ATT BLI BETRODD

Varför känns det ibland som om Lovas vårdpersonal inte tror på vad man säger. Dom bara ser frågande ut eller ler så där menande som om man fantiserat då man berättar att hon mår ganska bra om hon just då faktiskt mår ganska bra eller om hon på något annat vis uttryckt sig bra. Det känns som om de tror ibland att man hittar på saker och man känner sig lite som " borta med vinden". Att Lova bara är " vårdpaketet ".
Många här är duktiga, och bra men sedan finns det en del brister i informationen om Lova och hennes mediciner som man nämnt massor, massor av gånger. En del har stenkoll, sen finns det någon förvirrad själ.
Allt från morfinets slut till värkmediciner via mun och inte via supp.
Man tycker ju att den informationen vi kommit överens om med läkare borde informerats till alla som skall vårda Lova, men icke. Måste fråga sedan vad de gör på sina " skiftbyten/infon " då de gör så olika.


Idag har det förövrigt varit lite lugnare tempo, utöver strålningen så har det egentligen bara varit sjukgymnasten som varit via och hon är ett guldkorn i Lovas tillvaro. Lova är så tillfreds med hennes benövningar och har blivit mycket mjukare i lederna. Fast enda trista var att det skulle vara medicinering mitt i Lovas gymnastik. Lova borde ju njuta ifred den lilla stunden det varar. Då hon mår bra så låt henne bara njuta och må bra den halvtimman gymnasten kommer. Hon frågade ju om det var OK men man kan ju kanske ändå tänka, att jag kommer tillbaka om en kvart och ger medicinen då.


Sedan har Lovas gudmor varit hit och hälsat på från Åland några timmar och det är fint med lite "hemfolk" som kommer och hälsar på.
Alvin har gjort små framsteg även han och lärt sig trampa på trehjulingen, det var tungt förut och han
" gå-cyklade " gärna. Nu trampar han järnet runt avdelningen.
Nu skall jag ta Alvin med mig ut en vända. Lova ligger och softar i sängen som oftast men hon har varit uppe idag efter gympan i rullstolen.

Kommentarer
Postat av: Susanne

Jag blir så glad att höra att Lova varit uppe en runda idag. Och att det finns stunder som hon mår bättre av.

Kram på er/ Susanne

Postat av: Camilla

Man blir bara så förbannad när vårdperonal inte kan lyssna på vad man säger om sitt barn, vem tror d känner sitt barn bäst kanske, d e så frustrerande! Men värre e väl ändå att ni inte kan lita på personalen som ska medicinera, antar att ni inte kan vara på plats varje minut om dygnet för att se till att inte personalen tabbar sej, fy f-n va jobbigt det måste vara. Kul att höra att prinsessan orkade upp en sväng, måste vara skönt för Lova oxå att få lite omväxling. Kram <3

2010-05-05 @ 17:43:16
Postat av: Veronica

Klart du ser om Lova mår bra eller ej,

strunt i vad vårdpersonal o andra säger.

Jag blir glad när jag hör att hon haft en bra dag,

duktiga tjejen som tom vart uppe en sväng-DU E TOPPEN LOVA!!

Igår best.jag ett hope-halsband,då bidrar man ju till ngt.gott och jag kommer att bära halsbandet med stolthet,stolthet över alla de små tappra barn som kämpar mot denna jvla skitsjukdom.

Vissa har gått till änglarna nu men glömms ej bort för det,och vissa kämpar tappert på som fina lilla Lova.

Hoppas hon får en bra dag i morgon också,

krama henne från mig!!!!

2010-05-05 @ 17:51:27
Postat av: Elisabet Roslund

Hälsa från mig och ge en Varm Varm Kram till Lova och till Alvin. Ta emot en Kram själv också och var stolt över dig själv som den fina mamma du är.

KRAAAAM/Elisabet

2010-05-05 @ 18:15:23
Postat av: Amanda<3

måste vara jobbigt och inte bli trodd :O massvis med kramar till er..ni finns i mina tankar hela tiden..//Amanda

2010-05-05 @ 19:44:56
URL: http://jessicaaamandaa.blogg.se/
Postat av: Didricks farmor

det är så att den som känner sitt barn allra bäst är föräldrarna,alla andra kan bara tro att man gör det,så ni ser nog när Lova mår både sämre eller bättre,det är tråkigt att ni känner er illa till mods av personalen ,men stå på er bara så gott ni orkar och ifrågasätta om det är ngt som ni tycker känns fel ,information kan man inte få för mycket av i erat läge ,värmande kramar till er alla

2010-05-05 @ 19:45:20
Postat av: Nicke

Att det slarvas med mediciner tror jag mycket beror på att läkaren är dålig på att ändra i listorna. Så är det nästan jämnt när jag är med mitt barn på sjukhuset.

2010-05-05 @ 19:54:28
Postat av: Nettan

Du känner din dotter bäst själv, Anna-Maria !

Det du ser och upplever är där.

Härligt att höra att Lova gillar när sjukgymnasten kommer.

Ja du det är inte alltid lätt med vårdpersonalen. Det finns alltid jättegullig och helt underbar personal som vet precis hur allt ska vara, men ibland så är det inte så.

Har själv legat mycket på sjukhus. Det längsta tillfället jag låg där var 4 månader. Då var jag totalt beroende av hjälp med vad jag än skulle göra såsom vända mej i sängen. Man känner sig väldigt utlämnad. Jag är glad att Lova har en sån underbar familj och framför allt en så rar mamma som du är Anna-Maria.

Jättekram !

2010-05-05 @ 20:54:57
Postat av: Carina

Va roligt att oxå Alvin gör framsteg. Skönt för Lova att hon orkade med att sitta upp en stund betyder nog mycket för henne. Synd att det ska krocka med aktiviteterna speciellt en dag som denna då ni haft det lugnare.

Kramisar

2010-05-05 @ 22:34:14
Postat av: Veronica

Kikar in en sväng,

hoppas ni mår "ok."

kramisar

2010-05-07 @ 09:49:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0