RETRO VAGNAR

Satt en stund igårkväll och gnodde med vagnen. Putsade lite här och lite där. Svinto och vatten får det mesta som blivit matt att glänsa som nytt och tar också bort ytligare rost hyfsat bra. Tur att vagnen inte hade mycket rost alls. Sitter jag och gnor i 10 veckor till så lär den blänka som silver (åtminstone i fantasin). Vagnen kanske inte är direkt något vem som helst vill ha, man skall nog ha något slags faschination för äldre vagnar tror jag. Ungefär som en del myser över jänkare. (Vilket jag också gör om jag ser en fin sådan).
Lustigt nog är att ju att dagens nyproducerade vagnar sjunker i värde så fort du rullar ut genom butiken med dem, medans de äldre, i fint skick stiger i värde och blir någonting extra.


Och nog är det ju någonting lite speciellt med en del äldre barnvagnar. De som började komma runt 60 talet och en bit in på 80. Nå hursomhelst, vagnen jag införskaffade har väl någon liten skavank av ålderdom. Men den rullar bra, stadig och lär komma fram i snön.  Jag hoppas att komma över en sittdel som passar eftersom vagnen bara var en liggvagn, men bebisen ligger ju mest i början och sedan finns det ryggplatta då de börjar sitta lite. En annorlunda vagn, i en annorlunda familj. Skall senare länka till någon riktigt notorisk vagnsamlare, för det finns sådana som t.om hyr en lokal och in dit ställer dom alla vagnar de fyndat, fått, köpt i retro stil bara för att, ja det är ett intresse dom har. Ett lite annorlunda intresse.



En liten liten glimt av en gammal Briovagn "under konstruktion".

Kommentarer
Postat av: Beatrice

Helt rätt ang vagnar behöver inte vara årets.

Min svägerska fick barn 2008 & dom putsade upp pappans vagn från då 1978 när han föddes passade perfekt till harry o nu även till Vera 31/8-10

Postat av: Isabel

Den var riktigt läcker Anna-Maria! Ser ju jättefräsch ut!!

2011-01-27 @ 09:45:51
URL: http://issapissastankar.blogg.se/
Postat av: RED

Jättefin vagn verkligen, jag tycker också om dessa retro vagnar :) och den nya knallceris skötväskan blir ju bara kanon fin till :)



Kramar Alvins mamma Maggan

2011-01-27 @ 10:49:08
Postat av: inger

Har en sittdel till Brio från 81. Passar den så kan du få den. Finns i Ämnäs.

2011-01-27 @ 11:45:41
Postat av: Katleen

Wow Vilken fin vagn!! O med den väskan blir ju såå perfekt!!!!!!

Sån vagn skulle jag vilja ha den dagen jag skall ha en liten!!!

2011-01-27 @ 13:08:28
Postat av: maria

Underbar vagn...så länge det är komfort fortfarande i vagnarna så är det ju guld värt att ha en äldre vagn kvar som den...jättefin verkligen...

Förresten, hur lägger man in en text som du hade gjort i kommentarsfältet, det som man fick radera innan man skriver sin kommentar?

Kram



2011-01-27 @ 19:51:08
URL: http://anglamammaforever.blogg.se/
Postat av: Anna - Mamma till Saga och i längtan efter pyret i magen med BF 1/7-2011!

Verkligen en häftig vagn!

Kommer att bli snyggt ihop med väskan :)



2011-01-27 @ 19:58:26
URL: http://egopix.blogg.se/firsttimeuser/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0