FREDAG?

Fredag idag igen då. En vecka snart slut. En arbetsvecka för de som jobbar. Ja jag jobbar ju bara hemma, sköter barn. Mammaledig, hemmafru. 24 timmars fast anställning.
Igår kväll fick jag för mig att baka en kladdkaka med kolasmak. Man skulle ha ljus sirap i smeten och det hade jag, men inte smakade den kola. Kladdig blev den, och jag tänkte att nu skall vi minsann lägga upp den på ett fint fat, jag hade ju dessutom använt hjärtformen. Jovars, innan jag var helt klart med projeketet hade en del av kakan kladdat ihop sig så jag fick ta bort den biten. Men god var den ju iallafall.
Kladdkaka är en liten konst, inte en minut för länge i ugnen och du har istället en kompakt chokladkaka.


Ikväll ( senast imorgonkväll ) har jag tänk att jag skulle tvinga min man att se på film med mig. "Tvinga", nå han brukar ju faktiskt se på film med mig, men nu har han fått en gammal komedi i födelesedagspresent av mig och sonen, lite i efterskott. American summer. Vi ser alltid filmer flera år för sent. Kanske för att man prioriterat annat än att se de allra senaste filmerna. Och sen är vi rätt sega av oss på kvällarna. Att ta oss för sådant där.
Alla verkar följa en massa olika TV program, de skall ses på halv 8, de skall ses på Let´s dance, och det skall ses på om än det ena om än det andra. Jag brukade se på The Sopranos. Jag började mitt i serien, fastnade fort. Det är farligt med serier.


Sedan slutar dom för säsongen när det händer något riktigt spännande. Sen får man gå där och vänta i flera veckor eller månader på nästa start, OM det nu inte är en serie som slutar så där oerhört skumt och mysko.
Och de där kockprogrammen, de gör en bara hungrig. Helst skall dom visa en massa god mat när det är för sent att äta något gott hemma, mer än en kvällsmacka på sin höjd.
Men TV är underhålling och de vet ju vad som går hem hos folk, serier och mat. Varvat med varandra.






Kolla vilken brun kladdig "sak".
Och ett hål i vaxduken också. Jag tappade en tändsticka en gång då jag tände ett ljus, jag hade blåst ut den och tappade den då den ännu glödde lite.

Kommentarer
Postat av: Iza

Jag har testat mig fram med olika kladdkakor, massa ljus sirap, smält mjölkchoklad i smeten, och mjölkchoklad rutor nedtryckta i mitten och så in i ugnen! Underbart god blir den! =)



Jag smälter chokladen tillsammans med margarinet!



Visst är det härligt med 24-timmarsanställning?

2011-01-14 @ 11:38:06
URL: http://www.izarosen.blogspot.com
Postat av: catti

oj nu fick jag lite inspiration när jag läser din blogg. såg att du hade fixat våfflor, så ikväll blir det våffelkväll i strandnäs med barn o barnbarn lite annorlunda fredagsgodis:):) tack för inspirationen!!!!! trevlig helg

2011-01-14 @ 13:46:31
Postat av: Nette

Jag är totalt värdelös på kladdkaka. Blir antingen totalt torr eller rinnande :-) Här ska vi njuta av fredagen med att titta på gårdagens avsnitt av halv åtta hos mig. Bra med tv4play ibland. Ha en trevlig helg. Nette

2011-01-14 @ 14:36:23
URL: http://nettecarlsson.blogspot.com
Postat av: Moa

Kladdkaka är så gott! fast jag har nog aldrig gjort det. möjligen en gång hemma hos en kompis i femman... brorsan hade däremot en period när han bakade kladdkaka rätt ofta.



hoppas det blir en bra filmkväll :) jag är en sån som ser vissa filmer så fort de kommer på bio för att jag verkligen vill se dem, men de flesta andra filmer är jag inte ett dugg intresserad av och ser dem aldrig. möjligen någon gång hemma hos någon kompis flera år senare... jag har faktiskt inte heller sett american summer ;) hade ärligt talat inte ens hört talas om den.

kram!

2011-01-14 @ 22:32:42
URL: http://legobit.bilddagboken.se
Postat av: Carina

Oj mums o fina tallrikar har du oxå hehe ;)

2011-01-15 @ 22:28:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0