SÖKA SANNINGEN

När man förlorar ett barn funderar man mycket, man frågar sig olika frågor och söker svar. Man blir aldrig helt nöjd med svaren ändå eftersom man fortsätter fundera och vrida och vända på händelsen i perioder.

Jag tycker om att googla om allt möjligt. Google är som min " privata hemmaskola ". Allt du söker finner du på google om inte annat finner du svar som kanske för stunden får dig glad och harmonisk som det nedan. Just nu är jag i en period då jag fastnat i " vad händer efter man dött frågor ". Där har jag visserligen varit förut men inte som nu, nu är det på ett annat plan.

 

Hursomhelst, vad skulle inte vara mer underbart än texten nedan, om det är så det är, men ingen vet med säkerhet, ingen.

Har man dessutom sett sitt döda barn minuterna efteråt ser man bara frid och det ser ut som de ler i sömnen.

Har läst många som upplevt sina barn på samma vis, och så var även Lova, " sovandes och leénde ", fylld av frid.

Någon timme senare var det bara som ett enda tomt skal och leéndet var borta.

 

Nu till texten jag tänkte bifoga.


Barn som avlider


En av de mest traumatiska och förödande saker som kan hända en förälder är när sonen eller dottern avlider i den tidiga barndomen. Vi sörjer barnet, som vi kände honom eller henne, och också för det potentiella liv som vårt barn gått miste om. Det verkar som om vårt barns framtid och även vår egen framtid har kommit till ett slut.

 

Men, trots allt, har vi anledning att tro att det förlorade barnet har en framtid, ett underbart lärande och växande, där hans eller hennes verkliga potential kan utvecklas. Alla barn som avlider kommer till himlen, oavsett om dem är döpta eller inte, oavsett om föräldrarna har en religiös tro eller inte, oavsett vilken hudfärg barnet hade eller om barnet hade funktionshinder på något sätt. Alla barn blir älskade som speciella individer.


Ett barn som dör som baby är fortfarande en baby efter döden, ett barn som dör som en tonåring är fortfarande det efter döden. När barnen vaknar i den andliga världen efter döden, är dem kärleksfullt omhändertagna av änglar, som i sina egen jordiska liv var älskade och omhändertagna som barn.

 

Änglar älskar barn och de tar hand om barnen som om de var deras egna. Barnen lever som vanligt och leker och utvecklar sin egen personlighet i en underbar och vacker miljö. Alla barn som dör växer upp och blir änglar, alla änglar är människor som en gång levt på jorden. I den himmelska världen omges barnet av skönhet, ömhet och oskuld. Barnet växer i vishet och intelligens men kroppsformen stannar i tidig vuxen ålder, ängel barn blir sedan kvar i tidig vuxen ålder i tidernas evighet.

 

 

När ett barn dör gör det alltid ont när vi lever i denna värld. Ett av de användningsområdena för änglarna i himlen är att skicka tröstande tankar in i våra huvuden.

 

text från : Gandalph

 

 


Kommentarer
Postat av: Erica

Anna-Maria, jag är så ledsen för er skull!

Jag tror att lilla Lova har det alldeles fantastiskt bra där hon är. Jag tror att hon leker på de grönsate gräsmattor i den skönaste solen med alla sina vänner, som precis som henne fick lämna oss alldeles för tidigt.

Precis som den fina bilden på Lova i sommarklänning med blommor i handen, så tror jag att det är!



Varma kramar!

2010-06-09 @ 18:49:42
Postat av: Pia

Jag vill bara ge dig en stor stärkande kram. du får gärna dela med dig den till din man o lille son. INGEN ska behöva gå igenom detta o ändå händer det allt ör ofta :( Kom ihåg att älska varandra o ta vara på varandra...

Kommer att fortsätta läsa din blogg.

Kram

2010-06-09 @ 19:04:41
Postat av: mamma till en vacker ängel

så sant det du skriver..

KRAMAR Å STRYRKE KRAMAR

kolla gärna in min blogg

2010-06-09 @ 19:21:03
URL: http://vitafjärilen.blogg.se/
Postat av: Maria

Tack Anna-Maria för att du lyser upp min annars så väldigt dåliga vecka lite med detta inlägg....



Kram....

2010-06-09 @ 19:40:45
URL: http://anglamammaforever.blogg.se/
Postat av: mamma till en vacker ängel

åh så glad jag är att du svarade.. tack!!!!

ja jag har fb. Jag heter Veronica Granbom. adda mig gärna. tack!! <3

2010-06-09 @ 19:59:03
URL: http://vitafjärilen.blogg.se/
Postat av: Niklas, Hannas pappa

Anna-Maria,

Som jag sa innan: texten för med sig så mycket hopp!

På måndag har det gått åtta månader sedan Hanna blev en av alla dessa vackra änglar. Otroligt mycket tid av dessa åtta månader har jag ägnat åt att söka efter "bevis" på att livet inte tar slut - att livet egentligen kanske börjar nu (för Hanna, för Lova, för alla andra änglar). Som jag också har skrivit om fick vi så många "bevis" av Hanna under hennes sista veckor på att något underbart väntade på henne..."Inte än"..."Jag vill inte gå ensam" etc...

I vecka 26, när vi är i Almers Hus,ska vi "konkret bjuda in änglar"...Jag har ingen aning om vad detta egentligen innebär men det ska bli...spännande...



Änglar finns. Hanna finns. Lova finns. Klen tröst just nu men en gång i framtiden kommer vi att kunna glädjas åt det!

"Massmis med"

Hannas pappa, Niklas

2010-06-09 @ 20:54:15
URL: http://hannagull.wordpress.com
Postat av: Helle

Som någon annan också skrivit då ærdte klart att Lova springer runt i himlen bland blommor och sol, precis som på kanvastavlan :) Snart får hon nog tyværr sællskap av en annan liten flicka som fyller 8 år i morgon och som kæmpat mot cancer monstret sen 2007 men nu har monstret vunnit :( Ååh nej nu kommer tårarna, blir verkligen sorgsen avbara att tænka på vad ni som førældrar få gå genom. massor med styrke kramar från Danmark

2010-06-09 @ 21:10:55
Postat av: änglammman

När vår lilla ängel lämnade oss såg vi också ett leende i hans läppar, vi kände att han log,han hittat frid, slapp alla mediciner, nålstick och sjukhusbesök. Han låg och sov så söt och fridfullt.

Styrkekramar änglamman.

2010-06-09 @ 21:28:40
URL: http://www.nglarfinns.blogspot.com
Postat av: Carina

Tycker det låter som en fin tanke att det blir så som "Gandalph" beskrivit det i texten.

Tänker på er alla dagar.Styrkekramar

2010-06-09 @ 22:15:38
Postat av: Toja

Ja, jag minns själv när brorsan dog, jag var besatt av "efter döden"tankar, jag vaknade i panik när jag drömde om vad som hände med hans kropp i kistan, jag ifrågasatte allt jag nånsin trott på kring döden och det tog nåt år innan jag igen kunde känna frid och våga förlita mig på mina personliga tankar kring efter döden.

Det som jag fortfarande har svårt att greppa är som det står i texten, min bror var 21, han stannade där och jag kan bara fantisera om vem han skulle varit idag, 33 år gammal. Vi lever nu i en tid som han hade älskat, tänk bara vad mycket elektronik han missat, dvd-spelaren, platt-tv:n, mitt andra barn osv. Än så länge har han levt längre än han varit död, men det kommer en dag när det kanske känns fel att tänka han som 21 och yngre (minnesbilder)?

Som mamma tror jag man kan landa i babyåren ?

Kan iallafall trösta dig med att efter över 10 år så minns jag fortfarande rösten, rörelsemönstret och andra speciella kännetecken :) det var nåt jag oroade mig för i början, att glömma. I drömmar så kan jag urskilja han bland tusentals andra människor bara genom att se ryggtavlan.

Jag är fast övertygad om att de har det underbart i sina nuvarande liv och att de möttes av glada älskande människor och att de även möter oss på samma sätt! Tills dess får vi nöja oss med små glimtar, hälsningar från änglalivet :)

Kram

2010-06-09 @ 22:53:25
Postat av: Didricks farmor

Du har alldeles rätt i det att det är bara kroppen som ligger kvar man ser det tydligt att själen har vandrat vidare,vad som händer sedan vet vi inte ,men personligen tror jag att det inte att livet är slutefter döden och jag tror att ni får många tecken av Lova ännu som tex örnarna du skrev om ,i boken flickan med de röda skorna, frågade hon om saker och händelser som hon inte borde ha vetat,hur är det möjligt? man får många tankar och funderingar varje gång man diskuterar döden,det är ett stort "ämne" men saknaden och varför? är alltid störst kramar till er alla

2010-06-10 @ 08:24:09
Postat av: MrsG

Vilken fin och framför allt hoppfull och tröstande text. Åh vad jag hoppas att det är så...! Kram Åsa

2010-06-10 @ 10:04:34
URL: http://mrsg-aquestionoflust.blogspot.com/
Postat av: Katja

En väldigt vacker text som jag hoppas skänker hopp och tröst.

Var på barnpolikliniken idag och mina tankar gick till Lova, en nybliven ängel med vackra vingar som mår bra nu.

Det är vad jag ser framför mig när jag föreställer mig henne, denna vackra lilla flicka som berört mig så mycket trots att jag aldrig träffat er.

2010-06-10 @ 13:50:04
URL: http://utlandsmamman.blogg.se/
Postat av: Camilla

Jag finns här och följer din blogg...



Ville bara skicka varma kramar till er hela familjen!



Bamsekramar Camilla

2010-06-10 @ 16:46:15
Postat av: Emme

För kanske 2 år sen så förlorade ett föräldrapar i Tallåsen, byn där även jag bor, ett barn i den ovanliga sjukdomen Krabbes sjukdom.

Jag tycker du borde läsa. Dem tvingas också nu leva med att veta, att deras barn dött.



Jag önskar er allt gott!

Och om du har tid och lust, kan du ju läsa artikeln om dem här.

Varma Hälsningar!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0