PAPPERSJOXHIMLEN

Städa, städa, städa och aldrig tar det slut. Jag har ett heltidsjobb fast jag är vårdledig med Alvin och nu också egentligen med Lova. Fast hon har dagis plats kommer vi få och kunna söka något som heter handikappsbidrag har vi fått veta av sjukvården. Vi hade ju möte före veckan med 4 andra personer i rummet och tog upp allt möjligt. Det finns en massa saker vi kan ansöka om tydligen, eller massa och massa men en hel del med andra ord.

Så vi har även hamnat i pappersjoxhimlen. Det är ju underbart, jag som älskar att fylla i sådana här papper, eller också inte. Men hursomhelst får vi hjälp med allt som rör sådana här saker.

"Handikappbidrag för barn är avsett för ett barn som lider av ett handikapp eller en långvarig sjukdom i minst sex månader.
Handikappbidraget hette tidigare vårdbidrag för barn.

Om du har ett sjukt eller funktionshindrat barn som du vårdar hemma i minst 6 månader kan barnet ha rätt till handikappbidrag. Bidraget är avsett för situationer då omvårdnaden och rehabiliteringen av barnet minst varje vecka innebär större belastning och bundenhet för familjen än vad som är vanligt jämfört med friska barn i samma ålder."


Diagnosen av sjukdomen eller handikappet är inte avgörande vid handläggningen av handikappbidraget utan snarare den belastning och bundenhet de förorsakar familjen.Vissa sjukdomar kräver en viss mängd vård och omsorg samt belastning och bundenhet. Sjukdomarna och de särskilda behoven beskrivs i FPA:s förmånsanvisningar och tillämpas vid beviljandet. Sjukdomarna kan t.ex vara hjärtfel, syn- och hörselskada, CP-skada, epilepsi och psykiska störningar."

 

Så ovanstående skall vi ansöka om och hoppas på det bästa för det ÄR en belastning för oss alla. Det är sjukhusbesök flera gånger i veckan och Uppsalaresorna, medicinering flera gånger om dagen m.m

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Annica

Härligt att de berättar istället för tiga om bidrag man har rätt till. I vårt fall med ett bokstavsbarn fick vi ta reda på själv vad vi hade rätt till. En hel del år till spillo när man inte visste då ingen heller nämnde om våra rättigheter.

2009-09-21 @ 13:00:51
Postat av: Carina

Skönt att det finns hjälp att få, fast pengar inte är allt, hellre ett friskt barn, men det har ju medfört stora kostnader för er med medecinerna så allt e ju välkommet , skönt att de berättar om vilka grejjer man kan få o har rätt till!

2009-09-21 @ 17:21:12
URL: http://ina2girl.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0