GODMORGON ONSDAG

Här går tvättmaskinen sedan ett tag tillbaka,alla påklädda och ätit frukost med lite nojs. Rostad macka, varför försvinner ditt smör i smörgåsen och inte mitt, jag vill inte ha prickikorven osv osv. Men det är väl som det skall vara. barnen sov bra hela natten. La sig 20 och Alvin somnade nästans genast men Lova låg vaken ett bra tag och gosade med nallarna och funderade väl på dagen som gått innan hon somnade runt 21 och vaknade 7.30 så hon sov nog sina timmar iallafall, hon har ju aldrig sovit mycket hon.Vid 1.5 år slutade hon själv sova på dagen och började då sova 10-11 timmars pass.
Alvin sover ännu mellan 12-13 timmar i dygnet. Ja t.om 14 ibland ihopräknat. Han är en riktig sjusovare men vi får se när han måste korta dagssömnen, det lär nog märkas om han får för sig att ta morgon kl 6 eller somna klockan 23 på kvällen.Jag är inte så oroad egentligen men det är skönt att få barnen i säng kl 20 ungefär så man kan ta sig vuxentid och göra vad man vill,surfa,se film,läsa osv...
Vi har ju inga tider egentligen heller att passa  (jobb,skola eller dagis osv menar jag) men för mig är ändå rutiner med barnen viktiga,iallafall sovtiderna och middag.
Man slipper kaos och tjafs och de vet i vilken ordning vad som händer på kvällen, bompa och lite kvällsmacka eller vad de vill ha, lite tvättning och tandborsting och pyjamas med lite mys och gos och kanske en saga i sängen.
Nöjda barn,nöjda föräldrar.
Men nu skall Lova spela drömmarnas trädgård på datorn och hon är helt inne i det nu, på tv,på datorn ja överallt.
Själv förstår jag mig inte på det ännu men det verkar totalt ofarligt och lite menlöst gulligt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0