.
Kanske det blir att baka någt idag också. Vi får se, men snart skall Lova till parken och jag har diskat och fixat hennes matlåda och skall senare även och handla lite smått.
Vad som händer på eftermiddagen får vi se,jag hade lovat Lova en sak så vi får se om vi kanske hinner göra det också.

VILKEN FRISYR

Nu närmar det sig med min klippning och färgning av håret som sagt och jag funderar för fullt på vilken färg jag skall ha. Jag är ju inte alls sådär rödhårig mer som på fotot här intill. Utan mer mörkblond med rödlätt inslag så nästans min naturliga. Jag har lite rödlätt hår faktiskt.
Så ni får gärna ge förslag nu åt mig så jag även googla omkring lite.
Några undrade om naglarna jag gjort. Jag brukar gå hos en tjej istan som kallas Gitta. Hon har hållit på i 5 år och har utbildning och tar 40€. Dock vet jag en till som just hållit på 1 år och enligt bilderna döma är hon också duktig.
Så nu vet ni det.

NAGELBITARE VS AKRYL

Har försökt ordna lite bilder av naglarna. De som känner mig vet att jag biter MASSOR. Jag röker inte men jag biter som en rökare röker kan man säga. Min fula ovana. Dock postivit på ett enda sätt,den skadar endast mig.
Nå hursomhelst så här är bilderna av akrylnaglarna. Vi valde att ha dem kortare nu så jag inte tappar eller gör av dem för jag hade inte mycket att fästa på. Men som jag skrev förut vet jag sedan sist att nästa gång blir dom längre och ännu finare när mina under blivit längre de också.
Dock kan jag medge att jag inte haft nån större "gnagabstinens" ännu. Första gången för något år sen höll jag på blev halvgalen första dygnet. Det spände och gjorde ont i fingrarna men nu upplever jag det inte lika tokigt.





Lova ville egentligen att jag skulle ha rosa kant men nu blev det en lila dock tänkte jag först ta en jag haft förut, en glittrig vit som är riktigt superfin.

Lovar bättre bilder när jag varit på återbesök om 3 veckor.

DAGENS OUTFIT



Alvin har en regnbågsrandig tröja från Molo och velourhängselbyxor från Katvig.
Idag fick han beröm av en annan mamma på kyrkans barntimme för att han har så fina kläder.

KYRKANS BARNTIMME

Idag har vi varit på kyrkans barntimme. Det är verkligen jättelänge sedan vi var på det för vi har varit så mycket sjuka under januari och februari.Lova ville gå dit så idag for vi dit.
Idag är det ju dessutom fastlagstisdagen så vi får se om vi äter nån fastlagsbulle också.Jag är ju inte så förtjust i mandelmassa men det finns ju med sylt iochförsig.

VECKANS BLOGG- DOLCE BAMBINI

För någon vecka sedan så sade jag att ni skulle hålla utkik i min blogg och här är nästa trevliga sak som hänt min blogg.




"Jag är en av veckans bloggar på barnshoppingbloggen - en blogg för alla shoppingtokiga mammor & pappor! Där finns shoppingtips, inredning, mode, erbjudanden, tävlingar & mycket mer!"

SLUT PÅ MÅNDAG

Så är måndag nästans slut nu då. Varit en fullspäckad dag där Lova varit i parken och sean Alvin hos farmor och medans jag och Lova var på talterapi. Sedan for jag och fick naglarna fixade igen men det är många år sedan sist och eftersom jag är nagelbitare fick vi börja med korta små tippar som jag skall komma på återbesök med om 3 veckor. Jag försökte få till en bild men näää  den blev så ful att jag inte täcks visa den men förhoppningsvis kommer det nog bild snart. Det var alltså det jag skulle göra idag, få nya akrylnaglar. Hursomhelst är dom ganska söta men som sist förbannar jag mig själv att man biter så de blir så korta i början men jag vet ju att jag får längre senare för det fick jag förut,bara mina under får växa ifred.

SNÖLANDSKAP

Oj, det har verkligen kommit snö inatt. Massor.Grannarna är ute och skottar och kör med snöslungan. Alvin är jätteintresserad av snöslungan som låter massor och sprutar snö.
Jag har inte så mycket att blogga om just nu så jag återkommer ikväll och berättar vad vi har gjort.För vi skulle ju göra en sak idag som jag berättade om igår.


SÖNDAGKVÄLL

Lugn söndagskväll, ny vecka imorgon. Lova skall till parken igen efter att ha haft sportlov en hel vecka och tyvärr hann vi inte med badhuset som jag ville men men...ibland blir det som det blir.
Imorgon eftermiddag skall Alvin vara hos farmor några timmar och Lova skall på talterapi och efter det skall jag göra en sak men Lova får följa med eftersom det passar bäst så.Vad vi gjort får ni veta imorgonkväll sedan då vi kommit hem.


DAGENS LÅT

FOREVER YOUNG
Alphaville

(men vad ful den orangea dräkten Marian har på sig är ha.ha)
Låten är annars en av många bra gruppen hade.


GODMORGON SNÖIG SÖNDAG

Snöväder idag. Just ätit frukost och tänkte blogga lite kort. Satt på msn igår till ganska sent med en vän och pratade om allt möjligt. Vi brukar oftast bara prata lite snabbt men igår fastnade vi nog säkert en 1.5 timme på msn när barnen mina somnat.Trevligt.
Jag har kollat närmare på min tand jag bokade tid för (väntar tid egentligen via mail imorgon)och konstaterar att det verkligen är ett litet hål i en gammal plomb. Det måste vara det för det känns lite och syns också. Usch vad hemskt.
Inte för att gå och laga det men hålet i sig är hemskt. Blä. Vill få en tid så snabbt som möjligt iallafall så jag slipper fundera på det något mer.
Vad skall ni andra göra idag söndag då? (Inte för att jag så ofta får några svar av er läsare när man frågar men jag frågar ändå eftersom jag är uppfostrad att vara trevlig i längsta möjliga mån mot folk av alla sorter)


HEMMA FRÅN KALAS

Varit på kalas till en kompis idag som fyllde år. Hon bjöd på en massa gott,smörgåstårta,tårta,småkakor osv osv så vi var där ett par timmar och pratade om allt möjligt och det var jättetrevligt. Blev supermätta.
Fast Lova ville ha middag hemma sedan så vi värmde rester från gårdagen så hon åt lite av det Inte för att hon åt så mycket men lite gick in.
Nu skall jag gå och ta en lång skön dusch, sedan blir det att göra barnen iordning för sängen och förhoppningsvis sover dom gott sedan så skall jag kika en stund på nätet.



Bild från häromdagen

DAGENS OUTFIT



Molobody
Hummelbyxa
(Bild från ett tidigare tillfälle)

MSN OCH INGA BULLAR

Ikväll är min msn för tillfället döder och tråkig. Och inte bakade jag bullar igår som jag tänkte. Och inte blev det bullar idag heller men jag och Alvin och min man var och storhandlade iallafall och Lova hälsade på hos farmor med alla sina nya böcker. Imorgon är vi bortbjudna på kalas.
Nu skall jag fortsätta kika runt på fejjan och softa lite,maken for och hälsade på en kompis.
Hoppas ni alla har en trevlig fredagskväll.

BOKAT TANDLÄKARTID

Jag har hunnit med att boka en tandläkartid åt mig innan min vanliga årskontroll eller ja,begära om en tandläkartid eftersom jag måste få komma och kolla upp en tand. Jag har en gammal plombad tand som verkar fått nytt litet hål och det känns av lite redan då man borstar tänderna. Jag skulle inte vilja låta det gå för länge så jag hoppas jag får komma ganska snart någonstans och kolla upp den. Jag tycker det finns trevligare saker än att få tandvärk. Dessutom är det äckligt att gå med hål för länge medvetet. Typ, härsknande tänder i munnen som man inte brytt sig om eller inte vågat gå och laga (eller haft råd någon). Jag har nog själv haft tandläkarskräck som yngre men idag är det bättre och jag bokar mer än gärna tid dit och går i tid så är det enklare att fixa små hål om man har än större som kräver lite mer jobb.
Nu hoppas jag att jag snarast får ett mail i min inbox.Skulle inte vilja egentligen gå till någon annan än min egen privata.


TACOGRATÄNG

Dagens middag var tacogratäng. Det är så gott. Och nu var det ett tag sedan vi åt det sist.
Dock är det svårt att få till någon fin bild av det.





Tacogratäng

400 gram malet kött
1 påse tacokrydda
2 dl turkisk yoghurt (eller creme fraiche)
200 gram naturell färskost typ philadelphia eller så
Riven ost

Stek malet kött och ha i tacokryddan enligt anvisnigarna.
Blanda turkisk och färskost och bred ut på botten av en ugnsform.
Lägg stekta färsen ovanpå och strö över riven ost.
Grädda c.a 25 min på 200 grader i mitten av ugnen.

Ät med nachos och sallad och vad du nu gillar till.

DAGENS POST-BARNBÖCKER

Idag kom äntligen Lovas böcker och hon blev så glad. Nu skall vi ha en mysig torsdag där vi skall läsa och kanske vi bakar lite bullar också sedan. För vem gillar inte hembakade bullar?
Böckerna som kom ser ni nedan. Jag skall nog börja köpa mera böcker åt barnen,böcker är bra och om man tar hand om dom så håller dom många många år.






GODMORGON TORSDAG

Torsdag idag och idag blir det hemmadag bara vad jag vet nu. Iallafall nu fram mot eftermiddagen.
Skall pyssla lite hemma idag. Alvin hade svårt att somna igår så jag får nog korta ner hans eftermiddagsvila en stund nu. Han börjar ju bli större så det är ju inte så konstigt heller om han blir piggare på kvällen om han sovit för länge på dagen.
Han mår bra iallafall och medicinen hjälper. "Sin" säger han när jag säger att han skall få medicin. Och sedan säger han "mjölk" efteråt. Jag tror han tycker det påminner om mjölk lite.
Jag tycker då inte det smakar som mjölk. Jo,jag har faktiskt smakat en droppe som kom vid sidan av. Jag ville veta om det smakade väldigt illa men han tar den nog. När jag var barn så fick man groteska stora bruna penicillinflaskor som såg ut som en 75.a vodka nästan. Dom kom tillsammans med ett lika stort mått kändes det som och dom smakade.... Ja vad dom smakade går inte att beskriva men jag minns att det var stora mängder som jag blandade ut med saft för att överhuvudtaget få i mig det. Jag tyckte smaken blivit bättre dock.
Men nu skall jag önska alla en trevlig torsdag.

DAGENS OUTFIT



Lova har en klänning från H&M
Frottébyxor från Meandi
och halsband från KappAhl

PROJEKT KLADDKAKA

Idag så bakade jag kladdkaka med mariannekross i. Det blev jättegott. Vi hade den som efterrätt sedan efter middagen. Svärmor kom över hon också. Jag är nog ganska faschinerad av att fixa med sådant man kan äta tror jag. Det är riktigt roligt.
Jag antar de flesta vet hur man gör en kladdkaka så jag hoppar över receptet i sig men själva mariannekrosset finns att köpa färdigt i påse.Annars kan man säkert ha sönder färdiga mariannekarameller om man inte hittar det jag beskriver.



Kladdkaka med mariannekross som fyllning
och ett hjärta av florsocker



Kladdkaka med björnbär och physalis och vispgrädde

GODMORGON ONSDAG

Idag är Alvin lite gladare. Han går omkring och småpratar för sig själv och har sovit relativt gott inatt. Ingen feber heller under natten.
Jag har halsont från och till ännu så det är en lustig förkylning som går nu tydligen.
Idag får vi se vad vi skall hitta på, inget speciellt då Alvin inte är helt frisk men kanske vi bakar idag något och hälsar på farmor en stund.
Vad skall ni andra göra idag då?

FULL FART HEMMA

Är gräsänka ikväll igen då min man jobbar extra igen.Alvin får sin antibiotika mot öroninflamationen och är jätteduktig på att ta sin medicin. Han har varit snäll hos farmor medans Lova och jag var på talterapin. Efteråt var jag via banken och så åt Lova och jag varsin måltid på Hesburger. Lova ville så gärna gå dit.
Sedan efter Alvin och via butiken och handlade lite grejer och så hem igen. Alvin själv är inte så jättehungrig just nu men han har ätit både min mammamat och yoghurt. Men vad skulle det smaka så mycket när man är sjuk.Ja dricker gör han ju också såklart.
Funderar om jag skall baka imorgon. Och vad man skall hitta på för god middag. Kanske man får googla fram något som låter gott ikväll när barnen somnat.

SJUK KILLE

Imorse så vaknade Alvin och grät. Han har haft feber tidigare på morgonen vid halv 6 men nu var han upprörd och ledsen och pekade på sitt öra. Så jag ringde direkt till hälsocentralen och fick tid nästans direkt,efter 45 minuter redan. Så vi åkte ned och mycket riktigt. Öroninflamation på ena örat så nu skall han äta antibiotika i 10 dagar morgon/kväll.
Han har haft öroninflamation en gång tidigare.
Nu hoppas jag han får bli frisk snart,min lilla grabb.


TREVLIG POST-KATVIG

Jag fick trevlig post idag. Äntligen kom Katvig boilersuiten från Tyskland. Jättefin men något stor och imorgon skall Alvin få prova den om han är på humör.
Suttit och kollat gamla foton ikväll och hittade detta söta kort av Alvin från i somras. Mammas gulle...


APOTEK OCH FRISÖRBOKNING

Var till apoteket idag och köpte värktabletter och via frisören och bokade in klipp och färgning (dom ligger breved varandra) Nästa vecka den 26.2 skall jag dit. Längtar redan.
Nu får jag allt sätta mig och leta inspiration till frisyrer och färg.
Alvin är förkyld igen. Jäkla elände det här som kommer och går hela tiden fast förra gången va han inte så illa nu är han mer förkyld.
Imorgon är det talterapi så farmor lovade att passa honom medans jag är iväg med Lova. Hon är ju också förkyld nu som sagt. (farmor alltså)

1 ÅR SOM FRU

Idag är det våran första bröllopsdag. Så för 1 år sedan hade vi vårat vinterbröllop.




SÖNDAGSMIDDAG

Här vart det enkel söndagsmiddag med ugnskorv och potatiskroketter med sås till. Det fanns en ganska stor bit äppel-marängpaj kvar som vi också åt upp.Eftersom vi var ut och åt på Godby kongressen igår så hade den blivit kvar tills nu.
Känns som vi bara äter och äter i vår familj men mat är gott.
Jag har lyckats städa hallen idag men inte vet jag om det märks nu längre,min familj kom inskramlandes och nu är allt som förut. Här syns det att det bor en familj får man väl tänka.
Hur gör alla andra för att hålla ordning i en liten hall? Här har vi vårat skoställ men av någon underlig anledning så är skorna inte där och vantarna är alltid på vift känns det som. Jag försöker organisera dom och säga till,lägg dom där nästa gång.
Fast nog kanske det är så bland flera, att kläder är på vift ibland.

DAGENS LÅT

Fåret Shaun (rockigt värre + att Lova älskar Fåret Shaun)

LIFE´S A TREAT



MYSIG FRUKOST

Har ätit mysfrukost med familjen,jordgubbssmoothies med jordguggar från eget land,rostade mackor,ekojuice,kex,schwarswaldskinka m.m Är jättemätt...
Barnen är nöjda men Alvin har fått lite bakslag med förkylningen. Att det är söndag redan,Lova är ledig imorgon från parken. Det är sportlovsvecka. Svärmor är också ledig så jag gissar att barnen kommer att hälsa på henne lite nu och då. Lova och jag skall ju till badhuset någondag också.
Hoppas alla får en skön söndag. Det tänkte vi försöka ha.

FRÅN LOVA TILL MAMMA

På Alla hjärtansdag fick jag denna av Lova och en chokladkaka.



En kylskåpsmagnet

ALLA HJÄRTANS DAG

Idag är det Alla hjärtans dag och vi har ätit frukost och sedan for jag och Alvin till stan. Eftersom det även är internationella hjärtebarnsdagen idag 14.2 så passade vi på att köpa hjärtbakelser av hjärtebarnsmammor där en del av pengarna går till hjärtbarnen. Känns riktigt bra.
Lova fick även ett halsband med hjärtan och en ny rosa fleecejacka.
Alvin och pappa,ja dom har inte hunnit få något speciellt eftersom vi annars inte firar det så stort men eftersom Lova ändå skulle ha en fleecejacka passade jag på idag.
Men allra bäst känns det att ha kunnat bidra med en liten peng till hjärtbarnen.



Lova gör Alla hjärtansdagpyssel (med nya halsbandet)



Hjärtbakelser där 3.20€ gick till hjärtbarnen

BAKAT PAJ

Vi bakade äppel-marängpajen idag sedan och åt till efterrätt. Den var jättegod med vaniljsås till. Men mäktig och en bit räckte.
Jag kommer att baka den igen.Även om skala äpplen inte är sådär YESroligt. Men som sagt....GOTT blev det.
Receptet på pajen hittar du under kategorin recept i min blogg om du vill baka denna,kanske redan nu på Valentin.



MIN FÖRSTA TÄVLING





Då är det äntligen dags, jag ordnar min första tävling här i bloggen åt er läsare. Ni kan vinna ett presentkort värt 250 kronor hos Pippilotta.


För att vara med i tävlingen måste du först gå in på Pippilotta och sedan skriva i
en kommentar här nedan vad du skulle köpa om du blir den lyckliga vinnaren. Glöm inte att skriva din mailadress också.
Sen länkar du tävlingen från din blogg med tävlingsbilden och texten:


" Jag  är  med  och  tävlar  hos  Dolce Bambini   om ett  presentkort  värt  250  kronor  från  Pippilotta  
  
Var  med  och  tävla  
HÄR  du  med "


Har du ingen blogg går det lika bra att maila till 5 personer, skicka också ett
mail till mig så jag vet att det är gjort (
[email protected])



Tävlingen pågår til 13.3.2009 kl 21.00 och vinnaren meddelas här i bloggen.
Lycka till!

NYHETER I MIN BLOGG

Snart kommer det att komma en trevlig nyhet i min blogg under en ny kategori. Håll ögonen öppna från och med idag.  
Jag kan dock avslöja så här. Jag kommer att samarbeta med ett företag i Sverige.
Låter spännande va? Det blir det också,även för er läsare.

TÄVLING



"Jag är med och tävlar om ett presentkort från Cool kids, på PetramedAochE:s blogg!  
Tävla HÄR du med!"


TÄVLING




"Jag är med och tävlar om ett unikt barnplagg i retrostil från SNORK, på PetramedAochE`s blogg!
Tävla HÄR du med!"


FREDAG

Äntligen är det fredag.Jag har mailat en massa mail och skall just gå och äta lite frukost,barnen har ätit men jag fick lite att göra och har t.om startat en maskin med tvätt. Imorgon är det Valentin. Inget vi firar jättestort men lite mysigt är det ändå med den dagen.
Jag måste kolla om det finns tillräckligt med socker hemma idag om vi skall baka,annars måste vi åka och hämta det.
Hoppas ni alla får en skön och mysig fredag.

JAG VILL BAKA

Jag hade tänkt baka idag men eftersom fröken Lova blev kvar hos farmor efter vi fikat och kommer hem senare så tror jag att hon och jag tar och bakar imorgon. Jag har tänkt baka en äppel-marängpaj som jag har under recept här i bloggen.
Nu har ju Lova sportlov en vecka så vi kommer att ha mycket tid över för roliga saker. Vi har bland annat planerat in ett besök till badhuset någondag. Nu när vi alla är så gott som friska igen känns det som om det behös göra lite nöjen.

VÅRJACKOR

Nu är det mitten av februari och ännu inte riktigt vår men den närmar sig nog den med. Härligt.
Skall börja se mig omrking efter vårjacka åt Lova. Alvin har ju redan en. Köpte ju en IdaT på rea förut, rena fyndet fast lite ljus i färgen. Fleecejackor har han i massor fast Lova kommer att behöva få en sådan också nu idagarna eftersom jag upptäckt att fröken vuxit en hel del. Jag har spanat lite på en Katvig jacka åt henne men vi får se. Det är ingen brådska men just denna jacka kan ta slut då den är på rea.

DAGENS LÅT

Mera Dire Straits, riktigt svängigt...med en yngre upplaga av Mark Knopfler.

WALK OF LIFE


ANROPAR FÖRSVUNNEN

Min gsm är på rymmen. Inte ovanligt men idag är den på tyst och Alvin tog den imorse och nu är den alltså någonstans.
Jag skall fortsätta jakten snart. Skall börja med grytan idag på eftermiddagen också, skall ha gryta till middag och den skall långkokas. Vill inte tugga på några sega skosulor som kött.
Fint vinterväder ute är det också. Fast lite halt hos oss ännu.



Bild från tidigare

ONSDAG

Så var det onsdag igen. Känns som om jag bara bloggar om samma saker men det händer inte så mycket speciellt ändå just nu.
Jag skall handla idag och Lova skall till parken. Skulle boka med klippningen igår men deras hemsida funkar inte så jag får väl ta och gå in och boka någonstans då. Gör jag det inte nu snart så blir det väl aldrig av sedan ändå. Jag ser framemot att få ny frisyr och färg iallafall i min fantasi.
Barnen sov bra hela natten.Lova vaknade 08 och Alvin lite innan 09.Nu springer dom omkring och leker och jag skall plocka lite härhemma bara man får arsle ur vagnen. 

BARNBÖCKER

Jag har beställt nya böcker åt Lova. Är ett bra tag sedan jag beställde barnböcker nu. Men nu kommer snart några klassiker på posten. Bl.a Tomtebobarnen och Plupp. Böcker jag tyckte om som barn och som jag hoppas Lova och (även Alvin senare)skall tycka om. Jag skall hålla det hemligt åt Lova så får hon öppna bokpaketet själv sedan. Det tror jag hon kommer att uppskatta.

HEMMA IGEN

Nu har vi varit på talterapi och Alvin var med farmor i 2 timmar och sen for vi hem och ordnade med middagen Nu leker barnen och jag skall sitta några minuter tänkte jag. Det gick bra på talterapin och Lova har ett bra ordförråd även om det är svårt med rätt uttal ibland men det har redan blivit lite bättre tyckte terapeuten.
Jag har suttit och klurat med mitt photoshop.Jag har ju haft det i många år men märker att jag glömt de enklaste saker också i programmet. Får friska upp minnet lite med det tror jag.

DAGENS OUTFIT



Bodysuit med bilar från Molo.
Velourhängselbyxor från Katvig.

GODMORGON TISDAG

Här klev vi upp runt 08. idag för Lova skuttade upp och vred på Byggare Bob eller vad det var på full volym på tv och stod faschinerad och tittade på när jag bad om att sänka volymen lite. Sedan låg Alvin och snuttade en stund innan jag klev upp och skulle servera frukost. Alvin har kommit in i en bestämd period och är lättretad och blir fort arg och idag var det frukostyoghurten det var fel på. Den kastade han i golv. Nåja.... det är övergående.
Idag skall Lova på talterapi och under tiden skall Alvin vara med farmor idag. Oftast är det Lova som är med henne men idag skall Alvin vara där. Är ett tag sedan han var själv där igen nu så, men sist gick det bara bra. Mammas pojke är annars så lugn utöver yoghurten och någon leksak som får sig ibland.
Nä, nu skall jag diska upp lite disk som jag smet undan igår då jag fick så ont i knäet då jag halkade ute, det gör fortfarande ont men igår tog det jätteont.Tvättmaskin går iallafall för fullt. Woho,effektiv man är så här på morgonkvisten.

GÅ PÅ SPA

Nu börjar det bli dags att utnyttja presentkortet min man och barnen gav då jag fyllde år.Jag har tänkt försöka klämma in en tid för mig själv nu i början av mars för jag tänkte att jag eventuellt skulle kunna gå och klippa mig och färga håret samtidigt. Göra en riktig helrenovering. När man ändå är på farten kanske man skulle fixa naglar och allting. Nej men hursomhelst.... jag skall boka en tid nu i dagarna. Tror det kan kännas skönt efter all sjukdom att få bli lite ompysslad och slippa lite vardagsjäkt.
Nu kan jag börja fundera på hur jag skall klippa mig. Absolut inte riktigt kort. Det är inte snyggt på mig.Och ingen frisyr jag måste lägga ned mer än 5 minuter på om dagarna. Jag tänker inte stå och platta håret en halvtimma varje dag och ha i ett halvt kg vax.

DRUTTA OMKULL

Idag lyckades jag drutta omkull efter att ha lämnat Lova. Jag slog i knäet rätt tokigt och har haltat omkring så dit for min städdag med större ansträngning åt fanders.
Hoppas det blir bättre snart men det kanske tar någon dag,jag landade mitt med knäet som fick första smällen.
Det är väldigt halt ute nu...

DAGENS LÅT

Twisted Sister

THE PRICE



GODMORGON MÅNDAG

Måndag igen, Lova på väg till parken. Inga speciella dagsplaner idag annt än att ta en rejäl svängom och städa upp, inte bara småplocka som i vanliga fall.Snart måste jag börja fylla i papper för hemvårdsstödet för Alvin att vi kan vara hemma 1 år till. Jösses vad 1 år gick fort liksom. Min lille bebis fyller 2 år nu i april och det betyder att det är ganska snart och det betyder också att snart är det VÅR.Jag älskar våren. Allt som på nytt börjar blomma och leva upp.
Vintern må vara fin å sitt vis men den kommer inte i närheten av våren.

GODNATT

Var på middag iväll till svärmor, fick massa god mat som vanligt. Barnen somnade bra när vi kom hem och jag skulle sätta igång och fixa lite tänkte jag och nähä liksom jag började leka med designen istället och inte är det som jag vill ha det men jag får väl fortsätta sedan. Är roligt att ändra om lite ibland men jag är inte nöjd, får fortsätta nästa gång jag får lite tid.
Hoppas alla har haft en bra söndag idag och att ni mår bra. Jag är nästans frisk nu förutom hostan.
Skönt.

NU DRAR VI

Nu drar vi iväg på söndagsmiddag. Ikväll hoppas jag barnen sover lungt så jag kan sitta här vid datorn lite.Jag började med ett projekt igår men kom inte igång då Alvin vaknade och hade sina nässelutslag och bara tvinnade omkring i sängen men men...Nytt försök ikväll alltså.

DAGENS LÅT

Dire Straits har många bra låtar men en av mina favoriter är
BROTHERS IN ARMS (med text)


LUGN SÖNDAG

Regnväder ute,blir en lugn söndag. Alvin skall strax och vila Han var upp en sväng inatt. Förkylningen har gjort att han fick nässelutslag.Inte så de kliade men bra mycket men nu har dom börjat försvinna igen. Han hade svårt att komma till ro,så han fick komma upp en stund och smålekte lite innan vi lade oss igen. Han brukar i vanliga fall inte komma upp men måste man,så måste man.




Bild från tidigare


SMOOTHIE

Åh gissa vad jag fick till sist sedan...Jo en smoothies med banan,hallon,blåbär å naturell yoghurt i. Sååå GOTT.
Eller ja,jag fick ju göra den själv. Förövrigt åt vi pommes och lövbiff till middag ikväll.Också gott. Jag som gått omkring och fantiserat om lövbiffar ett tag.Jag har en tendens att gå runt att tänka på god mat ganska ofta.(Någon slags fetish jag har kanske haha) Nej men efter att jag varit sjuk så länge så får jag gå runt och sukta efter godsaker, samt äta dom med allt rätt. Fast åandra sidan gör jag ändå som jag vill med maten fast jag är frisk med. Tur att man inte blir tjock av allt ätande.Förbränner mer än jag lägger på.



DAGENS OUTFIT

                           


Body Cubacars från Molo
Byxor från Hummel
Och Tigger
 
              

TÄVLING




"Jag är med och tävlar hos Edvinsmamma om en
mössa från by Myhr 
Var med och tävla HÄR du med!"




MASSA TO DO

Jag har massor jag borde ta tag i hemma just nu men eftersom vi varit dåliga så länge men nu går tvättmaskinen och jag skall via affären idag för jag fick ett underligt sug efter en grej. Nej jag är INTE gravid. Helt ärligt.Men man kan bli sugen på godsaker ändå ibland. Nu blev jag sugen på smothies. Det är såååå länge sedan jag gjorde någon sådan att jag måste ned och köpa hem grejer till det.
Vi har haft en lugn och skön lördagsmorgon och hoppas alla ni läsare också har haft det.
Lova hade dock lite halsont/hängig/öront sa hon, då hon skulle sova men en banantablett senare så somnade hon om och sov lungt hela natten. Banantabletter är bra.

ATT VÅGA ERKÄNNA SINA FEL

Jag funderade förut över om endel någonsin uppnår åldern då man vågar erkänna att man gjort fel, gjort någon besviken eller ledsen. Att man står sitt kast och ber om ursäkt. Här för ett tag sedan släppte jag iväg en groda. Inte någon jätteallvarig eller elak eller sådär skadlig på något vis men kanske lite oigenomtänkt.
Jag har själv blivit drabbad av folks grodor och ibland tagit åt mig och ibland har jag bara skakat det av mig och inte brytt mig. Men denna gång bad jag om ursäkt i forumet. Jag bad om ursäkt att jag skrev klumpigt och att det var dumt och oigenomtänkt. Det är mänskligt att fela och nu bad jag alltså om ursäkt och samtidigt gav jag en hint om att jag nu gjorde något somliga av dom som själva vistades i forumet inte skulle göra. Be om ursäkt om de gjort någon ledsen.
När uppnår man åldern. "Jag kan stå för mina ord, jag kan ta konsekvenserna av mitt handlade, jag ka be om ursäkt"
Ännu har jag inte upplevt många ursäktanden om någon blivit riktigt besviken. Inte så att jag menar att man jämt och ständigt skall behöva ursäkta sina åsikter, det menar jag absolut inte. Men ibland så borde man verkligen be folk om ursäkt för att man sagt något sårande. Erkänna att man faktiskt kanske släppte en ful groda.
På FL hoppar det många grodor lite överallt. Folk blir fort arga och det uppstår fort missförstånd. Och endel tar åt sig för ingenting. Lite skall man tåla men inte vad som helst. Då skall man nog ta en paus.
Jag har iallafall uppnått åldern då jag kan stå till svars för mitt handlade.Jag kan erkänna mina fel utan skämmas och jag kan be om ursäkt. Jag hoppas att fler uppnår den åldern snart om man gjort någon ledsen. Även om man personligen tycker det är paller kanske inte den drabbade tycker likadant. Och då kan man ge efter lite faktiskt. Man behöver inte alltid vara störst,bäst och vackrast. Vare sig på FL eller irl. Ingen gillar besserwissers.

RABATTJÄGARE

Okej, jag erkänner.Jag har upptäckt njutningen i att läsa reklamblad där man får rabatt på olika matvaror,blöjor osv.
Det där Pirkkabladet brukar ha en massa intressanta rabatter har jag upptäckt. Sist var det Liberoblöjor som fångade mitt intresse tex. Jag jagar ju inte direkt ärtsoppa på burk utan jag vill ha dom bra rabattena. Och när man får poäng på plussakortet till är det ju trevligt men vad länge det tar att få någon sedel med 5€ hem. Nu börjar jag låta som värsta snåljopen men vem blir inte glad för 4 liter juice om man gillar juice för bara 2€ typ.Tvättmedel är också intressant.
Det här börjar låta lite smågalet faktiskt men samtidigt är det kul att hitta bra fynd i affären med tanke på hur dyrt det egentligen är på Åland.

BAKA BAKA LITEN KAKA

Bakade ikväll sedan. Men det blev inte alls det där brödet från bloggen utan ett annat recept typ taget ur luften men blev helt okej semlebröd med diverse frön och grejer i. Gick relativt fort att slänga ihop 12 semlor. Jag funderar på om jag skall baka bullar imorgon med barnen men vi får se det då. När jag nu fått upp ångan kanske det är bäst att fortsätta.
På talom annat så igår på sjukhuset så fick jag utskrivet hostmedicin med röd triangel på. En sådan där Coccilana.
Dock så har jag opererat bort gallan för att jag haft gallsten när jag var liten och vid 13-14 årsålder så togs den bort helt. Jag hade ett fantomanfall kort efter operationen men det var normalt att få.
Efter det har jag knappt kännt gallbesvär alls. Tills igår. Jag läste bipacksedeln att patienter som har bekymmer med gallan skulle vara försikta med Coccilana. Jaja tänkte jag och tog en liten slurk. Mindre än vad jag egentligen blev ordinerad. Läkaren frågade inget om min tidigare hälsa heller och jag var trög att jag tänkte inte på att fråga om gallan ens. Bara om amningen. Nå jag tar den där slurken på max 1 msk. Smakade skit tyckte jag fast alla andra gillar ju hostmedicin men sen gillar alla ju sprit också  med men inte jag. Förövrigt innehåller den atylmorfin och rom.
Sedan går jag och vilar med Alvin för att vakna 45 minuter sedan men kramp i bröstbenet där gallan sitter.(suttit) NEJ NEJ NEJ inte där tänkte jag. Fick värsta flashbacken 15 år tillbaka i tiden när jag var barn och krälade runt marken och vrålade och spydde. Nu blev det inte riktigt så illa men jag hann med 3 lagom trevliga och hårda kramper från området där gallan suttit. Och hann tänka. Det är värre än att föda barn, jag föder hellre barn, aj aj satan. Typ. Tackochlov släppte det inom 15-20 minuter och nej jag drack inte mer hostmedicin. Jag borde inte ens testat men jag tänkte att knappast gör en liiiten slurk skada efter 15 års tid. Den var ju inte totalförbjuden. Bara att man skulle vara försiktig. Jäkla vilka ampra grejer de skriver ut.
Knark knark mera knark,mera knark så blir man stark eller hur gick melodin. Eller också inte. (Jag är inte så mycket för droger annat än i medicinskt syfte)




 

En nybakt semla någon?




 


TUMMEN

Tummens mamma slutar röka
Barnprogram för stora och små.


TORSDAG

Torsdag redan. Hostar och kraxar på men lever ännu. Blir nog en ganska lugn torsdag idag.Lova åker till parken några timmar och sedan är det helg för henne några dagar. Jag har tänkt baka i flera dagar men när man varit så snorig har jag inte haft motivation men kanske jag skulle orka mig på några enkla frallor jag såg ett recept på i en annan Ålännings blogg. Jag tänkte göra dom redan förut men sedan blev jag ju typ dundersjuk. Då vill man inte direkt baka. Nu skall jag snart börja klä på Lova alla ytterkläder, hon skulle åka dit med pappa idag som kommer hem från jobbet för att äta lunch. Hon tycker det är roligt att få åka med pappa ibland också. Ofta är han ju på olika ställen på Åland och jobbar och kan inte alltid komma hem. Men när pappa kan, då är barnen glada.

GODMORGON SJUKHUS

Efter ännu en hemsk natt har jag gett upp. Jag skall till sjukhuset.Har tid och 1 timma lite på.
Jag har inte sovit mycket alls pga all hosta + att jag fått en trevlig ögoninflamation också nu som pricken över i.et.
Så nu vet ni att jag inte bara pallrar mig längre. 10 dagar idag har jag hostat,snorat,haft ont och varit trött.
Det här är ingen liten förkylning längre.


TEDDYBJÖRNEN FREDRIKSSON

Dagens låt. Sådär lagom fin för vem har inte haft en älsklingsnalle som liten?

TEDDYBJÖRNEN FREDRIKSSON


FAMILJEN SJUK

Man kan verkligen kalla oss det nu. Jag är inne på dag 9 idag med förkylning och maken har nog varit 2 veckor nu i perioder. Nu är Alvin sjuk också.Bröt ut i natt.
Ifjol vaccinerade vi Alvin men då var han småsjuk hela tiden och fick öroninflamationen de absolut typ inte alls skulle få om man vaccinerat. Nu är det första förkylningen på jättelänge för honom.
Jag hoppas ni förstår att jag inte orkar med bloggen just nu och några vettigare inlägg. Det går bara inte då jag har fullt sjå med den här riktigt hemska förkylningen och allt annat som hör ett hem till utöver det. Torka rumpor och mätta små magar osv men maken handlade igår, skickade iväg honom och Lova + listan. De brukar få åka själva ibland.
Nu skall jag fixa lite att äta för fast det inte riktigt smakar måste man få i sig lite.
Kanske jag lägger in dagens låt senare ikväll. Lova och farmor var på talterapin idag, jag kan ju inte fara till Gullåsen och spotta ut detta hemska virus där direkt. Dom skulle knappast vilja sett mig där heller.
Hoppas ni andra är friska ännu. Annars, håll er undan snart smittar jag nog genom bloggen också haha.

DAGENS OUTFIT


Lova har på sig tröja med kattor från KappAhl och byxor från Nova Star och Alvin har på sig rymdsuit från Molo och byxor från Molo.


                                                              
                               
 

LY-O-LAY-ALE-LOYA

Dagens låt.
Sacred Spirit
Native Indians musik. Har man inte hört den förut så måste man nästans bara göra det. Skön musik och så kan man alltid skänka en tanke till hur illa behandlade indianderna var.

CIRCLE DANCE

LY-O-LAY-ALE-LOYA


POSTAT BREV

Har hunnit via posten med ett brev och så var jag och barnen ute en sväng.Jag är fortfarande risig men men någongång blir man väl frisk. Har hunnit byta gardin i köket också,det gjorde jag igår iochförsej men tänkte inte på att skriva det då.
Barnen är fortfarande friska och jag är förvånad med tanke på hur mycket baciller man bär på själv just nu.
Jag som ville göra så mycket så gåt man liksom och blir riktigt dunderförkyld.
Jag skulle ju baka bröd och sånt jag inte gjort på ett tag. Nåja...jag får baka sen bara.(bakar på skoj ibland)

DÅLIGT PÅ BLOGGFRONTEN

Tack åt alla er som skickar krya-på-dig hälsningar åt mig här i bloggen.Just nu känns det sämre igen så jag börjar fundera på om det är influensan jag åkt på och ingen förkylning. Jag är jätterisig. Känner mig jätterisig. Men men jag överlever nog.Barnen har ännu klarat sig men frågan är hur länge.
Vi var iallafall via svärmor och åt,jag övervägde en stund om jag skulle följa med eller inte men tänkte att jag åker en stund så vi åt grisfile och kantarellstuvning och glass där. Min svärmor blir inte sjuk så lätt.Kanske hon har blivit ganska immun efter att jobbat i skolkök i 30 år typ eller nåt ditåt. I skolor florerar väl alla möjliga virus.
Nu tänker jag logga ut och vara tråkig. Fortsätta se på Beck, nysa och ynka mig själv. Man måste få tycka synd om sig själv bland. Och jag brukar inte gnälla men jag tänker faktiskt gnälla nu. Gnäll,gnäll,gnäll...även om det inte hjälper så lättar det att nån därute fått läsa om mitt gnäll och hur besvärligt det känns. *skojar såklart*
Jag lovar att bli frisk snart (hoppas jag) så jag kan blogga om något trevligare än om hur sjuk man känner sig. Jag trodde jag var på bättringsvägen jag men icke. Jag som skulle lägga utan dagens låt ikväll tänkte jag,men jag tror jag tar det imorgon.
Har ni klarat er från förkylningar/influensan?
Önskar alla en Godkväll/natt.

JÄKLA FÖRKYLNING

Det var mig en envis förkylning till att sitta i. Inatt fick jag knapt sova pga hostan.Jag somnade nog typ när endel andra tänkte börja stiga upp känns det som.Hostade och hostade något förskräckligt. Vilade med Alvin inne idag, Lova for till farmor för maken hamnade på jobb några timmar pga något fruset rör. Svärmor bjuder på middag ikväll. Undrar vad hon hittat på för gott.
Nu skall jag sätta på en maskin tvätt. Och fortsätta hosta.
Önskar alla en trevlig söndag.

RSS 2.0