2 VÄRLDAR

När man tänker sig att man kanske skall leva i 50 år till utan sitt älskade barn så slutar hjärnan fungera som den borde.
Jag står med en fot i vår värld, den andra foten är placerad i en annan värld, någon annanstans. Och där i den andra världen, någon annanstans finns min dotter, våran dotter. För många andra bara död, borta, ingenting mer än ett minne längre.
Aldrig förut har klockan gått långsammare, tiden stannat, men ändå fortsatt hemma hos oss.
Utanför är allt som vanligt för nästans alla, här hos oss blir den aldrig mera som vanligt.

2 världar, det vanliga jordliga och sedan den andra, bort om någonstans. Vilket får mig att tänka på EDK.
EDK är mer kännt som " efter - döden - kontakt ".
Visste ni tex att närmare så många som 50 miljoner amerikaner, eller 20 procent av befolkningen i Förenta Staterna har haft en eller flera EDK-upplevelser. Procentsatsen ökar ännu med bland änkor och änklingar, föräldrar som förlorat ett barn, barn som förlorat föräldrar och alla andra människor som sörjt någon älskad persons död.


Redan innan Lova dog, och många år innan har egentligen det eventuella livet efter det man lever här intresserat mig.
Många är de som avfärdar allt med nonsens och bullshit och påhitt medans min nyfikhet växer ju mer de ruskar på huvudet.
Skulle gärna blogga mer om ämnet just för att det är intressant, bara man hittar " rätt information " som låter mest logiskt och troligt. Får återkomma under kvällen med mer inom ämnet, sedan kanske det alltid roar någon så dom får sig ett skratt, kanske någon annan finner ämnet intressant, hursomhelst EDK är intressant för mig liksom fotbolls VM på tv just nu är det för någon annan.



" Efter-dödenkontaktupplevelser är mycket vanliga i andra delar av världen, där de är accepterade som genuin kommunikation med avlidna nära och kära. Människor som har dessa upplevelser kan fritt och med glädje dela dem med andra, och det är av värde för alla att sådana upplevelser diskuteras öppet. Vi menar att EDKer förtjänar samma grad av allmän uppmärksamhet och accepterande i vår kultur. "






Kommentarer
Postat av: Lisbeth

Mitt hjärta är med er

Kram

2010-06-13 @ 16:07:48
Postat av: madde

ville bara säga att du har en fin betydelsefull blogg... ha en bra dag.

2010-06-13 @ 16:31:37
URL: http://minmilton.blogspot.com
Postat av: yvonne mattsson

min kompis som förlorat ett barn mynta ett begrepp tiden går vidare, istället för livet går vidare

kram o kraft till dej, jag tror på ett återseende i himmelen, men det är tufft o smärtsamt för er, saknaden måste vara oändlig

kram

ps jag bet gärna in på lovas spargris, men sku behöva ett åländskt konto nr

2010-06-13 @ 17:24:40
Postat av: Niklas, Hannas pappa

EDK...

Hanna hade en IDK = Innan döden kontakt...Eller Nära-döden-upplevelse...

Jag har förvisso hänvisat till det otaliga gånger:

När/innan hon mirakulöst vaknade upp ur medvetslösheten som hjärnblödningen orsakt och sa:

"Inte än"...

När/innan hon senare vaknade upp ur ännu en medvetslöshet och sa: "jag vill inte gå ensam"...Och Hanna som inte kunde säga många ord på slutet...

Detta håller oss - MIG - uppe och vid liv. Hanna ÄR någonstans. Lova också således.

"Massmis med"

Niklas, Hannas pappa

2010-06-13 @ 17:48:41
URL: http://hannagull.wordpress.com
Postat av: Lotta

Jag var så skeptisk till andevärlden och ett liv efter detta innan jag första gången besökte ett medium. Jag gav mina systrar varsitt besök o bokade ett själv av nyfikenhet. Å efter det besöket är jag helt säker på att det finns ett liv bortom detta =) Det som detta medium beskrev för mig (personer i min närhet som gått bort) och hur hon beskrev mig själv så på pricken likt var otroligt. Hon kunde omöjligt veta allt hon sa om mina släktingar/vänner utan deras hjälp och i mångas öron låter det så löjligt, men jag är så säker på att det finns något =) Förra veckan var jag på gruppseans med andra medium än den jag besökt, har varit på storseans med Terry Evans oxå men det är de privata sittningarna som gett mest. De som tvivlar brukar jag råda att gå...då har de ju liksom inget att förlora tycker jag ;) Hur som helst så ger det en viss tröst och man känner ett lugn då man går därifrån. Mitt inlägg låter säkert jättetöntigt...jag är inte troende mer än att jag besöker kyrkan vid dop, konfirmation o begravningar, men jag tror på andevärlden =)

/ en annan mamma

2010-06-13 @ 17:48:44
URL: http://esmeralda71.blogg.se/
Postat av: Felicia

Lova mår bra.

Ni kommer träffas snart

Hon leker med ballonger

Gissar antalet röda, blå och gröna

Och räknar moln

2010-06-13 @ 18:03:34
URL: http://ananasjuicen.blogspot.com
Postat av: Elsie Persson

Jag har följt din blogg ganska länge och vet vilket helvete ni går igenom. Har själv misst en son när han var 25 år. Tror att jag en gång skall träffa honom igen. Hoppas du fortsätter att skriva du skriver så intressant och gripande.Jag önskar dig allt gott och låt sorgen ta sin tid

Kramar från Elsie

2010-06-13 @ 18:12:49
Postat av: Linda

Nu har det jag vill säga inte helt relevans till det här inlägget men vill berätta ändå.. I januari gick min dotters farfar bort mycket hastigt och oväntat. Vi åkte ner till svärmor och var där några dagar. Minns inte om det var första eller andra natten sen vi kommit hem, men jag vaknade av att dottern sätter sig upp bredvid mig (sover mellan oss), darrar och verkligen stirrar på en punkt snett framför sängänden. I flera kvällar/nätter väntade hon sedan på att det skulle "komma nån" som hon sa. Och ja, jag tror att barn är mer mottagliga än vuxna och att hennes farfar kom och tittade till henne. Så har man bara ett öppet sinne tror jag inte vi är långt från de vi mist till himlen.



Många många kramar till dig och din familj.

2010-06-13 @ 19:20:54
URL: http://www.livetiluckan.blogspot.com
Postat av: Didricks farmor

Jag tycker själv att nära döden upplevelser och döden är ett intressant ämne,jag tror också att dom barn som har en kompis som ingen annan ser, finns,dom har en skyddsängel vid sin sida och man skall inte neka dem ,för barnen är kompisen verklig, ja men det är nog också så som du skriver att det finns människor som inte tror på och tycker att allt detta är nonsens och det måste man ju respektera valet är ju fritt,och för er del kan man ju läsa att Lova gett flera tecken redan,nadningen steg i väntan på pappa,örnarna osv och ni kommer nog att få fler kramar

2010-06-13 @ 19:47:06
Postat av: Kia

Det är så bra att läsa om dina funderingar och hur du ser på "Livet efter döden"Jag fick höra av okunnigt folk att jag skulle inte sitta vid datorn så mkt.Bara några dagar efter det att vår Simon somnat in så satt jag timtals och sökte,sökte och sökte.Vi bearbetar vår sorg på många sätt men det vi alla har gemensamt som förlorat ett barn är den vidriga SAKNADEN.Sköt om er och hoppas att solen får skina mkt över er.Kia

2010-06-13 @ 20:48:40
Postat av: Tina

Hej!

Har följt din blogg ett tag, men inte kommenterat. Inte så trevligt, men har inte vetat hur jag skulle formulera mig för att det inte skulle låta för platt liksom. Hursomhelst så måste jag idag skriva några rader till dej/er. Min pappa dog i cancer 2005 när mitt äldsta barn var tre dagar gammal så han hann aldrig träffa sin morfar. Jag tror att det finns nåt efter det här livet och vi pratar ofta om morfar, att han är i himlen nu. En dag när sonen var ca 3 år så säger han plötsligt "Där är morfar" och pekar upp i himlen. Javisst säger jag, men han ger sig inte och nu tror jag att han ser syner. Han pekar på ett flygplan som gör vitt streck i himlen och säger igen att där är morfar. Så nu när vi ser flygplan så är det alltid morfar som är ute och flyger för att titta till oss. En liten liten tröst som värmer trots allt!



Kramar till dej och din familj,

Tina

2010-06-13 @ 20:52:38
Postat av: H&S

BREVET FRÅN HIMLEN TILL MIN ÄLSKADE MAMMA



Nu är jag här i himlen och tittar ner på dig,

jag vet och jag känner, hur du saknar mig.

Jag känner av din stora smärta,

som du för alltid har i ditt hjärta.



Jag kom ner till jorden ett litet tag,

detta var en skriven lag.

Min tid på jorden blev inte lång,

jag skulle tillbaka till himlen, nästan på en gång.



Ett lån till dig jag bara var,

och jag kunde inte så länge stanna kvar.

För jag var en gammal själ,

och detta kände du mamma, så väl.



Älskade mamma, när du känner en kärleksfull vind,

är det jag som smeker din tårfyllda kind.

När du känner saknad och sorg i ditt bröst,

är det jag som finns bredvid dig, och ger dig tröst.



När jag står vid din sida ibland,

känner jag vårt starka kärleksband.

Då längtar jag också efter dig,

precis så starkt som du längtar efter mig.



Men varje gång du stilla viskar mitt namn,

känn hur jag kärleksfullt tar dig i min famn.

Känn hur jag ger dig av all min styrka,

och vet att du är den mamman jag alltid ska dyrka.



Älskade mamma, jag ber dig, lev ditt liv fullt ut,

tills den dagen då ditt liv tar slut.

För då min älskade mamma och vän,

ska du och jag åter mötas igen.



Skriven av

Marie-anne Thörnström den 21-4-2003



mamma till Marcus 82-02



Tycker dikten ovan var så vacker. Och du skriver så gripande. Tycker också att det är intressant med EDK och att det existerar något efter döden, och tror verkligen att det finns mycket runtom oss som vi inte kan se. Kramar <3

2010-06-13 @ 21:10:40
Postat av: Mia

Hej!

Då jg själv sett min "döda" pappa ett flertal gånger lixom min vän som är synsk (eller eg. ett flertal av mina vänner har gåvor)så är jag övertygad om att jordelivet är en liten del i en själs livslängd. Just nu läser jag Själarnas Öde av Michael Newton, han har oxå skrivit Själarnas resa och i dessa böcker finns det "evidens" på att detta är bara ett liv av många. Jag väljer att tro även om andra avfärdar och de flesta som jag stött på som avfärdar andevärlden är kristns som tror på Gud..hur mycket ande är inte det? I den helige andes..tro det som du tror på, Lova finns säkert hos er då och då för att ge tröst och lindring.

Jag har varit flertalet gånger hos olika medium i ca 10 år (man ska dock ej gå för ofta) och det som sagts vid våra möten har stämt, det kan ha diffat på några år men det som påtalats har skett..jag har oxå pratat med min mormor så sent som för 3 veckor sedan (hon dog 1981)och hon hälsade många saker som bara hon kan veta och som jag kan bekräfta i vårt föra energimöte förra sommaren..ämnet intresserar mig enormt och jag väljer att tro att vi reinkarneras i våra själsgrupper och möts som barn/ förälder, älskande, man eller kvinna om och om igen för att ta vår själs utveckling ytterligare ett steg.Lovas fysiska kropp är begravd men hennes energi lever..Kram

2010-06-13 @ 21:34:41
URL: http://www.vikingjoddlare.blogspot.com
Postat av: Moa

Det är svårt att förstå hur livet ska gå vidare. Men det gör nog det, på något sätt...

Jag har tänkt på det ibland för min farmor och farfar förlorade två barn på 40-talet. Äldsta barnet, deras dotter, föddes i slutet av maj 1945 och dog i december 1948. Då var min äldsta farbror 1,5 år. Deras tredje barn, en son, föddes någon gång inte så långt efter att sonja dog och han dog ganska direkt efter födseln. Sedan på 50-talet föddes min andra farbror och pappa.

Farfar dog 1992 och farmor 1996, och jag har funderat på det där, hur de orkade gå vidare. Att de levde nästan femtio år till efter att ha förlorat två barn. Jag vet faktiskt inte hur de gjorde. Det har varit lite känsligt ämne att prata om överlag (vilket troligen är anledningen till att jag funderat så mycket på det som jag har gjort) och jag var dessutom så liten när farfar och farmor dog så jag var definitivt inte i den åldern att de pratade med mig om det.

Även om jag egentligen är ateist (och har en automatisk neggighet mot religion pga synen på homosexualitet) så kan jag inte låta bli att hoppas att man träffas igen, någon gång, någonstans. Det är viktigt att hoppas tror jag.

Kramar!

2010-06-13 @ 22:03:56
URL: http://legobit.bilddagboken.se
Postat av: michaela

www.osintra.se

gå in på hemsidan och läs,ring henne gärna,hon är en fantastisk människa som hjälpt många!

2010-06-14 @ 09:35:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0