VARFÖR KÖRSBÄR?

Frågan dyker upp ibland, varför tatuerade du in körsbär. Jag har egentligen redan svarat på det genom en egen kommentar under kommentarer om läser noga.
Frågan kan ses i olika vinklar, varför tatuerar någon in Nalle Puh, en tiger, en fjäril, en blomma eller whatever.
Antagligen tycker man om motivet eller så har det något samband med en händelse i livet eller symboliserar något man tycker om eller står för eller så kanske man var dum i huvudet och på fyllan nere i Mallis på semestern. Jag har själv mindre roliga motiv idag sk. " ungdomsminnen ". Men de skildrar olika tidpunkter i mitt liv.


Jag har nämnt förut att jag tycker om 50-60 talet, gamla bilar, rockabilly, rock´n roll, Lindy-hop, jive osv osv. Fast jag inte är en raggare i den bemärkelsen att jag går på träffar, umgås med bara raggare osv så är det ett folk jag känner samhörighet med de gånger vi träffas. Jag skulle inte ha bekymmer alls med om min man varit raggare tex snarare skulle det ha varit ytterst trevligt. Som en del tycker det är ett pack för sig de människorna.
Jag trivs bra där det finns raggare, ännu bättre än där det finns " vanliga människor " faktiskt.

Att det sedan finns sviniga raggare så kan man faktiskt säga att det finns svin bland vanliga svenssons med.

Körsbärssymbolen i sig, den symboliserar lite olika inom det sexuella, sexuell oskuld, lust, passion osv och är ett av de vanligaste motiven inom just rockabillyn hos tjejer. Liksom svalor och nautical stars. De sistnämnda motiven är på kommanade i framtiden, men smakar det så kostar det.
Följande tatueringskonst där dessa 3 nämnda motiv ingår i går under kategorin " Old school tattoo´s ".


Så med andra ord så har jag gjort en tatuering jag tänkt på ett längre tag. Som betyder något som jag känner samhörighet till och som är lite vid ett "sidan - av - intresse ". Och dessutom är den fin.

 

Nautical star.

Det var egentligen en sådan stjärna jag först tänkte börja med då jag började med stjärnor för 4 år sedan.

Inte helt omöjligt att den dyker upp inom kort på mig fast troligtvis med röda inslag i där det är vitt.


Kommentarer
Postat av: Toja

Det är inget fel på raggare alls!! :) Jag är själv uppfödd i baksätet på en jenkare, mina föräldrar var raggare men la ner det sen senare. Vi har alltid haft jenkare oxå, tyvärr har jag själv bara haft en, som inte var körbar och varken pengar eller kunskap att lägg den i rullning heller :( men min största dröm är en Blodröd metallicfärgad Cadillac .... min, bara min!!!

Jag älskar musiken, kläderna, dansen och som du säger svin finns det gott om överallt annars oxå, enda skillnaden är väl att de andra försöker dölja det mer och raggarna bryr sig inte i sånt.

Det jag saknar är den där gamla raggarkulturen som fortfarande fanns när jag började ränna på stan, alla åldrar blandades, intresset var det viktigaste. Numera så är det så uppdelat och kulturen lever mest på klubblokalen, tyvärr.

2010-02-14 @ 16:39:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0