GAMMAL BLOGG

Jag fann detta i en gammal blogg jag hade för något år sedan.

" Tänk dig en bank som varje morgon satte in 86 400 kronor på ditt bankkonto, och som varje kväll tar tillbaka de pengar du inte har använt. Vad skulle du göra med pengarna? Så mycket som möjligt förstås! Nu är det så att du faktiskt har en sådan bank. Den kallas tiden. Varje ny morgon får du 86 400 sekunder att använda precis som du vill. Varje kväll är förslösad tid borta för alltid. Det finns ingen möjlighet till kredit, det finns ingen möjlighet att spara för framtiden. Använd därför din tid så klokt som möjligt. "



Lova, hon levde sin tid fullt ut, hela tiden. Som om hon haft en undermedveten vetskap om att hennes tid skulle bli kort. Hon tyckte inte det var vidare roligt att sova och var pigg och glad före många av oss andra ändå på morgonen. Hon såg alltid varje dag som en ny gåva, en ny dag att leva och utnyttja och upptäcka. Lova älskade livet. Hennes tid blev kort, men den tiden hon levde så levde hon mer fullkomligt, fulländat än vad många vuxna gjort vid 80 känns det som. Hennes lillebror älskar också livet. Jag hoppas hans liv blir långt och innehållsrikt. Hälsosamt och såklart, fullt av kärlek. Och det sista vet jag att det inte kommer att vara bekymmer att ge honom.
K ä r l e k !




Kommentarer
Postat av: Hannas pappa

Jag vill bara understryka det som står:

Våra barn levde sina liv FULLÖDIGT! Punkt slut.

"Massmis med"

/ en kämpande pappa

2010-07-31 @ 00:29:39
URL: http://hannagull.wordpress.com
Postat av: Ylva

Gud så fint skrivet. Det är verkligen sant det du skrev. Kram

2010-07-31 @ 08:39:37
URL: http://eywa.blogg.se/
Postat av: Alexandra

Vad härligt att hon var så levnadsglad! Det är som du säger, man måste ta vara på varenda minut och varenda dag. Kram

2010-07-31 @ 09:16:39
URL: http://whattowear.blogg.se/
Postat av: Nettan

Tid tror många att vi har obegränsat av, men det är ju inte alltid så. Jag tycker att varje sekund är lika viktig. Det finns alltid något att njuta av.

Jag tycker synd om de som inte har upptäckt tjusningen av att använda sin tid.

Visst kan man många gånger längta till något speciellt tillfälle, men man ska aldrig glömma tiden som är medan man längtar. Den kommer ju liksom aldrig tillbaka. Varför inte förgylla den med något underbart som man alltid kommer ihåg ?

Kram till dej Anna-Maria !

2010-07-31 @ 10:51:34
Postat av: Sofia mamma till Eddie

Har haft lite semesterdvala ett tag, men nu är jag tillbaka, har visseligen varit inne på din blogg dagigen och läst men inte kommenterat något, bara röstat på lovabilden varje dag =)



Så otroligt sant det du skriver!! fler borde förstå hur värdefull tiden är och att gårdagen aldrig mer kommer igen... att morgndagen bara kan levas en enda gång och att dagen idag snart är förbi, endast minnen kan sparas och det gäller att ta vara och njuta av ivet här och nu för när som helst kan det vara försent... Du är så bra på att skriva Anna-maria, tack för det! kramar Sofia

2010-07-31 @ 22:32:14
URL: http://www.moyadesign.se
Postat av: änglamamman

Har också tänkt på det du skriver, att våra barn på ngt sätt kände att de skulle få ett kort liv och tog vara på den tiden, upplevde mkt mer en andra hinner med och "slösade" inte bort tiden med att sova. Styrkekramar.

2010-08-01 @ 21:58:06
URL: http://www.nglarfinns.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0