SAKER MAN GÖR

Vad gör man i väntan på en begravning av sitt barn? Förutom att planera den, tänka på den, tänka hur ens barn skulle tyckt om den. Det mesta fokus ligger på att man vill få den finaste avskedet någonsin. Det man vet att ens barn älskat. Ja man kan göra som mig och min man och tänka några steg fram ännu. Försöka våga tänka.
Vi köpte Lova en fin kruka formad som en krona, som den prinsessa hon ville vara. Och var och är i våra hjärtan.
I den krukan skall vi plantera en jordgubbsplanta, som hon kommer att få ha vid graven sedan.
En fin vit sten med ett hjärta och texten " Min ängel " på följde också med oss hem. Där Lova skall ha sin viloplats skall man känna glädje, frid och vackra minnen. Jag hoppas människor som på något vis kände för henne kommer att våga sig dit och blåsa såpbubblor och bara vara där. För såpbubblor kommer hon självklart att ha hos sig också för det har hon nu också då vi är i kapellet. Lova älskade såpbubblor.





Kommentarer
Postat av: Malin

Kanske barnen på begravningen kunde släppa upp balonger till Lova i himlen.

2010-05-25 @ 22:42:08
Postat av: Maria

Det ni planerar låter jättefint Anna-Maria. Följer ni era hjärtan kan det inte bli annat....



Kram Maria

2010-05-25 @ 22:43:05
Postat av: Eva

Jag hoppas ni får en fin dag med många såpbubblor och mycket skoj!

Kram!

2010-05-25 @ 22:43:41
Postat av: Jill

Åh så fint du skriver! Gör så fruktansvärt ont i mig, kan inte i min vildaste fantasi förstå vad ni går igenom och vill nog inte heller. Men det jag förstår är att det måste vara hemskt jobbigt, fruktansvärt jobbigt:( Jag/vi kommer absolut att gå o hälsa på Lova, utan tvekan. B vinkade upp till himlen innan hon gick o la sig, gonatt Lova, hoppas du har det bra! Hon pratar väldigt mycket om Lova nu, tror inte hon riktigt förstår vad som hänt, men ändå förstår på något sätt. Ha d så bra ni kan och sköt om varandra!!! Ni är ena riktiga kämpar, hela familjen! Kramar från oss

2010-05-25 @ 22:44:04
Postat av: ocksåmor

Det finns inte ord att beskriva hur sorgligt det är, det som hänt er. Din blogg är så vacker, trots att det är så hemskt, du gör minnet av din dotter så ljust och fint trots er sorg. Man gråter floder när man läser. Jag är övertygad om att Lova finns runt er hela tiden och kommer att finnas där tills ni träffas igen. Din blogg är en smärtsam väckarklocka till en själv, att uppskatta sina nära och kära och tänka på att allt inte varar för evigt.Jag önskar er all styrka ni behöver, för att ta er igenom allt, det går inte att föreställa sig hur ni har det. Kram till er alla.

2010-05-25 @ 22:56:24
Postat av: Anonym

Tack för att du fortsätte blogga trots det helvete ni måste gå igenom, tror att det kanske kan hjälpa till mer förståelse o bidrag till cancerforskningen. Ni kommer att göra begravningen till Lovas dag, precis som hon skulle vilja ha den! Kram

2010-05-25 @ 23:00:27
Postat av: Ella

Vet inte om du vill ha ideér, men... Var på en begravning där alla släppte upp en varsin ballong med ett lite personligt meddelande i. (Alla som ville förstås) Var ett himla fint avslut när man var klar i kyrkan.



Styrkekramar till dig å din familj

2010-05-25 @ 23:26:57
Postat av: Maria

På min sons begravningsläppte alla röda hjärtformade heliumballonger, jag släppte först å sen släppte andra efter mig.Alla stod och tittade upp i skyn i ca 10 min och det var helt tyst...så vackert, så värdigt...Såpbubblor är också fint att ha stående vid graven.min son som finns kvar blåser alltid för sin bror när han är där....



Kram

2010-05-25 @ 23:32:42
URL: http://anglamammaforever.blogg.se/
Postat av: ullisar

Er sorg är ofantlig och ofattbar. För din man och dig, och för lillebror. Jag önskar er föräldrar styrka att ha glädje kvar till Lovas fine bror, han måste ha så svårt att förstå och bearbeta det här. Jag är så lessen för er skull.

Mina tankar är hos er och imorgon blåser vi såpbubblor!

Varma omtänksamma kramar skickar jag. Och styrka. Herregud. Styrka.

2010-05-26 @ 02:10:01
URL: http://ullrika.se
Postat av: fridda

Ni finns i mina tankar....

Lova kommer att stolt titta ner på er från himlen!

Ni är helt underbara föräldrar...O lilla Alvin...

Din syster finns alltid hos dej fast du inte kan se henne...



Kramar än en gång!

2010-05-26 @ 05:13:49
Postat av: Frida Lööw

Åh vad fel och overkligt det måste kännas att behöva planera för sitt barns begravning. Är så otroligt ledsen att inte Lova fick stanna hos er.



Det låter som att ni kommer få en fin stund på begravningen. Säkert ofattbart jobbigt, men fint. Tycker ni planerar en fin begravning och gravplats. Ni kommer nog få en jättefin plats dit ni kan gå för att vara nära Lova och tänka tillbaka på alla fina minnen ni har. Jordgubbar och såpbubblor låter jättefint. Klart ni ska ha sånt som Lova älskade!



Många kramar till er, tänker så på er!

2010-05-26 @ 06:04:53
URL: http://fridoli.blogspot.com
Postat av: Marie

Har tittat på din video på you tube. Hon är ju bara för underbar! Hon kommer fortsätta vara precis lika ljuvlig där hon är nu. Er väntan på att få möta er ängel igen kommer kännas lång men jag är övertygad om att för henne kommer tiden gå jättefort. Och hon vet att ni kommer att mötas igen, hon är inte rädd och inte ensam. Hon kommer glädjas med er och stötta i motgångar. Jag är så tacksam över att få följt er resa och tycker ni är fantastiska som orkar dela med er. Sänder över styrka och hopp om framtiden. Er flicka har inte ont längre och hon är inte rädd, hon är lycklig och hon väntar på er den dagen det är dags. Kram

2010-05-26 @ 07:22:54
Postat av: Nettan

Anna-Maria, det ni känner i hjärtat blir alltid rätt.

Jag tror precis som du att någonstans kommer vi, det liksom kan inte bara ta slut.

Livet är så speciellt att det finns inte en chans att det inte är något efter.

Och kärleken den är för alltid !

Kram på er !

2010-05-26 @ 07:42:58
Postat av: Trollmamman Lowa

Är övertygad att lilla Lova kommer att ge dig massor med fina tecken på att hon följer er vardag varje dag. Jordgubbsplanta och såpbubblor är så fint. För mig signalerar jordgubbarna röd varm kärlek, plantan stabilitet och såpbubblor frihet. Tänker på er. Kram

2010-05-26 @ 07:48:45
URL: http://www.trollmammanlowa.bloggplatsen.se
Postat av: Elin - Edvinsmamma

Lilla Lovas begravning kommer att bli så fin! O så fint att ni ska ha jordgubbar o en liten "Ängel" sten. Jag är helt säker på att lilla Lova är med er hela tiden o uppskattar allt det fina ni gör för henne...♥

Kramar

2010-05-26 @ 08:43:35
URL: http://edvinsmamma.wordpress.com
Postat av: Katja

Lovar att vi kommer gå dit och blåsa många vackra bubblor åt Lova.

2010-05-26 @ 09:00:27
URL: http://utlandsmamman.blogg.se/
Postat av: Camilla ~ elmida.se

Att planera sitt barns begravning måste vara något av det absolut värsta man kan göra.

Du skriver så fint, och jag tror att det kommer bli en väldigt fin begravning. KRAMAR!

2010-05-26 @ 09:10:48
URL: http://elmida.se
Postat av: Therese

Din blogg berör verkligen sätter ord och verklighet på det man tror "aldrig ska hända en själv".

Jag har följt din blogg ett tag och innerligt hoppas på att mirakel ska ske.

Jag vill ge er alla styrkekramar jag kan och hoppas och tror att ni på något sätt om inte än på ett tag får ni ses igen och krama om varandra.

Kram!

2010-05-26 @ 09:19:32
Postat av: Jeanette (Morty)

Låter som väldigt personliga och fina saker ni ska göra vid Lovas grav.

Förstår att ni har det jätte jobbigt. Jag tyckte jag var 'klar i knoppen' och visste vad jag gjorde och bestämde när min pappa gick bort för snart 2 år sedan. Men man går som i en dimma och glömmer vad man beslutat, sagt och gjort. I efterhand förstår man inte hur man orkade man bara gör det för att göra dagen till ett fint och personligt avsked.

Mina tankar vandrar ofta till er....

Kram

2010-05-26 @ 09:22:52
URL: http://www.mortyshorna.blogspot.com
Postat av: MrsG

Åh, vad jag önskar jag kunde göra något som förändrar hur ni har det. Men det enda som finns för mig är att skicka några tröstande rader till er; hon är inte borta, hon har bara gått ett litet stycke i förväg. Tröstekramar Åsa i Skåne

2010-05-26 @ 09:47:51
URL: http://mrsg-aquestionoflust.blogspot.com/
Postat av: Annelie

Jag tycker att ni verkar planera jättefint för er lilla prinsessa.

Det är en absurd situation och allt som ska planeras blir så märkligt...

Jag tror att ni kommer att få ett fint avsked och en fin plaats att g¨till och minnas sedan.

Jordgubbsplantan var en vacker ide.



Kram på dig

2010-05-26 @ 10:19:01
URL: http://anniebo.blogg.se/
Postat av: Kerstin

Jag och min dotter ska blåsa såpbubblor för Lova idag.



Kram

2010-05-26 @ 10:51:41
Postat av: mira

sänder dig en tanke i det jobb som ingen borde behöva göra - att planera begravning för det barn som skulle överleva en själv. tror att det som känns rätt för er kommer bli så fint och värdigt er lilla jordgubbstjej!

2010-05-26 @ 11:47:34
URL: http://metrobloggen.se/missne
Postat av: Anna-Carin

Så fint du skriver om lilla Lova och allt omkring.

Styrkekramar till er på begravningen.

När jag skall blåsa såpbubblor med mina barn barn så skall jag även blåsa för Lova och sända henne en tanke fast jag inte alls känner er.

Tänk på att det finns en tid efter detta sen även fast det känns långt borta och tungt nu. Kan inte föreställa mig den sorg ni nu går igenom.

Lycka till nu med allt i erat liv!!

Som sagt många styrkekramar till er alla!!

2010-05-26 @ 12:03:30
Postat av: Linda

Jag beklagar verkligen det som hänt, men det måste på sätt och vis vara skönt att det är över också. Både för Lova och er. Jag slår vad om att hon är på en mycket bättre plats nu, där hon kan springa i gräset, äta jordgubbar, plocka blommor, leka med djur och blåsa såpbubblor! :)



Om Lova tyckte om ballonger (vilket hon säkert gjorde, vilka barn älskar inte ballonger? :D), så kanske ni skulle kunna släppa iväg några ballonger på begravningen? På så sätt kan Alvin skicka en liten present upp till Lova i himlen, som hon kan leka med. Inte för att jag vet om ni vill ha idéer, och jag hoppas inte du tar illa upp.



Ta hand om er allihop! Jag tänker på er.



Många kramar!

2010-05-26 @ 12:24:15
URL: http://ziquita.blogg.se/
Postat av: Tanja

They say memories are golden, well maybe that is true

I never wanted memories, I only wanted you

I million times I needed you, a million times I cry

If love along could have saved you, you never would have died

If tears can build a stairway and heartace make a lane

I walk the path to heaven, and bring you back again

2010-05-26 @ 14:25:04
Postat av: Elin Asplund

Jag kom att tänka på en fin sak en vän till mig gjorde till sin mamma när hon skulle urnsättas. Min vän Lotta är keramiker och hon drejade urnan och familjen gjorde avtryck av sina händer i leran.

Såpbubblor är vackert och symboliskt, ni kommer att göra det så fint.

I morse sa min tioåring att han önskade att det inte fanns sjukdomar. Sen sa han, för då skulle Lova leva.

Kära hälsningar från Elin

2010-05-26 @ 15:47:32
Postat av: Jenny

kan inte ens förstå eller försöka sätta mig in i hur det vore att planera mina barns begravning! Det SKA bara inte ske!!

Jag kan bara tänka mig hur svårt det skulle vara att planera en sån sak mitt i den stora sorgen! Tänker ofta på er fast jag inte alls känner er!

Kram

2010-05-26 @ 19:17:38
Postat av: Carina

Allt som ni planerar låter så fint o somrigt och Lova-aktigt. Kommer nog att bli en fin dag men samtidigt en jobbig sådan. Nästa gång vi blåser bubblor ska jag blåsa för Lova med :)

2010-05-26 @ 20:30:26
Postat av: Toja

Vad härligt med såpbubblor :)

2010-05-26 @ 21:11:02
Postat av: Amanda<3

så himla fint du skriver anna-maria..mina ögon tåras o du o din familj finns i mina tankar hela tiden! önskar jag kunde ge er älskade lilla lova tillbaka..hon är himlens finaste ängel nu o för alltid <3 kramar

2010-05-26 @ 23:20:14
URL: http://jessicaaamandaa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0