ÅLÄNDSKA AVUNDSJUKAN

Bland Ålänningar finns något många känner igen som den Åländska avundsjukan. Finns säkert i olika utsträckningar i andra länder också men folk brukar skämta om den ibland här.
Vi skall ta ett exempel som är påhittat men som likaväl kan hända just nu.

Samtal mellan två vänner vi kan kalla för Nisse och Uno.

Nisse: Jag hörde att Karl vunnit massor på lotto och köpt en ny bil.
Uno: Jaså, jäkla tur man kan ha då. Själv vinner man aldrig något. Vad för bil har han köpt då?
Nisse: Det var en nyare sådan där bögbil. BMW kallas dom visst. En sån skulle man ju inte vilja ha ju. Hahaha en bögbil.
Uno: Hahaha bögbil?!hahaha nej verkligen inte. Man skulle kanske kunna köpt något mera fräsigt med fart i när man ädnå vunnit så där mycket pengar...
Nisse: Ja precis, en porsche hade ju inte varit fel. Dom är snygga dom och går fort.
Uno:Precis. Men du skall se att han där tövelarslet snart har krockat sin nya fina bögbil och kommer körandes med en riskokare från 80-talet istället. Hahaha. Det borde vi banne mig slå vad om.

I samma veva kommer Karl körandes med sin nya fina BMW och stannar intill killarna som tystnar.
Karl hälsar och frågar vad de har för trevlig diskussion då.
Ja vi säger Nisse vi pratade just om din fina vinst, grattis, snygg bil. En sådan skulle man ha. Skitsnygg, eller hur Uno?
Får vi provåka?

Nu var detta bara ett exempel taget från ingenstans men som likaväl kan utspela sig närsomhelst på Åland om vad som helst och vem som helst.
Alla har säkert någongång varit lite inblandad i något avundsjuksprat fast det känns grönt illamående och vemodigt att våga erkänna det.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag erkänner, jag är INTE avundsjuk på alla er som köper dyra kläder. Tycker faktiskt de ser rätt hemska ut, mycket av det ni visat alltså. Och det står jag för! Men avis blir ja nog om ngn köpt en ny fin bil, det skulle jag också vilja ha:)

2009-01-29 @ 20:04:28
Postat av: Dolce bambini

Anonym-känner igen ditt IPnr och ni har ju haft en ganska stor fin bil. I nån grön nyans eller vad den hade sist, men ni bytte väl igen?

Och vem har skrivit om kläder i mitt blogginlägg? det hör inte hit.Ta det där det hör hemma. ;-)

2009-01-29 @ 21:01:09
URL: http://bambinidolce.blogg.se/
Postat av: Jill

Sorry, mitt namn GLÖMDE jag faktiskt fylla i:-o Fin bil vet ja väl inte om vi hade, stor var den men fin??? Janå, kanske. Vet ju varifrån du fick inspiration att skriva om avundsjukan, därför nämnde jag kläderna;)

2009-01-30 @ 19:06:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0