SOLO PÅ STAN

Fick 2 timmar för mig själv på stan idag, och jag bara drev omkring och gjorde typ inget vettigt alls. Fikade på Timjan. Åt en god ciabatta jag åt förut en gång där, med kycklingfileér och fetaostcremé ( med vitlök i ) och en cola, kikade omkring på allt möjligt och sedan lite senare bjöd svärmor i sin tur på middag så där åt vi grillat hela min familj.
Nu sover barnen och jag skall bara sitta här och jäsa lite tror jag.
Får se om jag hittar något roligt på nätet men det blir väl mest de vanliga sidorna.
Lova var till tandläkaren idag med pappa och hon hade iallafall inga hål men en ny tand på väg, den ena såkallade 6- årstanden har kommit, den första riktiga tanden alltså, men hon har inte tappat någon mjölktand ännu.
Och imorgon skall Ruben till veterinär och vaccineras.
VARMT MEN SKÖNT

Det är riktigt varmt måste jag säga än en gång. Imorgon skall Lova till tandläkaren också på årskontroll.
Jag tror jag skall införskaffa en pool åt barnen också att plaska i på gården trots att den knappast lät ha fräscht vatten så värst länge.
Måste ringa också och fråga när Lovas talterapi var nästa gång eftersom lappen är spårlöst försvunnen.Vem behöver solarium? Nej, men jag är nog inte sådär brun som det ser ut på den här bilden, och benen blir ju aldrig bruna. Här ser man hur kort jag är. (1.52 cm)

ÖSPELEN PÅ ÅLAND

Just nu pågår öspelen på Åland. Jag är inte någon sportfantast men det skulle vara roligt om man skulle slippa in en kväll och titta på lite människor. Dock lär det knappast bli, min man är inte det minsta intresserad av att titta på folk och socialisera sig. Och Alvin är extremt "mammsjuk" just nu.
Lova ser framemot att Amanda kommer snart igen, Amandas syster har redan kommit så flickorna är ute och pratar och är med Ruben.
Jag går in och ut och är lite överallt själv.

MÅNDAG OCH VARMT

Rejäl hetta ute igen idag, Lova snorar på och verkar ha dragit på sig en sommarförkylning. Jag hoppas ändå vi skall ta oss till någon strand för lite plask i vattnet snart.
Känns som om det börjar bli dags.
Mannen min är ju också hemma nu eftersom han fått semester och det är trevligt att ha familjen samlad runt sig.
Skall betala räkningar nu då och se glad ut för det. Nåja, det är sådant som man får stå ut med.
Tänk att det för någon månad sedan var vinter... Saknar ni snön redan?

SÖNDAG (Gårdagens inlägg)

Här kommer gårdagens inlägg för det seppade med blogg.se IGEN!

Idag har det varit en otrolig värme ute, underbart. Och vi har nog hållit oss mest hemma men imorgon om vädret fortsätter skall vi nog röra oss mot vattenberikade områden.
Vi åt middag hos svärmor ikväll och när vi kom hem hade HUSSE varit hit med smakproverna jag beställde. Det var provpåsar med både hund och kattmat och burk/påsmat i blötform. Det var mera prover än jag trodde de skulle ge.
Blir intressant och se vad Ruben gillar maten sedan.
Blir bara ett kort blogginlägg.

VARMT

Det har som sagt varit en väldigt varm dag. Lova tillbringande dagen med pappa och de besökte Lovas gudfar och deras barn. Så där var dom i flera timmar, medans jag och Alvin var och köpte jordgubbarna och så var vi och köpte pommes frites också och vitlöksbröd. Sen grillade vi en massa gott nötkött och svärmor var över på middag hon med. Och sedan fikade vi och åt av jordgubbarna och hade trevligt.
Det har varit en varm och trevlig dag och bara vädret fortsätter skall vi nog åka ut på sjön också. Kanske dags att våga doppa sig i havet snart. Med åldern har jag blivit mer av en badkruka än vad jag någonsin har varit.LÖRDAG

Varm och skön dag verkar denna lördag bli. Jag känner mig trött men det blev sent uppe igår och ganska tidig väckning.
Familjeliv verkar ha kraschat, jag har läst att många sidor kraschat pga Michael Jackssons död i och med att så många av hans fans och alla andra googlat på om han verkligen dött osv. Så det har blivit hårda slag mot en del sidor tydligen. Så att om det beror på FL.s tillfälliga nedliggande förvånar mig inte.
Idag skall vi grilla tror jag, vi köpte hem stora biffar igår, många biffar. Oj så gott. Jag tänkte att jag skulle jaga jordgubbar lite senare också.
ÖVERRASKAD

Idag har jag och Alvin haft en eftermiddag på tumanhand, vi har bland annat varit in till stan där vi ätit hamburgare och tittat omkring lite under en timma. Via kyrkogården och vattnade tagetesena som jag planterade igår. Sedan åkte vi hem, jag startade en maskin tvätt och gjorde iordning för diskning också då mannen kommer hem och skrämmer livet ur mig. Hörde knappt att han kom, dessutom överraskade han mig med att säga att hans semester börjat nu. 5 veckor skall han vara ledig.
Jag trodde han skulle börja nästa fredag först så han hade hemlighållit detta.
En riktig surprise.

DAGENS LOVA

Lovas outfit idagT-shirt från småfolk och jeanskjol från Molo

VACKRA DAGAR

Nu är det bara vackert väder och det känns som om sommaren har hittat till Åland till slut ändå. Nu väntar vi bara på att min man och barnens pappa får semester vilket borde vara inte nästa vecka men veckan efter.
Idag har vi hunnit göra en hel del faktiskt. Vi har tankat bilen, köpt 4 tagetes till mina föräldrars grav som vi planterat, köpt kattbur och kattmat.
Jag såg att på tal om kattburen att med min vanliga tur saknades ett litet lås, det fanns ett men skulle vara två men den är nog fullt användbar ändå men störigt och jag skulle inte orka tillbaka men jag säger bara det- Sparhallen. Nåja den var som sagt billig och fyller nog sin funktion de få gånger den skall användas till veterinären osv.
Rubens kattburLite kattmat "Mjau" svensk mat utan en massa skräp tillsatt.
JORDGUBBSKRÄM MED MJÖLK

Alvin har just ätit etn stor skål med jordgubbskräm med mjölk, vilket mellanmål är mer somrigt än det så säg?
Lovas talterapi går bra och hon får massor av beröm. Hon jobbar ensam med logopeden i rummet och jag och Alvin väntade utanför.
Sedan ville Lova stanna till hos farmor eftersom jag ändå skulle hem och lägga Alvin.
Imorgon blir det nya äventyr, bl.a skall kattburen införskaffas.
Nu skall jag börja fundera vad man skall hitta på till middag senare men medans jag gör det skall jag gå ut en stund i solen med Alvin och sedan ta ned lite tvätt från sträcket som hänger på tork. Härligt att kunna hänga ut tvätt i trädgården för den doften som sätter sig i slår alla sköljmedelsdofter i världen.

TANDLÄKAREN OCH SÅDANT

Har varit till tandläkaren idag. Man kan skämta om vilket som tog mest ont, lappa 2 tänder och skrapa tandsten eller få räkningen. Jag tror det var allt denna gång. 200€ kostade besöket. Fast och andra sidan går jag ju privat.
Jag vill ju inte heller byta bort den jag har eftersom hon är trevlig och duktig annars.
Nu slapp jag komma nästa vecka då hon hann med allt idag.
Barnen var hos farmor medans, farmor stekte plättar och jag ville inte äta då jag hade så ont då jag kom tillbaka efter allt bökande i munnen så jag och Alvin for hem eftersom han skulle vila ändå så jag vilade jag med på 2 panadol.
Sedan for vi tillbaka dit på eftermiddagen men före det så besökte jag veterinären och fick en tid åt Ruben och hans vaccination nästa vecka. Och vädret har idag med varit härligt.
Ruben, farlig!!!!

MÅNDAGKVÄLL

Idag har det varit ett härligt väder ute, varmt och soligt. Jag har inte bloggat alls idag kom jag på. Men inte kan man alltid alltid sitta naglad vid bloggen och datorn heller. Imorgon skall jag vara i stan redan 10.15 för att laga en tand och sedan bär det nog nästans av hemmåt direkt igen. Hoppas på att slippa tandvärk efteråt som sist. Onsdag är det åter stan som gäller för Lova skall på talterapin. Just nu väntar Lova nog mest på att det skall bli 1 juli. För då kommer hennes fyrmänning till Åland igen under 2 hela veckor. Det tycker nog Lova är kul.
I slutet av veckan skall jag införskaffa en kattbur åt Ruben som han skall ha då vi åker till veterinären bland annat. denna vecka tror jag kommer att gå fort pga av allt som måste göras.

SKÖN SLÖ SÖNDAG

Idag har det varit ganska fint väder, en liten skur har det kommit men annars har det varit varmt. Min käre man har varit duktig och rensat hela jordgubbslandet och vi har nu 4 rader jordgubbsplantor som ger gubbar.  Raderna är kanske 5 meter långa. Har aldrig mätt dom men maken min vet säkert hur långa de är eftersom han ordnat med dom.
Lova har varit hos farmor idag och vi andra har varit hemma. Och veckan som kommer innehåller bl.a en lagning av tand på mig på tisdag och talterapi för Lova. Jag tror jag också skall klämma in ett besök via badhuset i slutet av den kommande veckan.
Mammas solstråleKnasLovaRuben

LITE FÖRSENADE BILDER

Här kommer lite försenade midsommarbilder, jag skulle lägga in dom redan igår men jag orkade inte blogga just då så här är dom nu iallafall. Det blev ej så jättemånga för kamerans batteri dog.

KransarFäktargubben och vimpeln

Upp, upp, upp min man är med i år igen samt hans morbror och kusin, och reser stången.
Åhej o hå
Rest.
Bilderna är dock en aningens mörka och jag har inte orkat justera färg eller något vare sig i kamera eller redigeringsprogram.
Efteråt var det ringdans och sen dog kameran.INFO OM ÅLÄNDSK MIDSOMMARSTÅNG

 

Lika mycket kan dekorationerna ses med en "man tager vad man haver"-inställning, och lek och tävlan mellan byarna om vem som hade den ståtligaste midsommarstången. Stången har också associerats till sjöfarten, eftersom det var vanligt att löva fartygens master. En midsommarstång kan ses som en fartygsmast på land.

Högst uppe på de 15-20 m höga stängerna står oftast en liten trägubbe, fäktargubben, som har huvudbonad och är klädd i vit skjorta, slips och väst eller någon slags uniform. Han snurrar i vinden, fäktar med armarna för god skörd och symboliserar flit och arbete. I vissa byar, särskilt i skärgården, används en knopp i stället för fäktargubben.

 

Under fäktargubben sitter en vimpel. Den har haft olika utformning i olika kommuner - ibland har den haft årtal och/eller text, t.ex. "Johannefest" eller "Midsommar". Efter att Åland fick sin egen flagga 1954 har de flesta vimplarna de åländska färgerna. Tidigare satt flaggorna i en sk. flaggkäft, men idag spikas de på eller träs över en rörlig träram.

Små segelbåtar sitter på kortare korsarmar som monterats så att de roterar i vinden om båtarna riggats väl och stången står bra. Utseendet varierar från fullständiga miniatyrer till träbitar med plåtsegel. Båtarna anses symbolisera den åländska sjöfartsnäringen.

Mellan midsommarstångens rår hängs lövade snören. Oftast används asplöv som binds fast på fiskargarn, men i några kommuner använder man löv från andra träd, liljekonvaljblad och blommor från oxelrönn. De tillverkas på midsommarafton, antingen tidigt på dagen eller just före de ska sättas på stången.Lövgirlanderna hängs så att de bildar ett timglas eller rutor, beroende på antalet rår. De har tolkats som symboler för god skörd.


Kronorna, som hänger i rårnas ändar, finns på stängerna på fasta Åland. De är midsommarstängernas mest iögonfallande prydnader och besläktade med julkronan av halm. Tillverkningen är tidsödande, och kronorna binds eller repareras senast några veckor innan midsommarafton. Traditionellt är det kvinnorna som binder dem. Tidigare bands kronorna runt en stomme av vass, men nu används ofta ståltråd. Runt stommen binds papper i olika färger, vanligen de åländska.

I skärgården är det vanligt att använda enris-, löv- eller blomsterkransar i stället för kronor. På fasta Åland används också kransar, men de är placerade på stången och inte i råändarna. De binds några dagar innan midsommar och dekorerades förr också med färgad ull eller papper.

I Eckerö har man en sol på midsommarstången. Under vimpeln finns solhjulet eller solen, en stiliserad sol av trä eller plåt som målats i olika färger. Den ska monteras på stången så att den är vänd mot öster och möter den uppgående solen då stången är rest. På solens baksida sitter ofta en vindflöjel.

Under solen har man i Eckerö en spillkas. Namnet kommer troligen från ordet spirkas, en vårdkase som tändes för att varna trakterna omkring vid fara. Spillkasen görs av en tvärslå av trä som har flera halvcirkelformade vidjor eller ståltrådar som kläs med tofsar. I vardera änden finns en tofspinne eller en knopp och där hänger också en liten krona.

 

Tofspinnarna sitter i rårnas ändar och är dekorerade med papper eller ull. Ibland används också kvastar av björklöv och blommor

I vissa byar sätter man grantoppar eller miniatyrstänger i råändarna ovanför kronorna eller kransarna.

Midsommarstången tas ner i god tid före midsommar så att man ska hinna se över den och reparera eventuella trasiga detaljer. Gamla kronor tas ner och fjolårslöven skärs bort. Det är stångkaptenen som leder arbetet och ser till att allt är klart då stången ska resas. Ofta är det också han som ser till att det finns löv att göra girlander av. Stångkaptenen har också juridiskt ansvar i fall en olycka skulle hända.

Vid stångresningen behövs en hel del folk att hantera saxarna, trägafflarna som stången stöttas med under rensningen, och repen som drar upp stången den sista biten. Stångkaptenen leder arbetet, som numera ofta underlättas av vinschar.

 

Källa: Biblioteket


MIDSOMMARDAGEN

Idag på midsommardagen skiner solen ute, jag kunde inte lägga in bilder från gårdagen för kamerans batterier dog men jag skall lägga in någon under dagen.
Vi hade bara en lugn midsommarafton igår, vädret var kallt och grått och vi åt middag hos svärmor men ikväll skall vi grilla har vi tänkt men det blir lika lungt idag med. I vanlig ordning.

Ruben har varit nöjd här. Idag var han ut med oss hela familjen en kort kort runda. De sa att vi inte skulle ta ut han direkt pga rymningsrisk men han skulle ut och titta och höll sig runt oss hela tiden så det var nog ingen fara med det. Är nog mer syftat på om man bara släpper ut och lämnar honom själv ute ibörjan och det har vi inte tänkt göra på ett tag ännu.
Nu är han inne och äter lite "Havsdelikatess" i köket. Jag skall städa lite också innan svärmor dyker upp ikväll för att äta grillat med oss och titta på Ruben. Hon har inte träffat honom ännu.GLAD MIDSOMMAR

Glad midsommar önskar jag er läsare och vänner via min blogg.
RUBEN

Idag så berättade jag att jag väntade på ett telefonsamtal. Men inte vilket samtal som helst utan samtalet om Ruben.
Ruben är en kattkille som är social och rumsren och spinner som tusans. Han är c.a 10 veckor gammal och adopterad av oss för 30€ via djurskyddsföreningen. Dock har Ruben haft en liten dålig start i livet med mask och kattlöss men han kommer nog att bli helt i skick.
Vi får se när hur första natten med Ruben i hemmet funkar.
Ruben skall snart veterinärbesiktas och få vaccin, det ingår i priset men eftersom han varit lite dålig skjöts det upp, så inom någon vecka skall vi dit. Och längre fram blir det snöpning.
Ruben installerar sig i sovrummet.
Visst är han fin?

VÄNTAR BESÖK

Blir ett kortfattat inlägg just nu, så här på dagen. Jag väntar besök av min vän Linda. Och så väntar jag på ett telefonsamtal. Vi var på talterapin idag. Lova skall fortsätta träna där ett tag. Idag hade vi en annan och som jag för egen del tyckte verkade ännu bättre än hon förra. Lova var ensam inne med henne också och de hade gått jättebra. Hon förra ville ju alltid att jag skulle vara med där inne och Lova tappade fort sin koncentration då när det blev mycket folk i rummet.
Idag är solen borta igen. Usch så tråkigt.
Nu skall jag återvända från bloggen till verkligheten.

BLOGGEN HAR STRULAT

Hela dagen har bloggen strulat så jag har inte kunnat blogga idag. Det är soligt med blåser vettlöst kallt. Har tvättat och diskat och det vanliga idag. Vet inte vad jag skall skriva just nu faktist eftersom två av mina förra inlägg har försvunnit.
FOPPATOFFLOR

Idag fick Alvin något han velat ha länge, tofflorna man älskar att hata, men de är sköna foppatofflorna. Alvin ville ha ett par blå.
Lova har ju ett par cerise som passar henne ännu, vi köpte först ett par röda fejkfoppa men de gick sönder följande dag, remmen bakpå lossnade så då köpte vi ett par äkta istället eftersom de har "garanti" på sin rem och man får ett nytt "krokodilfäste" om det händer sa dom då. Så idag åkte vi till samma ställe och valde ut ett par åt Alvin. Och åkte hem 30€ fattigare. Med en nöjd son med tofflorna på, tills vi kom hem och han fick syn på sina randiga Mologummistövlar och skulle ha dom på. Om han fick, ja då skulle han nog sova i de stövlarna.ÅKA KARUSELL

Min man ville låta barnen besöka tivolit en stund ikväll med, och imorgon måste vi också dit för vi har biljett kvar för sedan åker dom hem.
Jag åkte pariserhjulet med Lova och frös däruppe för vi fick åka länge länge för de fyllde alla vagnarna. Lova skrattade så hon kiknade. Tyvärr lämnade jag kameran hemma denna gång. Men imorgon hinner jag nog ta med den, fast vem vet om det är sol då. Idag så kryllade det av barn och vuxna där. Det var nog för att vädret var så ljuvligt.
Vi slapp ju dessutom hämta vovven idag för min man kom hem vid lunch en sväng och hade henne med sig.
Bilden är tagen från ett tidigare tillfälle.

MOLO "ÄLGAR"

Idag fick Lova kläder från Molo och Katvig. Jag har tagit en bild på tröjan från Molo som jag fick till ett mycket bra pris nytt. Bara 15€ och den har kostat närmare 40€ så det är ett riktigt fynd för att vara en ny Molo. Lova blev självklart väldigt glad, och bild på det från Katvig får ni se senare, även det köpte jag nytt till ett fint pris. Jag hoppas på att snart hitta något fint åt Alvin också, och sen i höst (ja långt framskridna planer här) skall barnen ha nya stövlar och regnställ. Det är ett riktigt viktigt måste faktiskt. Lovas stövlar är snart för små och Alvins med samt att hans har sprickor i gummit. Men först hoppas vi på att det tänker bli lite sommar såklart.

Molo knapptröja med älgar

JA SE DET SKINER EN SOL

Det omöjliga har äntligen hänt. Solen skiner fast det blåser lite men det gör inget så länge solen skiner. Nu får vi se hur länge det roliga varar då midsommarafton lär bli sämre igen.
Vi skall fara via butiken och köpa hem smör idag eftersom det nästans är slut och jag glömde det igår, men ingen fara med det eftersom vi skall hämta hunden ända tills på torsdag. Idag har Lova möjlighet och hopa lite studsmatta också då det inte regnar hela tiden och mattan har ju varit mest våt. vad skall ni andra pyssla med idag då?

Jag tänker på det här med att blogga, skriver man allt för djupa saker verkar en del bli tysta och fundersamma, inte säga så mycket. Om man nu inte har en blogg med ett speciellt tema, alltså tex en typisk blogg som handlar om kanske bara cancer, eller bara något annat jobbigt, då är ju folk medvetna vad bloggen nästans alltid innehåller medans min blogg ofta innehåller vardagsteman och sedan ibland olika djupare funderingar. Då blir folk helt tysta, för de vet inte vad de skall säga eftersom det är väl svårt att tänka sig in i folks känslor kanske och situvationer. Äh, inte vet jag. Jag har bara funderat över det där.
Lova i ny t-shirt från Meandi + meandis medaljongkjol som vi hämtade hem igår från värdinnan.

SMÅ GRODORNA

Med regnet som faller kommer grodorna. En del människor har bekymmer med mördarsniglar i trädgården. Så icke fallet hos oss, här hoppar bara grodorna. Lova var faschinerad. Skönt att bo ute på landet och kunna se naturen på nära håll.

En fet paddaEn liten grodaHÄMTA HUNDEN

Nu skall vi strax åka och hämta hunden. Vädret är som det alltid varit sista dagarna, grått och blåser och är regnsjukt. Med den här farten får barnen snart tråksläpp. Någon dag skall vi också åka till badhuset, får se vilken dag bara.
Nu skall jag klä på Alvin som sprungit i pyjamas hela morgonen. Lova har iallafall klätt på sig. Och jag är halvvägs, men vaddå liksom, vi är ju bara hemma mest och varför stressa på sommarlovet. Astrid Lindgrenssångerna spelas för fullt, barnen leker. Måste köpa mjölk idag också.


LILLA TONÅREN

Lova har kommit in i sin vad jag tror är kaxigaste fas nu. Idag regnade ute och i hallen finns vår toalett, Lova var ute och kom in och skulle på toa och vägrade ta av sig sina stövlar. Jag påpekade att jag städat och det blir smutsigt igen där om hon går in sådär. Lova pinkar lungt och svarar. "Du kan börja om från början"

Tack liksom. Jag blev snopen. Ibland har hon när man bett henne ta av sig, stampat massor i golvet med skorna på, enkomst för att jäklas på ren svenska.

Lilla tonåren någon? Mammas stora lilla tuffa tjej med skinn på näsan som testar sina gränser så långt hon bara kan. Men då hon kommer med blommor och teckningar smälter mammas hjärta igen.REGN HELA DAGEN

Har regnat precis hela dagen här borta på Åland. Mannen min rökte fisk till middag och jag hade en vän och hennes son över på besök och de åt hos oss.
I veckan skall vi ha vovven Tracy några dagar eftersom svärmor jobbar i köket för Alandia cup igen och så väntar jag lite roliga paket på posten. Jag borde också sälja ett par Katvig byxor Alvin haft. Och på torsdag skall Lova börja talterapin igen efter en kort tids paus. Med en ny logoped eftersom den gamla slutar.
Hur går det med jordgubbarna när det bara regnar och regnar?

GISSA VÄDRET

Gissa vädret på Åland. Ja sol är det iallafall inte, solen finns nog inte mer. Borta, puts väck. Idag är en mindre bra dag. Jag är nedstämd och inte alls på humör. Barnen gör mig iallafall glada. Trött är jag också och det skyller jag också på det trista vädret.
Barnen äter plättar som Daniel stekt åt dom, han får stå för plättstekning, jag steker nog någongång men han även om han annars inte lagar mat så kan han steka goda plättar.
Nu skall jag fortsätta tänka, grubbla och filosofera.

TIVOLI & SOCKERVADD

Idag efter att vi fikat så åkte vi till tivolit som är här nu under veckan, lagom tills vi närmade oss Mariehamn så började regnet komma. Och när vi kom dit småregnade det lite, men vi trotsade regnet och minglade omkring bland ivriga barn, och deras föräldrar och sockervadd, popcorn och karuseller. Lova och Alvin åkte upp 40€ bara idag och antagligen kommer vi att gå dit en gång till tror jag innan de åker hem igen.Nu drar vi i spaken och så bär det av...upp i det blåÅka en skalbaggeInget tivoli utan sockervadd
(fanns rosa och blå)På väg hem... Nöjd och glad.
Alvin gillade inte sockervaddet.

ÄNGLARNA GRÅTER

Igår i mitt inlägg om cancertankar så länkade jag till Musikfröken.  Igår den 12.6.2009 blev en man utan sin fru, och 2 små barn utan sin mamma. Då orkade inte Anna längre. Trots tappert kämpande och vid gott mod in i det sista så var det dags för hennes låga att slockna igår, blott 36 år gammal.
Kanske det var därför det regnade så mycket igår, för då det regnar sägs det att änglarna gråter.LÖRDAGSFRULLE

Ätit en lång frukost med familjen, dock så tyckte jag det var så tröttsamt att fota en massa mat men det var gott. Vi åt färska frallor med ost och saltkött, prickigkorv, kokta ägg, salladsblad, gurka och tomater, oboy, juice, müsly, ja det var en massa gott. Och nu har jag precis kört igång en maskin tvätt och är ensam hemma utan barn och man för de är och tar upp ett nät med eventuell fisk i som skall rökas imorgon. Jag skall just gå och vika in lite tvätt i skåpen också.
Lugn dag idag, det är grått ute och ingen antydan till sol. Trist. Man hoppas att det blir lite sommar snart iallafall.
TANKARNA MAN INTE VILL HA

Ibland kommer de där tankarna man inte vill tänka. Inte vill veta av, kanske de flesta någon gång tänker dom men jag gör det nu och då. Jag tänker på vad som händer om jag skulle gå och bli sjuk som mina föräldrar blev i cancer. Jag har sett hur dåliga dom blev och hur mamma ställde upp för pappa och gjorde allt för honom. Av måsten,av kärlek och allt sådant som hör till.

Hon uppfyllde nog verkligen kraven för orden "i nöd och lust". Jag tänker ibland att skulle min man verkligen orka med en som ligger kanske dagar eller en hel vecka i sträck. Som inte kan pga orken och medicineringen, göra det hon alltid orkat innan, laga mat, handla, leka med sina barn osv. Han förstår inte min rädsla eller oro som ibland tynger mina tankar fast jag är frisk nu. Och hoppas på att fortsätta få vara det. Men med tanke på att ärftligheten för cancer är rätt hög så är det självklart för mig att tänka jobbiga tankar ibland.

Skulle min man handla och köra hit och dit, skulle han orka komma och se en ligga på sjukhuset såsom jag plågsamt såg mina föräldrar tyna bort i. Inte första året kanske, inte andra osv. Det går liksom inte att beskriva hur det är att leva som nära anhörig till en med cancer. Jag har kört min mamma till akuten, jag har anmält mig i luckor som närmast anhörig, jag har pratat i min pappas ställe att han verkligen måste få en dusch, först då fick han en. De lyssnade inte på honom eller mamma min.
Hur skulle barnen mina ta det osv.

Ni kanske tänker, du är ung du får inte cancer, det får gamla människor men återigen ikväll snubblade jag in på en blogg.
Därför kom mina funderingar igen.Hon som bloggar, hennes man, ja hennes man han älskar henne så högt att han hjälper henne blogga nu då hon är sämre igen. Hon är inte gammal heller. I mitten av 30 år och 2 små barn. Ena hennes flicka är 6 år, som min Lova är snart. Skulle min man vara som hennes, skulle han verkligen orka och bry sig. När han redan nu blir irriterad om man lämnat dammsugaren framme eller något annat helt fånigt. Men ni är ju gifta, klart han gör kanske endel tänker. Men man kan vara gifta utan att alltid vilja göra allting.
Tänk om han sätter in mig på Gullåsen när han inte orkar mer. Usch, det här är tankar jag inte vill tänka. Jag tänker oftast att om jag skulle bli sjuk, så hoppas jag att barnen mina är så stora att de kan sköta sig själva så mycket som möjligt. Inte vara 5 år eller 10 år. Eller 14.

Kanske jag underskattar mannen jag älskar, som jag hållit av i 10 år. Han tycker om mig jag vet det. Men jag undrar om han verkligen skulle orka så långt som det krävs när man blir så sjuk att cancern fått övertaget, då man egentligen vet att det kanske inte finns återgvändo mer. När man gått några år under behandlig och OP osv ut och in hit och dit. Jag önskar att ingen behövde uppleva det men samtidigt när de inte förstår, borde få ett prova på inblick. Läkare, röntgen, apotek, morfinpumar, mera OP,cellgifter, möten, samtal, spyor, mat, håravfall, perukutprovningar, tårar, tankar och testamenten i vissa fall.

Jag har gått igenom det två gånger som anhörig. Jag har medans föräldrar legat i Åbo pga att det ej gått att göra något här , skickat godis och brev och tidningar med posten dagligen. För att på något vis visa att jag finns här hemma och tänker på dom ofta. Och fortsatt härhemma att handla det som behövts och skjutsa dit det behövts, sett anestiläkare och cancerläkare gå in och ut hemma då pappa närmade sig slutet.

Nu blev det långt igen, det var inte meningen. Titta in på dessa bloggar så kanske ni får en annan synvinkel ur mitt perspektiv också. Två unga mammor,som bloggar om sin tjocktarmscancer.
Min mormor hade cancer i tarmen ( stomipåse ) och min mamma i livmoder/äggstockar och friskförklarades efter något år för att få återfall i mjälte,lever och obduktionen visade cancer  också i tarmarna.
Min pappa hade lung/skelettcancer, för er som undrar.

Musikfröken och Vimmelmamman  

2 mammor bloggar om kampen mot cancern
!

VINNARE DRAGNA

Jag har nu dragit 5 lyckliga vinnare i Filurnamnlapparna genom numrerad lottdragning.
( Fick lite egentid här mellan bad och nattning )
Jag kommer att kontakta er också så jag får era adresser och vad ni vill ha för motiv osv, så jag kan maila det åt Filurnamnlapparna.

Så grattis till följande personer.

Amanda
Tess
Lindah
Carolina
Katarina (ingen blogg)REGNET KOM

Kort efter mitt förra blogginlägg började regnet åter trilla på lilla Åland så där gick kvällens inplanerade tivolibesök bort. Istället handlade vi hela familjen och for hem och lagade tacogratäng och åt jordgubbar efteråt. Nu är det uppehåll från regnet så båda barnen är ute tillsammans med pappa. Jag sitter här och tar det lite lungt, skall ta en dusch, fixa bad åt barnen och sen drar jag 5 vinnare i tävligen också som slutar snart och jag publicerar vinnarna sen under kvällen bara barnen lagt sig eller hur jag nu gör. Så det är säkert spännande för er som tävlat att se om ni är den som har lyckan på er sida ikväll.
Jag funderar på om jag skall spela sims igen. Det är jätte jättelänge sedan sist nu igen.ÄNTLIGEN FREDAG

Så var det fredag igen, härligt. Solen sken en stund idag också. Maken skulle på taklagsöl idag, det är från jobbet men det är bara en stund på dagen. Ofta då de jobbat klart så är det bjudningar här och där sedan. Min man är alltid lika förvånad när jag säger att det är lyx, vaddå brukar han tycka. Jag brukar skämtsamt säga att jag jobbar 24 timmar i dygnet jag men här bjuds man inte ut mer än på bröllopsdag eller födelsedag typ, fast med glimten i ögat.
Alvin äter äpple just nu, han gillar det, annars brukar han mest föredra bananer.
Rododendronen blommar för fullt nu

PÅMINNELSE OM NAMNLAPPAR

Ikväll dras 5 vinnare i tävlingen om namnlapparna där hela 5 personer kan vinna. Klicka på bilden i menyn till höger så kommer du till tävlingen.

SÅ TRÅKIGT

Nu börjar jag tröttna på det gråa vädret och barnen också. Jag vill ha sol. Och värme. Skall snart väcka Alvin också, så skall vi alla äta något. Jag har betalat Kalle Anka räkningen också, den kom igår och först då kommer tidningarna att börja komma. Omständigt men nu är det bara att vänta då. Så får Lova något roligt att bläddra i också.
Hennes första egna prenumeration. Tyckte 19€ för 10 nummer är förmånligt och så får hon en väska också.
Då kommer tidnigen 1 gång i veckan. Roligt för henne att hämta posten sen också. Hur är det med er läsare då? Det är så lungt på kommentatorsfronten tycker jag. Fast jag har själv också varit slö med datorn men sitter här när barnen lagt sig, glor på fejjan och sånt där. Pratar lite på msn med någon vän ibland men det är rätt lungt där med.DAGENS LÅT-EMINEM

Jag har aldrig varit ett stort fan av rap men Eminem är bra, riktigt bra också. Det måste jag faktiskt medge. Han har inte en massa rumpskakande tjejer i sina videos eller klär sig som en utsmyckad julgran själv. Och hans låtar anspelar inte på sex enbart. Han har ett annat djup i sina texter än många andra rapare förutom Ken Ring som har någon bra låt han med. Kom att tänka på Enimen efter en tråd om honom på Familjeliv.


EMINEM

 STANVINNARE DRAGEN

En vinnare är dragen i utottningen om en midsommarkrans från ABC-leksaker.
Grattis http://geshiia.blogg.se.


ONSDAG

Jaha, så var det onsdag idag, och ute så lyser solen med sin frånvaro, alltså menar jag att det är grått och trist. Jag har kört igång en maskin tvätt och barnen och jag skall pallra oss till butiken idag iallafall och köpa hem juice tror jag och annat nödvändigt.
Är lite trist med gråväder i flera dagar. jag vill ju ha sol nu, sommar och sol och inte grått som det vore höst.
Vi var ju på 12-års kalas igår, det var trevligt, åt tårta och snackade en massa skräp en timma innan det var dags att åka hem igen och lägga barnen eftersom kalaset kom igång först vid 19.30. Men barnen var i säng lagom til kl 21. Så det var inte så rysligt sent iallafall.
Jag funderar på att beställa lite böcker igen snart, något nytt åt mig själv tror jag.

TÄVLA HOS THAIKALLE

Just nu pågår en tävling hos en kille som kollar in min blogg ibland, som bloggar under namnet Thaikalle.
Nu kan man vinna en vandring med honom i Burmas djungel.
Så det låter ju onekligen spännande.
Tävla här du också. Du kan tävla fram tills den 19 juni.Bilden är lånad av Thaikalle.

REGN REGN REGN IGEN

Det regnar idag, tråkigt värre med regn men naturen skall väl ha sitt den med. Alvin vilar en stund men inte för länge, blev lite knas med sovtiden idag men sånt händer. Vi skall på 12-års kalas en stund ikväll ändå så.
Jag och Alvin var via stan idag och lämnade in lapparna för att tävla om cirkusbiljetter. Det var tydligen tävling i år sen som jag hoppades.
Vi gick och åt en pizza sedan och besökte coola barn men hittade inget just då, Alvin blev till sig bland alla kläder, han ville ha stövlar och han ville ha keps osv. Gulligt men svårt att titta då, så vi åkte hem sedan igen. Lova for via farmor och blev där, farmor var tydligen ledig idag. Det tänkte jag inte på alls, var snopen då vi kom via där och skulle knycka cirkustävling i hennes tidning, så Alvin med kunde tävla.

FILMKLIPP

Jag brukar inte lägga in filmklipp av mina barn, främst för vi har inte köpt någon riktig filmkamera men som skall införskaffas. Dock kan jag filma med min gamla kompaktkamera men kvaliten blir lite blurrig.

Iallafall så är mina barn i full färd med att stampa mjölktetror de burit ut vatten i, åt hunden som man kan skymta i bakgrunden. Liksom nya hoppmattan. Lovas absoluta favoritleksak. Igår hoppade hon massor och till 102 på raken när jag räknade.
Så här är ett litet klipp av mina två busiga små älsklingsungar.H&M,STÄDA

Idag kom mitt H&Mpaket med kjolen och linnena. Jättefina och så kom Lovas superfina kjol och Alvins coola shorts i khakifärg.
Lova städade idag åt mig, hon ville väl göra mig glad då hon märkte att jag hade så mycket att göra men nu har jag lyckats få bort damm under sängen, listerna kvar och så har jag tvättat och diskat och vattnat mina löjtnantsbuskar ute och björnbärsbusken. Lova har hoppat på studsmattan, den är verkligen en bra inverstering.
Nu skall vi äta middag. Det blev senare idag än vad det brukar bli.
Vi får höras senare ikväll.

LETAR INSPIRATION

Jag har svårt just nu att veta vad jag skall blogga om, det tar liksom bara stopp ibland. Sitter mest just nu på facebook, kommit i nån fejjan träsk eller jag kallar mig periodare där. Man jålar bara och kommenterar folks status, foton osv.
Hittade en bekant där, en kille jag jag hade kontakt med just innan jag träffade min man för 10 år sedan. Inget seriöst eller så, vi träffades på Nygatan, då vi satt i våra bilar och började prata och så brukade vi åka bil om nätterna och lyssna på musik. Sitta på någon pub och lyssna på musik och en gång hamnde vi på att skjutsa hem någon kufisk full typ som var allmänt störig och jobbig och det var ett under att vi slapp ifrån den karln.
Min vän ville mer men jag tyckte vi var för olika och han skulle ju åka hem eftersom han gick sista året i skola här. Tyckte inte det skulle varit något att bygga på och sedan var han så udda, udda stil och underligt tänk men trevlig nog om än lite pinsam.

Han undrade en gång att vad han skulle göra för att jag skulle gilla honom, jag drog till på skoj med det omöjliga att ring min mamma och säg att du älskar mig. Sen tänkte jag inte mera på det föräns min mamma sa en kväll att " Jo det ringde en kille som presenterade sig som XXX och han sa att han älskade dig och sedan pratade han en stund "  vem var det riktigt. ( Hahaha. )
Tänk att somliga faktiskt kan göra vad som helst verkar det som. Nå sedan åkte han hem och jag träffade min man Daniel och vi började vårat liv tillsammans, och nu blir det ju "10 års jubiluem" i år typ. Det känns bra, det gör det, fast visst har vi dåliga dagar också men mest är det bra ändå. Och två fina barn har vi ju fått. Och hoppas på många fina år till. Småbarnsåren är ju tunga ibland, men det är en kort period i ens liv, man skall ta tillvara på den. Snart är barnen så stora att de knappast vill höra mamma läsa " Tomtebobarnen " mer eller krama dom inför deras kompisar.
Våran son Alvin

GRILLKVÄLL I SOLEN

Söndag nu då, skall just börja grilla. Är lite varmare ute idag. Har varit och köpt en bilkudde åt Lova som hon skall sitta på i bilen, hon hade en annan stol före.
Och så var vi och handlade också. Barnen och jag har hoppat lite studsmatta. Bloggar lite kort nu bara men skall försöka få till något längre ikväll.
Påminner också om mina 2 tävlingar som snart närmar sig sitt slut. Namnlappar och midsommarkrans. Glöm ej att kolla in dem om ni missat dem. Bara att klicka på bildena till höger i menyn så kommer ni till tävlingarna.

CIRKUS & TIVOLI

Jag läste nyss tidningen, att cirkus Maximum kommer i sommar. Ifjol var dom inte till Åland men sommaren före kom dom och då gick Lova på cirkusen med sin farmor eftersom hon vunnit en biljett. Nu hoppas jag litegrann på att de i år igen lottar ut en hög biljetter för cirkussugna barn, och att man kanske vinner en. Men oavsett så skall mina barn få gå på cirkus i sommar. Åtminstone Lova, hon skulle uppskatta det så mycket. Jag vet inte hur mycket tålamod Alvin har att sitta stilla så länge så kanske han bara skall se djuren utifrån en stund då de betar omkring.
Tydligen kommer det att komma ett tivoli i år igen, jag vet även där vem som kommer att vilja gå dit.

LÖRDAG

Lördag, blåser kallt. Lova for til farmor eftersom en ledsen Amanda åkte hem idag och en ledsen Lova blev kvar.
Vi skulle åka till svärmor/farmor och äta middag ikväll sedan.
Blir bra ett kort blogginlägg nu, jag har inte så mycket att tillföra just nu, det är som det brukar vara. Barnen fick en jättehoppmatta igår med skyddsnät dock, maken har velat ha en länge åt barnen och nu fick dom äntligen en, så nu har vi väl en typisk Åländsk trädgård med blå studsmatta i, som de flesta andra. Så nu är det bara att komma hit och studsa om man inte har en egen vilket jag betvivlar då varanann verkar ha en.


YOUTUBAR

Sitter och naddsuddar eftersom min man inte är hemma just nu utan hos en kompis som fyllt år. Jag har kollat youtube på folks reaktioner som de fått inspelade till filmen 2 girls 1 cup. De flesta har väl hört talas om den kan jag tänka. Och för den nyfikne så kan man googla så ser man mer. Man hittar klippet bl.a i en annans blogg.
Jag och några vänner har haft roligt på msn ikväll åt dessa inspelade klipp med folks reaktioner och synd att jag inte spelade in min mans förra veckan då han fick se själva klippet. Det är helt enkelt obetalbara miner och reaktioner folk får.

Kolla bara in tantens reaktion så säger den resten.

FREDAG

Fredag, och vart försvann första veckan i juni kan man undra? Snart är den borta. Lova har gått över och leka med Amanda i vanlig ordning. De åker hem imorgon så hon vill ju hinna leka med henne innan dess så mycket de bara kan.
Får se när min man slutar jobbet idag då, de skall sluta klockan två på fredagar men oftast hamnar han på att jobba över, ibland ända till fem ändå. Lite jobbigt nog, men vad gör man.
Det verkar vara uppehåll från regnet idag, jag hoppas det torkar upp ute för gräset har vuxit massor igen och behöver klippas snart.
Nu skall jag fortsätta stöka på här hemma en stund. Hoppas ni alla får en bra fredag.

SLÖ DAG

Hela dagen har det regnat i princip. Det har varit en total inne dag och det har varit lite småslött. Lova har knappt varit hem heller. Vi var över en stund nog och sedan var hon och hennes vän över och åt middag hos oss innan de raskt försvann igen. Jag har inte någon direkt mammsjuk flicka jag.
Nu blåser det väldigt ute också. Fredag imorgon redan. Jag vet en som kommer att vara lite nedstämd på lördag eftermiddag, Lova, eftersom Amanda reser hem då. Men de kommer säkert att dyka upp senare i sommar igen säkert, det brukar dom göra.

JA SE DET REGNAR

Idag har det regnat hela dagen. Lova har bara varit med Amanda hos Amandas mormor. Jag skall strax diska och köra igång en maskin tvätt här. Alvin är så uppmärksamhetskrävande just nu, då Lova inte har hunnit vara med honom.
Han vill läsa saga, sjunga för mig. " Blinka stjärna där" försöker han och det är hur gulligt som helst när han efteråt fyrar av sitt gulligaste leénde.
Idag kom det inget speciellt kul på posten, dock väntar vi och hoppas att Lovas Kalle Anka prenumeration dyker upp snart.

PRESENTJAKT

Lova har jagat present åt sin kompis/fyrmänning Amanda som fyller 6 år nästa vecka, men då är dom inte på Åland. Hon skall gå dit och överraska henne imorgon med den.
En ponnyhäst med turkosa vingar och tillbehör som borste och spännen. Jag hoppas Amanda blir glad över Lovas present.
Nu skall jag fixa mig en kvällsmacka. Hoppas ni andra har haft en trevlig dag.


Lova med bus i blicken

BLOGGFRITT

Haft en bloggfri dag idag eftersom vi inte hunnit med bloggen eller något vettigt alls egentligen, bara drällt omkring och skall åka och handla nu alldeles strax.
Lovas meandi pussgrode klänning kom idag från Huuto. Det var snabb affär. 2 dagar . Är väldigt nöjd med sådana affärer som är snabbt avklarade. Kommer bild av den någon dag snart.
Är blåsigt ute idag, sommaren försvann lika snabbt som den visade sig här. Men än är det knappast höst som man kan tro idag nästans, förutom grönskan.

NOVA STAR OCH SMÅFOLK

Lite av Lovas post hon ännu ej hunnit se eftersom hon inte varit hemma idag heller. Min flicka har inte tid att vara min flicka just nu, det är bara hennes kompis/fyrmänning som gäller. Men jag vet att hon kommer att bli glad och framförallt nöjd.T-shirt från SmåfolkSolklänning från Nova Star

GRÅTT UTE

Idag är det grått ute, körde igång lite kläder på tvätt. Alvin har suttit på pottan, han gör mestadels nummer 2 där. Hade kalsongövning igår och det gick väl sådär. Han glömde mest bort sig fast man påminde honom.
Så det är alltså idag man borde ta tillfället i akt och städa ordentligt? När vädret ser grått och regnsjukt ut.
Lova sprang över till släkten efter frukosten, lyckades få i henne en halv banan, en mugg yoghurt, en mugg oboy och en hel korvmacka innan.
Kom trevlig post idag, molo,småfolk,och Nova star, 2 plagg åt Lova och 2 plagg åt Alvin.
Trevligt som sagt.

MEANDI FYND

Ikväll har jag passat på till somligas förfäran även det, att shoppa lite Meandi åt Lova. Först via en säljare, de har haft lite juni special nu, så en medaljongkjol skall hon få och en frottékjol samt en flodhäst t-shirt som mtachar. Utöver det vann jag en ny meandi klänning åt henne på huuto ikväll med pussgrodorna. Just nu har jag varit inne i en köpa klänningar åt henne period och hon använder alla sina kläder hon får ja. Och en del säljer jag som sagt.
Nu skall jag strax ropa in barnen. De leker med släkten som anlände idag. Det skall tvättas,ätas lite "nattmat" och borstas tänder och läsa saga. Men det är sommarlov, så är man uppe lite längre så gör det ju ingenting.

BLOGGBILDER M.M

Vad för bilder skall man publicera i en blogg egentligen? Inga några alls verkar det just nu. Helst inga bilder på barn för då kan någon psykopat komma och våldta en, eller kidnappa ens barn eller något annt oerhört läskigt. Enormt stor risk tydligen.
Ja, idioter finns det överallt det vet vi alla.
Nakenbilder på barn är ju självklart att man inte publicerar, ja det vet t.om jag. Pga att det därute finns sjuka människor med pedofili som läggning.
Egentligen borde alla små tonårstjejer kanske passa sig de också för vad de lägger ut eftersom det finns hebefiler där ute.
En hebefil är en vuxen person som har förkärlek för barn i början av puberteten. På Åland verkar det finnas några sådana fall vad jag vet om. Män över 30+ som om och om igen dejtar nya tjejer runt 13 år uppmot lite äldre tonår.
Så inga bilder på barn eller tonåringar. Sjuka människor kan se dem.
Men det slutar inte där, tydligen skall man inte publicera bilder på sin lunch eller sin macka eller godis och jag trodde det slutade där någonstans men nix. Nu stör sig somliga på naturbilder också.
"Förlåt" för att just min blogg innehåller bilder på mina påklädda barn, ibland något jag ätit och även bilder från våran trädgård och natur men fortsätta, det tänker jag.

KYLIGARE IDAG

Idag är det blåsigt ute och kallare än vad det varit under de två senaste dagarna. De har lovat sämre väder här på Åland från och med imorgon.
Jag som hoppades på sommar nu. Fast de hinner väl komma varma dagar igen får man hoppas.
Lova verkar nöjd med sommarlovet och det är roligt att få ha båda barnen hemma nu under en längre tid.
Längtar nu tills min man tar semester också, i juli brukar hela jobbet i princip få semester utom de alldeles nyanställada.
Maken har ju dessutom jobbat in en del + har vintersemesterveckor att ta ut, då skall ena väggen på huset göra färdigt.
Den har varit ogjord alldeles för länge nu. Det finns verkligen tusen och åter tusen saker att göra här.RSS 2.0