INGEN JULFEST

När maken kollade efter vinterskor åt sig idag så blev jag och titta på barnskor, festskor och tanken slog mig igen. Ingen Lova att köpa julfestskor åt. Ingen Lova har sin första julfest i skolan snart. Ingen Lova får sitt första riktiga jullov. Festskorna lyser på hyllorna. Lova skulle varit med nu, fått vara med och välja skor till sin julfest. Och kanske en fin klänning som hon tycker om som matchar skorna. Så blev det inte och ännu en kväll går vi huttrandes till en igensnöad grav, där vår dotter ligger under jord, för att tända ljus.
Istället för att få se Lova sjunga och uppträda på sin julfest, och att få sitta där med de andra stolta föräldrarna till barnen som klarat av sin första termin i första klass, nej...vi är inte en av dom. Vi är änglaföräldrar. Till en flicka som snart skulle fått jullov.


 

Lova i sin absoluta älsklingsklänning, här hade hon just fått den och den var lite lång ännu. Det var också denna vi valde att låta henne få sin sista vila i. Det har jag nog inte berättat i bloggen för vi har hållit mycket av just svepningen för oss själva. Bara de som närmaste såg henne. En riktig " Lovaklänning" som kändes rätt för oss. Samma klänning hade hon på Lovas sommarfoto, det som vann tävlingen med systemkameran förut. Just kistläggningen var en sådan viktig sak att få göra och svepningen innan. Helt plötsligt blev det många saker som kändes viktiga. Och inte ville vi låta begrava henne i särken som följer med kistorna och den där konstiga nattmösse liknande hättan. Nej, det skulle vara personligt, vår flicka var och är personlig.

 

Älskade lilla vännen vår. Vi saknar dig så.


Kommentarer
Postat av: Jill

:( Livet är så fruktansvärt orättvist:( Såååå ljuvligt fin bild på Lova, så minns VI henne. Söt blond tjej, som skulle ha fått vara kvar o leva livet:( Så ledsamt, så ledsamt:( Tänker på er ofta <3 Många kramar från oss

2010-11-29 @ 23:00:26
Postat av: Anna

Jag är så ledsen för er skull :(! Hon borde ha fått leva som alla andra barn! Kram ♥

2010-11-29 @ 23:49:53
Postat av: Ann-Sofi

Tänker på er nu i december, Lovas födelsedag, väntan på julafton och julen som är barnens högtid. Styrkekramar.

2010-11-30 @ 10:18:12
Postat av: Eva - Kakkakaffe

En fin klänning åt en ännu finare flicka!

2010-11-30 @ 10:57:58
URL: http://kakkakaffe.com
Postat av: Gummor Madde

jag var en av dom som fick se henne i den där underbara klänningen en sista gång. underbart vacker var hon. ni hade gjort henne så himla fin. många kramar till er.

2010-11-30 @ 12:57:00
Postat av: Kia

Håller med dej A-M att det var viktigt att barnens favorit kläder fick följa med dom.Simon älskade "Quicksilver"kläderna och en turkos fin tröja fick följa honom.Han var också så glad och färgstark som er lilla Lova.Det var viktigt att den färgglada campingfilten också fick följa honom.Tänk om föräldrar som har sina barn hos sig hade en liten ynka aning om hur vi tänker och känner.Nej,förresten det är så vidrigt det hela så man bara hoppas att alla barn ska slippa det våra barn och vi fick och nu får leva med.Ha det så jättebra i Helsingfors!Det är du verkligen värd.Kram Kia

2010-11-30 @ 15:36:39
Postat av: Carina

Styrkekramar till er <3 Ni borde så ha fått uppleva det första skolåret och många fler därtill.

2010-11-30 @ 19:27:41
Postat av: Linda

Hej, hittade din blogg på familjeliv, började läsa o läsa, blev tårögd, ville bara gråta o gråta, jag lider med er. Du ska veta att du är en otrolig stark kvinna. Att förlora sitt barn är det värsta som kan hända!

Må Lova vila i frid



Många kramar Linda

2010-11-30 @ 21:43:23
Postat av: therese

Jag har inte kunant läsa denna bloggen på flera månader, jag har varje vecka försökt att komma in här men det har inte gått tillslut gav jag upp men häromdagen lyckades jag, jag har tänkt mkt på er under dessa månader. Du skriver verkligen så det går rakt in i hjärtat, din Lova fattas dig varje sekund och det är så orätvist. Hon skulle fått köpa festskor, hon skulle fått ha julavslutning. Små barn hör inte hemma i en kall grav =( Kram

2010-12-05 @ 13:45:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0