SÄG DET INTE TILL NÅGON

Har precis läst ut boken " Säg det inte till någon " som handlar om Kathy som utav sin far sätts på ett Magdalenatvätteri på Irland. Magdalenatvätterier drevs av katolska kyrkan och nunnorna.
Oftast så sattes helt oskyldiga flickor in på dessa hemska tvätterier, uppfostringsanstalter, mentalsjukhus och en del hade varit inne i 30 år eller mer och många dog där.


Där fick de slava och ta emot misshandel från nunnorna. Våldtäkter och övergrepp var vardagsmat där prästen och en del andra vårdare från andra inrättningar var förrövare. Det sista tvätteriet slog fast 1996 enligt Kathy.
I denna bok berättar hon om sin tunga uppväxt sin fars hat och grova misshandel mot henne, då det var han som skickat iväg henne till uppfostringsanstalten trots Kathys mors vädjande att låta bli.
" När en " maggie " dog lades hon på en kärra och drogs längs den långa allén , av ett par män som antingen arbetade på ägorna eller råkade vara på besök just då. Kroppen sveptes in i ett lakan och lades på dragkärran. Därefter lade en av nunnorna ett svart kors på kroppen. Det svarta korset var en symbol för djävulen och var avsett till att den avlidna skulle sändas raka vägen till helvetet "


Kommentarer
Postat av: Carina

Tackar för boktipset :D

2010-01-28 @ 20:08:18
Postat av: Toja

Säger oxå tack för tipset, låter som en bok jag skulle gilla :)

Blev så arg igårkväll när jag skulle läsa SOS från mänskligheten och märkte att jag nyligen läst den ... läser lite väl vissa perioder och glömmer titlar m.m :)) synd att det var en köpebok (pocket) bara!!Den va dessutom inte direkt bra :)

2010-01-28 @ 21:52:47
Postat av: Rosa katten

lovar "ska inte säga det till någon"

jag har ingen ro att sitta och läsa böcker :(

men ändå kul att höra lite kort om böcker samt innehållena - Tack

2010-01-28 @ 23:01:48
URL: http://diamondmissen.blogspot.com
Postat av: Sassa (Albins och Edvins mamma)

Tack för boktipset också härifrån! Och så hoppas jag på en god fortsättning för din familjs del!

2010-01-29 @ 12:54:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0