FULL RULLE OCH ALLT

Idag har det varit massor av saker igen för oss här på bonken. Lova har fått dropp sedan i eftermiddags, fastat inför ultraljudet av buken/njurar osv. Och fått ställa in shunten och fått ny cytostatika ( cellgifter ) som de hoppas är ännu bättre än den förra, karboplatinen då.


Nu fick hon både onkovinen och så den nya Sendoxan. De förstår ännu inte riktigt varför synen trilskas även på det friska ögat. Nu får vi hoppas det blir bättre med den nya medicinen och att shuntens inställningar funkar bättre då det blev bättre flöde och allt vad det nu är. Det bara snurrar av all information liksom. Det börjar vara lungt på avdelningen, nästans alla har åkt hem inför julen.

En flicka kom och pratade med mig ikväll. Jag blev lite snopen då hon frågade om jag hette Anna-Maria. Har någon månne läst bloggen och pratat om oss i hennes närhet, jag menar, en 7 årig flicka visste vem jag var i Uppsala både till för och efternamn. Dock sa hon ingenting mer sen, berättade att hon hade syskon också. Sådant där en 7 åring gärna berättar. En pratglad liten tjej minsann. Men det är bara trevligt då människor vågar prata med en.


På tal om bloggen blir man fortsatt uppmuntrad då man läser böcker från andra föräldrar som haft barn med cancer, där i böckernas början så begärde barncancerfonden att fler föräldrar borde skriva om sin tid med sjuka barnen, och även gärna om allting går bra skicka in det åt dom så de får bokpublicera det eftersom det för många också tyvärr går dåligt, och även de gärna pupblicerar sin tid med kampen mot cancern. Eftersom det är viktigt för andra att få läsa om man blir drabbad, man finner information och lite stöd och känslan av att vara helt ensam försvinner lite. Så andra bloggare där ute, våga skriva, ni hjälper inte bara er själva utan också andra.

Kommentarer
Postat av: Marie

Hej! Hittade in på din blogg.. Det är intressant, om man kan säga så, att följa er vardag med lilla Lova. Min systerdotter gick bort i cancer, 5 år gammal. Känner igen det mesta du skriver..

Hoppas ni får en riktigt God Jul, och en extra tanke till lilltösen.

2009-12-23 @ 08:25:59
Postat av: Moa

hoppas definitivt det blir bättre med synen med nya medicinen. skulle ju vara skönt om ett öga funkade bra för lova åtminstone... kram!

2009-12-23 @ 20:19:29
URL: http://legobit.bilddagboken.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0