ALVINS ÖSKNINGAR

Alvin, en liten kille på 3 år. En kille som fått mogna snabbt i vissa sammanhang trots han bara är ett barn. Ändå får han sälvklart fortsätta vara det barn han endast borde ha varit.
Även en liten kille har tankar och funderingar kring allt möligt. Och sina egna små önskningar.


Alvin önskar sig Lova tillbaka i första hand. Och så önskar han sig en gul katt. Han önskar sig en lekkamrat i ett småsyskon att ta hand om, så som Lova tog hand om Alvin och de hade det roligt ihop och hon pysslade om honom.
Han önskar sig också en stege till himlen. Det här är saker han sälv pratar om ibland.


En gul katt kanske går att ordna i någon form. Det andra är svårare att bara trolla fram. För några veckor innan Lova dog, när vi var i Uppsala hade vi den enorma oturen att Ruben råkade bli överkörd av en tant i bil. Ruben brukade alltid begära att få gå ut på sina behov och sedan komma in igen men denna gång hade Ruben nästan fått som ett kall att han skulle ut på vägen. Lova sa nämnligen alltid då hon visste att doktorn inte kunde göra så mycket mer än bara lindra hennes smärtor, " Jag kommer att sakna Ruben ". Kanske Ruben hade bråttom i förväg bara.
( Önsketänkande i all otur, och jag har inte ens orkat berätta det i bloggen om katten eftersom vi inte ens var hemma då, utan bara hade kattvakt som lät han gå ut precis som han alltid fick för sina trängande behov ).


Hursomhelst. Alvin önskar sig alltså en liten gul katt att krama, en stege till himlen och ett syskon att sköta om för han vet också fast han önskar sig Lova mest av allt åter är det något vi inte får, tyvärr. Hur gärna vi alla än vill.
Och i hans ordförråd har ännu ett ord lagts till, kyrkogård. Han vet ordet, han vet vad det är.
3 år gammal.
Andra barn önskar sig kanske också en katt, eller kanske en cykel. Vår pojke önskar sig saker som är svårare att ge, bara sådär.


Och Lova, Lova skulle ha fått en kanin i sommar om hon levt, det var en tanke vi också bara fick tänka. Tyvärr fick hon aldrig sin första kanin.




Kommentarer
Postat av: Johanna

Å söta lilla Alvin!

Så stor i en så liten kropp.

Det kommer nog bli något alldeles speciellt av honom som redan som treåring så mycket livserfarenhet & dödserfarenhet..

Vilken tur att ni har honom, så att det blir lite liv i luckan, annars hade ni nog verkligen tyckt att det är tyst hemma.

Jag tänker sååå på er, varje dag.

2010-06-13 @ 22:03:33
Postat av: Katja

Åh stackars lilla Alvin. Mitt hjärta värker för hans ( och er ) skull, så himla orättvist livet är ibland.

2010-06-14 @ 10:25:40
URL: http://utlandsmamman.blogg.se/
Postat av: Anna

Förstår varenda önskning er lille kille har...



Tror inte att det enbart är ett önsketänkande att Ruben hade bråttom till Lova. Har upplevt hur min ena katt "talade" om för mig att han inte skulle finnas kvar så länge till två veckor innan han blev så sjuk att avlivning va det enda som fanns kvar. Min farbors hund hade ett favoritträd som han brukade ligga under i trädgården. När hunden dog dog trädet oxå...



Världen är mer komplicerad än man tror...



Varma tankar och styrka till er och er kloka Alvin!

2010-06-14 @ 10:42:30
URL: http://www.imloved.se
Postat av: Pernilla

Underbara unge! Skulle jag ha en gul katt skulle han få den!

2010-06-14 @ 11:52:50
Postat av: Pernilla

Länk till annons om en gul kattunge =)



http://www.marknaden.ax/object.con?id=54864

2010-06-14 @ 12:10:52
Postat av: yvonne mattsson

kram till er, blir tårögd när jag läser,

döden är så svår så smärtsam



många kramar till er

2010-06-14 @ 17:55:48
Postat av: Anonym

mina tårar rinner nu,lilla söta alvin, du ska inte behöva gå igenom det här. Du är bara en liten kille,som vill ha sin syster. Det gör så ont,så jag gråter. Att ett litet barn ska gå igenom detta är inte lätt inte för er föräldrar häller. Även fast lova inte finns här på¨jorden så betyder inte detta att hon inte är alvins syster. Lova kommer alltid att vara alvins storasyster erat första barn såklart.

Du är en riktigt fin liten kämpe Alvin,du är så stark vännen, önskade jag kunde hjälpa er. Men det är svårt,livet är svårt..



DU ÄR EN FIN KILLE ALVIN,JAG ÖNSKAR DIG ALL LYCKA I LIVET,ÄVEN FAST INGET BLIR LIKT UTAN DIN SYSTER. MEN KÄMPA PÅ,DU ÄR DEN STARKASTE & FINASTE KILLEN JAG NÅGONSIN SÄTT<3

2010-06-14 @ 21:35:29
Postat av: Carina

Åh lille Alvin. Hoppas att den gula kissen får komma till er nu. Kanske det var någon mening med att Ruben hade en aningen bråttom i förväg så att han kunde vänta på Lova.

Styrkekramar

2010-06-16 @ 21:49:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0