HAVREGRYNSBRÖD

Att bege sig ut på google att leta recept är onekligen roligt ibland, speciellt då man funderar var man skall göra av jästen hemma. Jag tänkte att vi har inte så mycket spännande brödingredisenser hemma annat än mjöl osv, just nu och så slog mig tanken att det går att ha i havregryn för att piffa upp dem lite.
Summan blev ett snabbt och enkelt recept och fina bulliga semlor/bröd. Nu återstår det att se om de blev lika välsmakande också.







Receptet är enkelt och innehåller följande.


½ l mjölk
50g margarin
50g jäst
½ dl ljus sirap eller socker
3 dl havregryn
ca 12 dl mjöl

- Värm mjölk och margarin till 30 grader
- Smula ner jästen
- Tillsätt sirap/socker och havregryn
- Knåda i mjöl tills degen är lagom "klibbig"
- Baka ut direkt
- Låt brödet jäsa i ca 30 min
- Grädda i 200 grader i 10-12 min



Edit: Vi använder smör då vi bakar/lagar mat inte margarin, fast det står margarin i receptet.

Kommentarer
Postat av: Jennie

Åh vad de såg goda ut!!!

2011-01-20 @ 14:06:47
Postat av: Linda

Det där lär jag ju testa! Lät ju väldigt enkelt!

:)

2011-01-20 @ 20:22:56
URL: http://bidrottning.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0