SNÖ OCH LAGOM

Det snöar ju hur mycket som helst, det börjar bli ganska lagon med snö nu tycker jag, precis så där helt lagom. Lagon för barnen att busa i, lagom att ta sig fram i, det är vinterlagon och jullagom. Helt igenom lagom, just nu.
Alvin den busen tänkte ta morgon klockan 5 imorse, annars vaknar han runt 8 tiden. Och ja efter en del knot och diskussioner att det var sovatid ännu och det inte kom Bompa på TV den tiden så somnade han om en timma senare och sov till nio. Helt lagom det med ju, mysigt lagom.


Vi skall småningom bege oss iväg på uppdrag, tanka bilen, och sen var det ju som sagt passuthämtning, idbevis för det är ju tänkt att vi skall ta oss till Tallinn nästinkommande helg, precis efter galan. Vi hinner kliva av färjan nätt och jämt, hem en vända och sen skall vi kliva på färjan igen. Det blir lite segt att åka färja. Maken och jag hann lednsa på Rosella många gånger om, då vi åkte månatligen i princip med den, just då det innebar så mycket tunga moment för Lova och oss emot.
Lova tyckte ju inte heller alltid det var så roligt, lite ibörjan med taxfreen och lekrummet och smörgåsbordet men inte ju sämre hon blev.
Tänker på Kurt ibland som hämtade oss med " sjukhustaxin ". Han var så vänlig den människan, han brukade ge filmer åt barnen och Alvin tittar faktiskt på en av dem just nu, Ice Age. Han mötte oss alltid i Kapellskär med utropandet, " Heeej på dig Lova, Heeej Alvin ". Men kanske han förstod, han hörde ju oss berätta en del, och såg ju hur Lova blev sämre och sämre. Hursomhelst, Rosellaresan gick ju på lite på 2 timmar, nu skall man sitta nästans klockan runt, men det är ju natt så man kan försöka sova iallafall.


Hursomhelst, idag skall jag försöka hinna med en hel del saker och jag ser redan hur pengarna flaxar iväg. Bye bye money, Hello new stuff, och biljett och bensin och allt möjligt men ck så nödvändigt... dyrt!

Ja så tillsvidare kan ni beundra den här prästgården som ligger intill gravgården, på somrarna springer det färglada hönor och tuppar där på gården och så har det ordnats med grillkvällar. Vi gick ju på en sådan med lite olika funderingar om vad som skulle komma. Men faktiskt, det var mest bara allmänt prat och korv och fika och ett litet kort bibelstycke utvalt för att tänka till. Så man kunde nog helt gå dit bara för att umgås just, det var inte alls så där som man kanske tänker sig medsamma man hör grillkväll i prästgården. Men det är väl så, lätt att dra förhastade slusatser i mångt och mycket.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0