RECEPT - KLADDKAKA
Bloggade tidigare om att här skulle bakas en kladdkaka och jag har fått receptet av en annan Änglamamma som har en liten änglaflicka som heter Tilda. Tyvärr så finns inte Tilda med oss andra här utan har fått göra Lova, Hanna, Moa, Victor och många fler cancersjuka barn sällskap på förhoppningsvis en bättre plats där inget ont gör dom nu.
Jag tänkte dela med mig av receptet på kakan till er läsare och hoppas någon får nytta utav det. (Med Tildas mammas tillåtelse såklart)
Kladdkaka med chokladkräm.
Jag tänkte dela med mig av receptet på kakan till er läsare och hoppas någon får nytta utav det. (Med Tildas mammas tillåtelse såklart)
Kladdkaka med chokladkräm.
200 g smör eller margarin
3 dl strösocker
2 ägg
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
Smör och ströbröd till formen
Chokladkräm
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
3 msk sirap
150 g mörk choklad
150g smör eller margarin
- Sätt ugnen på 175°.
- Smält matfettet. Rör ner socker och ägg i kastrullen.
- Blanda samman mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Vänd ner i smeten.
- Häll i smord och bröad form.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter. Låt svalna.
- Blanda alla ingredienser till krämen utom matfettet i en gryta. Koka tills den tjocknat ordentligt, det tar 30-40 minuter.
- Rör ner matfettet och låt svalna.
- Lägg kakan på ett fat och bred över krämen i ett tjockt lager och låt stelna
Jag la dock på lite dekorations hjärtan (strössel) för att piffa upp kakan.
Kommentarer
Postat av: Ylva
Mumsigt. :D
Postat av: Ida
ÅH den såg god ut!
Postat av: camilla
Hej! Så fin den blev med rosa hjärtan på.
Kram Camilla
Trackback