KRÅNGLANDE MAGE

Lova har haft krångel med magen sista veckan. Värsta förstoppningen. Här har klyxat, microlaxats, vattenlavemang, olivolja, m.m och först igår fick dom ut en del bajs. Stackarn. Idag fortsätter dom, eftersom de varit så mycket i magen. Hon var ju på ultraljud också över magen där man fick se hur förstoppad hon varit av allt som varit bland annat morfinet.
Med mycket om och men och trilskande har vi bestämt att morfinet Lova haft i nuvarande stund skall bort och en annan sort ges i yttersta nödfall. Hon blir enormt trött av all medicin de pumpar i henne och dagtid har hon ju inte direkta smärtor utan nattetid har hon ibland lite ont, men mest ångest och funderingar som gör att hon grubblar och jämrar sig. Vi har haft möten hit och dit om Lova och alla mediciner huruvida det är rätt att proppa henne full flera gånger per dag utan att hon ens haft ont. Någon tyckte det var bra att underhålla henne med medicinerna medans någon var mer på vår sida.


Efter möten med smärtläkare och andra kom vi fram till att testa med stesolid och ipren tillsvidare och inget morfin hursomhelst bara. Hon har ju gått på morfin dagligen nästans i snart 2 månader. Och man blir beroende av morfin och de får ju bara öka dosen.
Inatt var hon ju helt utan mediciner och det funkade bra även om jag fick tidigare morgon och Lova var lite orolig men inte av smärta men allt annat runtom. Det är inte lätt, men det blir fel om hon skall sova bort halva dagen då hon även inför strålningen fått morfin för att lugnas ned. De kom fram till att istället ge henne lätt narkos på strålningen så hon kvicknar i fortare och inte sover 5 timmar efteråt typ.
Ja, det är tungt nu. En jobbig tung tid, som är så oviss och påfrestande. Man vet inget från den ena timmen till den andra och man får fatta nya beslut från dag till dag, som tex med medicinen. 

Lova då hon var piggare och friskare än hon är just nu.Kommentarer
Postat av: Amanda<3

hoppas de kommer fram till något som känns bra både för er och inte minst för lilla lova..många kramar till er

2010-04-29 @ 18:24:35
URL: http://jessicaaamandaa.blogg.se/
Postat av: Eva

En styrkekram till alla er. Hoppas verkligen att det snart sker en förändring&förbättring.

2010-04-29 @ 18:57:17
Postat av: Moa

Hoppas de kommer på något bra... Förstoppning brukar ju inte göra att man mår bättre direkt :( Kram!

2010-04-29 @ 20:03:28
URL: http://legobit.bilddagboken.se
Postat av: Didricks farmor

det är ju ändå skönt att hon är smärtfri så sjuk som hon är,det kommer säkert tider då hon behöver morfin och att man då sätter in det,kanske hon blir mer "vaken" nu Att vara mamma är ett av världens högst betalda jobb,eftersom man får betalt i kärlek

2010-04-29 @ 20:06:32
Postat av: Veronica

Hon e så himla söt!

Gud, kan du inte skona detta flickebarn,

har du inte nog med änglabarn?!

2010-04-29 @ 20:32:07
Postat av: Jeanette (Morty)

Stackars liten. Fy förstoppning är jättejobbigt och då ovanpå Lovas sjukdom. :(

Det gör så ont i kroppen när jag läser dina inlägg men du skriver så bra. Det ska inte vara så här!!! F-n vad livet är orättvist!!!

Bamse kramar

2010-04-29 @ 21:30:43
Postat av: Jennike

Har just hittat till din blogg, jag känner med er, men kan inte/vågar inte föreställa mej hur det känns inom er...Önskar så att denna sjukdom inte fanns. Tänker på er och styrkekramar till Lova.

2010-04-29 @ 21:33:18
URL: http://jenkepenke.blogg.se/
Postat av: Elin

jobbigt att magen ska krångla med, men det är väl rätt vanligt med all medicin.

när jag jobbade med ca pat så gav vi onkologlavemang. lika delar mjölk och sirap värmes ihop och sen fick det svalna till fingervarmt, det gav man med tarmsond och spruta, mycket skonsammare för de redan hårt arbetande tarmarna.hoppas hon slipper mer problem med magen nu iaf och att hon kan bli piggare iom utsättandet av morfinet. även om det är i särklass ett väldigt bra läkemedel!

kram

2010-04-29 @ 21:54:06
URL: http://paraflaxdrinken.blogg.se/
Postat av: Nettan

Ja, morfin är ett litet rävgift vad gäller magen.

Har själv haft det i många år. Hoppas magen blir bättre så Lova får lite lugn och ro.

Önskar jag kunde ge er en storkram...

2010-04-29 @ 22:08:47
Postat av: Henrik

Hej,Har en son som behandlas för leukemi så jag vet hur morfin kan skapa problem. I Lund ger de dock en annan medicin med Morfinet för att just undvika förstoppning. Kommer inte ihåg vad den heter men du kan ju ringa och fråga, numret är 046 178064.2010-04-29 @ 22:12:10
Postat av: Anonym

sänder mängder med kramar och tankar till lilla goa Lova Hon ska fixa detta!!

2010-04-29 @ 22:22:09
Postat av: Husligahustrun

Var timme , var minut....snälla Gud, låt lova få bli friskare.

2010-04-29 @ 22:57:30
URL: http://husligahustrun.blogg.se/
Postat av: Patrik

Jobbigt med alla lavemang och övriga mediciner som Lova får,men hoppas att hon blir frisk.Cancer hos barn,är det värsta som man upplever,men läkarvetenskapen går framåt,så att man inom en snar framtid kan få fram mer effektivare mediciner mot de flesta former av cancer

2011-09-06 @ 01:25:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0