KONSTIGA NAMN

Har suttit och tittat på namn ikväll. Vilka konstiga namn man hittar, i mitt tycke är de inte direkt vanliga heller och inget "vardagsmat-namn". Men man kan ju heta det mesta idag och några av de underliga jag hittat är bland annat Polykarpus,Spjälle, Velam, och Eckard. Namnletandet och funderandet får fortsätta lite till tror jag. Finns många namn jag själv tycker om, så som de flesta har favoriter. Jobbigast då man väljer namn eller har valt ett namn redan är väl släktingars åsikter om huruvida det är fula namn eller "så kan man väl inte heta namn". Oftast får man någon form av reaktion men sällan endast positiva utrop.


Det enda man kan svara då kanske är att du har haft din chans att namnge barn, nu är det vår tur och vårat val. Och ett namn lika många ogillar som gillar är ju tex Loke. För mig är Loke fint. Medan många tänker på gudar och jättar och den elaka Loke som att nämna exempel. Men ännu finns tid kvar att fundera, tänka och leta och några namn finns med bland favoriterna. Att barnet inte "passar" eller ser ut som det namnet är en sak som är det minsta bekymret.
Jag gillar namn, att leta namn, läsa om namn och gärna äldre namn men även nyare fina namn. Precis som Lova var relativt nytt då när våran Lova föddes.
Vad för namn tycker du om?

Kommentarer
Postat av: Moa

jag tycker det är jätteintressant med namn, har jag nog sagt redan innan... gillar speciellt tove, nora och maja för tjejer och hugo, edvin och casper för killar. sen har jag massa fler :p lova till exempel!



alla tycker ju olika med namn, så man ska nog inte lyssna så mycket på andra... sen är det förstås en generationsfråga också. namn som jag tycker är fina, t.ex. irma och andra namn från tidigt 1900-tal, går min mamma i taket över eftersom det var tantnamn när hon var liten. överlag håller hon på att sätta i halsen när hon tittar igenom 100-i-topp-listan över namn som ges till nyfödda i sverige varje år ;)



kram!

2011-02-24 @ 22:46:44
URL: http://legobit.bilddagboken.se
Postat av: Sofie

Melker gillar jag...

2011-02-24 @ 23:30:25
Postat av: Lotta

Jag gillar de äldre, lite klassiska, namnen. Samtidigt finns så många "nya o moderna" namn som är fina. Men mina barn heter Julia, Anthon, Anna, Elsa, Albin, Sofia, Stina o Emma.

2011-02-25 @ 07:33:30
URL: http://esmeralda71.blogg.se/
Postat av: En pojkmammas vardag ♥

Jag gillar dom gamla namnen ... liksom som jag älskar allt annat som är gammalt. Om jag får en dotter någon dag skulle hon hete Ingrid efter min starka mormor. Skulle jag få en till son önskar jag mig en liten Nils :)

Kram!

2011-02-25 @ 07:40:26
URL: http://edvinsmamma.wordpress.com
Postat av: Emma

Min son heter Felix så det tycker jag självklart om =) För mig är det viktigt att min son fick ett namn som passar lika bra på en 5-åring som en 65-åring. Har väldigt svårt för att folk döper sina barn till "Månsken" "Hallon" "Tingeling" m.m.

2011-02-25 @ 09:27:26
Postat av: Amanda

Jag gillar lite nyare och gärna väldigt ovanliga namn. MEN de ska för den sakens skull inte låta konstiga eller inte gå att uttala.



Några favoriter när det kommer till tilltalsnamn:

Noomi (uttalas Nåmi)

Alexie

Lima

-

Milo

Rio



Och mellanamn (mina barn kommer förmodligen att få ett lite "flippat" namn och ett vanligare som mellanamn):

Etna

Jolie

Luna

Pixi

Lo

Elma

Alice

Agnes



Vincent

Mattéo/Mathéo

Valter

Vidar

Arvid

Alexis

2011-02-25 @ 09:46:01
Postat av: Smulan

Loke är fint. Oden likaså. Även om det är elaka gubbar ;) Säg inget om namn till närmaste omgivningen förräns barnet är fött! Då kan man säga "det var ju en liten Hilda" utan att behöva förklara sig ;)

Postat av: gertie

Namn som barn har fått i vår vänskapskrets ganska nyligen är Elliot, Vilgot, Julius och Sofia. Det är verkligen inte lätt med namn. jag tycker om de flesta namnen. Men vill inte dom ska vara svåra att säga och uttala. Kram

2011-02-25 @ 14:14:37
URL: http://kittyhansens.blogg.se/
Postat av: Nea

Jag gillar namn som Thea, Theo, Mira men också "vanligare" namn, som t.ex Clara, Hanna, Emma o.s.v. Ett namn som jag är lite fundersam på om det skulle passa är Indra eller Rosalie, jag tycker att det är jättegulliga namn. Jag är 15 år, så tyvärr kommer "gamla" namn, som enligt mig är namn på äldre vara moderna när jag ska döpa mina barn... Jag menar, när jag hör namnet Åke, Sixten eller Eva, så tänker jag verkligen inte på ett litet barn. Men, men jag kanske vänjer mig tills det är dags:)

Välj ett namn som verkligen känns bra och som du vill att ditt barn ska ha hela livet. Och förresten: Lycka till!<3



Kramizar från en tjej som håller tummarna för att allt ska gå bra för dig med förlossningen!<3

2011-02-25 @ 22:22:57
URL: http://palomitas.blogg.se/
Postat av: Maria Nilsson

Lite svårt det där med namn tycker jag personligen.

Det går lite i mode i namn.

Det som var inne för några år sedan döper man nästan aldrig sina barn till idag.

Jag tycker man vänjer sig vid namn och tycker de blir fina när man hört dem ett tag.

Fast namn som Kurt, Rune och sådana blir aldrig vackra i mina öron måste jag erkänna, men smaken är olika.

kram

2011-02-26 @ 11:30:50
Postat av: therese

Julius, Maximilan, Theodor, casper,



Olivia, Ellinor, Ellen, Svea, Ingrid, Laila, Lilly, Majken, Thea, Leah, Lovisa, Josefin,

2011-02-26 @ 20:08:00
Postat av: maggan

Hej!

Har precis blivit farmor till en tjej som ska heta

Lykka, hade lite svårt för det i början men tycker nu att det är ett helt underbart namn på en liten tjej.



Kram o Lycka till med allt..

2011-02-26 @ 21:54:46
URL: http://victoriaslilla.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0