NAMN NAMN NAMN

Någon undrade vad vi tänkte döpa den eventuella pojken/flickan till och tyckte vi kunde skriva lite namn här i bloggen. Ja, det finns ju några små alternativ. Jag tycker flicknamn är lättare än pojknamn personligen och har nog alltid gjort.
Men de namn som är med på listan för pojke är möjligtvis Wilhelm då det var ett namn som ploppade upp i en dröm en gång, och det är faktiskt ganska fint tycker jag själv. Blir det en flicka så är 2 av namnen redan på plats för de  har Lova valt innan hon blev sämre, om hon skulle få en liten syster en dag, så det är Ida Josefin. Hon tyckte också om Emma, hon hade en docka som hon kallade Emma och så har hon en kusin som heter Emma.
Egentligen har vi inte tittat runt så mycket på namn, maken brukar vara glad om det kommer med ett släktnamn från hans sida sen brukar han vara nöjd med de namnförslag jag har gett honom.


Men just flicknamnet är i princip nästan 100% klart enligt Lovas önskemål isåfall. När Alvin låg i magen var också Anton en liten bubblare som Lova föreslog och kanske mycket för att vi läste en bok som hette Anton och Loppsockan, och går vi tillbaka till då Lova låg i magen och det kunde varit en pojke, skulle det sannolikt blivit en Noel.
Men överlag har vi tagit det lugnt nu med namn och sådant. Något jag gjort också sedan jag väntade Lova var att då jag besökte gravgården titta på vad människorna som vilar där hetat. Många gamla namn är ju också otroligt vackra.


När Lova låg i magen så var tex släktnamnen klara om hon skulle bli en flicka Maria Alice, Maria var efter min mormor och mormorsmor som jag har för mig att hette Sofia Maria ( Sofia heter bl.a min brosdotter ) och Alice var efter min mans mormor.
Men som sagt vi klurar på för fullt. Eller åtminstone jag.
Alvin heter Arthur Henry i sina släktnamn. Arthur var min mans morfar och Henry det var min pappa. Min mormor hette Siiri i förstanamn.


Bland pojkarna har Erik varit en namn som dykt upp som andranamn också så det var ett alternativt andranamn om Lova hade varit pojke.
Så summan av allting är att Lovas förslag är de vi har i åtanke denna gång, när det är dags att namnge den lille/lilla. Hon nämnde några alternativa pojknamn också utifall att.
Vi får helt enkelt se om ultraljudet haft rätt de gånger de sagt vad som gömt sig i magen. Men några små ideér finns som sagt. Och egentligen har just namnfrågan legat lite i lä. Vi känner ingen brådska ännu och det är ungefär 15 veckor kvar tills vi förhoppningsvis får möta vårat lilla mirakel.





Kommentarer
Postat av: Carina

TYcker alla namn ni har funderat på är fina, speciellt Siiri gillar jag och Ida e så fint. Anton och Noel är oxå fina pojknamn, huvudsaken att namnet passar den lilla/lille som bär det sen :D

2011-01-05 @ 17:25:39
Postat av: Sanna

Jag röstar på Noel om det blir en pojke!!!

2011-01-05 @ 19:10:19
Postat av: Emeli - Mamma till Nathalie

Noel och Emma är fina namn. Passar bra ihop med Alvin och Lova.

Även Wilhelm och Siri är fint :)

2011-01-05 @ 19:17:44
URL: http://emeliochnathalie.blogg.se/
Postat av: Ida

Jag tycker också alla namnen är fina men Ida är ett extra bra namn ;-) Ett pojknamn jag funderar på att ge en eventuellt kommande son är Matheus. Enligt svenska namn så betyder det gåva från gud. http://svenskanamn.alltforforaldrar.se/visa/Matheus

2011-01-05 @ 19:53:05
URL: http://www.sweeti.se
Postat av: Ursula

Ida Josefin var jättefina förslag av Lova!

2011-01-05 @ 19:59:23
Postat av: Therese

Jag tycker Wilhelm e fint.Fast Willem e ännu bättre.

2011-01-05 @ 20:51:52
Postat av: Moa

Jag håller med Lova om att Ida är fint! :) Ni har ju lite tid på er att bestämma er, det finns ju en hel del namn att välja på om man säger så... Anton och speciellt Noel är fina pojknamn håller jag också med om. :)

Min kusin fick barn på nyårsdagen och hon fick faktiskt ett släktnamn som tilltalsnamn. Lilly, som vår farmor. Jag kommer också "sno" det om jag får en dotter men som andranamn så det blir ju bra...



Jag har varit jätteintresserad av namn i typ tio år :p och jag tycker också att flicknamn är lättare än pojknamn... Kram!

2011-01-05 @ 23:17:39
URL: http://legobit.bilddagboken.se
Postat av: Maria Nilsson

Svårt med namn till sitt barn. Ibland kanske man bestämt sig för ett namn och sen när barnet föds så "passar" inte namnet på något sätt :-)

Fint pojnamn är ju Love, men det kanske är för likt din flickas namn.

kram

2011-01-06 @ 10:45:13
Postat av: Amanda

Vilka fina namn! Jag tycker "Emma Ida Josefin" klingar bra ihop, och kanske "Noel Anton Wilhelm"?

Siiri är också ett väldigt sött namn.

2011-01-06 @ 12:26:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0